Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@959touareg Nemusíš sa na mňa hneď hnevať 🙂 , že som reagovala, bol to celkom pokojný tón...
@dejnas krasne napisane.vystihla si to uplne presne.
a najzaujimavejsie na celom tom pripade je fakt, ze autorka temy uz nema co napisat.necitala som celu diskusiu, ale neozvala sa pekne dlho -asi. alebo som nepostrehla.
mam najradsej, ked sa napise prispevok, autor toho prispevku sa potom uz nikdy neozve a tema sa prebera, pitva dopodrobna, rozne teorie sa pisu aj niekolko tyzdnov.
aj tu by som rada pocula - teda citala autorku . aka bola ta facka, ci bola silna, alebo nie, alebo...mozno to bolo uplne inac a pravda je niekde inde. hlavne ze sa tu zenske idu povrazdit.
@lorela nie, ja sa nehnevam. uz niekolkokrat som pisala, ze celu diskusiu od zaciatku som necitala, iba posledne 3-4strany, takze ani neviem, kto co pise. jedna pani tu pisala na mna o zenach co tu pisu, zeby sa uhli, reagovali uplne inac, tak som jej nato odpisovala. ani neviem ci si to pisala ty o uhnuti,ci aj ine. a podotykam, pisala som v mn. cisle, nie konkretne na nejaku osobu -to ty si si zosobnila.
@bastika ale aj mojej sa to dalo v 4.rokoch vysvetlit 😉, ale ako som pisala, deti sa velmi menia. A fakt plati, ze male deti, male problemy, velke deti, velke problemy 😎. Neskor zacina predpuberta, hormonalne zmeny, zmeny nalad, prchkost, precitlivelost, podrazdenost....potom len uvidis, ako sa bude 'lahko' vysvetlovat 🙂. 4 rocne dieta nie je este ziaden problem....
@mummy01
nečítala som všetky reakcie, no zatiaľ nikto nepísal o tom že strach nie je ľudský. Netreba deti pred odberom biť a podobne...
ale treba uznať že 9 ročné dieťa by nemalo takto reagovať, samozrejme ani doktorka
lenže ak mamička vedela ako sa jej dieťa bojí / už teda mala skúsenosť/ mala ho pripraviť na to čo sa bude diať, a mala sa dohodnúť s pani doktorkou na postupe. Keď ho mamička nezvládla držať, mal ísť tatino alebo dedo.....
sú to chlapi a nemal by byť problém dieťa udržať.
Ja som tiež absolvovala odber krvi, síce syn bol malinký no tiež som mala čo robiť, bol so mnou manžel ale obaja vieme že on by to "nezvládol" tak som malého držala ja a nebol problém..
@lorela a este nieco..ty pises o pokojnom tone z tvojej strany.bohuzial tu sme virtualne, zoci -voci sa nevidime a nekomunikujeme, takze tvoj ton neviem ako bol mysleny a popravde ma to ani nezaujima a je mi to jedno. si pre mna cudzia osoba a na tvojom nazore mi absolutne nezalezi. tak ako tebe na mojom . ked sa s nim nestotoznim,napisem to,ak sa stotoznim, tiez to napisem, popripade ti dam palec hore. nic viac - nic menej.
@kadan tak moj mm by odpadol skor, ako dieta keby ze ho ma podrzat. on ma tak panicky strach z odberu krvi, aj z bielych plastou, ze ked uz musi ist, tak ho ulozia ako babatko na postel a po leziacky ho ockuju, beru krv. a div sa svete. je tak vystresovany, ze mu viackrat ani krv nevedeli zobrat,proste netiekla. akoby zamrzla.....asi tak.
@aliza mne neprekazas a ani mi nic nekazis 😎 ... ale je jasne, ze my dve asi nebudeme na jednej vlnovej dlzke ... kvoli tomu sa vsak s Tebou hadat nebudem ... odchadzat nemusis 😉
@959touareg
môj by to prežil, ale keď ja viem danú situáciu zvládnuť lepšie tak ho podržím ja, sám povedal že je rád že ho nemusel držať, že by to nezvládol
😉
inak ja sa nebojím odberu, no už 2x sa mi stalo že ani mne netiekla 😅
1x ako decko
2x keď som bola tehotná
@jabadaba neviem, nečítala som všetky jej príspevky... je to na nich.....v úvode spomenula, len ospravedlnenie lekárky... a nie že predtým mali problémy.....
Doktorka situacia ocividne nezvladla. Asi by som ju nezvladla ani ja a dala by som jej tiez, ale z obidvoch stran. Jasne, ze deti sa boja ihly ! A ze sa jej nieco mohlo stat...? Ano, to je riziko povolania... aj inym ludom sa na pracovisku moze nieco stat...smyk, skodiace chemikalie, dokonca aj predavacka v Tescu sa moze vyrutit na korculiach. By ma NASRALA a ver tomu, ze keby bol pri tom otec, tak by si take ani nedovolila ! Hned by som ju zmenila a poslala na preskolenie, aby sa naucila zvladat aj stresove situacie. @zuzka421
@charlie1980 chyba mi este info, ako by si ako matka dietata reagovala na jeho pocin.
@dai ahoj, vies, co sa tyka zaloby/a znalca/, je tam vela aspektov ktore by pravnik mohol v prospech klientky vyuzit. napriklad to,ze dietatu mohla sposobit svojim konanim este väcsiu traumu.,strach zo zakrokov v skale apod.apod. nejde len o ´´silu´´ tej facky.
ale toto je debata skor pre pravnikov,takze to nebudeme rozoberat. 😉
ja chapem,co si mala na mysli tym ludskym aspektom. lenze ty dobre vies,co je profesna disciplina.a ak niekto pracuje s detmi,tak tam musi byt este väcsia a musi taky pracovnik vediet,ako s detmi zaobchadzat.
tu v de ak by sa to stalo,tak by to bolo povazovane za HRUBE zlyhanie lekara.
tam su vsetci lakari /ak nepracuju v statnych nemocniciach/ vlastne sukromni. ale to nie je podstatne .podstatne je,ze lekar ma isty kodex,ktory nesmie prekrocit.
a aj ja som pisala,ze vsetci v tomto konkretnom pripade zlyhali.ale u dietata/aj ked ma 9 rokov/ nemozno povazovazt jeho chovanie za zlyhanie.ale za reakciu dietata. preco to urobil,je ina vec.a preco matka ked nezvlada viac deti,ich ma ,je tiez otazka ina. tato matka sa nemala starat o dalsie decko,ale mala sa venovat tomu,ktotre ju potrebovalo.ato jej syn.
aj ona v starostlivosti o syna zlyhala.lebo k tomu patri aj spravne nasmeravanie a danie dieatu pocit bezpecia a ochrany,ze matka je tu pre neho.keby tam s nim bola, bola tam len pre neho,mozno by situacia bola ina.
ale to nic nemeni na skutocnosti,co urobila lekarka. ta svojho pacienta -maloleteho- inzultovala. je jedno,z akeho dovodu. chapes to? ona ho INZULTOVALA.
absolutne nepripusatne je jej konanie.
ty dobre vies/ved chodis k lekarom s detmi/ ze sa nieked y spravaju tie deti necakane.. a to musi lekar vzdy zohladnit.ty by si strperla,aby tvoje dcere dala lekarka facku,ak nahodou bude robit pr zakroku ´´cirkus´´?a zlomok sekundy /to ti povie aj zlalec / to nemohol byt. inak by nestacila sa branit prti ohrozeniu tou ihlou a zaroven dat facku.
ja by som v takej situacii okamzite ako matka/ak lekarka je taka neprofrosionalna,ze napriek takej situacii,ako bola popisana,pokracovala v zakroku/ by som striktne trvala na preruseni zakroku. a hnes by som vedela,ze tuto lekarku nechcem pre svoje dieta.
ale ta lekarka musela svojho maleho pacienta poznat. ci nie? ja si neviem predstavit,zeby moja lekarka nevedela,ake mam dieta,ako reaguje na urcite zakroky .apod.
no ale to vsetko nie je take podstatrne,ako to,ze lekarka inzultovala maleho pacienta. ona ma byt ta,co musi vediet profesne zvladnut podobne situacie.
vies ako aspon co sa tyka mojej lekarky v de postupuju? dieta ask chce prezriet,najskor sa porozpravaju trosku. s takym dietatom,ako je ten chlapec. spyta sa lekar ,ako sa ma, ake ma zaujmy apod. a spyta sa ho,ci vie.co mu idu robit.a vysvetli mu/primerane jeho veku/ postup.a ked vidi,ze dieta je vstrese,tak posudi,aky velky ten tres je. ak dberie krv dietatu,tak sa to robi v labaku.a nerobni to lekar.ale na tu skolena sestra.a ta vie,ako to ma urobit. dieta drzi prevetivne/ak trena aj druha,ci dieeta lezi na pohovke/ ruku mu moze aj fixovat,aby sa nepohla..a mu pritom hovori,co budu robit. to didta nema sancu vlastne tu striekacku schytit.ak by malo srasny stres,tak mu tu krev nevezmu za ziadnych okolnosti takto.
toto ked som prelozila mojej svagrinej v ch/lekarke/ tak, bola v soku,ako sa sprava jedna lekarka dietatu na sk. v che uz by to bolo na vzatie licencie.
man zaraza,ze na sk je tolerovane take nieco,ako inzultacia pacienta a to este maloleteho.
.
@kadan mne za mladi tiez parkrat netiekla, bala som sa odberov vzdy, kolabovala som im tam, teraz to beriem ako navyhnutne zlo a kedze mi beru takmer stale, tak som si zvyknuta. jedine koho sa bojim je stomatolog. to aj pri preventivke, kedy viem ze mi robit nic nebude iba pozrie chrup, tak som aj vtedy vyklepana ako osika. zubara sa bojim ako certa. akurat v piatok idem na dentalnu hygienu..to ma opat utrapia. no co narobim. o chrup sa teba svedomito starat, ako aj o celkove zdravie. a zaklad je prevencia.
@livka_ ...vidim, ze ste jednoduchsi typ cloveka, preto sa s vami nebudem hadat...nema to vyznam 🙂 a co sa tyka tych urazok na moju osobu, clovek vasho typu ma urazit urcite nemoze.... 😀
@alice107 vies, mne sa napriklad zda, ze Ty tiez stale pises to iste ... a prepac, ale ja stale nechapem, co tu mate s tou (ne)profesionalitou ... teraz nechcem vyryvat ... proste bola v strese, bala sa o oci, to je take nepochopitelne? ... ja si naopak stale myslim, ze hlavny podiel viny ma matka, ktora proste mala drzat chlapca-ak uz teda treba niekoho obvinit ... naozaj mozu byt vsetci stastni, ze tou ihlou nikoho nezranil a snad aj trochu tolerancie k tej lekarke, ktora sa uplne obycajne bala o svoje zdravie ... ja tu proste cely cas nepisem o inom, len tolko, ze je fajn, vcitit sa do chlapca, ktory sa boji, ale netvarit sa, ze doktorka je robot bez strachu ... samozrejme, podla Teba vyryvam, ale to je Tvoj nazor, neberiem Ti ho ... ja sa akurat nehram na taku dokonalu, ktora v akejkolvek situacii vsetko hravo zvladne ... a preto viem aj tu lekarku pochopit 😉
@lucka1912 Smejem sa ešte teraz,apel trošku inak ako obvykle.Uvedomuješ sa čočo píšeš ???Ty si myslíš že ten malý to urobil schválené??? Kde bola sestrička v prdeli ked sa toto stálo ...!!!! Povieš mi?? A keďže je doktorka s takými reflexmi a reakciami od deti by mala rátať a byť na to úplne pripravená !!! Tak netráp aspoň stojím si za svojim čo som napísala že by som jej to vrátila.Pretože nikto sa neviete vcítiť do kože teho chlapčeka ako sa musel on cítiť a báť je to smutne ako si zareagovala chcela by som si predstaviť tvoje dieťa ako by zareagovalo a teba keby mu doktorka strelila facku !!!! A nielen teba ale aj iné mami...Ja som prísna môj syn nemám modré z neba neľutujem ho ked urobí zle alebo dostane nazadok. Ale čo je moc je moc..možno má práve táto mamička dieťa ktoré je súper vychované a mi by sme vyplatili oči.Pretože sa môžete hanbiť urážať niekoho a ešte dieťa!!!!!!!!!!!!
@959touareg Presne tak, súhlasím.
Že je nevychovane
@perinkamoja musim ti z casti oponovat, nakolko nesuhlasim s tym co pises. dufam sa neurazis, lebo tu ked sa oponuje tak kazdy to berie ako utok na jeho osobu.
kazdy tu vie, ze decko to neurobilo schvalne. to mas uplnu pravdu,ale neurobila to schvalne ani doktorka, ved sama si hned uvedomila co spravila a vzapati sa ospravedlnila. to, co sa dialo potom uz nevieme. autorka sa dalej nevyjadruje-alebo som to ja nepostrehla. necitala som diskusiu az po 22 stranu asi. mozno to tam opisala.
ale zarazila ma tvoja veta, ze by si facku vratila. tak to som ostala sokovana. preco sa tu takmer vsetky vcitujete /neviem ci som to slovo napisala spravne/do koze chlapca, robite z neho chudaka a doktorku nechapete? ako ty pises, ze by si chcela vidiet tie zeny, ktore by toto zazili na vlastnom decku ako by sa citili...chcela by som vidiet teba v pozicii lekarky. iste napises, ze by si bola proficka,ktora vie ako nato, ktora by sa uhla, dokazala by decko spracovat.....mozno aj ona by to vedela ak by to decko v amoku nezautocilo na nu injekciou. to je stres, sok a sekundovy skrat, ktory sa dopredu proste necaka a neda sa ovladat. mozno ta lekarka je super, mila, sikovna...ale mozno vtedy mala blby den, mala problemy, necitila sa fajn, bola nervozna, chora a toito decko ju este vyhecovalo, pretoze 9 rocne a toto robit....ved je clovek a kazda z nas nema kazdy den super naladu. ja viem, svoje pocity a problemy mala nechat zamknute za dverami bytu ked odchadzala do prace, takto sa profik nechova, ale kto z ludi nepochybi. pokial toto uz viackrat urobila -vtedy ju odsudim aj ja, ale az sa to stalo prvykrat, tak to sa moze hocikomu z nas stat, ze prestreli nieco a potom to lutuje.
ale tiez ako tu bolopisane nepochopim, kde bola sestricka a co robila matka. dufam, ze stala so zalozenymi rukami a pozerala na divadlo. moje dieta ma u zubara tiez problemy, ale spolupracuje sestricka, ja ako matka -bud ju drzime, alebo pekne dohovarame......tu ktovie co bolo. dotycna sa uz nevyjadruje. mozno by sme boli velmi prekvapene, keby sme vedeli skutocne ako to bolo. takto mozeme iba tapat, vymyslat a zrat sa navzajom. nic nove na diskusiach.
@alice107 v mnohych ohladoch mas pravdu, ak by doslo k napadnutiu len tak zvoleja nepoviem pol slova namietky a riesim rovno pravnu dohru konfliktu. Lenze...a tu je pravo v koncoch, pretoze neposkytuje ani minimalny priestor na zohladnenie situacie. To je jeho nevyhoda. Je stavane doslova pre robotov, kde sa da len mechanicky odpovedat ano/nie a ziaden ukon mimo vytycenu os sa neakceptuje. Bud alebo. Nic viac. A to lenze ma pokracovanie... ludia nie su roboty.
@jabadaba napadnutie je po pravnej stranke napadnutie. napadnutie aj v afekte je napadnutim stale. chapes,
treba sa vediet ovladat a v takom povolani,kde sa robi s detmi dvojnasobne. aj ked mas nutnu obranu,ta nesmie byt neprimerana. ale tu neslo o tento pripad.
to,ze ten chlapec sa metal bolo nezvadnutie techniky ukonu, aj nezvadnutie posudenia celej situacie lekarom.
lekarka sa moze samozrejme branit,ale fakty svedcia proti nej.
@jabadaba
" Treba extra definovat alebo dokazes rozumovo odlisovat medzi bitim a udelenim trestu v podobe jednej po zadku ak vysvetlenia zlyhali? Lebo pokial by si vyhlasovala dieta, ktore dostane dva razy za rok po prdeli za bite, potom si extremista. "
toto si nemyslela vážne, že?
či?
chcela si si iba rypnúť, dúfam
lebo ak si toto myslela vážne, že sa ma to akože fakt NAOZAJ pýtaš, tak potom to vypovedá len a len o tebe a tvojej inteligencii 😝
naozaj milujem diskutérky, ktoré tu číhajú, chytajú za slovíčka a oponentov znemožňujú, znevažujú, snažia sa strápniť, zaradiť medzi "debilkov"...tak, ako som si ja dovolila teraz napísať o tvojej inteligencii
tiež sa stavím, že budeš reagovať, lebo sa ťa to dotkne a nebude sa ti to páčiť
ale dievčatá, sa spamätajte podaktoré
téma nie je o vás a o tom, aby ste z príspevkov opačného názoru, ako je váš, robili z ich pisateliek telce 😝
fakt to tu stráca úroveň a chúďa chlapča, ak to tu prečíta, tak bude mať väčšiu traumu, ako zo zážitku u Dr.
Amen...tma 😒
@alice107 isteze. To by bol uplny ideal, ak by sme sa vedeli vzdy a za kazdych okolnosti ovladat. Sama vsak vidis, aj tu na nazoroch, aka je nejednoznacna tato situacia. Ak by bola taka zrejma, nazory su tu unisono proti lekarke. A presne to som mala na mysli tou nedokonalostou prava - napadnutie. Finito. Ziaden ohlad doprava, dolava. Nie vzdy mozes tak samozrejme nieco zmiest zo stola ako nespochybnitelnu kauzu.

@lorela tebe som neodpisovala, odpisovala som inemu nicu, ktory mi pisal. tvoj vyrok som vobec necitala, ani na teba nereagovala, tak neviem preco sa ozyvas na mna. alebo so mnou si sa tu este nepohadala? inak si to neviem vysvetlit. a pisala som v mnoz. cisle.