Učiteľkám vadia dlhé vlasy na chlapcovi
Ahojte. Dnes prišiel syn zo školy so slzami v očiach, že mu triedna učiteľka povedala, že ak sa do týždňa neostrihá, tak dostane 2 zo správania a nemôže ísť ani na koncoročný výlet. Prikladám fotku z internetu, aby ste videli asi aké má vlasy. Učiteľkám (je ich viac) vadí, že mu idú vlasy do očí. Nosí okuliare, tak neviem ako mu môžu ísť vlasy do očí. On sa strihať nechce. Mne osobne sa tento účes tiež nepáči, ale má 11 rokov a myslím si že je už dosť veľký na to aby sám rozhodol aké bude mať vlasy. Chodí čistý a upravený. Vlasy nemá mastné.
Príde Vám normálny prístup triednej učiteľky? Alebo som len príliš precitlivená a mám ho donútiť ísť ku kaderníčke.
Ďakujem

@lalenka33 veď ja nehovorím o dlhých pazuroch to pochybujem,že si niekto dá také že mu pero vypadne 😅toto so slušnosťou nemá nič spoločné,ale nevadí. Ja robím vo firme kde má manažér (Ing)potetované celé predlaktie,nemáme žiadny dress code a je v duchu ,,multi kulti,,. Mali sme tu aj zástupcu manažéra pôvodne zo Zambie čo vypadali veľmi svojsky. To by ste sa asi prezehnala potom . Čo sa týka strednej,nechápem kde ste študovala,ale ja som chodila na OA,ktorú som skončila v 2008 a normálne som mala piercing v brade,taký malý ale bolo ho vidieť a aj keď zazreli sem tam nedovolili si riešiť,detto naše oblečenie a to sme mali na škole aj punkerov aj metlakov. Vlastne už na základke sme mali extravagantné typy-spoluziacka mala zopár dredov tuším 7ci8ma trieda.Sranda, že sme rovesníčky a také rozdielne názory ako z iného sveta.
@lindusss2016 no lepšie by som to nenapísala. To že na vzhľade akože nezáleží a podobne kecy hovoria/píšu vždy ľudia čo sa o seba nestarajú a každá jedna žena čo sa tu ide bit za to,že ani na tých kilách nezáleží klame a je nešťastná. Až sa mi dvíha tlak z toho. 😅Patrí to k šťastnému životu..spokojnosť sama so sebou. Aj ja mám sexi manžela čo sa o seba stará a nieje žiadny metrosexual a pod.
@edien ja napriklad na strednej som si zacala lakovat a pestovat nechty. Jedna ucitelka si to povsimla a prikazala mi nechty ostrihat s obrovskymi noznicami na papier. Ona si to uz urcite nepamata, ale pre mna to bola taka potupa, ze som si odvtedy nechty nenalakovala. Urobila mi taky blok v mojej puberte, bez ktoreho som mohla byt. Nebolo to na nic dobre.
@lindusss2016 Súhlasím aj s Tebou. Keď je všetko v takom poriadku, ak je usporiadaný človek celkovo, vnútro aj zovňajšok. Zbytočnosť v tom zmysle, keď niekto preháňa v starostlivosti o zovňajšok a zakladá si len na tom, aby perfektne vyzeral. Pritom sa správa úboho. Musím sa zamyslieť, či nie som flegmatik. Chodím v čistom, vlasy učesané, ale nepotrebujem výstrednosť ani opakovať po niekom či účes, či oblečenie. Som taká, aká som a som spokojná. Keď však vidím chlapcov, že majú hore vrkôčik, viem, že to nie je originálne, lebo to nosia už viacerí. Neprijímajú seba, ale chcú byť ako XY, berú jeho podobu. Už len ten nezvyčajný účes o nich prezrádza: Mám problém so sebou, neviem prijať seba takého, aký som.
Skús sa porozprávať s učiteľkou normálne, ako to myslela. Ona tam má v triede asi viacerých žiakov s rôznymi účesmi. Možno tvoj syn má ozaj dlhšiu ofinu, ktorá mu ide do okuliarov a bráni dokonalému videniu a sústredeniu sa. Školský poriadok je celkom fajn, ktorý si sem dala. Ak je nejaký problém, vždy treba vypočuť obe strany. A ak so synovým prospechom a správaním nemá problém, možno pochopí aj jeho dôvody, prečo sa rozhodol pre takýto účes.
Ja by som v prvom ale úplne v prvom rade kontaktovala učiteľku. Že zrejme došlo k nedorozumeniu, povedala verziu podanu synom a počkala si na jej. Lebo deti radi prifarbujú pripadne nepovedia celú situáciu ako bola alebo zle pochopia.
Potom by som si to s p.učiteľkou odkomunikovala ja.
Nepíše autorka ani či ide o štátnu alebo napr.cirkevnú školu, kde sú teda požiadavky na výzor omnoho prísnejšie ako inde.
Až po vypočutí učiteľky by som riešila s vedením ak by bolo potrebné ešte vôbec.
A mimochodom 2 z chovania neprídu z čistá jasná, tam je daná postuptupnost a informujú sa vopred rodicia žiaka.
@0silvia0 preboha..no mňa by nedonutila ani za nič. Aj keď neviem v ktorom roku to bolo,ak už okolo 2000 tak to už je cez. Mne mama hovorila,že kedysi takto bolo bežné nútiť žiačky odlicit sa,nemohli ísť v rifloch do školy atď.Ja si to neviem ani len predstaviť,je to vyslovenie šikana. Ale je fakt,že tie postarsie učiteľky mali zvláštne maniere aj keď som chodila ja do školy,ale už vedeli že si nemôžu toľko dovoliť tak hodili spiatočku.
Brrr ja mam v pamati mojho uoboheho spoluziaka ktoremu ucitelka odstrihla dlhe vlasy, to bol rok 1990/91 prva trieda, vtedy bol moderny uces vpredu biznis vzadu party na Jagra 😆 a ucka sa zrejme este vtedy nepreniesla cez pad socializmu zobrala noznice a smyk 🤷♀️🤦♀️ Vseobecne si na nu spominam ako na zlu ucitelku, aj mne sposobila traumucku s citanim, cez ktoru som sa prenasala este hodne dlho.
@lalenka33 no to ano ofina ma riesenie ale ucitelka chce aby sa dieta ostrihalo nie aby si dalo sponku. a ak to neurobi vyhraza sa 2 zo spravania a zakazanim vyletu.
kazdopadne najlepsie by mamina urobila keby isla osobne za ucitelkou a bez emocii sa o tom porozpravali a nasli kompromis najprv oni dve a potom sa pripadne stretnut este raz a vziat aj syna. vsetko je o komunikacii.
snad to vyriesia nech ten chalan zbytocne netrpi za nic pre nic
@edien absolútne nechápem, prečo by som sa mala prežehnať pri extravagantných ľuďoch, tetovaniach a neviem čom všetkom. Ja v svojich komentároch píšem o deťoch na základnej škole, nie dospelých ľuďoch. Ja sama som mala pircing nad perou a robila som s ním v lekárni. Ale oblečené som musela mať predpísané oblečenie. Nemohla som pracovať v rifliach. Kde dress code je, tam sa dodržiava. Kde nieje, tak nie. Tiež sme mali na strednej škole metalistky, pankáčky a čo ja viem čo ešte, ale všetci sme sa museli obliekať vrámci školského poriadku. Žiadne holé zadky, priesvitné gate z ktorých bolo vidno celé spodné prádlo.
@dominika1988 vieš čítať s porozumením? Jasne som napísala, že učiteľka sa mu vyhrážať nemala a že je to cez čiaru. Nikde nepíšem, že učitelky majú právo rozhodovať o dĺžke vlasov alebo účese, ale že tento problém má jednoduché riešenie, ktoré sa volá sponka. Nevieme, čo predchádzalo tejto vyhrážke, ktorá je opakujem sa cez čiaru, koľko krát bol chlapec upozornený na zavadzajúcu ofinu a kolko krat sa nato vykašlal.
@pralinka25 podľa vyjadrení autorky si myslím, že o sponku ich už učitelka prosila keďže autorka píše, že sponky a čelenky skúšali a spolužiaci sa mu smiali, ale toto vyrieši len autorka a učiteľka, my nevieme čo tomu všetkému predchádzalo
@loliki áno som hrdá a nielen na to ako vyzerajú. Brckavemu synovi obdivujú vlasy aj cudzí ľudia na ulici a veľmi často. Všade kam ide si ho všímajú a prihovára ju sa mu. Nebudem predsa nútiť pubertalneho syna meniť výzor na základe názoru nejakého cudzieho chlapca 😀 nebuď trápna prosím ta!
Tu by som narobila cirkus s pani dolezitou
@0silvia0 ako nebudem klamať, že s ním tiež nebojujem 😀 ale nútiť strihať ho určite nebudem, má 14. Nemá to v očiach ako na fotke. Proste sú aj dospelí muži a že ich je dosť s dlhými vlasmi a pokiaľ nie sú mastné nebudem predsa cudziemu chlapovi tvrdiť, že je divný 🙏 chcela som hlavne autorku povzbudiť, že nie je v tom sama a že vyhrážanie učiteľky určite nebolo na mieste.
Sranda, keby tak mohli žiaci riešiť svoje výhrady k obliekaniu a vzhľadu svojich učiteľov. ;)

@pralinka25 autorka v príspevku píše, že sa učitelky sťažujú, že mu ofina padá do očí, ale ona nechápe ako ,keď má okuliare. Čiže logicky nevidí cez tú ofinu len mamicka nedokaže pochopiť, že ofina spadne na sklíčko okuliarov a chalan nevidí. Fakt úplne zbytočná kauza, zapnen na hodine ofinu sponkou, cez prestávku zložím a vyriešené.