Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave
Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem
prepac, nie zajtra, ale v piatok a v sobotu🙂 zajtra je na Ceskej den otvorenych dveri🙂
Som podobného názoru, tiež chcem primárne Českú, ale kedže otvárajú len jednu prvú triedu, riziko neprijatia je vysoké....preto aj Felix
Na tú súkromnú nie je nutné žiadne potvrdenie. V ramci zápisu si detičky otestujú a rozhodnú o prijatí či neprijatí. Komunikovala som s riaditeľkou školy.
Ja idem zajtra s malou na Den otvorenych dveri na Cesku, tak som zvedava, co to da🙂
najlepsia skola je Cadrova a nic sa neplati chodia tam francuzi aj najlepsia skola naozaj lepsie ako v sukromnej skolke vlastna skusenost skusili sme aj inu ale sme sa vratili najlepsia skola , vyborny pristup ako v rozpravke isto doporucujem a dam tam aj druhe dieta raz rodinna skola , vylety, druzina, naozaj najlepsia skola statna nikdy by som neverila ze takto moze byt skola
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/257242-in...
tak Kosicka prva v BA 🙂m aj ked treba uznat,ze naozaj to je len podla MAT A SJ...
a tak maly sa hra sam tak idem to este raz skusit - uvidim ci to casovo zvladnem pokial si ma vsimne 🙂 \
moje skusenosti:
- drienova - v monitore na 9tom mieste z 85 ZS v ba - nemam priamu skusenost, chodi mi tam neter - teraz prvacka - so skolou ako takou su svagrovci velmi spokojni, maju velky vyber kruzkov, velmi pekne svetle velke priestory - s touto skolou mam skusenost z praxovania pocas vs - vtedy tiez uz patrila medzi najlepsie zs v ba - bolo tam velmi fajn, ide ale o velku klasicku zs - cize vela prvych tried, hluk , siroke socialne spektrum ( co nasim trochu prekaza hlavne pri dohadovani spolocnych akcii, zbierani penazi na rozne aktivity, stretli sa uz s kradezami etc. ... )
- groesslingova - boli sme na zapise - v monitore na 4tom mieste z 85tich v ba - velmi prijemna velka klasicka zs spojena s ms - ide o spadovu skolu cize opaet prinasa so sebou siroke socialne spektrum, hluk, vela prvych tried etc. ..., velmi krasny zapis - kreativni prijemni ucitelia - decka boli uplne nadsene - nasa mala az nato ze jej vadil hluk na ktory nie je zvyknuta tak bola nadsena tiez🙂 k tomu 2 super logisticke prvy - zs ma vlastne parkovisko a spojenie s ms umoznuje mat starsie a mladsie dieta v tej istej budove🙂, nevyhoda pre nas - od prvej triedy sa vyucuje len aJ len sk ucitelmi a v obmedzenom mnozstve hodin, velmi velka skola
- hlboka - na 15tom mieste v monitore vramci ba - krasna budova- malinka bola nadsena zo zamocku🙂 obmedzene parkovanie - zial klasika na palisadoch, obmedzene vnutorne aj vonkajsie priestory ( sportoviska ), otvara len 2 prve triedy - co znamena velmi komorne prostredie, na druhej strane berie prvotne deti zo stareho mesta cize sa tam tazko dostanu deti z inych casti... je jazykovo zamerana - jedna trieda AJ, druha NJ - obe od prvej triedy vyucba cudzieho jazyka kazdy den - ale sk ucitelom v slovencine...
- nemecka ZS - nenachadza sa v rebricku kedze je to skola vo vystavbe ( v ba je 5 rokov ) - pre nas vyhody - malinka chodila do nemeckej MS - cize pozna ucitelov, deti, prostredie, ma velmi dobre zaklady NJ - rozumie, rozprava ( nie este ako v sj, porozumenie ale ma viac menej na urovni materskeho jazyka, aktivnu znalost este nie...) - od prvej triedy vyucuje rodena nemka, ucia sa aj nemecku abecedu a pisane pismo, v budove je aj gymnazium konciace SK a de maturitou cize cesta otvorena pre VS v Rakusku ci v Nemecku bez diferenciek...nevyhody - parkovanie, prestavba nasledujuci rok, skola vo vystavbe, vysoke poplatky ( v ktorych ale uz je strava, starostlivost ako aj pomocky )
- cize u nas je to zatial nemecka zs... uvidime ako dopadneme v maji, kedy sa budu robit prijimacky v nemeckom jazyku a kam este teda dospejeme s rozmyslanim🙂 ( od septembra nastupuje aj maly do skolky, cize su to pre nas take spojene nadoby - musime hladat skolku bud napojenu na zs, alebo v tesnej blizkosti )
- pre nas boli inak zakladne body okrem vysledkov v monitore ( tie su vzdy len priemerom - vy sami viete ake sikovne dieta mate a do ktorej casti spektra sa asi zaradi...), aj dostupnost, logistika, vyber kruzkov, poobedna starostlivost etc. - sme pracujuci rodicia a dali sme si podmienku mat zs a ms do 10 minut autom od prace ako aj od domu, detto aby boli skoly v dostupnosti mhd ( pre buducnost )
Mne sa celkom pozdava este aj ZS na Vazovovej, nepoculi ste o nej nieco blizsie? Tiez hladam skolu tak, aby bola v ramci MHD uz neskorsich rocnikoch aj v pohode dostupna pre maleho.
Inak, ako to vnimam, tak celkom zufalstvo s tymi skolami v BA. Bud zopar dobrych statnych, do ktorych sa bezne neda dostat (Kosicka, Vazovova, Hlboka, Palackeho), alebo potom sukromne. My sme prihlaseni do ZS Felix, tam sa nam velmi pacilo, ale kedze sa im prihlasilo viac deticiek, ako do jednej triedy, riesia a zistuju, ci sa im podari otvorit aj dalsiu, takze nezostava nam nic ine len cakat, ako sa situacia vyvinie. Este skusime aj sukromnu jazykovu na Ceskej, ale tam tento rok otvaraju iba 1 triedu.
vazovova nie je az taka dobra, gymnazium to ano, ale zakladna skola az tak nie. Hlboka a Kosicka, ano tie su dobre.
ad Palackeho nie je statna skola, ale cirkevna 😉
Tiež pozerám že s tými školami je to katastrofa. My sa hlásime do 2 nespádových - tak očakávame prekvapenie 😀
Neviete ako je na tom Pankuchova?
Veľmi dobrá, ja mám samé pozitívne informácie. Chcela som tam prihlásiť dcérku, ale bez šance. , keďže tam nepatríme.
môžem, ale už som vybrali iné školy a zápis tam nestíham (v sobotu nás čakajú 2 zápisy). Hovorila som priamo s riaditeľom školy, ktorý mi povedal, že je to bez šance. Tak načo tomu venovať čas ☹
@jaaty ja som tiež chodila na zš česká (aj segra) a myslím si, že je to dobrá škola. tiež uvažujem o tom, že tám dám deti keď budú školopovinné. moja bývala triedna je riaditeľka už vyše desať rokov, rozprávali sme sa o škole cca pred troma rokmi na stretávke a pozdávaĺa sa mi. viem, že majú rozšírenú hudobnú výchovu a nejaké športy. za mojej éry keď som tam chodila, tak nás cepovali riadne, bola som dokonalé pripravená a do dnešného dňa čerpám info z mnohých predmetov ešte zo školy. kedysi som učila v _BA III a bola som s niektorými učiteľkami zo zs česká na školeniach viacdňových a myslím sim, že svoju prácu robia dobre. školu tvoria ľudia - učitelia a o tom to je. dnes si školia strážia každého žiaka, tak si myslím, že zachovávajú úroveň, lebo za každú hlavu peniaz. a tiež si myslím, že kadejaké hodnotenia tiež nie sú spolahlivé. (hovorím z vlastnej skúsenosti,zš kde som kedysi učila a na vedomosti žiakov a známky boli dosť benevolnentí a tento rok získala druhé miesto v BA. mňa by to nepresvedčilo.

@jaaty ja som nebola, ale chystam sa tam zajtra, ked bude prebiehat zapis, popytat sa dalsie informacie.
Ako skola sa mi to velmi paci, i ked manzel ma strach, oponuje tym, ze nema historiu, co ak sa im nebude darit otvarat triedy a budu to musiet zatvorit, cize musela byt prejst na uplne iny system, co je na inych skolach a toho sa obavame. neviem sa rozhodnut, mam riadnu dilemu. Este zvazujeme ZS Ceska bilingvalnu a statnu.