Vulgárne vyjadrovanie v 4. ročníku
Prosím vás co by ste robili. So synom mam problemy od malička trochu sa ukludnil od prvého ročníka sa totiž nevedel ovládať a síce prvý nikdy nezačal ale keď mu niekto co i len málo niečo urobil hned sa bil. Problémov bolo až až. Navštevovali sme psychológa aj psychiatra. Zlepšilo sa to ale strašne nadáva. Žijem snim sama raz za dva týždne chodí na vikend k otcovi. Je pravda ze mu nieje dobrým vzorom. Ja sa vždy snažím s učiteľkou komunikovať riešiť všetky problémy. Ale poslednou dobou je toho veľa. Mali na hodine iného učiteľa. Napísal spolužiakovi na lístok. Kokotsky učiteľ. Boli sme koli tomu v riaditelni kde mu povedali ze ma pokarhanie riaditeľky a ak ešte jeden pruser urobí bude mať na pol roka dvojku zo správania. Skoro mu tam srdce od strachu za stalo tvaril sa ako neviniatko. Sľuboval ako bude poslúchať prešli dva týždne volala mi učiteľka ze nadaval spolužiačke zase vulgárne. No on sa tváril ze si to vymyslela aj napriek tomu ze to hovoria všetky deti ako sa vyjadruje. Napisala mu do žiackej oznam z teda tu dvojku na pol roka mu dá aby niesol následky. Každé ráno mu hovorím ze do školy sa chodí učit nech je dobrý vždy ano mami tvári sa ak miláčika dnes mi znova volala vychovávatelka ze uz dva týždne furt niečo rieši. Ze szas dnes niekomu nadaval. A ešte k tomu prídem domov a oklamal ma ze bol vencit psov ako ja uz naozaj neviem co mu mam zakázať prikázať co mam urobiť alebo neurobiť aby pochopil ze takto nie. Známky ma ukážkové a doma je tiež super zodpovedný samostatný aj poslúcha absolútne nenadavaj uz som z toho na prasky ked vidim ze mi volajú zo skoly
@oli18 nie on nieje obezny je trosku pri tele ale je aj vysoký ma skoro 150cm
@19misiatko93 no u mna sa deti r, chlo odnaucili skaredo nadavat zacula som ze akzanadaval jedmoducho som povedala ruky za chrbat a dala som im po ustach takto sa doma a nikde inde nerozprava a vermi pomohlo prestali nadavat a dodrziavaju todoteraz a to uz maju 20,23,27, 12 8 a povedat aj otcovi nech si s nim prehovori aj on,ked to nepodchytite teraz tak v 15 touz bude horsie
@andrejka1974 práveže on sa doma vyjadruje normalne len v škole je posledný mesiac problém a to keď mi volala triedna ze sa vulgárne vyjadruje som tomu nechcela veriť. Občas povie do riti a podobne. Ale vulgárne nadávky som z jeho úst nepocula nikdy. S jeho otcom nemá význam komunikovat on nemá v hlave nič. Prepity mozog. Nikdy ho nič dobré nenaučí ani nenaučil.
@19misiatko93 píšeš v poslednom príspevku, že posledný mesiac. Podľa mňa sa niečo deje v škole, medzi spolužiakmi. Musí mať v sebe veľkú zlosť. Alebo bojuje o kamarátstvo s niekym takýmto "frajerskym" nevhodným spôsobom. Takto sa ventiluje a nedomysla, čo to môže narobiť. Ak to vníma u otca. A ďalej ako tu jedna mamka písala, ak bude potom zaskatulkovany, bude to zničujuce. Tiež poznám taky prípad, áno živý chlapec a keby podchytili napríklad učitelia jeho silné stránky, tak by sa nestalo to, že to všetko už len dotiahne a teší sa na strednú školu. Mama bojovala, spolupracovala so školou, navštívila poradne a nič nepomohlo, potom sa pridali rodicia, všetko bola jeho vina. Určite to nesmie robiť, mne by sa to ako rodičovi nepáčilo samozrejme, aby sa tak choval spolužiak, no skus mu pomôcť. Nie je ešte úplne v "zlom" veku
@19misiatko93 aj u nas bol v tomto veku ako ma tvoj syn problem. Sice nie ako popisujes ty ale tiez mi volavali zo skoly. Jeho spravanie v skole sa zmenilo zo dna na den. Nakoniec z toho vyvstalo, ze ho jeho kamarati v triede odsunuli na druhu kolaj. Vysmievali sa mu a prestali sa kamaratit. Bol to zo strany syna vzdor a chcel medzi nich opat zapadnut. Mozno to je aj vas problem ked prislo k zmene spravania v kratkom casovom intervale.
@19misiatko93 ty tomu vravis pri tele. Asi sa vynima nad ostatnych spoluziakov, lebo aj pri jeho vyske je 57 kg cez a detom to moze pripadat ako puco. A uz maju dovod ho osocovat. Ja by som s ho na to opytala.
@19misiatko93 častokrát sa stáva,že v škole je dieťa iné, drzejšie ako doma, pretože v škole musí dodržovať určité pravidlá, čas je tam ohraničený zvonením,musí vydržať 45 min sedieť na mieste, nesmie hocikedy rozprávať,jesť, hrať sa kedy chce. No a jasné,že doma máloktoré dieťa má takéto pravidlá. Ak si napíše úlohy,tak si čas môže rozložiť podľa seba. Niektorý rodič potom ani nevie,čo sa deje v detskej izbe,je spokojný,že je doma ticho. A jasné,že to dieťa je doma tým pádom aj lepšie.
Takže často by nezaškodilo trochu aj doma nastaviť režim, nie taký prísny,ale určité pravidlá by mali byť, potom aj rodič uvidí,že asi ani doma nemusia mať ideálne dieťa.
Spôsob fungovania medzi ľuďmi , určitá schopnosť prispôsobiť sa sú vlastne prípravou do zamestnania.
Nie každý je hneď majiteľom fabriky,že si môže robiť ,čo chce. Väčšina z nás si prešla od najnižších postov v práci až niekam hore. A všetci sme začínali práve v škôlke, zš so "spoločenským "životom, spoznali sme normy, ktoré napríklad v niektorých rodinách možno vôbec nefungovali.
Treba podchytiť syna čo najskôr, lebo na druhom stupni to už nie je med lízať - noví učitelia, aj noví spolužiaci, predmety, iné povinnosti, systém učenia. Už malý človiečik by sa mal učiť zodpovednosti,samozrejme postupne za svoje správanie, za to, že si uloží hračky na miesto, učí sa sa sám umývať, pripraviť hrnčeky na stôl, atd....
Prosím, ďakujem, dobré ráno, to sa vytráca v rodinách a to sa potom prejavuje aj mimo rodín, v iných prostrediach ( nehovorím,že je to tak u vás).Dieťa preberá vzory správania najmä od rodičov, to sú jeho najbližší ľudia.
Určite by som ešte teraz riešila odbornú pomoc, v mestách sú aj psychol. centrá a možno to pomôže aj tebe pochopiť, ako so synom ďalej,čo robíš dobre,čo treba zlepšiť....Netreba to vzdávať.
@19misiatko93 daj mu za každú nadávku jednu facku a hotovo.

rátaj s tým že vekom sa to bude len a len zhoršovať... máme takého v triede.... má 13 r. sa nevie si s ním dať rady nikto... Ale tam je otec agresívny....
s dobrým slovom už u neho isto nepochodíš. Klamať bude čoraz viac a viac. Chýba mu prísna otcovská ruka....
Lekári nehovoria nič je jeho váhu? skús ho dať na nejaký šport. možno si nájde kámošov, tréner bude jeho vzor a bude to lepšie...