Vratničky - upratovačky na základnej škole
Ahojte,
chodíme do školy, kde hned pri vstupe stojí upratovačka, ktorá Vás zastaví a vy nesmiete vstúpiť do školy.Keď potrebujete niečo riešiť v učitelkou musíte ostať stáť a čakať pokiaľ ju nezavolá. Je nemožné aby ste sa dostali do školy, pretože jednoducho cez upratovačku neprejdete. Tak ak aj niečo potrebujete prediskutovať počujú to všetci naokolo.
No a poobede ked si prídem pre dieta do družiny, ohlásim sa upratovačke a ona vysielačkou zavolá dieťa z družiny, žiadna šanca stretnut sa s družinárkou a opýtať sa na dieťa!!!
Funguje to tak aj na iných školách????
Lebo u nás v meste to takto funguje len na tej našej škole.
V podtstate to takto funguje asi na každej škole buď prostredníctvom vrátnika/upratovačky alebo je zamknutý vchod a rodič si musí zazvoniť do príslušnej triedy a učiteľka dieťa pošle...ak je potrebné niečo skonzultovať na to sú konzultačné hodiny učiteľov príp. my máme mailový aj telefonický kontakt. U nás je tiež prísny zákaz vstupu rodiča hore do školy.... síce ak je potrebné dostane sa, ale nemalo by sa, je to jednak kvôli bezpečnosti, hygiene... na strane druhej ak každý rodič bude chodiť hore za dieťaťom a za učiteľkou tak to by bola dosť veľká premávka , o špine ani nehovorím, zároveň aj deti sa naučia fungovať samostatne aje to aj z bezpečnosti, kvôli kradnutiu .... Ja osobne s tým nemám problém, ak niečo treba tak sa dohodne s učiteľkou v rámci konzultačných hodín + na to je aj rodičko, kde je priestor sa porozprávať,. Neberte to v zlom, ale toto je už škola a nie materská škôlka a tak ja treba k tomu pristupovať, predsa rodič sám visí či dieťa prospieva v škole alebo nie, ak je problém , dohodnem sa s učiteľkou na stretnutie.... zas učiteľka v skd sa má venovať deťom a nie riešiť žiakov s rodičmi.
bože ženy, vy furt budete rýpať do toho školstva, sa nečudujte, že sa zamykajú, keď všade máte premúdrelych rodičov, čo furt len by za učiteľmi išli a všetko stále riešili, ja čo si pamätám školské časy, obe základné školy boli zamknuté, muselo sa zvoniť a aj na strednej to tak bolo, čo sa tam majú čo rodičia počas vyučovania motať
Pocas vyucovania sa tam nikto nechce motat.Chceme sa iba dostat k informaciam o nasich detoch to snad mozme a musime ak mame prvacikov a evidentne pristup skoly chory.
tak vam treba, ked sa nechate opinkat.
trochu asertivity namiesto zbytocneho stazovania sa na fore.
ja by som ju SLUSNE odignorovala..snad ma nedokope, ked okolo nej prejdem 🙂
normalne by som jej povedala, ze dobry den, nemusite mi dat vyvolat dieta, idem si pren osobne, pretoze OSOBNE a surne musim nieco prebrat s pedagógom.
a smitec, padla, usmev a idem 🙂
druhy pripad moze byt ten, ze ucitelka ma vyhradene akesi uradne hodiny a vtedy je vhodne ju kontaktovat. pretoze si fakt viem prtedtsavit, akootrvan e a zatazujuce musi byt k dispozii rodicom vzdy, ked to vyhovuje rodicom.
ked ich vyhradene nema, jej smola, ma to tak spravit 🙂
Nečítala som všetko, ale práve minule sme sa o tom bavili pred školou, kým sme čakali naše deti z družiny a jeden otecko sa rozčuľoval, že čo to je za systém, že tu má čakať a nepustia ho do školy ako on chce a druhá mamička sa k tomu ozvala a povedala mu fakt zaujímavý príbeh, ktorý sa stal v jej rodine. Ako v jednej škole mali rodičia a vlastne každý, voľný vstup a tak tam jedného pekného dňa prišiel nejaký pán, nikto neriešil, kto to je, veď deti šli práve z družiny, tak asi otecko, ale predstavte si, vyhliadol si jej dcéru a začal sa jej prihovárať a lákal ju zo sebou preč a ona múdra hlavička, sa rozbehla preč, ostatné deti si to všimli, utekali za učiteľkami, zavolali políciu a ten chlap nevedel, že volali políciu, tak ju čakal niekde za rohom, ale našťastie odišiel. Dievčatko sa teraz bojí chodiť do školy, navštevuje psychologičku a má z toho traumu. Takže asi preto je dobré, keď tam nepustia kade koho.
u nas taketo bezpecnostne opatrenia nie su, ale sme mala skola a pozname sa viac menej vsetci z videnia. dvere su sice zavrete, ale ked zazvonim poobede ked idem do druziny otvori mi ani netusim kto bzuciakom 😀 ked to ma znamenat nejake nebezpecie pre deti, tak radsej takto, ako je to vyriesene u vas ako riskovat. co by mi vadilo, ze nemam vobec osobny kontakt s ucitelkou a druzinarkou, nie som sice velmi zhovorciva, ale raz za cas uvitam aspon par slov ked spolu prehodime, nech som v obraze. popripade aj oni sa ma mozu cosi spytat alebo sa postazovat ak treba. rano sa chodi do skoly uplne na volno, mozu aj rodicia, o 8 skolu zavru.
myslim ze diskutovat s ucitelkou ked ide o nieco vazne niekde pri vchodovych dverach kde chodi okolo plno ludi je naozaj nie uplne normalne, tak si skus dohodnut telefonicky s ucitelkou termin, urcite su aj ine moznosti.
vrátnička a sestrička v ambulancii = "Pán Boh"
@nyusika aky je problem ak rodic vyzdvihuje stredoskolaka po skole? Akoze ak mas strednu skolu, cez cestu ok, ale ak je stredna skola vzdialena a rodic to ma po ceste z prace, neviem preco by stredoskolak mal ist na vlak, autobus, trikrat prestupovat, ked moze nastupit k rodicovi do auta a sa zviest..... Napisala si to tak posmesne, akoby bol stredoskolak hned retardovany ak prenho este chodia rodicia. Ja si napriklad pre moje deti chodim a budem chodit az kym nebude mat vlastny vodicak a nebude jazdit sam
@henikav no tak ked pre stredoskolaka chodia rodicia, tak v poriadku velmi nebude...ako pardon.
jasne, ze ked maju ako rodina spolocny program hned po skole, tak sa moze s nimi odviezt. ale ked pre neho pravidelne rodicia chodia, tak je to prinajmensom zvlastne. ale aspon mi je jasne, preco je tolko mladych ludi absolutne pre zivot nepouzitelnych, ked za nich az do maturity rodicia snad aj jedlo predzuvaju.
aj u nas je to tak,ale popravde kolkokrat boli nasi rodicia v skole??? ani raz,ked nepocitam rodicovske a prezili sme vsetci bez ujmy.niektore matky sa beru prilis vazne a takisto beru aj svoje dieta.moja znama niekolkokrat do tyzdna vola ucitelke,obdivujem ucitelku,ze este nevybuchla.keby takto volal kazdy rodic....
@moni244 no tebe to nepride normalne, lebo si myslis ze kazdy byva cez cestu, alebo dve zastavky od skoly. Len si musis uvedomit ze kazdy ma inu situaciu. Moj syn bezne chodi MHD, napriklad ked skonci skor a pride za mnou do prace, alebo do kina ci za kamosmi, ale k nam domov by musel ist autobusom, metrom, vlakom, dalsim autobusom a potom este pesi cca dokopy 2 hodiny, autom to mame za 40 minut. A ja chodim popred skolu par minut po tom co konci. Nehovorim o tom ze by ma cestovne vyslo na dalsich 300 eur, keby kazdy chodil zvlast. O tom pisem, ze kazdy ma inu situaciu a preto nemozes posudzovat, dieta nie je hned retardovane ked prenho chodi rodic, sice mozes posudzovat, kludne mozes svoje dieta pustat cestovat 2 hodiny, ked pojdes okolo zakyvas mu, pripadne zakricis, tak o dve hodiny doma, nech si pocestuje 😉 Ja budem rada ked moje chudatko mat traumu nebude.
@nyusika ano chodim prenho pravidelne a nie, nepredzuvam mu jedlo a nie je retardovany ako si to usudila podla toho ze prenho chodim. Sam precestoval polku Europy, hovori niekolko jazykov a nikdy sa nestratil
Ako sorry ale niektorí ako retardovaní.....v dnešnej dobe internetov, mailov, kontaktov, telefonov...ako hrozny problém lebo niekto nemoze isť do budovy kedy chce..snad aj počas vyučovania by tam niektorí chceli oxydovať... 🙂 Zistim si mail na učitelku, poprosim na vratnici či ma nepustia, napišem do zrkadielka ze ,,pani učitelka prosím vas chcela by som s vami konzultovat ohladne mojej dcery,syna kedy je to možné???,, Rodičovské zvyčajne býva už druhý septembrový týžden, pochybujem ze prvé rodičovské u prvakov je pomaly v novembri...ale tak nejdem sa hadať všeličo sa na svete deje. No a teda stale nemate niektorí kontakt na učitelku nie?? Ach...
@henikav no ale ty to pises tak, ak keby bolo samozrejme a normalne, aby pre SS chodili rodicia. zijes v zahranici a za takychtoi podmienok sa to da akceptovat.
ja vsak pisem o beznych SS na Slovensku.
Vseobecne nie je normalne, piste si ci chcete, aby boli stredoskolaci natolko nesamostatni, aby nezvladli cestu domov. nehovoriac o tom, z kazdy normalny stredoskolak by sa mal od hanby prapadnut, kebyze prenho chodia rodicia, lebo normalne uz stredoskolaci maju aj nejaky svoj zivot po skole, ideu trebárs na caj, ci len tak sa niekde pomotat s kamosmi.
@henikav jezis, co zovseobecnujes? Cestovala som cez cele mesto mhd, ale moja kolegyna vozi syna a ma to peso 10 minut, ale chudacik, sam ist nemoze a to ma 16 rokov a to je kolko takychto mamiciek teraz na slovensku, co dieta vozia do skoly,aj ked to ma jednu zastavku, ty si nikde nenapisala, ze to mate takto daleko a ani takto daleko, ale kludne urazaj, ja ani mojedieta z toho traumu mat nebudeme
joj joj dievčatá, prečo ste také uštipačné, áno sú dnes všelijakí rodičia, ale čo sa týka odvozu auto stredoškolaka, nevidím na tom nič zlé, dnes mnohé rodiny bývajú mimo mesta a naozaj niekedy je jednoduchšie a viesť jedným autom všetci, lebo v konečnom dôsledku to vyjde lacnejšie a rýchlejšie ako čakať na prípoje, ale to sa nám troška zvrtla téma

@adka.baby máte v škole radu školy, na ktorú sa môžeš obrátiť s otázkou, kedy má učiteľka a vychovávateľka konzultačné hodiny pre rodičov a akým spôsobom môžeš s nimi komunikovať. Ja som ZA to, aby do školy nemal prístup hocikto. Ideálna je vrátnica, kde chýba, môže do školy naozaj prísť nepovolaný človek. Možno si spomeniete, minulý rok bolo v správach, myslím že v Trnave prišla do triedy počas vyučovania matka jedného z detí a na učiteľku pred deťmi fyzicky zaútočila. Tie z toho mali potom traumu.