Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave
Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem
@swifty z mojej osobnej skúsenosti : ja som do tej školy chodila a bola super tak som tam dala moju staršiu dcéru čo som neskôr velmi olutovala, bola tam šikanovaná a nikto to nemienili riešiť. Ešte na prvom stupni mali pani učitelku ktorá si vedela v triede urobiť ako tak poriadky,ale na druhom stupni nula bodov. Vedeli o tom ale chovali sa ako tie dve opice nevidím a nepočujem. Proste veci ututlať. Keď tam bol ešte starý riaditel ten si tiež vedel spraviť v škole poriadok. Musela som to riešiť preradením do druhej školy. A ešte taká maličkosť, deti zbohatlíkov sa tam majú dobre, rodičia dajú do triedy pár počítačov a šup ako zázrakom zo štvorky jednotka.
ja som tiez na mudronovu pocula dobre info.....kamaaatka tam ide dat syna...
Ahoj,
ja som bola v Narnii vlani celkom 3x - stretnutie s rodičmi, zápis a testovanie, a vždy som bola sklamaná.
Na stretnutí, presne ako popisujete, len zahmlievanie, žiadna jednoznačná odpoveď, samé omáčky....zápis bol jeden chaos nad chaos, riaditeľ tam behal hore-dolu s papierami, všetci sa tlačili, žiadna organizácia, dieťa vzali mimo, nikto nič nevedel.....a testovanie? podrobne som vyspovedala dieťa, tak 1/2 času strávili všetci spolu stavaním žirafy z papiera a druhú polovicu robili testy s jednoduchými otázkami, ktoré zvládne 99% 6ročných detí (čo tam nepatrí, čo je viac atď) - klasické testy školskej zrelosti.
Celkový dojem? Nič moc. Hrajú sa na niečo viac...Preto som sa rozhodla, že dieťa tam nedám.
Pôvodne mali vlani otvárať 2 triedy a ajhľa...zrazu sú 3. Asi sa im nevošli všetky deti prominentov... a mimochodom, moja veľmi prominentná známa a tiež známa manažéra Narnie, mi potvrdila, že testy sú len zásterka, že v prvom rade sa pozerajú na rodičov a ich schopnosť finančne podporovať školu. Však preto sú tam testy, ktoré zvládne každé priemerné 6-ročné dieťa, zrelé ísť do školy. Jej dieťa tam chceli prijať, napriek tomu, že nebola ani na zápise, ani na testoch.
A skúsenosti ďalšej známej? dieťa neprijali, testy odmietli ukázať, že je to ich know-how, že má podať odvolanie.
Uplne iné dojmy mala moja príbuzná z Narnii v BB, kde bola pri zápise aj testovaní dieťaťa prítomná, rovno jej v tých testoch ukázali, čo decku nejde, na čo sa má zamerať...na ich stránkach je popísané, že dieťa dostáva body aj za príslušnosť k cirkvi a prítomnosť súrodenca v škole.
samozrejme, nikto z rodičov detí, ktorí sú v Narnii, nepovedia, že je to o peniazoch, ale že ÚSPEŠNE zložili "testy". Poradie nikde nevisí (v BB áno) .
Ale každý si musí názor samozrejme urobiť sám.
ahojte.my ideme teraz na zápis.Mám však ten problém,že sme zo Slovnaftu,patríme pod Ružinov,ale rajónovo má ísť syn na ZŠ Biskupickú.Toho sa desím a keďže chodí do škôlky do Ovsišťa,chceme ho dať na zš Pankúchovu.Len už majú napísané na stránke,že môžu sa prihlásiť aj mimo rajónu,ale berú hlavne tých svojich.Tak sa bojím kam nás zoberú,ak nás odmietnu????
Inak v škôlke mali učiteľa z nejakej školy Félix.Majú aj stránku,nazrite.Ale my si súkromku veru dovoliť nemôžeme kým som na materskej
Co sa tyka tej Kosickej, alebo radsej Spojenej skoly Novohradska, tak tam je anglictina 3xdo tyzdna a decka su rozelene do dvoch skupin, na lepsich zaciatocnikov a uplnych zaciatocnikov. A je to dobra skola so sirokymi moznostami neskor, ci uz GJH alebo IB program ponukajuci medzinarodnu maturitu. Potom je tam aj ta anglicka sekcia, kedy maju deti od prveho rocnika vyucovanie v anglictine. na obe sekcie sa robi vyberove konanie, ostava len na zvazeni rodica,ci necha svoje dieta uz od malicka podstupovat stresove situacie v podobe prijimaciek alebo to riskne a da dieta na obycajnu skolu bez prijimaciek, kde uz v dnesnej dobe je takmer vsade anglicky jazyk. Ale kazdopadne SS Novohradska je velmi dobra skola.
@levandulova85 my dávame prihlášku tak som zvedavá...
myslim,ze neolutujes, Ten program sice fici len druhy rok, ale bol prebraty z anglickeho programu,ktory je tam uz dlhsie,cize myslim,ze chybicky krasy vychytali. A z vlastnej skusenosti mozem povedat,ze su tam dobri ucitelia. A uz ked pozerame dopredu, tak ked bude drobec v 6 triede,tak ma na vyber z viacerych jazykov...spanielcina, francuzstina, nemcina a rustina, co je skvele,lebo niekde daju automaticky nemcinu a hotovo.Tu si clovek moze vybrat. Len logicky,potom sa clovek bude musiet prisposobit vacsine...vyhravaju 2 najviac ziadane jazyky,co je zvacsa nemcina a spanielcina....ale ktovie,ako to bude o par rokov ;)
Ozaj, neviete niekto ako je na tom Ostredkova v Ruzinove?
@levandulova85 prosím ťa, v com spocivali prijímacky do SJ triedy? Dakujem
@luciaj ma to dve casti, prva je na posluch s porozumenim,
kratky textik a dieta odpoveda na otazky, potom sa hraju hru a sleduje sa ich vytrvalost a schopnost sustredit sa, a druha cast klasika, najma posudenie jemnej motoriky dietata... samozrejme dieta by malo poznat farby, nakreslit postavu a strom, vediet naratat do 10 a napisat svoje meno...este zistim viac,co bolo minuly rok, potom dam vediet ;)
Poculi ste uz o tejto skole? Prave ju v Ba otvorili. http://www.skolafelix.sk/text3/?
mate niekto nejake referencie na ZS Esprit alebo hned vedla A.Dubceka na Dlhych Dieloch ?
zuzka78, nevies mi poradit, kde by som nasla viac informacii o skole felix?
Tiez sa chystame tento rok na zapis s dcerkou a zatial zvazujem skoly: ZS Ceska statna alebo ZS Ceska bilingvalna sukromna. Nemate niekto referencie na tu sukromnu na Ceskej ulici?
@ingridp bud na ich webovej stranke alebo na fb tu
http://www.facebook.com/SkolaFelix?fref=ts
a co hovorite na zs tilgnerova resp sv,frantiska???
@levandulova85 ďakujem🙂 ak by si vedela zistiť ešte niečo viac, budem ti vdacna.
@luciaj ako skoro na kazdom zapise tam je test skolskej zrelosti , co nepatri do skupiny, dopln,co chyba), grafomotoricke testy( dokreslovanie ciarok, koliesok...), dalej im psychologicka da cisty papier a podla jej pokynov nan kreslia, tato uloha je aj najviac bodovana ( tam je kresba tej postavy, stromu, mal by poznat medzi ihlicnatym a listnatym,...) Ono tie testy su zhruba rovnake ako inde. Samozrejme,rodicia tam nesmu byt, ked ich skusaju.
@luciaj Inak, vraj na tom zapise su medzi detmi malinke rozdiely, bolo uz aj take,ze medzi prvym a patnastym boli 2 body rozdiel...Ale skusit to treba.
bol niekto z Vás na stretnutí rodičov v novej škole Felix? http://www.skolafelix.sk
uvítam akýkoľvek názor prípadne skúsenosti mamičiek z ich "materskej školy" u Filipa v BB.
@luciaj
@danka_ba akurat to vyvesili aj na stranku,takze mozete prihlasovat ;)
www.gjh.sk
@levandulova85 super ďakujem, uz ju mam pripravenú, ale ked sa dá poslať aj elektonicky tak je to lepšie 😉

@usacek79 ďakujem 🙂