icon

Trojka z telesnej výchovy

salamistka
29. máj 2014

Ahojte, potrebujem sa poradiť, dcéra je piatačka a učí sa výborne, až na telesnú výchovu, z ktorej má trojky a zopár jednotiek. Jednoducho pohybové aktivity jej až tak nejdú a mňa by zaujímalo, či jej môžu dať na vysvedčení sólovú trojku, ak bude mať inak samé jednotky? Do budúcnosti bude jednoduchšie, ak chce mať dobrý prospech, ju oslobodiť od telesnej výchovy, alebo ju doma doučovať tie aktivity, ktoré jej nejdú? napríklad skok cez kozu, alebo kotrmelec dozadu, alebo behanie na čas, vždy je medzi poslednými, nebehá prilíš rýchlo. Ja sa ju snažím od malička učiť tieto veci, ale nejde jej to. Rada sa korčuľuje aj bicykluje, plávať zvykne tiež a rada sa prechádza, ale gymnastika a podobné cviky jej proste nejdú. Naozaj neviem, čo robiť. Porozprávať sa s učiteľkou? ďakujem

Strana
z5
jana_eyre
30. máj 2014

@mamulka211 a mas pravdu, ze sa isty cas neklasifikovali, pocas mojej zakladnej sa neznamkovalo, ked som isla na strednu zacalo sa.. mali sme aj kreslenie a tam mi prislo uplne chore, aby mal z neho niekto horsiu znamku ako ja, pretoze mne vzdy kreslenie islo, co niektorym spoluziackam nie, ani pri najvacsej snahe..

zuzkaanicka
30. máj 2014

@celasapremenim aj technologie maju svoje limity ... a ako to vyzera v skolach-nuz, vzdy zalezi na konkretnom ucitelovi ... skola vobec nemusi byt super vybavena, ak je ucitel zanieteny, tak tie hodiny mozu vyzerat perfektne ... ak je skola vybavena vsetkym moznym a ucitel nema zaujem na sebe pracovat, tak sa cela technologia moze strcit 😝
Ved sama si to potvrdila aj tym, ze mas dve deti na dvoch roznych skolach a na jednej to funguje ... takze problem bude niekde inde ... inak sa cudujem, ze preco nemas obe deti na tej lepsej skole, ak teda ide o ZS, pri SS je to samozrejme ine 😉 ... o tom, ako bude vyuka vyzerat o 100 rokov-o tom si nedovolim teoretizovat ... akurat ta Tvoja vizia mne osobne pripada ako utopia, navyse vobec nie som si ista, ci by to bolo to najlepsie smerovanie skolstva ... ale hadat sa o tom nebudem, mozno mas bohate skusenosti s pedagogickym procesom a vidis dalej ako ja 🙂

janulik2008
30. máj 2014

Nám známky z telesnej v prvom a druhom ešte na strednej dával profesor podľa úboru. ak si niekto nosil poctivo a max. ho 2x zabudol mal 1tku a ptm to šlo nižšie a nižšie. teda s tým nás strašil ale nikdy to tak nebolo skôr bral kto sa ako snaží a kto sa snažil veľa mal 1 a kto menej mal 2. nikdy mojich rodičov netrápila telesná pretože ja čo sa týka napríklad gymnastiky to som ja drevo :D
v treťom sme začínal cvičiť stále menej a menej a vo štvrtom sme tam už len chodili tak že sme tam prišli, posedeli a šli domov. akurát zapisoval kto tam je a kto nie.
ale na základnej som mala tiež ten problém že som mala trojku lebo učiteľka si myslela že každý je na gymnastiku atď. nemali sme ju radi vôbec napríklad povedala že ak budeme mať krámy prvý al. druhý deň tak stačí doniesť papier od mamy a v pohode no akonáhle niekto doniesol papier tvrdila že ona nič také nepovedala ...

zuzana76
30. máj 2014

@magimary ja Ta uplne chapem, ale tam urobila chybu najma ucitelka, ponizovanie a pod. nema na hodine co hladat, aj ona ti mala vstepovat, ze jednoducho ak aj mas dvojku, tak to nic neznamena, ze sa snazis, ona to akceptuje, ze je to na 2, ale aj to je predsa dobra znamka, ja som mala dvojku z hudobnej a to som chodila na klavir 😀 a neskor studovala dejiny umenia, zo slovenciny som zase mala trojku na maturite , taktiez si myslim, ze pravopis mam celkom ok a aj v literature sa celkom vyznám. Nastatsie ma to nepoznacilo. Neznamkovat vychovy by malo vyznam vtedy, ak by ziaci naozaj pracovali na hodinach, ja by som ich mozno aj neznamkovala, ale treba zaviest zase , ze ak si napr na vytvarnu neprinesie pomôcky, tak nebude pracovat a bude mat neabsolvovanu hodinu a ak neabsolvuje napr 20 percent hodin, tak jednoducho nepojde do dalsieho rocnika, resp, bude fakt robit komisionalne skusky. Takisto ak nebude pracovat na hudobnej - spievat, zapajat sa do hier, vytlieskavat rytmus, hrat na hudobne nastroje atd... tak bude mat neabsolvovany predmet, takisto telesna, ak sa dieta bude vyhybat, tak neabslovovane. Proste treba chranit aj ucitela, aby zase deti nemali z toho uplne frei.

zuzana76
30. máj 2014

@magimary osobne si myslim, ze ta ucitelka mala voci tebe asi averziu, antipatiu, nechapem, co tam este robi

maznacik007
30. máj 2014

@magimary paci sa mi som ti dala preto lebo to vnimam presne tak ako ty ... mne osobne je ukradnuta znamka z telesnej mojej dcery ... ale aby sa moje decko hanbilo ukazat svoje vynikajuce vysvedcenie len kvoli tomu ze ma z telesnej dvojku ... a vsetci to okomentuju a hanbi sa za to ze ona ma dvojku a sesternica, ktora nechce cvicit, telesnu bojkotuje nezabehne nic ... ma jednotku .. lebo u nich maju vsetci jednotku ... z telesnej ... alebo spoluziacka co ma horsie znamky z telesnej ako moja ma jednotku ... lebo inak by mala z telesnej solovku ... moja mala este aj dvojku z matiky... to je aka spravodlivost teda uz ..
tak bud sa to bude znamkovat vsade na zaklade tabuliek a vsetkych ... alebo potom ako .... podotykam moja zvlada aj skok cez kozu aj stojky aj vsetko ale podla priblblych tabuliek nesplni tie hodnoty vsetky na jednotku .. inak by som sa cudovala keby to dokazalo aspon 10 percent deti co maju z telesnej jednotky ...

a teda ma aj zdravotne obmedzenia ktore jej neumoznuju dosahovat predpisane tabulkove vysledky ale na to sa ohlad neberie ...

magimary
30. máj 2014

@maznacik007 presne ninka to má rovnako ako ja kedysi-tiež som zvládala (dokonca milovala) skoky cez kozu, všetky disciplíny som zvládala (až na ten šplh), len v niečom som bola horšia (rýchlostný beh) a v niečom zase lepšia (vytrvalostný beh) a pod. a tiež som to vnímala prestrašne a hrozne ma tto ničilo, že som tú dvojku musela mať... mňa tá dvojka z TV trápila viac ako dvojka z matiky... 😔

erika26
30. máj 2014

ahoj, ja som učiteľka a kedysi som učila telesnú (pred materskou). Tiež deti mali podľa tabuliek a ich výsledkov brutálne známky, ale ja som im na konci roku vždy dala 1 už len preto že sa snažili. Na konci roka som si to v pohode na pedagogickej porade obhájila, aj ked v klasifikačnom mali zlé známky. Ja osobne si myslím, že deti treba k športu motivovať a nie im dávať solové 3 z TV. Ale to som bola ja. Mala som kelegyňu, ktorá bola schopná dať solovku lebo.... proste si našla dôvod. Pre ňu bola telesná maximále dôležitý predmet (a to som učila na strednej škole) takže záleží od učiteľky a jej prístupu. Ja si myslím, že by si mohla zájsť alebo zavolať triednej, nech vyzistí čo a ako a až potom ísť za telocvikárkou. Držím palce

maznacik007
30. máj 2014

@magimary hej chapem to .. presne toto ma stve ... ze ju to nici ... pritom je to naozaj banalita a najma po tom cim sme si presli a tak celkovo ... ak jej da znovu dvojku (a teda neviem odhadnut lebo znamky im nepise ani do ZK normalnej ani do internetovej) tak od septembra ju dam oslobodit od TV...

magimary
30. máj 2014

@maznacik007 a ja ju úplne chápem a tiež plne schvaľujem tvoje plány 😉
zo všetkých hľadísk (najmä toho psychologického 😉)

celasapremenim
30. máj 2014

@zuzkaanicka lebo na tu jednu sa hlasi 350 deti a vezmu len jednu triedu, pricom neprihliadju na to, ci mas nejake dieta na prvom stupni
no cuduj sa velmi 🙂))) spravili si prvakov zo sedemrocnych deti radsej, nech maju menej roboty, lebo mohli

inak ano, to je veru iba vizia a myslim si, zeby to bolo velmi dobre tak
ved mne je jasne, ze kde je chyba, ked to v jednej skole nejde, uz sa riesi prestup :🙂 ale prestup je velmi tazky, z hladiska neurobit chybu pri ponukajucich sa moznostiach

celasapremenim
30. máj 2014

@k_a_j_k_a som mala tiez spoluziacku, co tymto trpela, velmi sme s nou sucitili, jej dali aj solovku trojku par krat

celasapremenim
30. máj 2014

zuzi, este by som podotkla, to co som popisovala, sa technologicky aj financne da zrealizovat uz teraz 🙂 takze ake limity
inak postrehla som, ze ujo caplovic nam ide vymyslat nejake novinky do skolstva na buduci rok, dufam, ze to budu same sprostosti ako aj doteraz

hamimami
30. máj 2014

ja som na strednej dokonca prepadla z telesnej a spolu so mnou x dalsich ludi....museli sme cez prazdniny robit reparat 😀 😀 😀 co k tomu dodat..... 🙄

janulik979
30. máj 2014

na strednej som mala spoluziacku, ktorá mala sama jednotky a z tv stvorku....vtedy plakala, teraz sa tomu smejeme....ale ako ucitelka by som ti urcite neodporucala oslobodzovat dieta z tv, pretoze si uvedom, ze tie deti v skole len sedia, potom v aute sedia cestou domov a doma znova sedia pri ulohach, pc ci tv, takze trochu pohybu urcite nikomu neuskodi...je pre teba a tvoju dcerku naozaj taky dolezity prospech? su to len znamky, nejde predsa o zivot...

zuzanka.h
30. máj 2014

Tak to co je za kravinu. To je sila. Ak ma ta ucitelka trochu rozumu tak jej da jednotku. Na polovicke skol nie je TV klasifikovana. Ja osobne by som sa priklanala k dvojke ak sa dieta nesnazi, nenosi ubor alebo inak narusa hodinu, ale ak nie je sportovy talent tak nie je o com za jedna 😉 rozhovorom s ucitelkou nic nepokazis, aspon budes mat pohlad aj z druhej strany. Pokial ja viem ak bude mat same jednotky a mala by mat 3 z TV tak to nie je mozne. Nanajvys dvojku.

tina183
26. jan 2018

@25daniela presne tak tiež som zato aby sa tv neznamkovala pretože sólová 2 či 3 z tv je dieťa demotivujúca a dobre viem o čom píšem. Miesto toho aby sa mi dieťa snažilo zamakať sa sprepacenim..
vytoto potom nielen na tv ale už aj ďalšie . Však načo keď v susednej dedine sa to neznamkuje a on ma sólovku . Sa nasral a bolo. A nepohlo s ním nič. Podľa mňa je to o učiteľovi keď chce dá keď nechce nedá .

gabriela95
28. máj 2018

dievčatá je ešte aktuálna téma? ozvi sa salamistka

surrender
7. sep 2019

Učitelia telesnej, výtvarnej, hudobnej výchovy a pod. by mali zohľadňovať aj to, že nie každý človek má rovnaké schopnosti a talent a nie žiakov za to trestať, že ho nedostali do daru. Ja sama som mávala na strednej škole sólové trojky z telesnej (a okrem mňa mala trojku z telesnej štvrtina triedy). Psycho profesor, ktorý nám ten predmet jedine tak zhnusil. A ako učiteľka som nikdy žiakov netrestal zlou známkou z výchovných predmetov. Horšiubako jednotku mal len ten žiak, ktorý si na hodiny nenosila pomôcky a na hodinách vyslovene nič nerobil, jedine zle.

micusa2222
20. mar 2023

@salamistka ak je triedna normálna, tak prehovorí učiteľku z telocviku, aby jej nedávala sólovú trojku, ..tak sa to robilo a robí...

Strana
z5