icon

Uplakaná dcérka

zutera
21. jan 2014

Dobry večer maminky, chtěla bych se s Vámi poradit ohledně mojí 7,5 leté dcerky.Za každou hloupost pláče. Brala jsem to jako povahu, ale dneska mě domlouvala p.učitelka na rodicovskem združení že občas se to s ní nedá. Stači že je vystavena jen maličko stresové situaci a už křivi pusu a začíná plakat.Rano vstávame a já jí trošku posurim ať si pohne a nekouká do prazna ať neprijdem pozdě do školy-pláč.Pak nemůže najít třeba rukavice-pláč
Na odchodu jí nejdou zapnout boty-pláč.Ve škole pry taky dost pláče. Už prý i učitelka volala kolegyni co nás pozná líp že si sní neví rady.Přijďe ze školy, nechce oběd pláč, pak píšeme úkoly tak to ani nevzpominat-něco jí nejde přečíst nebo splete počítání tak to spustí už rev! A takto to u nás pokračuje až do večera ☹.Je taková odmalička, ale myslela jsem si že z toho časem vyroste, my jsme ji takovou brali ale to co mě dneska řekla její učitelka mě dorazilo.Nechci aby byla nestastna! Už jsem zoufalá! Mám s ní skočit k dětskému psychologovi? Jinak chodí na flautu a moc jí to baví, paní učitelku má moc ráda a ona jí taky.Tisíckrát jsme se jí ptali proč pořád pláče či jí cosi trápí a ona že nic.Snažíme se vsemozne vyhnout situacim kdy víme že přijde pláč, ale pořád to taky nejde.Kamaradky má a moc lubi společnost, ale i tam pláče.Máme doma ještě jednu dcerku je o 6 let mladší a bohužel má dětskou mozkovou obrnu a mě už jde občas hlava kolem ☹.Podotýkám že taková byla i před narozenim druhé dcerky.Děkuji za odpověďe

janinah
21. jan 2014

no,u psychologa si mala byť už dávno....riešila som niečo podobné so staršou dcérou,volali sme ju mraučadlo,lebo revala pre každú somarinu...ale ako 7r. už nie,to sme riešili v cca 4-5r....psychologička našla dôvod,ktorý mne by ani na um neprišiel a ten sme riešili a nastal obrat 😉

zutera
autor
21. jan 2014

@janinah děkuji, máš pravdu, jen já jsem bývala jako malá taky taková--teda né až taková do extrémů tak jsem to sváděla na povahu a že to má po mě, ale teď se to stupňůje

el6
21. jan 2014

fuha, to je ozaj uz dost velka...to mi znie priam ako depka...ak z nevies vytiahnut, skus psychologa...inak mne nepomhol,, zmiatol ma zo stola, ze to nic..tak som sla k psychiatricke...ta sice nezistila viac, ale lepsie sa mi snou komunikuje a spolupracuje...