icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

aliza
2. dec 2013

@maja2039 ano, vytrhol jej ju a SKORO pichol do oka. Ja tam teda ziaden zamer ublizit nevidim, neskor to aj mamicka vyvratila, ze maly nechcel lekarke ublizit, ze to bola len obranna reakcia.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
ivett1
2. dec 2013

@dai ale, veď to je správny prístup😉 tvoj aj zdravoťákov...aj ja vždy informujem, že náš malý má panický strach a vyvádza, ale aj tak, mi vždy povedia, že.. "ok, teraz nám pri odbere, milá mamička, musíte asistovať.." alebo len "sadnite si sem a počkajte..."🙂...

sonagolisova
2. dec 2013

@aliza OBRANNA REAKCIA dietata je ze pichne niekoho skoro do oka ???? moj syn je totalny hysterik co sa tyka lekarov ale ten by utiekol prec od lekara a nie , ze by vytrhol ihlu a utocil na lekara ?????? prepacte ale vidim tu akurat to, ze by si mamina mala davat pozor na syna a jeho dalsie spravanie....dnesna doba je hruba , chlapci sa hraju agresivny pc hry, paintballl a pod. blbiny a potom tu mame taketo reakcie....

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka no, nevieme presne, ako to bolo, ze? matka pisala, ze naposledy bol pichany v 3 rokoch, takze podla vsetkeho nepredpokladala takuto reakciu, preto isla ukludnovat dceru. Otazne je, ci maly v klude cely cas sedel a zaskratoval az pri samotnom zakroku, cize to nemohol nikto predpokladat alebo ci sa chlapec vzpieral uz pred odberom. Kazdopadne, lekar by nemal reagovat pudovo, nemoze si to dovolit, je to proste take povolanie....ruka by letiet nemala, ani keby ju ten maly nahanal so striekackou po ambulancii. Ja som si len robila obycajny kurz asistenta tenisoveho trenera a musela som prejst specialnym skolenim, ako zvladat problemove spravanie deti na kurte. AK by som na dieta neprimerane vybehla, ako trener by som skoncila a nikto by neskumal, ci som bola v prave alebo nie. Fackovanie a bitie nie je vychova! to, ze sa to u nas tak robi, neznamena, ze je to tak spravne. Ak rodic inak vychovavat nevie, tak nech sa aspon neobuva do rodicov, ktori svoje deti nebiju.
Moj mm je lekar na pohotovosti, takze mi nemusis pisat o narocnosti a nebezpecnosti tohto povolania, ale jedno viem, keby niekomu vlepil facku, tak by skoncil a to je tam v ohrozeni permanentne, casto vola policajtov a ochranku.

20erika07
2. dec 2013

@dai normálny človek chytí ruku... A nahodou zažila som jednu situáciu ,bohuzial som sa brániť nestihla,bolelo to áno,ale som to predychala a ok... Myslím že ľudia s dobrým srdcom by nikdy nereagovali tak že na obranu dajú facku a ešte cudziemu dieťaťu... Tak asi tak

0silvia0
2. dec 2013

ženy, veď aj dospeláci majú rôzne fóbie, bloky v hlave, 100 krát si môžeš hovoriť že dnes budem uvoľnená, nič ma nevystresuje a predsa príde chvíľa, keď ťa premkne stres a nervozita. Nie sú všetci rovnako psychicky odolní, rozvážni, nie sú všetci silné osobnosti ktoré vždy vedia zachovať chladnú hlavu. Koľko ľudí sa lieči a na rôzne psychické poruchy... Matka mala so synom pravdepodobne prvý krát takúto skúsenosť, ako to mohla predpokladať? Nabudúce sa určite zariadi inak. Má precitlivelého chalana, ktorý nie je žiadny hrdina, no a čo? Aj ja mám takého. Je to posera, ja viem a čo mám teraz robiť? Ako z neho urobiť hrdinu? Verte, že pripravovaním na ihlu a rozprávaním to nejde. Nemáte také dieťa, neviete aké to je tak netvrďte že je zle vychovaný a že 9-ročné decko už má to a už má ono... Deti sa nikdy nemajú porovnávať, to ste sa už mohli dávno naučiť, píšu to už v každom populárnom časopise.
Táto príhoda bola nešťastná zhoda náhod, určite sa obe strany z nej poučili a v budúcnosti sa zachovajú inak.

aliza
2. dec 2013

@sonagolisova jezisi, na zaklade tejto jednej udalosti tu fabulujete, aky je maly agresor a nebezpecny 😠 ....ak maly od 3 rokov nepozna injekcie, tak si nevedel predstavit, co ho caka, cize nie je az take nepochopitelne, ze dostal skrat, ked sa mu lekarka blizila ihlou k ruke. Nepostrehla som, ci ho nejaka sestricka drzala. Ak nie, tak je to chyba lekarky. JA to vidim ako nestastnu nahodu, maly nevedel, do coho ide a spanikaril pri pohlade na striekacku a lekarka to zase neodhadla, nepredpokladala, ze maly takto zareaguje. Ale kedze lekar je profesional a dospelak, tak hlavnu vinu vidim v nej, ze nevedela veci predvidat a zabezpecit sa pred pripadnou reakciou zo strany dietata. nezaistila bezpecnost svoju a pacientovu.

jonas17
2. dec 2013

táto diskusia je ako detská hra, že prvý niečo pošepká a posledný povie totálnu blbosť. ja som v úvodnom príspevku nečítala, žeby chlapec zaútočil. zakladateľka píše, že skoro pichol do oka a nie, že zámerne vzal ihlu a namieril lekárke do oka , len netrafil...mamičky, ktoré majú dvojročné deti si myslia, že deväťročné je už dospelé. lekárke schvaľujú prehnanú reakciu, ale malému dieťaťu nie...a podľa mna sa nedá pripraviť dieťa na niečo, z čoho ma panický strach , doma može nasľubovať hory-doly, ale u lekára reaguje úplne inak. ani my dospelí, ak nám niekto náhodou stúpi na nohu, alebo do nás drgne v obchode, nedávame facky. to je už čo za príklad pre to dieťa? doma deti učíme, že ľudia sa nebijú a príde matka s dieťaťom k lekárke a tá mu vylepí? ihned by som brala kartu...ona je predsa dospelá, má vedieť reagovať...

kacusik69
2. dec 2013

pozeram ze si zo Serede, ktorej dr. chodite ak sa smiem spytat?

0silvia0
2. dec 2013

@sonagolisova prosím Vás Soňa, tak toto je ozaj prehnaná reakcia... už ste z chalana urobili zrúdu, čo máte vešteckú guľu? To bola reakcia ako od starej mamy 😠 Možno Vy ste boli vo veku 9 rokov uvedomelá, rozvážna dievčina-hrdinka, ale čudovali by ste sa, kopa chlapcov sú totálni poserovia, dievčatá sú častokrát väčšie hrdinky, ale nechcem zovšeobecňovať.

dai
2. dec 2013

@ivett1 moja nastastie moje dieta dobre pozna - moja mala je velmi silna emocne aj fyzicky a ked sa boji tak sa boji - reaguje az hystericky, takze mne aj keby povedali ze si mam sadnut tak ja by som si ju drzala

zuzkaanicka
2. dec 2013

@aliza tak znovu a naposledy ... co by si Ty robila, keby Ti niekto mieril do oka? ... das za seba ruku do ohna? ... skus si naozaj uprimne odpovedat ... ja neviem, lebo som v takej situacii nebola ... takze nesud tu doktorku a neobhajuj za kazdu cenu tu matku a dieta 😉 ... fakt sa to mohlo skoncit dokalicenim lekarky, alebo toho chlapca. 😝

jarka721
2. dec 2013

@zuzka421 hned by som odisla k inemu lekarovi!!!no neviem,neviem ale keby mojmu dietatu vylepila asi by aj mne vyletela ruka a to som kludna povaha 😉 moje dcera mala este v 10tich strach z odberu(vopred som jej to ani nehovorila ze jej idu brat krv!)robila cirkus,ale so sestrickou sme ju schytili a bolo........no neviem si predstavit ze by jej vylepila 😠

maja2039
2. dec 2013

@zuzkaanicka skoda reci to su matky ktore bude branit svoje deti aj keby vrazdili a preto tak je vsetko ako je sama sikana a nasilie uz na ZS vdaka takym rodicom

aduskatt
2. dec 2013

@sonagolisova z prispevkov pred tym je jasne, ze neutocil, ale ako je vytrhol ihlu, tak zrejme, kedze berie lekarka krv, bola nad nim sklonena a tym padom blizko ihly bolo oko, nikde sa nepise, ze on po nej vystartoval s cielom jej to oko vypichnut.....

zuzkaanicka
2. dec 2013

Bolo by fajn, keby sa maminky dokazali objektivne pozriet na svoje deti ... teraz nemam na mysli tento jeden pripad ... takych pripadov je vela ... ucitelky by vedeli rozpravat 😉 ... aj chlapec, aj lekarka boli v strese ... ale obhajovat za kazdu cenu (aj za cenu vypichnutia oka) dieta, len preto, ze je to dieta ... to je trochu zvlastne 😖

dai
2. dec 2013

@20erika07 hm... neviem co reakcia v stresovej situacii ma spolocne s dobrym srdcom. sama pises ze si sa nestihla branit, keby si sa stihla tak ako? ci tazko uz teraz povedat, kedze po vojne je kazdy general...
podla mna normalna reakcia nie je zobrat ihlu a ohrozovat ineho - je jedno kolko ma dieta rokov - nezlahcujme to
normalna reakcia nie je strelit cudziemu dietatu facku
cela tato situacia nebola normalna a vobec sa nemusela stat keby mamicka pomahala chlapca drzat sestricke

dai
2. dec 2013

@jarka721 ty si taku situaciu nedopustila - vedela si ako reaguje tvoje dieta a preto si bola pri nom... mam podobne dieta a tiez ho drzim vzdy pri odbere, drzim aj druhe ktore z toho stres nema - istota je gulomet😉 tato maminka ale nezabezpecila aby sa takato situacia nestala - vedela ze syn reaguje stresovo a nechala velke 9 rocne dieta konat - toto podla mna nie je ok a hlavne ona by si mala zobrat ponaucenie kedze az do dospelosti sme za chovanie svojich deti zodpovedni my - rodicia

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka ja nemozem napisat, co by som robila, kedze som v takej situacii nebola. Ale to nemozete napisat ani vy, ako by ste reagovali, keby to bolo vase dieta. A je rozdiel, keby prisiel ku mne nejaky muz v obchode a mieril by mi striekackou do oka a je rozdiel, ked vykonavam cinnost, ktora sposobuje strach a uzkost a mam pred sebou vyplasene 9 rocne dieta. V tomto druhom pripade by som sa dopredu zabezpecila, kedze viem, ze pichanie injekcie je stresujuca cinnost a ludia/najma deti, mozu reagovat skratovo. V tej prvej situacii za seba samozrejme nerucim 😀

veronicka1901
2. dec 2013

Ja uznavam, ze 9 rocny syn je dost stary na to, aby vedel, co sa smie. ALE. Je to stale len dieta. Kdezto lekarka je dospela zena, ktora lieci deti. Podla mna reagovala neopravnene a unahlane, co by v inej situacii v tejto profesii mohlo mat neblahe nasledky 😒. Samozrejme, to je len moj nazor.

20erika07
2. dec 2013

@dai a ešte jednu situáciu sme mali doma,syn ležal s mužom na posteli a malý mu celou silou kopol pätou do oka. Môj muž (dosť výbušný a nervak) sa zachoval tak že povedal niečo z čoho syn pochopil že niečo zle spravil a nereagoval ani pri vlastnom dieťati že by mu dal len na rit nie to ešte facku... Pretože má srdce,a nemusí byť ani skoleny ako sa ma správať pri nepriaznivom správaní dieťaťa...

zuzkaanicka
2. dec 2013

@aliza vidis, nemozes napisat za seba, ale doktorku sudis 😉 ... preco pouzivas dvojaky meter? 😉 ... dieta pri ockovani, resp. odbere si v prvom rade mala zabezpecit matka ... to, ze jej druhe dieta plakalo ... no, tak by si chvilu poplakalo, mala riesit to, co bolo akutnejsie ... sa trosku zamysli, kym nieco napises.

zuzanocka
2. dec 2013

Citala som najprv ze 9-mesacny..tam by som synovu reakciu brala a lekarku odsudzovala.. pri 9-rocnom by som sa uz zamyslela sama nad sebou ako nad rodicom. Bol chlapec pripraveny? Bolo mu povedane, co sa bude diat? Uz je dost velky na to, aby nehystericil...

Tak ci onak, lekarka mu facku dat nemala.. to je jasne.

zaujimalo by ma este, ci ho ta facka aspon prebrala a krv bola nakobiec odobrata..;)

dai
2. dec 2013

@20erika07 moj syn ma kope kazdu noc vramci svojej otocky v nasej posteli - nikdy mi nenapadlo mu nieco zato spravit a myslim ze to absolutne nesuvisi s dobrym ci zlym srdcom - nervak nie som ( mozno tam treba riesit tu dobrotu srdca ci ako to volas😉 ) - ja som relativne kludna povaha pripravena diskutovat...
keby cudzie dieta vybehlo na tvojho manzela - vybusneho nervaka ( dieta 9rocne - predstav si 4-taka - poznam aj 4takov ktori vyzereju a aj maju silu ako dospely chlap ) s ihlou v ruke - garantujes ze mu len nieco najedovane povie a inak bude v pohode ?

aliza
2. dec 2013

@maja2039 bud taka laskava a neposudzuj druhe matky a ich deti. Nepoznas nikoho z nas, ani nase deti. Aby raz niekto nerozoberal podobnym stylom teba, tvoju vychovu a tvoje deti...

ifkael
2. dec 2013

@20erika07 tak je rozdiel, ked sa jasi dieta v posteli a nechtiac buchne cloveka do oka- pripadne ked sa otaca - a tak kopne...ako robit neumerne veku "caviky" u doktorky...

kacena4
2. dec 2013

@zuzka421 to ze nie si spokojna s doktorkou je jedna vec ale neprimrane spravanie syna je druha vec a to ako zareagovala bola si myslim skratova reakcia, proste injekcia do oka, tak to by dostalo aj mna. ja mam tiez problemoveho syna 11 rokov ale predtym na tu pripravym doktorku a hlavne si spacifikujem syna ked viem ze ma strach aby sa nieco podobne nestalo. si predstav ze lekari odoberaju krv aj hiv ci aids pozitivnym a pokazde sa musia bat ze sa im nieco stane. myslim, ze maju narok na prasknutie nervov. keby mal 3 mozno 5 pochopim ale 9 rocny. toto by som nedala do suvisu s tym, ze nie si spokojna s nou. neviem co tu vlastne chces pocut

kacena4
2. dec 2013

@zuzkaanicka myslim, ze tu nejde ani tak o dieta a lekara ale skor o matku ze nevhodne zareagovala ☹ alebo nepripravila sa

zuzkaanicka
2. dec 2013

@kacena4 ved to som aj niekde pisala ... matka ho mala drzat ... teraz sa darmo stazuje ... ale mna vazne prekvapuje ako je hned odsudena lekarka za facku a pritom si maloktora dokaze predstavit, ako sa asi ta lekarka mohla citit ... ja by som sa o svoje oci bala (nahradne nemam) a teda by som sa snazila ubranit-ale kedze sa mi toto nikdy nestalo, tak naozaj neviem, ako by som reagovala-preto tu lekarku nesudim 😉