Treba väčšiu školskú tašku v 3. triede?

lilitela
3. júl 2020

Ahojte, ide mi hlavne o vaše skúsenosti. Mali Vaše deti v 3.-5. triede viac toho do tašky baliť, či ani nie? Predpokladám, že im budú predmety pribúdať, no neviem, o koľko sa navýši objem akýchkoľvek školských potrieb, vrátane kníh, zošitov. Pokračovali ste niekto so školskými taškami z 1.-2. triedy aj ďalej a bolo to v pohode? Díky.

kratkamala
3. júl 2020

co si ja pamatám, tak nám rodičia v 1-2. triede aktovky kúpili také tie klasicé, a potom od 3. triedy nám kúpili batohy, ale také čo vydržali do 9. triedy, objemovo, myslím. je to cca 15 rokov do zadu, asi sa nič nezmenilo. ale keď vidím tie dnešné deti aké veĺke sk. tašky nosia tak mije ich ľúto a čudujem sa čo tam majú nabalené.

enka81
3. júl 2020

mne obaja mali tašky y topgalu a mali od 1. do 4.ročníka v pohode, od piateho som kupovala väčšie, veci si v škole nenechávali, všetko nosili a zmestilo sa

pribinak
3. júl 2020

Syn mal cely 1. stupeň batoh z Topgal. Zmestil sa úplne v pohode. Nemyslím si, že je nutne do 3. roc. kupovať novú tašku/batoh.

lilitela
autor
3. júl 2020

@pribinak model si asi nespomenies. My mame tiez topgala veru mala teraz v 2 triede obcas aj problem tam napratat vsetko, lebo do jednych dosiek sa to nezmestilo. mali taky "sprosty" den, ze vsetky knihy a zosity.

pribinak
3. júl 2020

@lilitela jaaj to fakt nie, model fakt neviem. Dosky som zrušila. Sú zbytočne ťažké a zaberajú veľa miesta.

deti95060810
3. júl 2020

moje deti mali zn. Topgal od 1 do 5 tr. Mohli mať aj naďalej, len niektoré deti majú každý rok nové tašky - batohy tak chceli aj oni nové.... Staré Topgalky som vyrajbala a dala na charitu... úplne v TOP stave....
Dieťa môže mať kľudne tú istú tašku - batoh na celom prvom stupni...

tilko
3. júl 2020

Syn ide do 6. triedy a má topgalku od 3. ročníka...vybrali sme takú, ktorá sa bude hodiť aj staršiemu chalanovi a nebude sa hanbiť za detské obrázky...každé leto ju operiem a pokračuje...je naozaj stále pekná a nezničená

maminatimka
3. júl 2020

presne tak, máme topgal 1-4 ročník a vyzera ako nový a periem v pračke...

patka06
3. júl 2020

moja skúsenosť, čím vyšší ročník tým menej vecí nosili do školy, väčšiu tašku dcéra rozhodne nepotrebovala. Menili sme do 3.ročníka klasickú aktovku za batoh.

kristiii
3. júl 2020

@lilitela my sme museli meniť, keď šiel do tretieho ročníka, tiež sa do nej už v druhom ledva napratal. Prešli sme na obyčajný batoh.

miriam11
3. júl 2020

@pribinak aj ja som zrušila dosky, zbytočne veľa miesta zaberajú. Dajú sa poukladať zošity aj knihy tak, aby sa nepoškodili aj bez dosiek.

lilitela
autor
3. júl 2020

@miriam11 No neviem, ci by sme u nas dokazali fungovat bez somarskych usi 🙂

iwesska
3. júl 2020

Ano,kupovali sme vacsiu. Do tej prvackej sa uz nezmestil. Teraz ma taku na styl batohu Bagmaster. Velka spokojnost.

demetria
3. júl 2020

Moji starsi synovia mali topgal az po koniec 4. triedy a potom presli na batohy, ktore su podla mna priblizne rovnako velke, ako boli tie detske. Veci v taske im skor ubuda. Najhorsie boli asi 4. a 5. rocnik.