icon

Učia sa vaši tretiaci názvy Národných parkov?

16. mar 2025

Ahojte, musia vedieť Vaše 9r deto názvy a skratky Národných parkov? Ďakujem.

Strana
z2
pribinak
16. mar 2025

Ano, však to je jednoduché

10jarka
16. mar 2025

Ja som mojim tretiakom povedala, aby aspoň päť vedeli..

viestta
16. mar 2025

Vsak aj vybrane slova sa ucia naspamat a tych je viac.

januska12323
16. mar 2025

Čo je na tom ťažké?

autor
16. mar 2025

@januska12323 ja sama neviem vsetkych 9.pre 9r deti sa mi to zda tazke.starsia sa to u inej ucitelky ucit nemusela..

luliu
16. mar 2025

Áno, veď ich nie je toľko, že by to bol problém. 9 parkov žiaden problém. Vybrané slová sa tiež učia naspamäť......

venusa85
16. mar 2025

Aj my sme sa to učili, ako aj nasobilku a vybrané slová...krstný syn sa to učil, teraz je stvrtak. Ale jeho to aj baví, aj nad rámec učiva.

stanulienkat
16. mar 2025

Za 10-15 minut to musi vediet.

autor
16. mar 2025

@stanulienkat nevie🫤

stanulienkat
16. mar 2025

Nic sa nedehe. Tak mu daj viac casu. 9 nazvov nie je tak vela.

autor
16. mar 2025

@stanulienkat poloniny a pieniny si myli🙉ja to viem uz aj odzadu😁

nika23t
16. mar 2025

Moje tiež museli vedieť.

nikaeli
16. mar 2025

A keď ti tu niektoré maminky napíšu, že ich deti to vedieť nemuseli, tak čo? pôjdeš sa hádať s učiteľmi? učiteľka tvojho dieťaťa to od nich vyžaduje -> tvoje dieťa má dve možnosti - buď sa to naučí alebo nie 🤷🏻‍♀️ učte sa to po častiach - začni tromi, dajte si prestávku, pridaj 2-3, dajte si prestávku,.. určite to s tvojou podporou zvládne. Ak nad tým ale budeš lamentovať, zaujme rovnaký postoj a bez vnútornej motivácie si nezapamätá nič.

kavasmliekom
16. mar 2025

Áno, musela vedieť dcéra a aj ukázať na mape

autor
16. mar 2025

@nikaeli nie.len ma to zaujimalo, kedze starsia sa to u inej uc.nemusela ucit😁

pribinak
16. mar 2025

Veď si to ukazujte na mape, na internete je x milión obrázkov
Aby si to jednoduchšie zapamätal

autor
16. mar 2025

@pribinak dakujem👍🙂

nikaeli
16. mar 2025

Pozri, môj syn je prvák a ku každému písmenku musí vedieť básničku zo Šlabikára. Kolegyňa má dcérku vo vedľajšej triede, ona sa básničky učiť nemusí. Môj syn píše každý víkend povinný cvičný diktát 5 viet, deti v triede vedľa nemusia 🤷🏻‍♀️ je to od učiteľky k učiteľke a je na nás, aby sme s tým deťom pomohli a neriešili, že niekto iný to vedieť nemusí. Neofukujme ich za všetko 🙂 aj týmto sa učia zdolávať prekážky a prekonávať svoje hranice. Uvidíš, akú bude mať radosť, až ti ich večer vymenuje všetky. Zopakujte si ich pred spaním, ráno pri raňajkách a ako bude, tak bude.

babababka
16. mar 2025

Moja tretiačka vnučka,tiež sa ich učí.

iwesska
16. mar 2025

Tak moja prvacka sa na Prvouke ucila rozpravat o vojenskom cintorine v nasej obci. Musela vediet v ktorom roku ho vybudovali,vojaci akych narodnosti sa tam skryvali,co vsetko sa v bunkri nachadzalo, potom kedy presne vzniklo lokalne divadlo, aky mim v nom vystupoval, co naco sluzilo pred vojnou a po nej...V porovnani s tym boli nazvy parkov malina.

ivangeline
16. mar 2025

Aj my sme sa to učili naspamäť. ;D

zuzana76
16. mar 2025

ale toto su take veci, kazdy ucitel ma svoj system, jedna ucitelka vyzaduje viac, ina len to nutne, jedna vyzaduje viac na vlastivede, ina viac na prirodovede

lucka_ke
16. mar 2025

aj môj sa to učil naspamäť

ayato
16. mar 2025

@nikaeli to ako často preberajú nové písmenko ?

autor
16. mar 2025

@nikaeli suhlasim🙂len mu to nejde.. prirodovedu miluje, vlastiveda ho nebavi-ale asi to bude ucitelkou, bo ucitelka vo vedl.triede uci inak-projekty, wordwall,... tato len memorovat..

autor
16. mar 2025

@viestta prva sa ucila naspamat, mladsi sa vybr.slova naspamat neucil😅

viestta
16. mar 2025

Tak mozte urobit vlastivedu zaujimavu sami doma. Vzdy sa da najst nieco na internete k preberanemu ucivu a "doucit" sa nenasilnou formou. Ano, stoji to cas, niekedy aj peniaze, ked sa vyberiete na vlastivedny vylet, ale da sa aj inac ako biflovanim naucit.
Nariklad aj takato knizka
https://www.gorila.sk/detail/1095299/SLOVENSKOp...
ale niekedy staci googel a internet

slavomira236
16. mar 2025

Ano ucil

slavomira236
16. mar 2025

V 4rocniku je otrasna vlastiveda

nikaeli
16. mar 2025

@ayato podľa toho ako im to ide. Väčšinou 1-2 za týždeň. Keď začnú nové v pondelok, s ďalším začínajú v piatok. Niekedy majú pauzu od nového a všetko opakujú, upevňujú, robia cvičenia s porozumením, na diskrimináciu podobných (napr. m-n, b-d).

Strana
z2