icon

Vreckové pre deti

miskabaaa
3. okt 2017

Ahoj, zaujímali by ma vaše názory na vreckové deťom. Od kedy, koľko, kedy a či aj riešite na čo minú. Mám dvoch školákov, zatiaľ im dávam peniaze len keď idú na výlet, aby si niečo kúpili a potom mi povedia na čo minuli. Čo ušetria si môžu nechať. Ale už dlhšie tegistrujem, že ich kamaráti si nosia peniaze aj do školy a kupujú si sladkosti, koly a aj energeťáky po ceste domov. Starší syn si niekedy vyberie z pokladničky a kúpi si tiež niečo. Mladší to zatiaľ nerobí, ale má spolužiaka, ktorý to robí každý deň a v dosť veľkej miere. Zaujíma ma, ako to riešia iní rodičia....

Strana
z3
jajka257
4. okt 2017

Inac, ja som mala vreckove tiez od ZS, tusim 7 korun na tyzden. Na gympli som dostala 15 korun. Ale som chodila k bratancovi do restiky a zarabala som si. Takze to vreckove bolo skor take symbolicke.

hettinka
4. okt 2017

@zuzana76 " v nasom budete sa nepredava ani kava, ani ziadne energeticke drinky" ... toto je zo zákona vo všetkých školských bufetoch, automatoch na pôde školy. My na strednej mame automat na kavu, ale je bezkofeínová ... mala by si vidieť tie tváre, ked som to žiakom povedala, ked doplnali "energiu" kavou, že ved to nemá kofeín 😂

zuzana76
4. okt 2017

@hettinka ano, automat je tiez bezkofeinovy u nas, ale kava sa v bufete nepredava ani pre ucitelov, tak som to myslela

jajka257
4. okt 2017

@hettinka to mohla byt celkom sranda😀😀😀

hettinka
4. okt 2017

@zuzana76 áno, ani pre učiteľov. Ja aj tak pijem Caro, tak mne to nevadí.

miskabaaa
autor
4. okt 2017

Ahoj, ďakujem za príspevky. Už ani neviem na čo všetko som chcela reagovať. Vyplýva mi z toho nájsť si svoju cestu a diskutovať o tom s deťmi. Ale skvelé sa inšpirovať aj u iných čo riešia to isté. Staršieho syna som sa pýtala, či by nechcel pravidelné vreckové, tak povedal, že nie, že na čo. A s mladším sa musím ešte porozprávať. On vlastne vyvolal túto diskusiu🙂
K tým energeťákam, je to smutné, že to deti pijú. Malo by sa to predávať od 18.

Strana
z3