Wellness pobyt - 4 dni zo školy
Aký máte názor na to ísť počas tyzdna na wellness, mám záujem zobrať aj syna, ktorý je druhak, boli by to 4 dni. Na jednej strane je tu škola, zameškané učivo, a na druhej zážitky. Vynechal by 4 dni zo školy. Učivo sa dá prebrať predtým aj potom, aby návrat do reality nebol krutý. Chodíte na takéto menšie výlety aj počas roka?
Chodit do prace = nic som nedosiahol?? Mas to nejake pomylene autorka ale dobre.
Si rozhodnuta tak naco sa pytas ked ine nazory neakceptujes?
Zober ho a hotovo. On bude dobiehat ucivo.
@kvetinka75 tak pýtam sa preto, lebo sa nevieme na rok zhodnúť s otcom dieťaťa, keďže sa výlet týka mňa a môjho partnera a otázka je či pôjde s nami alebo zostane s otcom a v stereotype. Ešte podotknem, že otec ho nikdy nikam neberie, takže si myslím, že chlapec potrebuje výlet ako soľ, skôr ako školu. Ale tak chcela som vedieť názory, keďže my dvaja máme názory rôzne. Ak by bola väčšina názorov za proti, tak to skôr akceptujem, ale vidím, že aj tu je to pol na pol.
autorka - tak názory cudzích žien sú ti prednejšie ako tie vaše? Keď sa nezhodnete, tak jasné, jeden sa musí prispôsobiť. Ak ti väčšina napíše zober ho spravíš to a ak ti napíšu neber ho spravíš zase toto? A ako trávi syn prázdniny? Veď ich majú kvantum. To je stále doma?
Rozhodnúť sa aj tak musíš ty. Ked si myslíš, že výlet potrebuje ako soľ, tak ho zober. môže ti byť ukradnuté čo si myslí zvyšok MK. A ty dovolenku cez prázdniny nemáš? Veď môžete ísť len vy dvaja niekam na pár dní.
Tak s týmto ti fakt nepomôžem, ak máš pocit, ze si nič nedosiahla. Faktom je, ze som školu pre svoje deti vyberala veľmi starostlivo, lebo vzdelanie považujem za podstatne. A stojím si za tým, ze vyberať dieťa zo školy, lebo sa rodičom chce je hlúposť a vychcanost. Ak by si nasla nejaký ten argument, nechám sa presvedčiť, ze nemám pravdu. Zatiaľ žiaden nepadol.
Čiže partner a otec nie je tá istá osoba? Ja by som sa opýtala mladého či chce byť vtedy s ockom alebo ísť s vami do welnesu. Tipujem, že si vyberie otca lebo je s ním málo. Aj to je vybočenie zo stereotypu.
Na uvoľnenie zo školy na 4 dni z rodinných dôvodov potrebuješ súhlas riaditeľa, podaj si písomnú žiadosť, kde uvedieš termín a dôvod.
Ísť...
@januska12323 s otcom je každý deň a viac ako so mnou, nakoľko má Home Office, a ja som väčšinu dňa v práci, 8,5h+2h cesta
@nikaeli u nás môže rodič 5 dní napísať a vypýtať bez žiadosti.
Ano, 5 dni ospravedlni aj rodic. Napises z rodinnych dovodov. Hotovo. Ziadnu vedu netreba robit. Uzite si to.
5 dní je zo zdravotných dôvodov 😉 a ver, že syn sa kamarátom pochváli, že bol na výlete
tak či onak - tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie 🤷🏻♀️ urob ako uznáš za vhodné
Ja by som ho vzala.Hlavne ked ste neboli na ziadnej dovolenke.Taky zazitok je zazitok aj pre dieta a uzije si to.Ked si spomeniem ake boli nase deti stastne na dovolenke pri mori.Ale zobrala by som zosity,knihy so sebou a kazdy den aspon chvilu venovala uceniu.My sme boli napriklad cez jarne prazdniny na Zanzibare, este 3 dni som ju ospravedlnovala zo skoly.A ucitelka mi sama odpisala,ze je to super a velmi podporuje cestovanie u deti.
@nikaeli tak to si nemyslím, že sa pochvali, nakoľko je dosť individualista, sedí sám a s nikým sa nebaví, je outsider.
@nikaeli ani kamarátov nemá, dnes boli v kine a ešte aj tam sedel sám ďaleko od všetkých.
@zooeynka triedny učiteľ také ospravedlnenie ale nemusí uznať. V šk.poriadku je jasne uvedené, koľko dní môže ospravedlniť rodič z rodinných dôvodov a 4 dni po sebe to určite nebudú, preto sa žiada riaditeľ o povolenie. Ak rodič napíše zdravotné dôvody a zistí sa, že klamal -> dieťa bolo na dovolenke, rátajú sa tieto hodiny ako neospravedlnené a ak si dobre pamätám, nad 20 hodín sa posiela info sociálke. Stojí vám to klamanie za to? Normálne sa žiada riaditeľ a vec vybavená - väčšinou je rodičom vyhovené.
A ešte niečo, ak budú rodičia túto právomoc zneužívať, dosiahnu iba to, že sa možnosť ospravedlniť 5 dní zruší a zase budeme s každým soplíkom utekať k lekárom pre potvrdenie 🤷🏻♀️
Autorka snažím sa ti poradiť z praxe - ako sa to robí, aby bolo všetko ok. Neriešim, či ideš počas šk. roka na dovolenku. Píšem aké sú možnosti ospravedlniť synovu absenciu v škole tak, aby ste sa nedostali do problémov.
@abbey1, keď si uchmatnem na úkor decka voľno, keď nie sú prázdniny, aby som ja ušetrila a ostatní blbi nech platia, tak je to priam definícia vychcanosti. Ja chcem, ja si zoberiem, co ma je po komkoľvek inom, ja, ja, ja... Ved dobre, zoberiem si dieťa do domáceho vzdelávania, potom čas učenia a čas prázdnin mam v rukách len ja a môžem regulovať život svoj i dieťaťa tak, ako nám to vyhovuje. Keď nie, musím sa istým normám prispôsobiť.
@nikaeli Skolsky poriadok nie je nad nariadenim ministerstva ci vyhlaskou. Skolsky poriadok dokonca nema ziadnu pravnu vahu. Rodic proste moze ospravedlnit 5 dni a bodka. Ziadne sankcie nehrozia a riesenie zo strany socialky uz vobec nie. Zbytocne dramatizujes a strasis.
Rodic do 5 dni normalne osoravedni u ucitelky. Staci uviest z rodinnych dovodov. Nad 5 dni sa pise oficialna ziadost riaditelovi a staci uviest ozdravny pobyt na horach alebo pri mori. Uplne bezne sa to robi a ziadny normalny pedagog a riaditel to nezamietne ak sa jedna o normalneho a slusneho ziaka.
Ucivo si ziak doberie, pisomky dopise a hotovo.
Robite z komara somara.
@autorka akoze ďalšia diskusia na rozprudenie vášní? Jasne, aj na mesiac ho vezmi, nie?
Nevieš ísť na wellness cez prázdniny?
Samozrejme, potom nezabudni pindat na ucitelku, ako tvojmu synovi blíži keď niečo nestihne dobrat, nebude vedieť.
Btw, dôvod neprítomnosti ti v skole len tak prejde, ze welness?
Mam pocit, ze čoraz viac "modernych" rodičov si asi mýli školu s holubnikom.
@vroni Prosim ta, ty o com pises? Tie hotely funguju 12 mesiacov v roku. Aka vychcanost? To realne mam svoju dovolenku prisposobovat dovolenkam inych a hotel mozu mimo sezonu zatvorit, lebo napr ty nimo sezony nemozes?
A co inych trapi ci cudzie dieta sedi v skole? To naozaj dospely clovek nechape, ze dolezite je, co ma dieta v hlave a nie kolko dni a hodin odsedelo v skole?
Mne sa normalne rozum zastavil, ked citam to tvoje o vychcanosti na ukor inych. Aky ukor? Ako kto trpi, ked ja teraz sedim v teple pri mori?
Tiez mam druhaka a v januari planujeme vylet na lyzovacku. Tiez 4dni. Od utorka do piatku. Syn je sikovny,vie veci dopredu a doucit sa,mu nerobi problem
@petulda333 🤗
Osobne nechápem, prečo niekto sedí cez prázdniny doma a nikam nejde a počas školského roka začne zbierať s dieťaťom zážitky na dovolenkach
Inak ja keď sa pozriem na deti známych ľudí, máloktoré z nich chodí vôbec do školy, väčšinou majú domskolu a je kopec ľudí, čo cestujú stále a nemajú ani klasické zamestnanie. A čo je vlastne škola? Príprava na povolanie. A kto dnes nemá prácu? Podľa mňa väčšinou len ten kto nechce. Tak isto rozdiely v cene práce sú častokrát žiadne, bez ohľadu na to, či som bol jednotkar alebo stvorkar. Tak asi som sklamaná životom 😄 nepovažujem sedenie v škole za nijak extra užitočné. Nie teda pre každého. A to som vždy bola podctivka, a veľmi ma trápi, že mňa moja mama nenechala doma "len tak", nešla so mnou na výlet, ani jeden jediný deň školy za celý život. Nemám žiadne spomienky. Jediny výlet čo som s ňou zažila, bolo keď bolo treba ísť k doktorovi, do iného mesta. Hej, tak na to mám jedine spomienky. No nič, chcela som len vedieť názory, či som ja mimo alebo je to v poriadku, keby som toto robila bežne, asi sa nepýtam. No už som hneď vychcaná a odkladám dieťa do školy, v bežné dni. A keď ho nechcem odložiť, tak som neprispôsobivá. 😄
@luliu lebo to tak niekedy vyjde? Lebo nežijem podľa kalendára ale spontánne, lebo mi nedajú dovolenku v práci keď chcem ja???
@abbey1, aha, takže každý môže ist na dovolenku, kedy len chce. Nebude sa predsa prispôsobovať nikomu ďalšiemu, také trápne kecy... Takže aj učiteľka pôjde na dovolenku kedy ona chce, deti budú do školy chodiť len mimo dovolenky, ved snáď nebudú sledovať nejaký hlúpy školský rok a všetkým nám bude hrozne super, lebo nič nebude na nikoho úkor. Tak nejako? Je spústa ľudí, ktorí si dovolenku mimo sezóny môžu dovoliť. Rodicia školopovinných deti medzi nich nepatria. Nie preto, lebo si dieťa ponesie celoživotné následky z pardnovej absencie, lebo nič také pochopiteľne nenastane. Len sa naučí, ze arogantne ignorovanie noriem bez nejakého dôvodu je úplne normálne a akceptované. A potom to u nás vyzerá ako to vyzerá. Vobec to nie je na úkor všetkých, ani trochu...

autorka- mne zase ten tvoj. To je tá nevýhoda písaného. Každý tú ,,intonáciu,, berie inak.