V škole učím vlastné dieťa
Dobrý deň, učím svoje dieťa, prváčika, dve hodiny týždenne. Bojujeme s oslovením pani učiteľka a čo viac, s predvádzaním sa . Máte podobnú skúsenosť? Treba počkať ?
zazila som, je to des. :D
Ja som mojho dostala v 3.rocniku do skupiny na anj. Hned som ho vymienala za ine dieta. Toto by som nechcela.
@benit problém je v tom, že obe skupiny učím ja
skús mu pekne doma vysvetliť, že tie 2h týždenne si nielen jeho mamina, ale aj pani učiteľka. A že je preto lepšie, aby Ti hovoril tak, ako ostatné deti, oslovil Ťa pani učiteľka. Vysvetli mu, že tým neprestávaš byť jeho mamou, ale je jednoducho v škole. Rozumiem, že pre dieťa to je tiež divné, zrazu sa jeho vlastná mama zaoberá aj cudzími deťmi a nie ina ním, podľa mňa preto to predvádzanie.
Spolužiačkina mama takto učila moju spolužiačku, boli sme už štvrtáčky a dalo sa, ale moja spolužiačka bola navyše jedináčik a proste nechápala, keď jej mama pochválila iné dieťa, vyzdvihla kvality iného...našťastie pre ňu, potom znova otehotnela a situácia sa zmenila, už ju nikdy viac v škole neučila.
Ja zasa uplne nerozumiem, preco by ta malo vlastne dieta oslovovat pani ucitelka. Ved vsetky deti vedia, alebo coskoro budu vediet, ze si jeho mama.
ja by som mu dovolila hovoriť mami, ved deťom vysvetliš, že si jeho mama, tak on môže
Snažím sa do toho vžiť,ale asi by som sa kľudne s deťmi v spoločnom kruhu porozprávala,že dajme tomu Janko je môj syn,ale vnímam ho na hodine rovnako ako všetkých ostatných vrátane spoločných pravidiel. Doma by som sa so synom porozprávala tiež,že je to pre oboch zvláštna situácia,ale pomôže ti,ak sa bude chovať rovnako,ako na iných hodinach. A kľudne sa spýtať,čo pomôže jemu,ak sa cíti v nejakej situácii zvlastne...Ja by som takého drobca nenutila hovoriť mi pani učiteľka. Ak je to otvorene vydiskutovane, oslovenie "mami" je podľa mňa úplne ok.
@husenickahusenicka mama ma učila ako druháčku a bratov ako prvákov a druhákov. Oslovovali sme ju mama a všetci to celkom chápali. Aspoň v mojej triede. Jasné, že som sa cítila dôležitá, ale časom to prešlo do zvyku a bola som normálne decko, ako všetky ostatné. Skúste tomu dať čas
@tuzime_po_splynuti ty určite !!!!🙈🙈🙈
Mna ucila moja teta, ani nie moja mama. A bolo to cudne, že v škole bola pani ucitelka a doma bola super teta. Spoluziaci ale nevedeli, že je to moja teta, ja som bola už staršia a mlčala som. Ale ak vedia deti, že si jeho mamina, nebojovala by som a oslovením pani ucitelka, ale snažila sa dietatku vysvetlit, že ma rovnaké povinnosti ako ostatne deti, hoci si mamina. Ale v škole nie. Čo sa týka “dôležitosti”, ja si myslím, že to chce čas a prestane ho to baviť. Teraz to berie ako nieco zaujímavé, ale casom to bude normalne 😊
Mala som take spoluziacky na zs aj ss a oslovovali ich "mami" ved sme vedeli, ze je to ich mama
Preco by to malo hovorit pani ucitelka, ved to je na hlavu. Vsetci vedia, ze je to tvoje dieta. Ja mam dve deti v skole, v ktorej robim. Cela skola vie, ze su to moje deti a hovoria mi mama. Je fakt, ze ich neucim. A rovnako, kedze sme dedina, vela deti ma pozna po mene a tyka mi. Minule ma kokegyna sprdla, ze nemozu mi v skole tykat (samozrejme, kolegyna mimo obce). Urcite nebudem ziadat od deti, ktore mi od malicka tykaju, aby sa tvarili, ze som teraz niekto strasne dolezity a musia mi vykat.
@husenickahusenicka moje učí ich krstná mama oslavujú ju normálne menom, nie p. Profesorka. Učí aj vlastnú dcéru a aj ona ju vola mama.

@husenickahusenicka to predvádzanie časom prejde. Deti si zvyknú že si jeho mama a on prestane byt zaujímavý
K osloveniu, aj to dieťa potrebuje čas. Keď ti povie mami, tak oprav na pani ucitelka