Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@alice107 bohužiaľ nemôžem s tebou súhlasiť ,aj na slovensku sa komunikuje s dieťaťom ,vysvetlí sa mu čo sa bude robiť ide robiť a ukľudňuje sa a je lepšie ak je prítomný rodič ,nikto nejde pichať dieťa len tak šup ,bez ohľadu a ak by bol vo veľkom strese alebo bol v amoku ,nikto pichať nebude ...ten chlapec sa mohol len báť tak ako sa bojí každý z nás ,to je normálne ,nemusel vykazova´t známky ,že by to nevydržal ,ale bohužiaľ zareagoval ako zareagoval ,to musela byť sekunda a zrazu mal v ruke zbraň lebo ihla na iv odber je hrubá dlhá zbraň a ak si predstavým sklonenú lekárku nad jeho rukou ,lebo to sa inak pichať nedá len tým ,že si sklonená a on spravil čo spravil je fakt šťastie ,že jej nič nespravil ,lebo tú ihlu musela mať pred očami a plus ak by ho matka držala za ruku ako psych opora ,toto by sa nestalo .....opýtaj sa svojej dr.či zažila vôbec takýto útok aj napriek edukácii pacienta ,lebo u nás edukácia prebieha a k detičkám sa postupuje zvlášť opatrne ,ale prišlo k neočakávanej situácii ,kde vážne hrozilo poškodenie a rodič tam nebol ........sama som zažila útok dospelého pacienta ,museli sme volať aj policajtov ,ale fakt toto zažiť ,že mi niekto šibrinkuje pred očami s ihlou by som aj ako profesionál sa od strachu pocikala lebo túto nebezpečnú situáciu som nezažila a nech vďačí všetkým svätým ,že aj tvoja lekárka .......pretože ona hovorí o edukácii a tým pádom vylučuje túto možnosť ,že by sa to mohlo stať ,ale bohužiaľ tejto dr. sa to stalo a je to poučenie aj pre dr. že bez rodiča nemá tento úkon robiť aj pre matku ,že má byť pri svojom dieťaťi ......
Neviem presne ako to bolo, ktovie čo na to lekárka, facku mu dať nemala.
Ale 2x som si prečítala 9 ročný, to snád nie také správanie u lekárky.
Ak je s ním taky problém mala predísť tomu iná poriadna prýprav hlavne psychická na oboch stranách
@jabadaba jasne,ze nemame presne fakty o situacii.ale bola tu poisana ista situacia a z tej vychadzame. pravo nie je dokonale,ani nedokonale . je to subor zakonov a tie sa musia respektovat. je na dvokatovi,aby svojmu kientovi pomohol v ramci nich.
toto je diskusne forum.a preto sa tu debatuje. a ano, sama vidis,ze nazory su rozne. tak je to aj v zivote. 😉
no,niekto sa ovladat vie,iny nevie /ako vidis aj u prispievajucich niekedy/ .a ten co sa nevie,tak musis ratat s dosledkami.tak je to v realnom zivote.a ten ktory pre vykone svojho povolania pochybi,tiez dobre vie, ze musi ratat s nasledkami.
ja si neviem predstavit matku,ktora by suhlasila s tym a mala pochopenie,ze jej dieta lekar inzultoval. ak ma pochopenie pre taku lekarku, tak akoby sa videla v jej konani. chapes? ze sama sa casto neovladne,preto akoby mala pochopenie pre nieco take.
lebo je jedna vec spravanie sa dietata,a ina vec konanie lekara.lekarka musi pre vykone svojho povolania ako pediater pocitat s reakciami svojich detskych pacientov. tak ma pouzit metody,ktore su bezpecne pre dieta aj aj ju.
@macamac aj ja som postrehla, ze je tendencia chytat za slovicka. V tomto sa zhodneme. Mam tu istu skusenost a dojem. Plus, poprosim Ta, ak mi nieco chces tak len to co sa vyhradne tyka mna samotnej. Nelad mne adresovany prispevok univerzalne. Voci tomu sa ohradzujem, pretoze ja som nikde doposial nepisala, ze dieta je utocnik ci nie je v poriadku. Takze adresne poprosim lebo su tu expertky, ktore nasledne z tvojho mixu narobia take zavery, ze sa cloveku panenky pretacaju. Dikes.
@alice107 vychadzam najma z faktu, ze lekarka sa vzapati ospravedlnila. Cize sama priznala nahlas tymto sposobom svoju chybu. Ak by sa neospravedlnila a arogantne si stala za fackou, ktoru ustedrila, bolo by to pre mna bez debaty. Nuz k pravu. Je take ako ludia sami - nedokonale. Akoby ludia zabudli, ze pravo tu ma byt pre ludi. Aj preto som si rozmyslela svoje posobenie v tejto oblasti. Nemoct sa ludsky pozriet na pripad....nic pre mna. Kazdopadne to neznamena, ze som hin z pocinania lekarky. Tak nejak to vnimam v sirsom kontexte nech zakon rigidne tvrdi svoje. Ale stastne to nebolo, to je fakt.
@aristka uvodny prispevok jasne hovori,ze dieta sa balo. branilo sa. z toho ja vychadzam.takze lekarka uz mala vediet, ze dieta je problemove.
kde v uvodnom pripsevku si citala,ze to bola necakana situacia?
a neviem ,ako vy na sk pacujete s detmi ako pediatri,ale v DE dieta aj ked je kludne fixuju tak,aby za zabranilo jeho zraneniu.aj ohrozeniu personalu.
a to myslim aj na sk toto mala lekarka urobit.
ak by bola konala ako mala.,tak dieta ju ani nahodne nemoze ohrozit.
@aristka opat chvalim dalsi prispevok. moje slova. pekne , mudro napisane.
@macamac s tvojimi prispevkami z casti nesuhlasim. najma ako pises ...chudatko chlapec....ake chudatko! keby mal 2-3 roky tak este pochopim. je to decko male, ktore este nechape co sa ide diat. ale 9 rocne decko??ved to uz je velke. to musi pochopit, ze ho idu ockovat a pokial sa boji, tak ho ja ako matka + sestricka budeme drzat, dohovorime mu. ano, boja sa aj starsie deti, ale uz maju tolko rozumu ze nebudu trhat injekciu z ruky lekara a ohanat sa nou. neviem, mozno ma tu zabijete, no ja chlapca nelutujem. lutujem lekarku, ktora v strachu o svoju tvar nechtiac dala facku a narobila si problemy. velke 9 rocne decko je s ihlou v ruke velmi nebezpecne. a ked matka vie, ze sa boji ockovania mala pre to nieco urobit aby sa decko nebalo, mala ho ukludnovat, drzat, ved ho pozna najlepsie.
ale zase ani jedna z nas tam nebola ako ocity svedok takze ako to bolo naozaj....mozno aj doktorka silou-mocou mu chcela dat tu injekciu, nepozerala napravo -nalavo...ja neviem.
@jabadaba mne ako rodicovi by bolo jasne,ze lekarka je labilna aso sklonom k a gresivnym reakciam..a nema pod kontrolou svoje emocie. ana druhejs strane technicky nezvadla svoju pracu tiez.
takze by som jej to povedala,aj keby sa ospravedlnila a dodala by som,ze osprvedlnenie nie je zarukou,ze toto sa u nej nemoze zopakovat znovu.
matka nie je povinna inak drzat dieta. ale lekar ma zvolit taky postup,aby bol bezpecny pre dieta aj personal.
takze by som hned znemila lekarku aj u informovala,ze zvazim voci nej pravny postih.
@alice107 aj detičky čo som ja pichala sa báli a boli mladšie ,ale nikto mi nevytrhol striekačku s ihlou a ak sa dalo bol prítomný rodič ...tam nepíše matka ,že sa bránil ....ak by sa bránil 9 ročného chlapca by nijak samé dve neudržali ,menších drobcov držia aj 3 ,4 dospelý a majú čo robiť ,ak by bol v amoku určite ho nikto nepichá ,aj na slovensku dieťa fixuje rodič ,tam keby matka držala ruku toto sa nestane ,možno aj držala ,ale zaplakalo mladšie a pustila ...inak my na slovensku nemáme popruhy na uviazanie detí ,čo je u mňa úplne nezmyselné a nie je to ani nariadenie a musí to byť legislatívne ošetrené ,plus matka by musela podpísať súhlas s takouto fixáciou a toto teda neviem v tomto prípade ak nepovažovala za potrebné ho držať, aj keď bol možno v relatívnom kľúde ,že by to podpísala ....jedno je jednoznačné ,reakcia bola aká bola a ja to považujem za obranu ,keďže viem ako blízko jej tváre tá ihla musela prejsť ....myslím si ,že to bolo ponaučenie pre všetky zúčastnené strany a chvalabohu bez vážneho úrazu....
@959touareg Súhlasím s tebou, nevieme, čo sa tam udialo, ale 9 rokov, veď to je dieťa čo vie kráti´t násobiť, učí sa vybrané slová... Keby mne toto spravilo také veľké dieťa... Už so tu písala, že by som od tej samej hanby prestala chodiť k tej lekárke
@alice107 ja ako rodič a z fachu by som držala svoje dieťa a bola pri ňom a hovorila mu aký je macher a ako sa drží a potom by moje dieťa nemalo prečo ohroziť čo sestričku alebo dr.....aj na predoperačku idú s detičkami rodičia ,absolvujú s nimi premedikáciu ,kedysi sa aj pichalo a tie detičky to úžasne zvládli ,lebo sa držali rodička ako zverák a nemuseli sme ich ani viazať......v tomto smere nie je tu treba čo vyčítať ,aj ke%d sme na slovensku ,ale je tu potrebná spolupráca rodiča a veľmi nám to uľahčuje prácu aj pri takýchto výkonoch ....
@aristka matka pise,ze pr odbrati krvi sa velmi branil.. precitaj si pozorne.....
ta lekarka technicky mu nemala v danej situacii krv brat. a ak ,nemala ho inzultovat,.v ZIADNOM pripade. dufam,ze sa v tomto zhodneme. inak, myslenie na sk je v tychto veciach nasilia este ako za totalitneho rezimu. bude to vychovou v rodinach.inak si neviem vysvetlit niektore nazory.
@alice107 ano, cele to nebolo zvladnute. Neviem ako postupuje bezne tato lekarka. Ta nasa ma vzdy usmerni spolu so sestrickou ako sediet a ako drzat dieta. Pravidlo je tvarou k dietatku a snazit sa s nim rozpravat, odvadzat pozornost. Plus zaroven dozriet na ruky, aby nedoslo k ich myknutiu ak je uz ihla v zile. S batolatom to bolo horsie, pretoze to sa vzpina uz len pri fixacii. Nerozumie. Starsiemu sa to vysvetlit uz da, najma to, ze ak sa nebude drzat bude ho to zbytocne navyse boliet. Zatial fungujeme. Takze aky pristup mala tato lekarka netusim. Moze kludne byt, ze uplne zle odhadla podla veku dietata rizika. Asi uz necakala reakcie ake sa udiali. Netusim.
Nuz a ked matka citi krivdu a je skalopevne presvedcena, ze by mal byt incident dorieseny v trestno pravnej rovine, fajn. Moze podat zalobu. Ziadat nemajetkovu ujmu a dalsi postih pre lekarku. Stale sa mi to vsak zda prisilne kafe, no...
@aristka vobec nie je doelzite, co by si robila ty . dolezite je ,co neurobila dana lakarka. dufam,ze sa v tom zhodneme. ci nie?
spoluprava rodica sa ma zvazit podla okolnosti. ty pises o inych situaciach. my tu riesime tuto jednu
prepac,ale ja fakt nechapem ,preco sas casto debatujuci nedrzia racionalnych konkretnych faktov konkretnej situacie. to nie je kritika mienena na teba,aby sme si rozumeli.ale vseobecne. 😉
ja vzdy reagujem na konkretnu situaciu fafakty a nezaoberam sa tym,co by bolo kde a kedy. v inej situacii. chapes? 😉
@alice107 Tebe je z jednej situacie jasne, ze lekarka je labilna so sklonom k agresivnym reakciam? 😕 ... teraz fakt cumim ... ak toto zoberies ako vyryvanie, je mi to jedno ... keby bol zivot a svet taky cierno-biely, tak by bolo naozaj vsetko jednoduche a nudne ... nastastie je farebny 😉 ... napis uz k mojej reakcii co chces, mna toto Tvoje tvrdenie prekvapilo tak, ze ma uz nicim nemozes dorazit 😝
@zuzkaanicka uz som to vyssie napisala.mna nezaujima,aky je svet farebny ci cierno -biely. my tu neriesime farby sveta..ale konkretnu popisanu situaciu. az tej vychadza,ze ta lekarka sa nevie ovladat ,ked inzultovala pocienta. je to labilita.ano. bodka.
@jabadaba no ja neviem ,zažila som všeličo aj u dospelých ,kolegyňa tehotná pre svoje ohrozenie skálala aj z okna ,fakt mám odžité a mne sem tam pripadá ,že sme ako fackovací panáci od pacientov ,to že nás nezdravia sa prežiť dá ,ale ,že sú na nás útoky na to sa ťažko zvyká ....ja asi dr.odporučím tú brilbu ,okuliare a kaser do ruky a humánne priviazanie dieťaťa o stoličku ,keď rodič nevie kde je jeho miesto a dr. sa musí báť o svoj život inak to nevidím a budú spokojné všetky zúčastnené strany....
@aristka presne to som tu niekolkokrat pisala. co robila matka vtedy,ked sa ockovalo,kde bola.
moje dieta sa tiez boji zubara, ale som tam s nim, bud mu dohovaram, bud ho drzime so sestrickou ked treba....tam ma z velkej casti toto na svedomi matka dietata. ta si ho pozna, vie co sa da, co nie s nim urobit , popripade upozornit na to doktorku a hlavne spolupracovat. a tiez sestricka by mala pomahat. no mozno tam v tom momente nebola a niekde odbehla. kazdopadne tam mala byt matka dietata a duplom ked vie, ake hysaky ma jej dieta pri ockovani. verim a pevne dufam, ze necakala pred dverami.
@alice107 jasne, doktorka je labilna 😝
@alice107 reálna situácia je taká ,že matka utekala k mladšiemu drobcovi,bolo by zaujímavé vedieť ,či to nespravila behom procesu odberu krvi a malý pacient jej vyrhol ihlu zo striekačkou ,s ktorou jej pre polohu pri pichaní musel prebehnúť v tesnej blízkosti tváre a tým pádom ju ohrozil a dr.sa bránila ..on neodsunul ruku ,ale vythol ihlu zo striekčkou a to ja považujem za zbraň a ohrozil ju ....
@aristka toto nema cenu ... videla si, doktorka je labilna so sklonom k agresii ... je uplne jedno za akych okolnosti sa to stalo ... dala facku ... jasne ako facka 😖
@zuzkaanicka vieš všade sa učí a hovorí o právach pacienta ,ale čo ich povinnosti a kde je naša ochrana ..vieš ako hore píše aj alica ,ono by bolo dobré uviazať ruky ,ale fakt je to po legislatívnej stránke nedotiahnuté plus musí s tým súhlasiť rodič ,plus aj v tých popruhoch sa dokážu metať ,tam ak je prípadná hystéria ,jeden drží len ruku ,lebo ak sa ti myká jednoducho nepichneš ......,ale jedno je isté ak je prítomný rodič je to úplne o inom ....
@aristka ani nepiste tu zeny o popruhoch. tak to by som veru svojemu dietatu nedala v ziadnom pripade. ved to musi byt horsie na psychiku dietata ako ta jedna facka. ked si predstavim seba, ze sa bojim niecoho -trebars zubara, toho sa neskutocne bojim a mali by ma priputat o kreslo popruhami, tak tam skolabujem naisto. alebo dostanem taky amok, ze iba vtedy sa budem trhat z nich ako besna. ten pocit uviazania, nesmiet sa pohnut.....jeminenku. to by som urcite decku nespravila. radsej mu budem hodinu dohovarat, ukludnovat, alebo spravim hocico, aj prefackam az ma vytoci nacisto /blbo povedane/ , alebo ho poriadne pripravim na to doma, aj ked viem,ze je to k nicomu. ked pride do ambulancie tak zabudne co som mu doma hovorila, dostane strach a ten sa ovladat neda. ale popruhy- to nie. uz len z psychologickeho hladiska. ved to decko by malo iba potom traumu na cely zivot. viac by ho to poznacilo ako jedna facka. takych este dostane od zivota kopu.
@959touareg no ved práve
aj mne tam chýba niečo o tej Dr.
že či šla nasilu, či je z tých, čo sú tvrdšie k deťom...alebo to bolo po siahodlhom vysvetľovaní, čo idú robiť....ťažko...
a presne
neboli sme tam, tak sa tu snáď nepohádame 🙂 🙂
@aristka ked pacienta uviazes, tak potom Ti nejaky pravnik povie, ze si s pacientom zaobchadzala nedostojne ... takze treba si nechat vypichnut oko, alebo radsej aj obe a potom nikto nepovie, ze doktorka je labilna ... toto vazne nema cenu ... mne tu dnes @alice107 vysvetlila, ze som isto zakomplexovana 😉 ... ale @alice107 o moje komplexy sa Ty neboj, ja ziadne nemam, ja som vyrovnana so sebou, aj so svojim zivotom 😎

" tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka "
prečítajte znova!!!!
nerobte z chlapca ÚTOČNÍKA!!!!
pri tom, ako vytrhol z ruky, skoro pichol......
a nie že vytrhol jej z ruky a zahnal sa jej s ňou do oka!!!
ale, nič....
škoda písmen