icon

Testovanie na Covid v škole bez vedomia rodiča

janiela6
27. okt 2021

Ahojte... Rada by som sa informovala, či je v poriadku, ak moje 17 ročné dieťa na strednej škole otestovali na covid bez môjho vedomia. Navyše sa syn narodil s obojstranným rozštepom pery a podnebia a nosovú dutinu má dieťa s rozštepom trochu inú. Neviem, kto ho tam otestoval, či to bol zdravotník alebo nie a celkovo nie som s testovaním stotožnená. Aké kroky by som mohla podniknúť? Prípadne ako postupovať, aby sa to už nezopakovalo. Ďakujem za odpovede.

Strana
z4
snowflake07
27. okt 2021

@janiela6 chalani v jeho veku už trtkaju hlava nehlava.To aj sex musí byť s tvojim vedomím a musí sa tá jeho jebac...a opýtať?Bože ďakujem,že nemám mamu ako ty.🙄

makova333
27. okt 2021

@sissy27
@simsalabim
@marseillefan heh stare dobre casy 😀 jaaaj a este fluorizacia, ked sme vsetci pluli fluorovu vodu na travnik 🙈

tina4931
27. okt 2021

@janiela6 Nie je plnoletý, ak s tým nesúhlasíš - treba sa ozvať v škole.

sorciera24
27. okt 2021

@vevesh ale my tu hovorime o Slovensku, takze u nas nikde take nieco nie je ako popisujes, kedze samotestovanie je vyhradne na domace pouzitie a dobrovolne!.....preto som sa cudovala...u nas nic take pravne si skola dovolit nemoze...

jankamk
27. okt 2021

@sasa1983 🤣🤣🤣🤣👍

weronika171717
27. okt 2021

@akbara77 a co keď sa vie podpísať keď nemá 18?

matabb73
27. okt 2021

@bimbambim ja som ročník 73 a nás očkovali hromadne. Proti tuberkulóze rovno v triede a proti tetanu u lekárky. Bola s nami učiteľka. Aj k zubárke, ktorú sme mali v škole, sme chodili celá trieda s učiteľkou. Dokonca aj na strednej bol s nami triedny u zubára. Aspoň vtedy všetci mali pravidelne prehliadky a ošetrenie zubov.

matabb73
27. okt 2021

@janiela6 zaujímalo by ma prečo si proti testovaniu.

sasa1983
27. okt 2021

Inak, chudák chlapec, hysterická matka nabehne 17 ročnému v podstate dospelému človeku do školy, že jej synovi nemajú čo dávať paličku do nosa..to sa bude tešiť pred spolužiakmi. Bude zábava oveľa dlhšie než výter z nosa, t.j.asi 5s

snowflake07
27. okt 2021

@sasa1983 Len vieš.Tu chodí veľa deciek a teraz si predstav,že tu jeho hysterickú matku spoznajú a v škole sa mu budú vysmievať.Aj za to,že jeho matka nie je normálna a aj za to,že ho verejne rieši na MK.Lebo ako vážne,ja by som z toho mala psych.traumu na celý život a odsťahovala sa do tramtarie.

nyusika
27. okt 2021

@sasa1983 môžu mu ju tam dať, ale až keď ona bude súhlasiť 😁😁

gabrielkaa
27. okt 2021

@akvi pozrite sa, mne nemusite rozpravat co je cez ciaru a co nie. Nie je to z mojej hlavy o tom očkovaní, nebudem to posudzovat, je to skratka tak. Na poste mojej dcere s prekukazom vydaju balik, takieto ako naleju oficiálně 16 rocnemu pivo v krčme - uvazdam ako priklad. Takisto dalsi priklad, ze poznam nejeden pripad ked uz 17 rocny dostal vodicak. a teraz sa tu bude debatovat o atigenovom teste??? . A k tomu anafilakticemu soku by som dodala, ze mam epilepticke dieta, tak o tomto by som vam vedela asi trosku viac porozpravat. Mne pride len absurdne, ze by niekto vyvolaval "aferu" po atigenovom teste skoro dospeleho muza. to je vsetko.

ibrunova
27. okt 2021

@matabb73 aj ja som zažila očkovanie v triede, zaradom k tabuli.. Mne bolo vždy a aj je po injekcii zle, tak som z toho mala vždy nervy.. Potom prišli pichať do pleca a bolo im jedno,že sa pred celou triedou nspoly vyzliekame.. To boli časy, vtedy mali lekárky obvody podľa škôl, takže fajzom zaočkovali a bolo.

jankapepe
27. okt 2021

@elizabet173 pretože tvrdíš že dnes chodia deti pred 18r. samé k lekárovi. Preto.

elizabet173
27. okt 2021

@jankapepe aha, pochopila som, no stretla som u gynekológa kolegyninu dcéru, 18 nemá, nevedela som, že ju lekár nemôže vyšetriť bez prítomnosti matky, ona si bola pre recept na antiku, na základe toho som to písala. Možno na vyšetrení bola s mamou, to už neviem, ale vtedy tam bola sama, kolegyňa bola v práci, to viem určite, lebo ja som z nej odbehla.

jankapepe
27. okt 2021

@elizabet173 aha, takže šlo len o odovzdanie receptu......

elizabet173
27. okt 2021

@jankapepe zrejme áno, ešte ma napadlo, ako je to doriešené, keď je dieťa na internáte kopu km od domova a ráno mu je zle, rodič ďaleko

jankapepe
27. okt 2021

@janiela6 576 bod "f".........ale pozor nižšie sa píše...... bod "4"

ZÁKON

z 21. októbra 2004

o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto zákone:

(2) Do zoznamu zdravotných výkonov sa zaradia zdravotné výkony, ktoré vedú k

a) záchrane života,

b) vyliečeniu choroby,

c) zabráneniu vzniku závažných zdravotných komplikácií,

d) zabráneniu zhoršenia závažnosti choroby alebo jej prechodu do chronického štádia,

e) účinnej prevencii,

f) zisteniu choroby,

g) zmierneniu prejavov choroby.

(4) Zo zoznamu zdravotných výkonov možno vyradiť zdravotné výkony, ak je preukázateľné, že z hľadiska prevencie, diagnostiky alebo liečby

a) sa týmito zdravotnými výkonmi nedosahujú uspokojivé výsledky alebo

b) existujú účinnejšie zdravotné výkony obsiahnuté v zozname zdravotných výkonov.

jankapepe
27. okt 2021

@elizabet173 hmmm ak je dieťaťu zle, dá mu niekto, resp. si kúpi v lekárni voľne predajné lieky. Ak mu je moc zle, musí prísť rodič a zobrať ho k lekárovi.
Ak je moc moc zle a dieťa je ohrozené na živote, môže lekár lekár konať, zavolá sa sanitka, dieťa v nemocnici, informujú zákonného zástupcu.

cacianka
27. okt 2021

@guiseppinka hmm, aaaale to len na Sk sme buzerovani testami, niiiikde sa takáto opičiareň nerobí. A hen Rakúsko a robí sa aj malým detom, tu šalejú pri starých corgoňoch

guiseppinka
27. okt 2021

@cacianka ano a dokonca aj skolkari su testovani tymi lizatkovymi testami 2x tyzdenne... A od pondelka v at plati 3g (slovenske otp) na vstup do prace... A testy maju platnost 48hod... Okrem toho viem o zatvorenych 2 okresoch - scheibbs a melk, kde na vystupe z okresu potrebujes tiez 3g... A to sa kontroluje a pokuty su vysoke... Zrovna nase mesto je na rozhrani tychto 2 okresov a bola som svedkom kontroly cez velku noc, ked sme boli tiez zatvoreni...

gabrielkaa
27. okt 2021

@elizabet173 ja som bežne chodila k lekárovi sama, cca 16 rokov som mala. Napríklad na kožné…

elizabet173
28. okt 2021

@jankapepe asi tak, neviem od kedy to platí, lebo syn chodil ku školskej lekárke. ktorú mali na internáte sám a napriek tomu, že máme nejakých lekárov v rodine, toto sme nikdy nepreberali.

matabb73
28. okt 2021

@jankapepe niektorí lekári aj teraz vyšetria deti pod 18 rokov, závisí od lekára. Môj syn chodil sám k lekárke zhruba od 16, ak to nebolo niečo vážne, teraz má 22, takže ten zákon už platil. Aj k nefrológovi chodil na kontrolu sám ako 17-ročný, ak sa mne nedalo.

sidicek
30. okt 2021

@janiela6 chudák chlapec, matku bude mať za zadkom ešte aj v 40r

Strana
z4