Telesná výchova na školách - článok do časopisu
Zdravím mamičky,
pripravujem článok do Plus 7 dní o telesnej výchove na základných, prípadne stredných školách. O tom, ako to bolo v minulosti a dnes. Od prístupu pedagógov, záťaže kladenej na deti, až po ich schopnosti a fyzickú kondíciu. Zaujímal by ma Váš pohľad na súčasnú situáciu. Predovšetkým:
- Ste ste spokojné s úrovňou a počtom hodín telesnej výchovy na školách?
- Ako hodnotíte prístup pedagógov k deťom?
- Je podľa Vás fyzická kondícia, záujem o šport, či motorické schopnosti detí na lepšej, alebo horšej úrovni?
- Myslíte si, že sú na deti počas hodín telesnej výchovy kladené vysoké nároky, alebo by ste prijali aby mali viac pohybu?
- Čo Vám v súvislosti s telesnou výchovou chýba, čo by ste zmenili, eliminovali, alebo pridali?
- Máte konkrétne skúsenosti s učiteľmi telesnej výchovy, ktoré Vás nahnevali, alebo potešili, prípadne zaznamenali ste, že deti telesná výchova príliš zaťažuje, stresuje?
- Čo si myslíte o prípade v Spišskej? Kde vidíte chybu? V rodine, v pedagógoch, alebo životnom štýle dnešnej mládeže?
Poteší každá (aj jednoriadková) reakcia k téme, aj mimo položených otázok
Peter Galan
Ešte raz vďaka všetkým za pomoc. Článok nájdete tu https://plus7dni.pluska.sk/Domov/Diagnoza-Digit...
Ako že ja som športové poleno...športujem rada vždy som sa snažila napriek tomu som stojku na rukách spravila len pár krát a odkedy som raz prepadla dozadu už sa mi to z vnútorného strachu nikdy nepodarilo a nie že by som neskúšala...nevysplhala som nikdy úplne hore po tyči Max. Do polovice a po lane vôbec... Kozu som tiež zo strachu nikdy nepreskocila a to som chodila trénovať na ihrisko... Chcela som to vedieť m.tiez som mala vždy 2 alebo 3 z telesnej.. lebo tabuľky ale učiteľka má nenutila robiť niečo keď videla že to nedám...ale vždy som musela skúsiť... A aj som chcela... Bola som taká povaha ale asi aj učiteľka bola dobrá povaha... Ide skorej od povahy aj dieťaťa...ja som bola poleno ale bola som aktívna rada som mala športové aktivity aj hry .. mobili by som na telesnej zakázala... Žiadne také že nechce sa mi hrať vyvíjaný volejbal..🤦 o výkon by ísť nemuselo ale nájsť radosť v pohybe to by mal byť základ...ale ide to podľa mňa aj veľa od rodiny aj keď mňa doma k športu moc neviedli to je pravda na svojich deťoch vidím že to má silu keď sú deti k športu vedené...

Ďakujem všetkým, čo sa zapojili. Nemohol som použiť všetky vaše reakcie, ale aspoň ste mi pomohli získať obraz