V akom veku pustiť dieťa samé do školy?
Ahojte v akom veku by ste pustili dieťa aby išlo samé do školy, škola je cca 7 minút cesty od bytovky, je tam aj dosť frekventovaná cesta. Momentálne má 8,5roka. A tak rozmýšľam v ktorom veku je to prijateľné ..
@ciernysokol tak vsetko ma svoje pozitiva a negativa. A tuto stranku tu u deti riesia a cvicia uz od skolky, hlavne v rizikovych oblastiach. Ak sa objavia "podozrive okolnosti", okamzite su rodicia varovani, aby deti nepustali same, iba v skupinkach alebo sami viezli+ nahlasovali cokolvek podozrive. Viac sa bojim, ze mi dieta niekto zrazi -nedavno u nas zrazilo piataka (je v kome) a aj moje dieta nabral jeden chytrak elektrickou kolobezkou, a na nej viezol este k tomu vlastne dieta🙄🙄🙄
@vevesh chapem, ale to prve mi pride ako najvacsia nocna mora.
Máme školu do 1000m cez frekventovanú cestu aj s električkou, s malým som chodila prvý polrok, potom chodil sám
@vevesh Normalne ma zacina zaujimat, ze kde je taketo nemecke "Chicago"... Ja verim, ze sa stavaju tieto veci a vzdy, ked pocuvam nejaky true crime (zriedka) tak ma zarazi, ze napriklad niekoho hladali a na jednej ulici mali v zaznamoch 3 pedofilov, ale ziadny z nich neprichadzal do uvahy ako vinnik. To mi vtedy tak napadne, kolko ich sakra je. Kazdpodane zo svojho okolia nepoznam absolutne ziadny pripad a ani ziadne varovanie sme nikdy nemali. A celkovo kvoli tymto smutnym existenciam nejdem zit v strachu
poviem ti takto: mam teraz 11 rokov, a domov chodim od 2. rocnika. byvali sme daleko, chodila som domov 3 autobusmi a cez kopu ciest, aj frekventovanych, vzdy ok. stahovali sme sa, teraz chdim na elektrokolobezke, to je tiez super. za mna 7 min peso je uplne ok na to, aby si ho pustila sameho hned. ked som zacinala sama, chodila som autobusom sama a tato isiel za nim na motorke a kontrolovak ma aby som isla spravne a a by sa mi nic nestalo cca 1 tyzden, potom ma uz nechal
Až od 11 začala dcérka. Aj to ráno a poobede chodí busom domov. Školu má o 1 zastávku ďalej. Dala by to aj pešo za 5 min. No kvôli 3 križovatkam radšej dopravou. No občas domov ide pešo.
Ja mám o rok staršiu sestru a my sme chodili od 1. Ročníka. Školu sme mali do 5 min od bloku (iná ako chodí dcérka, lebo našu zmenili na gympel).
Zodpovednosť dieťa za seba vie úplne prevziať okolo 10 roku,ak máte frekventovanú cestu a máš možnosť ju voziť a odprevádzať, tak to rob ....dnes je horšia doba a nedaj na druhých,je to Tvoje dieťa....dnes ľudia jazdia ako blázni, cesty sú nebezpečné a aby si si to raz nevyčítala, naša škola aj vyžaduje prevzatie dieťaťa
Najstaršie dcéry začali chodiť samé do školy od 2.ročníka ( teraz chodia do 5. a 9. triedy ) a dvaja najmladší chodia od 1.ročníka do školy bez doprovodu .
( syn je prvák a dcéra druháčka momentálne )
Od domu to majú približne 8 minút z toho 3x musia prejsť cez cestu, školu máme na sídlisku .
@simca06022011 ako sorry..ale ak sa po ulici ruti sam pes bez majitela..aj ja ako dospela mam stres nieto dieta
@lacibo lenže to sa môže stať kdekoľvek.kedykovlek? Ze ide okolo pes 🙂 Tak.to je fajn život chodiť vystresovaný. Na dedine sú psy bezne, moja dcéra ich absolútne neriesi napríklad. Tak preto som sa pýtala.. okrem toho to ze mama sa bojí, neznamená, ze aj dieťa sa musí. Plus aj naša reakcia ako rodiciv vyvolávať fóbie a strach.
Ako 9 rocna som už chodila na kruzok sama, ale raz sa nám so spolužiačkou stalo, že sme stretli honiča. Ono sa človek pozera len na autá, pokial však nežijete úplne na dedine, už veľa aut je dnes daleko bezpečnejších ako kedysi (sami ubrzdia, daju vystrahu vodičovi, brzdy sú kvalitnejsie, takze brzdná drahá kratšia), ale skôr by som sa bala rôznych pedofilov, sikanatorov, okradacov. Aj ďalšia spoluziacka zo zakladnej mala neprijemny zazitok, ako ju nahanal honič. Tazko povedat, ako to vie male dieťa spracovat…
@candii môj to mal 30 minút pešo a jednu frekventovanú cestu. Chodil sám od druhej triedy , chcel to tak on, ja som netlačila. A na priechode na tej ceste to robil tak, že keď si netrúfol prejsť, počkal na nejakého dospelého a pridal sa k nemu, chodilo tam pomerne dosť ľudí, tak nečakal dáko dlho.
@ninusa221 ja tiez, ale ako sa zvykne hovorit: “bola ina doba” 🙂)
@peknyvladko veď hej ale zas ja mám len 24😂
@ninusa221 krasny vek, nahodou daddy issues?
@peknyvladko ??
@najna08 moja dcera chodi autobusom od 7 rokov. Teraz bude mat 9. A tiez jeje nic nie je. Ono, vela sa ohana "v dnesnej dobe". No je to v dnesnej dobe. Od septembra ide do 5tej triedy, co je u nas vyssia skola, bude musiet chodit este dalej. A ak jej poobede ujde priamy spoj, bude musiet ist inym a to uz bude s prestupom. Alebo vlakom. No co, naucili sme sa my, nauci sa aj ona. Deti treba od malicka poucit a potom zvlatnu vsetko: nie 15 rocna nevie ist sama do skoly do mesta (aj taka tema tu uz bola).

Mne bezdomovec na ihrisku volal dieta a smialsa jej nech hlada cerveny kamen . Skoro som ho ......
A samozrejme darmo ppviete dietaty nebav sa never kazdemu ( ludia vedia byt privetivy) ...a prefikany. Dnesnú ludia su bezocivci