Triedna učiteľka na ZŠ nadáva žiakom
Ahojte mamičky... Dnes mi môj syn, ktorý chodí do 7 triedy povedal, že ich nová triedna používa vulgarizmy na hodinách, pred celou triedou. Ich stará triedna totiž odišla na materskú a namiesto nej prišla nová mladá pani učiteľka, ktorá sa nevie správať. Ani učiť vraj nevie, všetkom diktuje z učebnice, to si to rovno môžu opísať a na tej hodine sú zbytočne 🙄🙊🙄. Jej správanie je však veľmi neprofesionálne. Deti ku koncu hodiny povedali tejto učiteľke, že by si chceli precvičiť prezentovanie ich projektov a páni učiteľka súhlasila. Na konci hodiny im však vykričala, že vraj sa len rozprávajú a nič nerobia a že ju len "ko**tsky o**bávajú". Na inej hodine sa vraj začali v triede na niečom smiať a namiesto toho, aby ich utíšila im povedala, že nech idú do p*če, ona si ide zapáliť a odišla z triedy 10 minút pred zvonením. Chápem, že deti sa niekedy nesprávajú podľa predstáv učiteľa, ale takto by sa správny pedagóg správať nemal. ☹️☹️ Čo by ste na mojom mieste robili vy???
Rieš to s riaditeľkou a nech ide na kontrolu. Myslím ze ti není moc normálne nadávať v skole este k tomu učiteľka... Spiste petíciu alebo sa presvedčte na vlastné oči a pridite pozrieť syna cez hodinu a vypočujete si jej slovník na vlastné uši....
Veľmi dobre povedala .... Dnešný sopliaci sa správať nevedia ... Držím mladej kočke prsty
@natt750 to, že si ju nemôžu nahrať nie je úplne pravda. Učiteľky majú nízke právne vedomie a dookola to omieľajú...ak nie je možné iným spôsobom zabezpečiť dôkazový materiál je možné tajne nahrať....jednak sú maloletí a nahrávku nezverejňujú (čo je trestné) iba chcú predložiť ako dôkaz a to jemožné

Ja si dovolím tiež neveriť. Som z učiteľskej rodiny a sama mám učiteľské vzdelanie (aj keď pracujem v inej oblasti.) Prípravy na povolanie nie sú žiadna povrchná záležitosť. Zahŕňajú prax, mesiace pedagogických a didaktických drilov, vštepovanie pocitu zodpovednosti atď.. Začínajúci učiteľ je naviac sledovaný a usmerňovaný niekým starším. Podotýkam, že intenzívne. Nováčik v zborovni musí byť hocikedy pripravený na išpekciu na hodine a musí odovzdávať didaktické prípravy hodín na kontrolu. Samotné nastavenie systému mu nedáva čas a ani priestor, aby sa choval tak, ako je popisované, lebo by ho hneď vyhodili.
Ak by to robil niekto, kto učí už roky, trpí syndrómom vyhorenia, má plný kufor žiakov a zo školstva sa chystá vypadnúť hneď čo uhradí posledných 12 splátok hypotéky, ešte by som tej vulgárnosti verila. Ale takto..čo ja viem? Nehovorím, že neexistujú zlí učitelia. No ísť si zapáliť počas hodiny? To je moc a stavila by som sa, že je to výmysel. V škole je toľko ľudí, čo by neváhalo natočiť učiteľku fajčiacu za rohom v čase vyučovania, že neni možné, aby to ešte v ten deň nebolo u riaditeľa na stole. Ak by to nespravili žiaci, alebo okoloidúci rodiča, tak kolegyne, upratovačky, alebo aj kuchárky, by si zgustli isto.