icon

Testovanie detí pred nástupom do školy

30. nov 2020

Ahojte, budete dávať testovať svoje deti pri terajšom nástupe do školy? Ďakujem.

rooberta
1. dec 2020

@snezienka33 ja som reagovala na oliolijanku zeby ju velmi zaujimalo ako vyzera smrt na covid tak som jej napisala pripad ktory poznam. Hotovo. Vobec nemam zaujem sa s tebou zapajat do tejto debaty nechapem naco mi pises. Je mi jedno kto, ako, kedy teba vydiera. A fakt neviem kde vsetci chodite k tym dr kt vas odmietaju ja mam tento rok take zdravotne problemy ako doteraz nikdy mam pobehanych dr v troch okresoch, operaciu za sebou a nikde ma neodmietli osetrit ani negat test nepytali. Ja fakt nechapem.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rooberta
1. dec 2020

@snezienka33 ok rozkaz 😂😂😂

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rooberta
1. dec 2020

@snezienka33 do debaty o corone sa nemam zaujem s tebou zapajat, ale zasmiat na tvojej reakcii som sa musela, to mi nedalo to je pravda 😁 ale uz koncim slubujem 😅

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sidon
1. dec 2020

@eluveitie31 do tohto diania su zapojeni nielen psychologovia, ale aj marketingove agentury, mienkotvorne media, politicki predstavitelia, hospodarske subjekty (IT firmy, farma firmy, banky...tazko povedat, do akej urovne to az ide), mnohi vedci aj lekari (tych, ktorych je momentalne najviac počuť). Ta druha strana nedostava priestor v mainstreame na Jojke, Markize, TA3, DennikN, Sme..., ale to neznamena, ze neexistuje. Treba si najst info, komu media patria, kto ich ovlada a komu sluzia. A samozrejme, hladat info aj mimo nich, zdrojov je velmi velmi vela, aj domacich, aj zahranicnych.

oliolijanka
1. dec 2020

@rooberta Tak ja ti napisem tiez pripad z mojho okolia. Zdravo vyzerajuci, vesely 28 rocny chalan bol s mojim priatelom na koncerte v inom meste ako byvame. Ako si tak poskakovali, povedal, ze sa neciti dobre. Sli hned v noci na pohotovost. Uz si ho v tej nemocnici nechali a tam aj o tyzden zomrel s rakovinou oblicky a k tomu prisluchajucimi komplikaciami.
Citas pribehy tu na mk? Furt je tu nejaka mamicka, deti zomierajuce na rakovinu, kolke zomreli na covid?
Ja nepopieram, ze ludia zomieraju. Zomieraju aj nahle a necakane. Tak ako niekto vyhraje v sportke, tak niekto prehra v chorobach. Ale je vysoko pravdepodobnejsie, ze zajtra tebe alebo mne, tvojmu dietatu alebo mojmu diagnostikuju rakovinu ako to, ze zajtra ty alebo ja, tvoje alebo moje dieta zomrieme na covid.
Prestan tu strasit ludi rozpravkami jedna baba povedala.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rooberta
1. dec 2020

@oliolijanka Rozpravkami? To vazne? Ja som tu pani poznala tak toto si si mohla odpustit.
Pre mna su rozpravky to ked tu sirite ako lekari odmietaju osetrovat pacientov, pretoze to je totalny blud.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rooberta
1. dec 2020

@oliolijanka Ja som len reagovala na tvoj prispevok zeby ta velmi zaujimalo ako vyzera taka smrt na covid a ten posmesny smajlik tam 🤦🏽‍♀️ proste mi rozum zastal, tak som opisala co som zazila ja ako to moze vyzerat, ze ti netreba k tomu 20 dalsich diagnoz. Proste nikdy nevies ako akurat tvoj organizmus zareaguje. Nejdem tu nikoho presviedcat ani ty nemusis presviedcat mna, ani mi tu pisat statistiky o pravdepodobnostiach a o tom ako ludia zomieraju na rakovinu. Ja to vsetko viem. Nevyjadrujem sa ani k matovicovi ani k testom a ockovaniu a uz vobec netvrdim ze sa nezomiera na nic ine ako na koronu. Len niektore premotivovane tu vidia aj to co napisane nie je. To ze dr neodmietaju pacientov za tym si stojim lebo som to zazila na vlastnej kozi, ked sa to aj nahodou niekomu stalo asi bude chyba v konkretnom dr a treba ist inde, za normalnym ktori osetri. Viac uz asi nemam k tomu co dodat nejde mi o to sa tu dotahovat, len ma proste ten prispevok zarazil.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
oliolijanka
1. dec 2020

@rooberta Ano ten prispevok bol prehnany, ale bola to reakcia na prehnane obavy jednej diskuterky.
Sam o sebe prilis expresivny, uznavam.
Ja som tym vsetkym chcela povedat, ze situacia je absurdna. Ludia sa boja covidu, lebo im to v telke povedali, ze sa maju bat. Z kazdej strany ciha nejake nebezpecenstvo, ale s tym sa ludia naucili zit.
Ked si spoznala svojho priatela, uvazovala si nad tym, ze ta on od svojej predchadzajucej priatelky moze nakazit rakovinou krcka maternice? (Zdroj z netu) kazdy druhy den zomrie jedna zena na rakovinu krcka maternice.
Vedela si, ze na svk ma prave okolo 35 tisic ludi zltacku(C) a nevedia o nej? Chodila si po obchode v skafandri?
Ano majme respekt, chranme sa, ale nerobne z covidu boha vsetkych chorob.

rooberta
1. dec 2020

@oliolijanka samozrejme aj ty mas v urcitych veciach pravdu a napriklad s tvojou poslednou vetou majme respekt, chranme sa ale nerobme z covidu boha vsetkych chorob sa ja absolutne stotoznujem. Vela zdravia prajem 😊

1katus1
1. dec 2020

Keby odmietnu všetci rodičia tak by museli od toho upustiť nemali by na výber

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sidon
1. dec 2020

tak pokračovanie .... dnes v spravach o 7.hod ráno na radiu Express, kto z vás mal naladene alebo tu v archive, odkaz nizsie : "obyvatelia Britanie , KTORI SA NEDAJU ZAOCKOVAT proti Covidu, BUDU MAT OBMEDZENIA AKO ZAKAZ VSTUPU DO KINA, BAROV, RESTAURACII, SPORTOVYCH STREDISK.....naznačil to námestník minist. zdravotníctva UK... Británia zvažuje tzv. imunitné pasy, kde bude mať človek svoj status očkovania..." Toto je vytváranie dobrých a druhotriednych, poslušných a nekonformných...nepripomína vám to niečo? Toto sú zámery, zatiaľ. K tomuto to smeruje, chcete sa tohoto zúčastňovať ako spoluaktéri tým, že sa postupne podvoľujete, krok po kroku. Dám sa raz otestovať a bude dobre, to nejak vydržím. Dám sa druhý krát otestovať...dám moje deti otestovať...? Týmto to nekončí. Maminy, nemaminy, uvedomte si, že podmienene testovanie (či už celoplošné alebo toto školské) je len ďalším krokom k vakcínam geneticky modifkovanými vakcínam. Kde sa bude opäť podmieňovať, vydierať, tlačiť... a bude na ľudoch, ako sa k tomu postavia a stavajú už teraz. V Dánsku si ľudia obhájili slobodu výberu, keď bol návrh epidemického zákona (o povinnom nútenom očkovaní -aj za astistencie sily zo strany polície) sprevádzaný obrovskými masovými protestami ľudí. Trvalo to 9 dní, vláda v Dánsku to stiahla.
linkna správy : minutaz vysielania 5:56 https://open.spotify.com/episode/7fhH7DT3JbndWd...
Link 2: Genet. modifikovane vakciny, staci si precitat stranu 6+7 https://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_lieko...

sidon
1. dec 2020

@1katus1 presne tak, zjednotení ľudia dokážu zmeniť veci. Keď odmietne väčšina, tak sa od toho upustí. To je podstata toho, čo v Dánsku dosiahli protestami, zvrátili celý tento zámer vedúci vydieraním k povinnej vakcinácii. A ľudia, ktorí sa vočí tomuto s nadhľadom vyjadrujú formou protestu, vôbec nemusia byť fanúšikovia či nefanúšikovia Matoviča, Sulika, Pellegriniho, Fica, Kotlebu a ďalších. Tu ide o nás všetkých, o ľudí.

eluveitie31
1. dec 2020

@rooberta A teraz čo? Sú aj iné infekč. ochorenia na ktoré môžu ľudia zomrieť, aj tí zdanlivo zdraví. A to nehovorím o tých "neinfekč."ako rakovina. To, že sa na SK používajú úplne zastarané liečby, nedovážajú sa účinné lieky ako v iných krajinách (koľko životov by sa mohlo zachrániť, resp. predlžiť, skvalitniť). To kompetentných prečo nezaujíma? Či zomrieť na cov. je niečo viac ako zomrieť na inú dg.?

eluveitie31
1. dec 2020

@rooberta Predstav si, že to nie je blud. Čo človek, to iná skúsenosť, tak to nezovšeobecňuj!

sidon
1. dec 2020

@snezienka33 momentalne info, ze min. skolstva ma dnes prerokovat svoj navrh na krizovom stabe. Navrh: ak sa da aspon 70% deti otestovat + 1 rodic z domacnosti (dobrovolne, taky je navrh Grohlinga), tak sa otvoria skoly. To iste potom v januari. Tolko info z dnesnych sprav. Mozno aj vo februari, marci....ktovie? Pristupi sa na jedno testovanie, bude nasledovat dalsie...mnohi uz vedia, kam to vedie. A nie je to iba o testovani, zial. Ludia by mali zacat otvarat oci a uvazovat.

november1111
Odpoveď bola odstránená
eluveitie31
1. dec 2020

@sidon Zase len podmieňované vydieračky. Dobre vedia, že mnohí rodičia sú už zúfalí a spravia všetko, len aby deti mohli do školy . Čiže zase ich "dobrovoľné" je znova len nasilu.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
marianeta
1. dec 2020

@snezienka33 podľa mňa sa už teraz veľa rodičov podvoli len aby deti išli do školy..

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
eluveitie31
1. dec 2020

@snezienka33 Asi tak, stále skúšajú ľudí ako budú reagovať.