icon

V akom veku pustiť dieťa samé do školy?

candii
18. jún 2024

Ahojte v akom veku by ste pustili dieťa aby išlo samé do školy, škola je cca 7 minút cesty od bytovky, je tam aj dosť frekventovaná cesta. Momentálne má 8,5roka. A tak rozmýšľam v ktorom veku je to prijateľné ..

Strana
z3
damira90
21. jún 2024

Mne bezdomovec na ihrisku volal dieta a smialsa jej nech hlada cerveny kamen . Skoro som ho ......
A samozrejme darmo ppviete dietaty nebav sa never kazdemu ( ludia vedia byt privetivy) ...a prefikany. Dnesnú ludia su bezocivci

vevesh
21. jún 2024

@ciernysokol tak vsetko ma svoje pozitiva a negativa. A tuto stranku tu u deti riesia a cvicia uz od skolky, hlavne v rizikovych oblastiach. Ak sa objavia "podozrive okolnosti", okamzite su rodicia varovani, aby deti nepustali same, iba v skupinkach alebo sami viezli+ nahlasovali cokolvek podozrive. Viac sa bojim, ze mi dieta niekto zrazi -nedavno u nas zrazilo piataka (je v kome) a aj moje dieta nabral jeden chytrak elektrickou kolobezkou, a na nej viezol este k tomu vlastne dieta🙄🙄🙄

ciernysokol
21. jún 2024

@vevesh chapem, ale to prve mi pride ako najvacsia nocna mora.

bluka2
21. jún 2024

@vevesh U nas som nepocula nic z tohto za 2 roky ani raz....

vevesh
21. jún 2024

@bluka2 na jednej skole sme mali alarm 1x za 2 roky, na jednej kazde 2 mesiace, na jednej ani raz za danu dobu a na jednej sporadicky- raz -2x do mesiaca a niekedy raz za rok...to fakt nevies, kedy a kde sa nachadzaju nejake individua s takymto zamerom...

ixa
21. jún 2024

Máme školu do 1000m cez frekventovanú cestu aj s električkou, s malým som chodila prvý polrok, potom chodil sám

bluka2
21. jún 2024

@vevesh Normalne ma zacina zaujimat, ze kde je taketo nemecke "Chicago"... Ja verim, ze sa stavaju tieto veci a vzdy, ked pocuvam nejaky true crime (zriedka) tak ma zarazi, ze napriklad niekoho hladali a na jednej ulici mali v zaznamoch 3 pedofilov, ale ziadny z nich neprichadzal do uvahy ako vinnik. To mi vtedy tak napadne, kolko ich sakra je. Kazdpodane zo svojho okolia nepoznam absolutne ziadny pripad a ani ziadne varovanie sme nikdy nemali. A celkovo kvoli tymto smutnym existenciam nejdem zit v strachu

pusinka_1
21. jún 2024

poviem ti takto: mam teraz 11 rokov, a domov chodim od 2. rocnika. byvali sme daleko, chodila som domov 3 autobusmi a cez kopu ciest, aj frekventovanych, vzdy ok. stahovali sme sa, teraz chdim na elektrokolobezke, to je tiez super. za mna 7 min peso je uplne ok na to, aby si ho pustila sameho hned. ked som zacinala sama, chodila som autobusom sama a tato isiel za nim na motorke a kontrolovak ma aby som isla spravne a a by sa mi nic nestalo cca 1 tyzden, potom ma uz nechal

ela61
21. jún 2024

Až od 11 začala dcérka. Aj to ráno a poobede chodí busom domov. Školu má o 1 zastávku ďalej. Dala by to aj pešo za 5 min. No kvôli 3 križovatkam radšej dopravou. No občas domov ide pešo.

Ja mám o rok staršiu sestru a my sme chodili od 1. Ročníka. Školu sme mali do 5 min od bloku (iná ako chodí dcérka, lebo našu zmenili na gympel).

patricia951
21. jún 2024

Zodpovednosť dieťa za seba vie úplne prevziať okolo 10 roku,ak máte frekventovanú cestu a máš možnosť ju voziť a odprevádzať, tak to rob ....dnes je horšia doba a nedaj na druhých,je to Tvoje dieťa....dnes ľudia jazdia ako blázni, cesty sú nebezpečné a aby si si to raz nevyčítala, naša škola aj vyžaduje prevzatie dieťaťa

sandra19860
21. jún 2024

Najstaršie dcéry začali chodiť samé do školy od 2.ročníka ( teraz chodia do 5. a 9. triedy ) a dvaja najmladší chodia od 1.ročníka do školy bez doprovodu .
( syn je prvák a dcéra druháčka momentálne )

Od domu to majú približne 8 minút z toho 3x musia prejsť cez cestu, školu máme na sídlisku .

lacibo
21. jún 2024

@candii ja pustim samú až vtedy ak bude mať mobil aby som sa mohla presvedcit kedykolvek ze je ok..a kedze je druhacka..zatial nehrozi..nebojim sa ze by to nezvladla skor sa bojim ze jej niekto ublíži

lacibo
21. jún 2024

@simca06022011 ako sorry..ale ak sa po ulici ruti sam pes bez majitela..aj ja ako dospela mam stres nieto dieta

lacibo
21. jún 2024

@candii ty si mama a najlepsie poznas svoje dieta aj okolnosti a podmienky..nerad sa s druhymi..u kazdeho je to ine

vevesh
Autor odpoveď zmazal
candii
autor
21. jún 2024

@lacibo veru aj to sa nám stalo.. ako majiteľa mal ale ten neriesil že pes sa vyrutil na môjho vtedy 7 ročného syna a ťahal ho za tepláky. Vtedy som aj políciu volala .. aj zápisnicu spisovala. Do teraz sa chudák boji psov

simca06022011
22. jún 2024

@lacibo lenže to sa môže stať kdekoľvek.kedykovlek? Ze ide okolo pes 🙂 Tak.to je fajn život chodiť vystresovaný. Na dedine sú psy bezne, moja dcéra ich absolútne neriesi napríklad. Tak preto som sa pýtala.. okrem toho to ze mama sa bojí, neznamená, ze aj dieťa sa musí. Plus aj naša reakcia ako rodiciv vyvolávať fóbie a strach.

tramtada31
22. jún 2024

Ako 9 rocna som už chodila na kruzok sama, ale raz sa nám so spolužiačkou stalo, že sme stretli honiča. Ono sa človek pozera len na autá, pokial však nežijete úplne na dedine, už veľa aut je dnes daleko bezpečnejších ako kedysi (sami ubrzdia, daju vystrahu vodičovi, brzdy sú kvalitnejsie, takze brzdná drahá kratšia), ale skôr by som sa bala rôznych pedofilov, sikanatorov, okradacov. Aj ďalšia spoluziacka zo zakladnej mala neprijemny zazitok, ako ju nahanal honič. Tazko povedat, ako to vie male dieťa spracovat…

akvi
22. jún 2024

@candii môj to mal 30 minút pešo a jednu frekventovanú cestu. Chodil sám od druhej triedy , chcel to tak on, ja som netlačila. A na priechode na tej ceste to robil tak, že keď si netrúfol prejsť, počkal na nejakého dospelého a pridal sa k nemu, chodilo tam pomerne dosť ľudí, tak nečakal dáko dlho.

najna08
25. jún 2024

@candii ja som chodila od 1. triedy sama nie je to nič prevratné. Po presťahovaní som dokonca musela chodiť sama autobusom od 9 rokov. A zijem nič mi neni

9555058645
Autor odpoveď zmazal
peknyvladko
26. jún 2024

@ninusa221 ja tiez, ale ako sa zvykne hovorit: “bola ina doba” 🙂)

ninusa221
26. jún 2024

@peknyvladko veď hej ale zas ja mám len 24😂

peknyvladko
26. jún 2024

@ninusa221 krasny vek, nahodou daddy issues?

ninusa221
26. jún 2024
yanni
27. jún 2024

@najna08 moja dcera chodi autobusom od 7 rokov. Teraz bude mat 9. A tiez jeje nic nie je. Ono, vela sa ohana "v dnesnej dobe". No je to v dnesnej dobe. Od septembra ide do 5tej triedy, co je u nas vyssia skola, bude musiet chodit este dalej. A ak jej poobede ujde priamy spoj, bude musiet ist inym a to uz bude s prestupom. Alebo vlakom. No co, naucili sme sa my, nauci sa aj ona. Deti treba od malicka poucit a potom zvlatnu vsetko: nie 15 rocna nevie ist sama do skoly do mesta (aj taka tema tu uz bola).

Strana
z3