Výchovné opatrenie - dištančné vzdelávanie
Dobrý deň prosím o radu syn 5 ročník si počas hodiny NJ chatoval cez teams so svojimi 6 spolužiakmi učiteľka sa vyhráža , že im dá poznámky a bude to riešiť a navrhuje výchovné opatrenia...nezastávam sa syna má dávať pozor ok ale učitelia si neuvedomujú , že to dištančné vzdelávanie ide už dolu vodou..ak bol v škole pohoda sleduje výklad ..ja nie som pri ňom nonstop pracujem .... dosť, že mu suplujem učiteľky kt. ani neurobia výklad učiva len posielajú poznámky a naučte sa to čo si o tom myslíte Vy? Ako reagovať?
@snezienka33 ano, som, ja sa nestazujem....ja viem, ze to maju aj deti aj rodicia tazke...ale ved uz sme na jar distancne ucili (uz by sme mali byt zabehnuti, ci?)...ale aj ucitel, aj ziak , aj rodic si musi uvedomit svoje povinnsoti (ci sme prezencne, ci distancne), pravidla platia vzdy a ak ich neakceptujeme, nevieme si ich vykomunikovat (slusne), tak to nemoze fungovat....
Fakty: syn si chatoval - ok, mal davat pozor. Zistovala ucitelka, preco si chatoval? Mozno sa len nieco opytal spoluziaka, comu nerozumel a pod.. Ak sa bavili "mimo temu", opat, zamyslenie, preco..Asi ich to nebavilo? Boli unaveni? Co ma pravo spravit ucitel - dat poznamku do ZK. Dat vychovne opatrenie. Ak da poznamku, ok, akceptujem, stalo sa. Vychovne opatrenie je uz ale zavaznejsie a musi byt na to dovod. Podla metodickeho pokynu, ktory je zavazny pre vsetky skoly, sa opatrenie vo vychove dava za opakovane, alebo zavazne porusenie skolskeho poriadku. Takze opat - bolo to opakovane? Bolo to zavazne? Odpovedzte si na otazky.. Pozrite sa, co mate v sk.poriadku, o chatovani tam mozno nic nebude.. 🙂 A este sa zamyslite, co vlastne chcete dosiahnut. Zda sa vam opatrenie neadekvatne? Alebo je problem, ze vyucko je nudne a deti maju toho plne zuby a chcete na to poukazat? Alebo nic z toho a len ste nahnevana na toto vsetko, co sa tu deje? Tak ked si zodoviete na otazky, konajte podla toho..
@sorciera24 no ako nehnevajte sa na mna ale podla mna teraz ked je covid tak najlepsie obišli ucitelky... nemierim prave na vas mozno taka nieste ale moja mama robi na covid oddelení a nestíha sa venovat bratovy kedže je stale v robote a ked som videla kolko im davaju tych úloh a čo sa maju učit tak mi je na grcanie ono to pochopia taky rodicia čo nemaju povolanie na 6 hodin aj to s pohodlia domova... minule mi mama vola nasrata že učitelka volala mame že brat ma zrazu jednotky že čo sa snim deje ( on sa neučí dobre) tak ju mama vysmiala že či jej drbe že tak ma jednotky a čo že nema čas riesit taketo somariny ako česť výnimkám ale niektoré učiteľky to už tak hrotia že im stoho prepne a hlavne rodičom
@ninusa221 aj taky mozes byt pohlad verejnosti, inak mnohi ucitlia nie su doma, sedia v skolach a vyucuju odtial (len pre info) a tiez mame doma deti, kt. si tiez ako rodic ja za seba skontrolujem......no ale ok, aj taky moze byt pohlad, len ma mrzi, ze hoci pripustite, ze nie vsetci su taki...tak sa to vzdy napise vseobecne, ze sme obisli vsetci ucitelia najlepsie, ano osobne najviac nezavidim p. uc. v skolke....ale to je uz debata o inom)
ked sa ucitel neozve, zle je (vsak on ma kontaktovat ziaka, rodica), ked ho kontaktuje a mozno sa len zaujima o ziaka (aj ked ma 1tky) - mozno niekomu vyhovuje distnacne vyucko a lepsie sa mut ak pracuje - aj ja mam takych ziakov, co doma viac makaju ako ked su v skole, tak sa mozno len zaujimala - ale aj to je zle........male my sme zvyknuti, elbo nikdy nevyhovieme vsetkym...
maminku pozdravujem a vazim si jej pracu (ako aj pracu vsetkych), ale mozno hladat nejake cesty, komunikovat, nastavovat aj doma pravidla.....nikto z nas si tento stav nevybral.....a ak nebudeme spolupracovat, tak to konci osocovanim a nadavanim...:/
@jarmila2010 má 2-3 online hodiny denne, to už piatak musí zvládnuť a učiteľ zaujme, ale nikdy nie všetkých, veď to nie je individuálne vzdelávanie
@jarmila2010 na zoome musia byt zapnute kamery takže uč ich vidi, ona ich, a chat ano da sa ale musi ho povolit uč, u nás tam občas pišu poznamky alebo zadania do nich
@fidka79 a ked nereaguje ani na upozornenie, lebo napr. azspal a jediny kontakt , kt. na neho mam je edupage? (kedze nie som triedna 11tim triedam, kt. ucim...)....a ak sa tak stane, tak proste slusne napisat ucitelke, stalo s a to a to a dohodnut sa s nou individualne, ale si uvedomte, ze toto nie je nasa povinnost, ako pisem, to by som miesto vyucby len zhanala kontakty na ziakov....ako prepacte...uvedomujem si aj vasu poziciu, preto hovorim o konzultacii s danou ucitelkou (alebo triednou), ked sa take daco stane, da sa dohodnut individualne... alebo ma hadam aj spoluziakov, kt. by mu mohli pomoct a upozornit ho, ze je hodina, ci test....ci nie?
mala by si vysvetlit dietatu že na čo sa uči, na čo škola,na čo vzdelanie
s tým že to čo zamešká bude tažko dohanat a nemusi to dohnat, že má super že aspon takto môže sa učit,
a nemčina ako ho nebavi možno by nebolo zlé ho motivovat že ak bude chciet ist idne pracovat bude treba vediet že dostane ovela viac prachov ako tu na sk
učitelka ich určite pripomenula , a čo ma urobit ,ty si máš urobit poriadok s dietatom ona mu ma vysvetlit látku nie ho davat do pozoru
u nás za písanie na chate upozornia a ak to urobí druhy raz leti z hodiny ho vypne a ma neospravedlnenu hodinu, taktiež ak si vypne kameru napr neparaju sa , maju nastavené hranice lebo vedia že to nie že rodič ako si to mohla dovolit ale rodič rieši dieta prečo
však to nie je prvy stupen to su druhaci
proste sedia, učia sa, pišu poznamky , robia to čo maju , jasné urobia aj volnejšie hodiny aby sa medzi sebou porozpravali atd
@fidka79 Tiez mam mladsiu dceru v prime (takze vlastne je siestacka) a je doma sama, resp. starsia dcera je doma, ale ti maju tolko online hodin, ze z izby vyjde len obcas na WC, mladsia si vsetko musi sama ustriehnut. Ak ma problem, ze zabuda, tak dat do mobilu upozornenia a nezabudne. Naozaj nemoze nikto cakat, ze ucitelka bude pred hodinou zvolavat vsetky deti ako ovce na pastvu. Toto si rodicia musia zabezpecit sami, je ich povinnost, aby deti v skole boli a je jedno, ci je to prezencna, alebo distancna vyuka.
@jarmila2010 samozrejme vždy boli deti ktoré sa bavili a ktoré škola nezaujímala, a vždy takéto deti dostávali poznámky a keď ich bolo priveľa tak aj zhoršenú známku zo správania. Prečo by to teraz malo byť inak?
Distancne vyučovanie je pre učiteľa náročné, teda ak sa ho snazi robiť poctivo. To, že ide “dolu vodou” je aj kvôli prístupu žiakov, ktorí si z toho robia srandu. Doma nedávajú pozor, tvária sa, že nejde mikrofón, kamera a robia si, čo chcú.
Ak im na to učiteľka prišla, môže im dat poznámku. Prečo nie? V triede, ak by sa zabávali, ju dostanú tiež.
@jarmila2010 no ty musíš byť matka roka, keď toto hovoríš, že učiteľka ma zaujať,inak je to jej chyba. Sú decká, ktoré sa nechcú učiť a robia sprostosti. Isto aj tvoje deti.
@fidka79 ak ho máš integrovaného, tak predpokladám, že v škole o jeho problémr vedia, myslím si, že potom stačí len komunikovať so školou a dookola vysvetľovať. V tejto dobe mám práveže pocit, že škola vždy vyjde v ústrety, lebo chápe komplikácie, len ako vravím, treba komunikovať.
Ja keď vidím koľko trávi sa u nás času pri Pc, tak mi je na zaplakanie. Ja chcem už aby išli do školy deti. Nehovorím, že škola za to môže, ale u nás je to šialené oproti normálnej dochádzke a to ešte radšej nekomentujem ako dopadne monitor a prijímacie skúšky na strednú školu. 🤢
Ps. Áno pán učiteľ by mal zaujať žiakov, ale keď sú raz Lenivci, tak aj učiteľ je len človek a trpezlivosť má.len jednu.
Mne príde postup učiteľky úplne normálny, čo iné ma akože spraviť, keď decká si robia čo chcú?
Dištančné vzdelávanie je náročné nielen pre deti, ale aj pre učiteľov a vôbec im nezávidím, ja keď niekedy počúvam synove vyučovanie tak až žasnem akú majú učiteľky trpezlivosť a koľko úsilia musia vynaložiť aby to nejak fungovalo. Niektoré decká sú jednoducho drzé alebo si robia čo chcú a s tým učiteľ takto na diaľku nič nespraví... u nás tiež jeden chlapec mal blbé poznámky, učiteľka ho upozornila raz a potom mu povedala, že mu dáva absenciu a bolo poriešené. Neskorý príchod a absencia funguje akoby boli v škole, takze ešte v ten deň dostanú rodičia telefonát a email, na ktorých hodinách dieťa chýbalo, alebo prišlo neskôr a rodičia nech si riešia s ratolesťami.
@fidka79 tak tu bude chyba v syysteme skoly, asi.....nechapem ako moze spec. pedagogo toto povedat, u ans napr. asistentky poobede individualne on-line pomahaju vsetkym integr. ziakom (aj tym, co nemaju priradeneho asistenta) a uz len tu vidim, ze ten asistent by mu pomohol, usmernil ho a pripomenulm napr. ten test, prip. ho napisal spolu s nim (u ans je to takto)....preto som najprv pisala, že nie je pracou učitela obvolavat a kontaktovat deti, kt. sa nepripojili, ak sa jedna o integrovaneho ziaka, tak to viem pochopit a s rodicom sa dohodnem, resp. u nas je to v naplni prace p. asistentiek (hadam som to popisala dobre)
@fidka79 tak tomuto fakt potom nerozumiem. A chápem tvoju frustráciu.. 😔
Ja mám dieťa integrované, hoci len je pomalšie a ľahko rozptýlitelne, preto som písala že mne tento systém nevyhovuje. Lebo dieťa, ktoré si často musí opravovať trojky, zrazu ma skoro jednotky. To nie je adekvátne, rozumiem, že učiteľ nemôže za to. ale hodnotiť deti štýlom: ty si bol dobrý na hodinách, zapájal si sa do projektov, atď. Ale reálne ten žiak je totálne pozadu, lebo chýba priama interakcia s učiteľom, okamžite opakovanie, prípadne doučovanie?
Ja som nahodou prisla na to, ze moj syn hra cez online hodiny hru. Minecraft so spoluziakom. Taky krik aky bol u nas, pocula cela stvrt. Spravili sme razne opatrenia, uz sa to neopakuje. Ma sediet na zadku a robit, co ucitel povie a pocuvat ho. Ci je to uspavac hadov, ci je to zazivna hodina. je to synova povinnost.