icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

zuzkaanicka
4. dec 2013

@lorela 😲

katka888
4. dec 2013

@959touareg presne, mnohe pisu, zeby sa uhli, alebo reagovali ako profesional.... ale kolkym z nich sibrikovali ihlou pred ocami ? no ja teda vobec neviem povedat, ako by som reagovala, mat ihlu pred " xchtom " ☹

zuzkaanicka
4. dec 2013

@959touareg mas pravdu, a kopec zien s Tebou bude suhlasit, ale niektore toto nikdy nepochopia ... bud su dokonale a vzdy reaguju racionalne, alebo potom neviem-nebudem radsej pisat, co si myslim, lebo niektore rozkosnice to zoberu osobne a budem za vyryvacku 😅 ... kto chce, tak to pochopi, kto nechce, tak si bude dalej pisat svoje ... a ked dochadzaju argumenty, tak nastupuje osocovanie ... ved to uz poznas 😉

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka a ja sa nestacim divit, ze uz 3.den buchas do klavesnice a stale o tom istom 😖 . Len ty mas pravdu a ostatni pisu somariny...mas nejaky problem? nejaky komplex, ktory si tu takto kompenzujes? ved OK, mas iny nazor, mas, ja mam zase svoj nazor, ktory som tu pred dvoma dnami napisala a koniec, viac k tomu nemam co pisat. Ale ty ides stale dalej, na kazdeho reagujes, do kazdeho sa obuvas, kazdemu vyvracias jeho nazor....nie je ti to trapne? fakt nechapem, co mas za problem, ved ide o cisto hypoteticku situaciu, nikto nevieme, ako to bolo, nezazili sme to na vlastnej kozi, takze neexistuje 'spravny' nazor, ani moj, ani tvoj, nikoho 😉

bastika
4. dec 2013

@lorela mojej malej 4 ročnej dcére dnes brali 4 skumavky krvi. Vzrástila čelo a to bolo celé. Mala vysvetlene odo mna ze ide o jej dobro lebo začíname chodit na ozarovanie kvôli vitiligu. Sľúbila som jej darček z Tesca ked to ustoji. Ona je velmi múdra ale predsa ma len 4 roky. 9 ročne dieťa je uz školák takze prepac ale scenár ihla-bolesť- ublíženie sa mi hodí tak na dieťa s autizmom alebo inou poruchou. Myslim ze veľa záleží od rodiča ako dieťa pripraví.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@katka888 a mnohe dalsie ... k tomuto len tolko, uz som to vcera sem chcela hodit, ale nehodila, tak aspon dnes. Na tuto debatu velmi pasuje toto: B. Russel: Problemy sveta spocivaju v tom, ze hlupi su sebavedomi a inteligentni plni pochybnosti 😉
Samozrejme, tie co organizuju "hon" na doktorkino oko, tak tie budu tvrdit, ze hlupe sme my-no, kazdy ma moznost sa tam najst 😅

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka a momentalne si tu jedina, ktora osocuje 😉

ketrinka17
4. dec 2013

@zuzka421 necitala som 29 stran diskusie 😀 poviem len moj nazor..zlakol sa syn, zlakla sa lekarka,, ona mu urcite nechcela dat facku, len to bol pre nu sok, s injekciu do oka ? si to predstavim ma mrazi, mozno jej ta ruka nemala vyletiet ale tiez je clovek, sa zlakla a obrana prisla v podobe facky, verte mi urcite ju to trapi.. syn ssa po facke neukludnil ? podla mna to riesit netreba nepoviem ze by dala facku malemu babatku co nevie co chyta a ako to chyta ale 9rocne dieta je rozumne a vie ovladat svoje pohyby.. prajem uz len dobre skusenosti s lekarmi 🙂 a skuste sa vzdy so synom pred hociakym vysetrenim porozpravat a vysvetlit mu ze o nic nejde 🙂 popripade mu slubit nejaku sladkost alebo malickost ak bude statocny, velky chapec 😉

lorela
4. dec 2013

@katka888 Som na tu ešte len veľmi krátko a nestačila som sa zžiť s tunajšou atmosférou... Zatiaľ mám postreh len jeden, a to síce, že niektoré prispievateľky veľmi rady píšu, možno je to ich koníček ten koník 🙂. To isté si myslím o tebe, keďže si sa rozpísala aj o veciach, ktoré mnou neboli spomenuté, resp. môj názor nepoznáš. Hoci otázku, ktorá tvojim záverom mala predchádzať nevidím, odpoviem. Keby to urobilo moje dieťa, mala by som s ním vážny rozhovor o tom, ako nevhodne a neprípustne sa chovalo k lekárke. Že jej mohlo ublížiť, vážne ju poraniť atď. V druhom rade, a nie raz, by som mu vysvetľovala, prečo sú dôležité návštevy lekárov a lekárske vyšetrenia, primerane veku. Lekárke by som sa hlboko ospravedlnila za chovanie môjho dieťaťa, zo slovami, že som to nemohla predpokladať (v zmysle akom píše autorka príspevku), ale spravím do budúcna všetko preto, aby sa to neopakovalo. NEBYŤ tej nešťastnej neprimeranej reakcie lekárky. To, že sa ospravedlnila svedčí o tom, že si je vedomá svojho neprimeraného konania. Pretože s tebou súhlasím, že dieťa treba od útleho veku vychovávať a vštepovať mu základy slušnosti v každom smere... Určite by som ho netrestala za to, že malo strach a čo keby očko vytieklo...

malinkaaninka
4. dec 2013

@lorela ospravedlniť a vysvetliť jednoznačne treba.reakciu doktorky nepovažujem za neadekvátnu iba z jediného dôvodu.nikto na svete si nedokáže dopredu nacvičiť ako bude reagovať na situácie.v obrane konáš pudovo.keby mala o sekundu viac na premýšlanie,určite by facku nedala.preto sa aj ospravedlnila.

aliza
4. dec 2013

@bastika len zabudas, ze 4 rocne dieta nie je 9 rocne. Deti sa menia a to, ze 4 rocne nema strach z ihiel neznamena, ze ho nemoze mat ako 9 rocne. Ale to by si najprv musela to 9 rocne dieta mat, aby si pochopila, ze to, ake je dieta v 4 rokoch neznamena, ze take zostane navzdy 😖. Staci, ze do tych 9.rokov uz nebude mat ziadne injekcie, cize to moze byt pre dieta uplne nova situacia, nemusi si pamatat to, ako v 4 rokoch bolo pri pichani v pohode. Ja mam 8 apol rocnu dceru, ked bola mala, bola neuveritelne odvazna, nicoho sa nebala, injekcie absolutne bez problemov, ale ako rastla, tak sa zacala coraz viac bat, aj uplne banalnych veci, ako vybratie triesky z prsta, ci osetrenie oskreteho kolena, taky cirkus za to robi, ze az.... proste sa zacala menit, dospievat, viac si uvedomovat negativne stranky tohto sveta, viac vnima zlo, utrpenie, bolest, nebezpecie....to proste prichadza vekom, male 4 rocne si vela z tychto veci este neuvedomuje.

katka888
4. dec 2013

@lorela ok, beriem spat, ak som reagovala pri tebe na nieco, co som si z tvojich prispevkov zle vysvetlila .

miskakyska
4. dec 2013

juuuuuuuuuuuuuuuj..no tak jej pichol..no boože.. 🙂 stávajú sa aj horšie veci 😅 mal jej ho vypichnúť a bol by pokoj 😀 zbytočne si tu budete teraz dvíhať tlak pre jedno oko 😀 a pritom neviete ako to ani naozaj bolo 😝 🙂 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

@aliza koho som osocila? 😉 ... bud konkretna ... mne sa tiez Tvoje reakcie zdaju prehnane, ale neberiem Ti ich ... a neboj sa, nemam ziadne problemy, ktore by som si tu takto ventilovala ... rozhodne pisem menej utocne ako Ty 😉

959touareg
4. dec 2013

@katka888 presne ako pises. nerozumiem a zaroven nechapem vobec fakt, ako dokazu poniektore teraz pisat,ze keby tam boli ony, tak sa uhnu, riesia to inak.po vojne je kazdy general. vediet to iste nemozu ako by reagovali. dopredu sa to neda. ja sama by som sa neodvazola teraz pisat, co by som robila byt na mieste doktorky..mozno by som reagovala este horsie ako ona, fakt neviem. clovek sa vtedy chova casto neadekvatne a sam si to v tej sekunde neuvedomuje co robi. to je proste sekundova, skratova situacia, ktoru ani jedna z nas dopredu predvidat nevie a nemoze sa ani zarucit za samu seba ako by v tom momente reagovala.

soffyee
4. dec 2013

Ale ked ma raz dieta z lekarky strach a boji sa neviem si predstavit ako by som zareagovala ja ale ved pichol ju??nie nepichol!!!a riesit bud alebo je zbytocne 😒 a ked niesi spokojna z lekarkou treba urcite vymenit.... 🙂 nie preto ze mu dala facku ono je to neprijemna vec ale stala sa a kto vie ako sa zase bude maly citit a mozno ze to bude aj pre lekarku neprijemne...popitaj sa nejakych kamosiek kde chodia s detmi k pediatricke ktoru by ti odporucily a hotovo 🙂 🙂

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka pisala si o tom, ze druhi pisu somariny, nazyvas zeny 'rozkosnice'( a nemas na mysli, ze su naozaj rozkosne...), to o tom deravom dube, dalej ze tie druhe to nikdy nepochopia (akoze co maju pochopit? ze len ty mas pravdu? 😕 ), o hlupych sebavedomych a inteligentnych plnych pochybnosti (naco si to uvadzala? aby si tu delila ludi na hlupych a inteligentnych? ci aky mala tato citacia vyznam? v akom kontexte?), ludom sa vysmievas za ich nazory, reakcie typu, 'to je argument, ci pokus o vtip?, 'si rozkosna', ....sa zamysli nad svojimi reakciami skor, ako sa zacnes obuvat do druhych 😉

jabadaba
4. dec 2013

@lorela takze pani je este aj jesitna, okrem nekritickosti. Za svojim nazorom, ze tvoj konkretny priklad o biti na pracovisku je pribrzdena a zcestna uvaha, si stojim. Lebo je. Odpust.Nulova analogia, hlavne, ze si vytiahla nieco rezonujuce. Co na tom, ze uplne od cesty vsak? A schopnost si uznat, ze zatnem vedla a mimo opat nulova. Ale bude sa bazirovat na pouzitom slove pribrzdeny. Ano, lebo o to ide. Obsah nie je podstatny.

A odporucania ci mam ja komunikovat vo fore alebo nie si nechaj pre niekoho ineho. To je tiez ista forma urovne, vykazovat ludi odniekial. Sa nauc akceptovat, ze sa ludia vyjadruju aj expresivnejsie. Emocie sem netahaj. Asi ich mas navyse Ty. Podla tvojich uvah o popisanej situacii.

959touareg
4. dec 2013

@bastika vies, napisem ti tak...je to naozaj pekne a mozes bohu dakovat, ze mas tam kludne a rozumne dieta,ktore nema problem u lekara. ale nie vsetky su take. netreba to brat pausalne, ze moje je anjel, tak aj ine musi byt.
vies aky problem sme my mali, aj doteraz mame s nasim dietatom? najma u stomatologa. to aj teraz robi cirkus a ma 13 rokov. on jej musi ukazat nastroj, vsetko vysvetlit co jej ide robit a horor stale. chodim z ambulancie ako kon spotena kym odideme. do 8 rokov usta u neho neotvorila, normalne odpadavala, vystriedali sme XY zubarov, kym sme nasli konecne trpezliveho, ktory to s nou vie a trapi sa s jednym zubom kym urobi aj hodinu.nervy. a to moje dieta kolkokrat rukami simrikuje, cakam kedy sa zubar neovladne a stuhne jej jednu. ani by som sa necudovala.chudak, az bordovy je z nervov. ale aj ja. mam chut to svoje decko tam prefackat. . a dovtedy nas XY zubarov -aj detskych vyhadzovalo z ambulancie,co boli s nervami v koncoch. tiez mi to ako rodicovi zle padlo, ked bliakali na nu nech otvori usta,potom na mna nech si s deckom robim poriadky...a co som mala robit? proste zo zubara mala sok. a usta jej nasilu neviem otvorit. donedavna to bolo aj s ihlami. nastastie posledne 2-3 roky si na preventivke uz da zobrat krv. konecne. ale zubar je problem dodnes.
a dalsie moje dieta..co dieta, uz dospely clovek, ten odpadava u zubara dodnes. akurat bol pred mesiacom a uz ho tak poznaju, ze sestricka si automaticky zoberie do ruky pohar s vodou a tak stoji pri nom. proste vzdy im v kresle odkvecne.

jabadaba
4. dec 2013

@danielle37 podla mna vymena lekarky riesenim je. Odhliadnuc od tohto incidentu neboli vraj uz pred tym spokojni s lekarkou. Po tomto incidente je to asi najlepsim riesenim pre vsetkych. Ak navyse je problem prijat ospravedlnenie a svoj podiel na vzniknutej situacie, tak zotrvanie v ambulancii by asi nebolo prijemne pre nikoho. Zbytocne napatie. Takto zacnu odznova. Mozno najdu lekarku, ktora na dieta bude posobit prijemne aj s ihlou v ruke. Takze ja osobne by som menila za tychto okolnosti.

demeterka
4. dec 2013

To je az vtipne toto citanie, sa v tom vyzivate, navazat sa jedna do druhej a kazda si mysli ze ma pravdu a ta druha je krkavčia mať alebo dačo podobne, toto je epidemia konikovska, podobne ako tema ockovanie 🙂
Tak aj ja pridam príspevok. 9 ročne dieťa sa musí vedieť spravať, keby to srpravil moj, tak mu taku plesknem ze mu stena da druhu a lekarku este pochvalim. Dieta sa moze bát, moze kopat, hrýzt od strachu, dokonca by som aj pochopila keby tu striekacku len vytrhol a šmaril ju o zem. Ale on je evidentne útočný typ, ked už rovno do nej isiel pichať. Ved co potom, ked mu matka bude chciet dať po zadku ked daco hrozne vyvedie ako trochu starší, potom ju tam doma zmláti??? lebo sa nebude vedieť ovladať? a taký potom uz 15 ročný chlapisko, ved to je ako hora a ma to silu dospelého chlapa.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@aliza vies, co ... ak ta to urazilo, tak prepac ... ja som sa vyjadrila tak, ako som sa vyjadrit chcela ... nikoho osobne som neurazila, ak sa v tom niekto nasiel, jeho vec ... neviem ako Ty vies, co som ja myslela pod pojmom rozkosnica, ale ak si si vysvetlenie nasla a paci sa Ti, ja Ti ho neberiem 😅

959touareg
4. dec 2013

@jabadaba presne tak, treba menit pediatra podla mna. a myslim si,ze aj lekarka bude rada,nakolko sa po tomto incidente iste citi trapne voci nim. bola by tam uz vzdy napata situacia. a dieta tiez muselo zanevriet na nu. sice mozno ta facka mu dopomohla k tomu, ze nabuduce bude kludny,lebo ju moze opat dostat od nej.....blbo napisane, ale moze byt. alebo dieta tam uz za ziadnych okolnosti nepojde, zatne sa.
ja osobne by som lekara urcite menila. nie preto,zeby som bola urazena ako matka, ale tie vztahy su uz urcite nastrbene.

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka mna nic neurazilo, len som chcela poukazat na tvoj sposob komunikacie, kedze vo velkom kritizujes druhe 😉. Vies, sa hovori, ze na druhych nas najviac rozculuje to, s cim mame sami problem...takze treba zacat u seba a nie druhych povazovat za debilov, ktori pisu len same somariny, ktori nemaju argumenty (hlavne, ze ty ich mas, ze?), ktori nic nechapu....problem je v tebe, nie v nich.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@aliza amen 😉

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka tma 😎

zuzkaanicka
4. dec 2013

@aliza jasne, ze ma to nenapadlo ... najmudrejsia si predsa Ty 😅

dejnas
4. dec 2013

*chlapec videl ihlu - ktorou mu chcela doktorka ublížiť, takže reagoval adekvátne na útok
takmer nechtiac zasiahol oko*
chlapec vedel, minimálne od rána, že s tou injekciou príde do styku.... teda predpokladám, že ho tam matka nepriviedla na tajňasa a nech si s ním lekárka potom robí, ako chce a čo chce.... on tú ihlu očakával, vedel o nej vopred... napriek tomu, že sa bál, vedel vopred že doktorka sa bude "pokúšať ohroziť ho ihlou"...
doktorka ale, na rozdiel od chlapca, "útok ihlou" neočakávala, tiež reagovala v afekte
ak správanie chlapca v afekte je považované za neúmyselné a adekvátne, prečo správanie doktorky v afekte je za úmyselné považované?

aliza
4. dec 2013

@zuzkaanicka ach jaj, idem ja zase o temu dalej....ked sa neda, tak sa neda. Nebudem ti to tu kazit 😉.

lorela
4. dec 2013

@959touareg Akosi je tu prirodzené prekrúcať napísané. Keďže si spomenula môj výrok "uhnúť" - zareagujem. Nenapísala som: Keby som tam bola, tak sa uhnem. Napísala som, že existujú aj iné reakcie na hroziaci útok. Že niekto odskočí, uhne, spraví krok vzad. Ako keď oproti tebe letí lopta. Možno aj vec temperamentu. Nie každému musí ruka vyletieť. Vo vzťahu k deťom by nemala.