Vratničky - upratovačky na základnej škole
Ahojte,
chodíme do školy, kde hned pri vstupe stojí upratovačka, ktorá Vás zastaví a vy nesmiete vstúpiť do školy.Keď potrebujete niečo riešiť v učitelkou musíte ostať stáť a čakať pokiaľ ju nezavolá. Je nemožné aby ste sa dostali do školy, pretože jednoducho cez upratovačku neprejdete. Tak ak aj niečo potrebujete prediskutovať počujú to všetci naokolo.
No a poobede ked si prídem pre dieta do družiny, ohlásim sa upratovačke a ona vysielačkou zavolá dieťa z družiny, žiadna šanca stretnut sa s družinárkou a opýtať sa na dieťa!!!
Funguje to tak aj na iných školách????
Lebo u nás v meste to takto funguje len na tej našej škole.
@marca12 tak tak..samam som bola svedkom ako niektorí rodičia pisali mojim koegyniam ako maju učiť, čo maju učiť a ako maju niektore veci riešiť....a pozerala som ako pero z gauča, ze nikto kto robi za kasou v Lídli ide poučať...ako teraz to neberte v zlom, aj pokladnik je potrebny...len ide o to ze ja tiež npridem niekde do uradu, obchodu a nezačnem im hovoriť čo maju robiť ked prd o tom viem len mam svoje predstavy ako by to malo asi fungovať...
To si takí premotivovaní rodičia tak nech si deti učia doma...aj to sa da - domaca škola a mozu sa realizovať. 90% rodičov mi vzdy povie že ,,oni by v školstve pracovať nemohli,,.... 🙂
@felycity poznas vela rodin, kde niekto z rodicov konci v praci vtedy, ked bezne konci vyucovanie (13-124 hod) ?
lebo ja nie.
ak sa chcu vozit spolu, je to uplne OK, ale znamena to, ze ziak po skole ma nejaky volny cas, s rodicom sa stretne niekde v urcenu hiodinu a odvezu sa spolu domov.
necaka na mamicku, co ocinka pred skolou.
pokial ho rodic vyzdvihuje po vyucovani, znamena to, ze tam rodic prisiel len preto, aby vyzdvihol nesamostatne decko zoskoly.
a ano, su to uz extremy. tot nie je predmetom temy.
ale fakt je, ze chodit pre stredoskolaka do skoly je znak toho, ze decko je nesamostatbne.
@moni244 ja ta neurazam, nikde som ta neurazila, ak ano napis v com, napisala som ze nie kazdy ma rovnaku situaciu, preto sa to neda jednoznacne povedat , ako som pisala ak to ma cez ulicu, ci dve zastavky, moze kludne chodit sam, len niekedy je to praktickejsie takto, kazdy mame inu situaciu. Niektore deti dochadzaju aj zdaleka. Ja som teda dost dochadzala a veru ked nesiel autobus aj stopom
@nyusika no veru napr na strednej skole koncia o 14.30 pokial je aj seminar tak aj o 15.30 takze aj moj manzel obcas vezme stredoskolaka domov a pristavi auto pred skolou pretoze to ma v ceste a nebude riesit ze si niekto bude mysliet ze ma nesamostatne decko, pretoze sproste reci si u nas nevsimame 🙂 a uz vobec ani nehovorim ze je to nerentabilne aby sli sucasne v rovnaky cas jeden autom druhy vlakom.
@nyusika len tolko zvazuj co pises pretoze nemas uplnu pravdu, ked stredoskolak caka pred skolou lebo rodic to ma po ceste tak je nesamostatny? Ci pojde akoze na 5min na caj alebo na 10m sa vzdiali od skoly aby si nahodou niekto ako nyusika nemyslel ze je nesamostatny? Tak to by bol velmi neuvedomely stredoskolak.

@henikav zakyvas a nech si pocestuje 😀 😀 😀 konecne nieco vtipne v tejto teme