icon

V akom veku chlapcovi vysvetliť veci o sexe?

lulka78
25. jan 2014

Skuste poradit,vy,ktore ste tym uz presli,kedy sa u da.viem,ze je to velmi individualne,neviem ci nas 9,5 rocny uz alebo este nie,skratka rada by som ,keby mal neskreslene a normalne informacie - aj od nas rodicov. tak trochu neviem ani ako zacat, nejako stale to nechavam,ze ked sa opyta,nie nejako umelo navodzovat tuto temu...a vlastne inak ani neviem ako chlapcovi tak polopate a strucne jasne vysvetlit tieto veci,normalne ked si to predstavim tak mam tremu,ci ako to mam nazvat-pred vlastnym dietatom... 😨 vdaka za reakcie.

bzzzz
25. jan 2014

Ahoj, ja som tým ešte neprešla, ešte mám malinké babätko.
Ale myslím, že pomaly by mu trebalo niečo povedať, chodí do školy a lepšie bude, ak sa prvé informácie dozvie od rodičov ako od spolužiakov, radšej skoro ako neskoro. Neviem ale, či sa teké deti už niečo aj na prírodovede neučia. A asi by som poprosila manžela, aby sa s ním porozprával "o chlapských veciach" 🙂 ak by bol ochotný. Teda ak máš manžela.
Alebo kúpiť nejakú knižku o ľudskom tele pre deti, kde by to bolo, keď rád číta.

martija
25. jan 2014

no my sa na temu sex bavime dost casto,lebo jeho to velmi zajima. Ked vidi pary v telke, tak povie - aha sexuju sa. Tak sa ho pytam,ze co to je, tak povie,ze nevie...Povedala som mu,ze ked bude starsi,tak mu to vysvetlim....tiez ma devat aj kusok, no myslim,ze oni na to ako to naozaj funguje pridu sami, podla mna ani neni dolezite povedat doslova, ze ide o to dnu a von, ale skor potom,ked bude realne,ze zacne sexovat,tak aby vedel,ze z toho sa da otehotniet, pripadne ochoriet....to je dolezitejsie ako princip sexu podla mna. Takze ked pride cas, vynechame sekciu von a dnu, pojde len prednaska o zodpovednosti..🙂

martija
25. jan 2014

@lulka78 aha a vidim,ze aj vznik zivota ho zaujima,tak to vie uz davnejsie, povedala som mu jednoducho,ze spermia muzova sa musi dostat do zeninho vajicka, to,ako sa tam dostane uz som vynechala,alebo obkecala 🙂

briketa
25. jan 2014

@lulka78 moj osemrocny uz vie, pytal sa na to. Tak ako mnohe ine zivocichy aj my sa delime na samce a samice, muzov a zeny. Zvierata sa paria, ludia sa miluju. Naklonnost k vybranej osobe bude clovek citit sam od seba. Zarodok dietata vznikne splynutim spermie z muzskeho penisu a vajicka zo zenskej vaginy. Mozu to robit iba dospeli ludia, lebo len pre nich je to prirodzene. Telo musi dozriet, spermie aj vajicka musia byt dospele aby mohli splynut. To ked mas rad rodicov a surodencov je ina laska, vola sa to platonicka, lebo je len v mysli. Na vytvaranie potomkov je laska telesna. Ta je vylucne pocitovana u dospelych ludi.

Po tomto sa moj syn uz viac nepytal.

dafy
25. jan 2014

@lulka78 ja som mojej kupila tuto knižku http://www.gorila.sk/product/239503?gclid=CLzP1...
je to tam pekne detinsky rozpísané aby to pochopili deti

bungo
26. jan 2014

Podla. Mna by sa stm malo zacat uz od 10rokov visvetlit chabcovi nieco take da zabrat ale o sexe by snim mal hovorit otec.ak si na to sama popozeraj na internete a tak sa rad ale hlavne nenechavaj to tak.

bosoriak
26. jan 2014

@lulka78 Inak ta trema je uplne normalna. Akurat odporucam sa jej zbavit do co najvacsej miery, citala som (zatial som teoretik 😀), ze to musi byt prirodzene, aby dieta nemalo pocit, ze sex je nieco, zaco sa treba hanbit. No ako tu prirodzenost v komunikacii dosiahnut, nikto neporadi. 🙂

Ale vzdy lepsie, ked sa to dozvie od milujucich rodicov normalnou formou, nez od spoluziakov 😉 Ale myslim si, ze normalne polopate to vysvetlit je asi najlepsie. To vysvetlenie od @briketa si ulozim a pouzijem v case potreby 😀

fra
26. jan 2014

podľa mna je 9,5 roka najvyšší čas, obyčajne sa odporúča vek tak 8-9 rokov, vtedy chlapci ešte nemajú ten hlupy pubertálny zvyk všetko čo im človek povie zosmiešnovať, ktorý chytajú okolo desiatych narodenín, ale určite je to individualne... podla mna by sa s chlapcami o tom mal porozpravať otec a s dievčatami mama... prípadne mu posun nejaku knihu kde sa to vysvetľuje primerane veku s tym, že ak bude mať otazky že odpovieš ... a k tej príležitosti- možno vychytať nejaku chvilu ked ste sami a vobec nehrozí že by prišli menší surodenci a s tym, že je to akoby otvorenie brany do dospelackeho života... niektorí to robia pri priležitosti narodenín...

babatkoling
26. jan 2014

moje dve nevlastne deti vedeli velmi skoro - pytali sa na rozdiely - preco pipik a cikulka a nejako sa prepracovali k babatkam. Bolo to pred tym, nez som na scenu prisla ja, cize boli vo veku menej ako 7 a 9 rokov. Ked som bola tehotna, tak si to 'zopakovali'. My s tymto nemame problem, obidvaja s drahym prejdeme nahi po dome - napriklad na ceste zo spalne do kupelne a obidvaja videli mna aj draheho v sprche - dokonca aj ked som bola tehotna. Vedia, co chceli vediet, nepytali sa prilis vela a ked sa spytaju, tak im povieme. Nesalili sme ich vcielkami a kvietkami, vedia, ze pipik musi do cikulky 🙂 aby bolo babo. Teraz maju 10 a 12 rokov.
Priklanam sa, ze to asi lepsie vezmu od rovnakeho pohlavia (mama - dcera, otec - syn) a kniha je tiez dobry napad.

lulka78
autor
26. jan 2014

dakujem velmi pekne za odpovede 😉

lulka78
autor
26. jan 2014

@briketa super, dakujem 🙂 snad pouzijem v tom vyzname snad,ze nezabudnem,ked to pride na pretras 🙂