Testovanie intelektu u 9-ročných detí
Ahojte.
Viete mi niekto, prosím, popísať ako a za pomoci čoho prebieha takéto vyšetrenie (v CPPPaP) ? Ďakujem.
@galganka a koľko približne trvá takéto vyšetrenie? Je toho celkom dosť teda... 😶
@graciela01 u nás väčšinou dve sedenia, cca dvojhodinové. Ideálne ráno, aby deti vládali. V cpppap ti všetko povedia. Naša staršia napr. keď ju niečo baví, tak maká, takže to zvládla prakticky všetko naraz, na druhom už len doťukli pár vecí.
@galganka ďakujem. No, som celkom prekvapená teda. Ale tak zvládli iní, zvládneme aj my. Je to bez prítomnosti matky?
@graciela01 nie je to nič strašné, deti to baví. Vedia ako na ne, inak by sa im na to vyprdli. 🤣 ty pojdes dnu na začiatku, popýtajú sa ťa na dieťa a tak a potom sa vymeníte. Keď sme tam boli kvôli niečomu inemu naposledy, akurát tam bol chlapček, uz druhýkrát, lebo prvý raz odmietol vojsť do kancelárie. Nikto z toho nerobil drámu, venovali sa mu na chodbe, rodicia boli kúsok od neho. Do cpppap chodia stivky detí, mega múdre, s diagnózami, s poruchami reči... ...vedia ako na ne. 👍
@graciela01 každá poradňa to má nastavené inak. Dcéra predškolácka bola sama, syn raz sám, raz ja som sedela vzadu v kúte, kde na mňa nevidel, nerušila som ho teda (nie, nepotreboval ma). Kamarátka celý čas sedela vedľa dcery, ktorá je ustrachana... Obe naše deti testy na intelekt bavili, brali to ako hru. Zvládli to na 1x, neboli unavení, poruchy pozornosti nemajú. Ale bežne sa to robí podľa nastavenia dieťaťa na 2 alebo aj viackrát.
U nás bol sám, od 8-12. Mal si doniesť desiatu a vodu. Pre výsledky som bola sama, boli tam traja potom: pedagóg, psychológ a ten tretí ani neviem čo bol. Testovali všetci 3 ja

Testy, testy, testy... písanie, čítanie, postreh, logika, priraďovačky, zopakovanie príbehu... a všetko pod dohľadom špeci psychologičky a celkom hravou formou.