icon

Veria vaše deti na Ježiška?

16. okt 2022

Naša bude mať 10r a stále verí 😄

muzik
16. okt 2022

@kris_tin257 Darčeky si musí zaslúžiť??? Takže to je vlastne obchod. Aj vašu lásku si musí zaslúžiť? Ja som myslel, že obdarúvame ľudí z lásky, nie pre ich zásluhy. :O

luc308
16. okt 2022

@mikadooo aj my máme ježka 😂

evica17
16. okt 2022

@mamamasama
@canis_lupus a co mikulas ? Či to neriešite a vtedy nič nedostane ?

pribinak
16. okt 2022

@kris_tin257 darčeky zaslúžiť? Darček je darček preto lebo ho darujem lebo mam niekoho rada a nie že si ho musí zaslúžiť
Za mna, veľmi smutne

kris_tin257
16. okt 2022

@muzik samozrejme že nič nedostane zadarmo, všetko čo dostane dostane kvôli niečomu. Jedna vec je že dostáva veľa veci mimo sviatkov keď napríklad ideme k lekárovi a on celý čas poslúcha alebo keď ho vychvalia v škôlke alebo je dlhodobo poslušný zoberiem ho do obchodu a môže si vybrať čo chce. Aj včera sme boli v obchode a vybral si dve veci ktoré sa mu páčili. Vianoce narodeniny a sviatky sú iné tam ráta s tým že dostane darčeky tak ak ich chce toto si musí zaslúžiť 👍

kris_tin257
16. okt 2022

@pribinak my deti nerozmaznavame dostáva toho viac ako dosť ale vždy je na to dôvod 😊 nebudem ho určiť učiť tomu že všetko dostane zadarmo a len tak, ani v živote to tak nefunguje

sense
16. okt 2022

Moja m'a 9,5 à ešte verí.

pribinak
16. okt 2022

@kris_tin257 to nie je rozmaznávanie.

kaki221
16. okt 2022

Aj náš syn bude mať 10 rokov,a taktiež stále verí 😉

dzina007
16. okt 2022

Nas ma 9 a veri ze existuje aj Ironman nielen Jezisko. 😀

gigie24
16. okt 2022

Moj ma 9 rokov a veri 😇

jarmilka86
16. okt 2022

Môj tretiak stále verí,, teší sa ako dostane mobil od Ježiška🙈

canis_lupus
16. okt 2022

@evica17 normálne mu dáme v noci balíček do čižmy 😁 Nehovoríme, že to je od Mikuláša, ale od nás na sviatok sv. Mikuláša. Normálne sme mu vysvetlili, prečo sa dávajú vtedy darčeky, že on dával na okno peniaze chudobným dievčatám, aby sa mohli vydať, a my si to pripomíname tak, že si tiež dávame darčeky na okno do čižmy 😀

vulka
16. okt 2022

Naši neveria a neverili, ale nič nám nebráni v tom, že každoročne píšu Ježiškovi. Berú to ako súčasť tradícií(že treba napísať). je to milé.

mamamasama
16. okt 2022

@evica17 dostane, takisto od nás. Aj on nám už dáva do topánok cukríky. Takisto si o sv. Mikulášovi rozprávame. Tradície sa dajú dodržiavať aj bez klamstiev a motania malých hlavičiek. 🙂

miaka2
19. okt 2022

Najkrajsie spomienky..tesit sa,ze ideme pisat, kreslit list Ježiškovi a v napätí čakať co sa nam vyplni (aj ked boli ine darceky stale potesili a nikdy sme neriešili a preco nie to a to)..a stale nakukat pod stromcek ci uz tam nieco je a ako to jezisko zvladol tak nenapadne.aj niektori neveriaci doprajú tuto radosť detom a nepochopim nie len veriacich rodicov, ale žiadnych, ktorí to idu ospravdlnovat tym,ze nebudem klamat svojim detom(potom ich treba od toho veku aj viest k tomu ze mamka s ockom pojdu do hrobu nvm ci aj do nebicka sak neteeba im klamat a treba vnimat realitu)🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ a tiez neviest dieta k tomu ze je vynimocne a dokaze vsetko 🤣 sak je rovnake ako 1000000 ..a tym padom ziaden vynimocny den, rovnaky ako narodeniny meniny ked sa tiez stretne cela rodina..ved pospominajte si ako ste sa tesili VY co nebudete klamat svojim detom! Ale ako v kazdom prispevku dodam, toto je len moj nazor, mier ✌🏻

miaka2
19. okt 2022

@cecilia29 presne ako pises, ma to byt zazracny den a nie ako narodeniny meniny..a myslim si,ze taketo deti su ovela stastnejsie a vytesenejsie z vianoc ako tie, ktorym rodicia "nebudu klamat". A som presvedcena o tom,ze ziarlia a trapi ich to, ale ako vysvetlit dospelemu ktory kupuje darceky a nechodi k nemu jezisko, ze ako dieta som z toho smutne a preco prave ku mne nechodi??ale rozumne , neklamte 🤣😂 a neklamte ze rodina je ocko a mamka a ze dietatko je ona alebo on uz ked ideme do extremov😅😅

euka210
23. okt 2022

6r este veri, skoro 9r uz mu to min.rok nesedelo, tak vie pravdu, 11r tiez uz 2r vie kto nosi darceky. Pred malym ale maju byt ticho, kym sam na to nepride ako oni. Ale aj tak idu pisat list Jeziskovi 😁

zuzicka1451
23. okt 2022

@pribinak to je od nej pekné. 🙂

petra735
31. okt 2022

Môj má 7 a ešte verí 😃😅 No dúfam že so školy sa to nedozvie moc skoro 😶🙄 Popravde vedenie na Ježiška je veľmi pekne 🎄🎄 Keby som sa mohla vrátiť do detstva 👶🏻😃

janulik2008
31. okt 2022

@petra735 malá tiež verí a tiež má 7 😀 hoc v škole už vraj riešia ale mala je skalopevne presvedčená že to Ježiško 😀

petra735
31. okt 2022

@janulik2008
Držím palce aby vám to vydržalo čo najdlhšie 🎄🎁

vroni
31. okt 2022

@miaka2, si si vypila niečo, čo ti neurobilo dobre? Neviem, prečo by malo byt mojou povinnosťou klamat dieťaťu, že darčeky nosí nejaká imaginárna figúrka (to je jedno ci ju nazvem Ježiško, dedo mráz ci Santa Claus. Bez ohľadu na realitu existencie týchto postáv ani jeden z nich darčeky definitívne nenosí) Keď sa mi to tak páči, tak fajn, ale robiť z toho pomaly morálnu nutnosť, to je fakt mimo.

evica17
31. okt 2022

@vroni len tak ma zaujíma že ako ti vníma tvoje dieťa a ešte aj starí rodičia a iní, čo toto divadielko hrajú,že ježiško nosí darčeky, poslúchaj lebo ti Mikuláš nič nedonesie ? Lebo ja nad tým uvažujem ako to bude vnímať to dieťa a ešte jak to vysvetliť mojej mame,pre ktorú je to tiež nutnosť detstva,veriť na Ježiška,Mikuláša a iné somariny, keď chcú dosiahnuť u dieťaťa aby počúvali.

vroni
31. okt 2022

@evica17, no... V živote som nepovedala svojmu dieťaťu, že keď nebude poslúchať, nebudú darčeky. Tak dobre a ideálne to znie, nie? No a z môjho dieťaťa minulý rok vypadlo, že darčeky síce kupujú rodičia, ale keď deti neposluchaju, tak darčeky na Vianoce zmiznú. Z domu túto teóriu nemá, netuším, ako na to prisiel, takže ono si to každé dieťa zrejme aj tak vyskladá po svojom. Stará mat sa síce snaží jeziskovat, ale deťom tým akurát tak lezie na nervy, dcéra je, chuda, čistý pragmatik (po materi) a syn mal zase otázky, ako to ten chudák Ježiško mal stíhať, všetky deti v jeden večer a rátal a rátal, až v rátal ze to sa nedá a bolo dojeziskovane (on je zase praktik po tatkovi). Viac starých rodičov už nemáme. V škôlke mali obe deti prísny zákaz hovoriť o nosení darčekov u nás doma, lebo v iných rodinách to môžu mať inak. V škole už je to fuk, tam už má Ježiška verí máloktoré dieťa.

kris_tin257
31. okt 2022

@miaka2 ja deťom klamať nebudem ani im rozprávať o Ježiškovi, sama totiž si veľmi dobre pamätám ako som sa cítila keď som sa dozvedela že žiaden ježiško neexistuje, bola som na rodičov dlho nahnevaná že ma klamali zavádzali že si zo mňa srandu celé roky robili a niekoľko rokov som úplne bojkotovala Vianoce, mala som pocit že rodičom nemôžem veriť. Čiže každé dieťa je iné a preto tým mojim od malička hovorím že darčeky kupujeme my 😊

miaka2
31. okt 2022

@kris_tin257 ok mas vlastnu skusenost a robis to preto, pochopitelne (kazda minca ma 2 strany) ale nie ako niekto: boooze ja nebudeeem svojim detom klamat..🤦🏼‍♀️ tak bud nech sa vyjadri ako ty alebo podla mna smiesne nebudem klamat😅

miaka2
31. okt 2022

@vroni vypila a urobilo mi to fajn😊niensom si vedoma,zeby som niekde napisala,ze to je povinnosť a uz toboz nie molarna nutnosť. Len nazor nebudem klamat, som rozpisala😅

3petka
31. okt 2022

Nás má 6 rokov. A tento rok som mu už povedala že jezisko už k nám nepríde, že sme sa dohodli na tom aby sme mu uľahčili prácu a darčeky budeme kupovať mi. Ale verí stále len už sme to takto čiastočne stopli.

petra735
31. okt 2022

@3petka a to prečo ? Chudák chlapec...