icon

Základná čkola Félix - skúsenosti

kulumulu123
2. apr 2017

Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺

15786
22. dec 2017

@jana_b to mi je luto. ale ked si to vezmes tak mozno to nebolo o tvojej uprimnosti.
bolo vela vyhovujucich kandidatov ktorych nemohli zobrat. nam to bolo tak povedane, ze najradsej by vzali vsetky deti, zial, neslo to.
a co tak skusit prestupit?
urcite sa oplati. moje dieta je velmi stastne, napreduje, sikana ziadna.

jana_b
22. dec 2017

@15786 samozrejme ze som ziadost podala. Ale odpisali, zr ked nie je volne miesto, nove deti neberu.

15786
22. dec 2017

@jana_b fuha to vazne? skoda fakt:( a kam ste sli nakoniec ak sa smiem spytat?

ibajeho
22. dec 2017

@jana_b dakujem za info, inak je to zvlastne lebo boli na dod rodicia co sa pytali na starsej dcery prestup a ucitelka( aspon myslim ze to nebola riaditelka) povedala ze nemaju s tym problem ze maju volne miesta. A teda nakoniec ste v narnii?

jana_b
22. dec 2017

@ibajeho nie, nedostala sa dcera aji do Narnie, problem je rovnaky. Zaujem cez 300, beru sice 75, ale z toho je 40 surodencov. Ich testy urobila velmi dobre, no potom uz rozhodovala tajomna ruka osudu 🙂

jana_b
22. dec 2017

@ibajeho a k tym prestupom - zavisi asi do akeho rocnika. V tych vyssich mali po menej deti..

nikam
22. dec 2017

@jana_b Mozem sa opytat, o vysledkoch testov Vas informovali? My vobec nevieme, ako si syn viedol.

kaciatko81
22. dec 2017

@jana_b mozem sa opytat? Tej kamaratke bolo realne povedane, ze problemom je recova vada? Lebo podla mna recova vada nevypoveda o schopnostiach dietata a pokial ide o takuto skolu, zaraza ma poziadavka na "dokonalost"

jana_b
24. dec 2017

@kaciatko81 povedali ze ma nedostatky v komunikacii

barca5
29. dec 2017

@jana_b par postrehov z nasho "prijimacieho" konania do felixa. po felix skolicke sme dostali mail, ze syn ma nizku sancu na prijatie, ze mame absolvovat zapis aj inde. Plne sme to reapektovali a ani som sa nedotazovala preco. Viem aky je, ze potrebuje cas na adaptaciu, stres z noveho. tak som si povedala, ze ich styl vyucby voac vyhovuje suverennejsim detom, tak asi preto. Boli sme prekvapeni, ze aj napriek tomuto mailu sme nadalej dostavali info o dalsich terminoch. Z pohovoru u pani riaditelky som mala dobry pocit, bolo jasne, ze potrebuju mat istotu, ze to co ich skola poskytuje je presne to co my chceme. Resp. naopak. Chapem to tak, ze ak si ma vybrat medzi rodicmi, ktori povedia, ze jazykova vyucba je postacujuca, a ze jazyk nie je ich priorita, a medzi rodicmi, ktori vyjadruju trosku nespokojnost s malym poctom hodin jazyka, tak je pochopitelne koho uprednostnia. Chcu sa vyhnut neskorsim konfliktom, keby rodicia tlacili na nejake zmeny. Co sa tyka jazykovej vady, nemyslil, ze to je prekazka. Ako si vsimam su tam deti s recovymi vadami.
Vobec vedeniu skoly nezavidim to vyberove konanie. Lebo ako hovoria, dopriali by kazdemu dietatu chodit do ich skoly, keby to bolo mozne. Vybrat cca 30 deti z 300, je uz skoro ako losovanie. Obzvlast ked deti vyslovene netestuju na nejake vedomosti a zrucnosti.

vampgirl
29. dec 2017

Ahojte, tiez pridam nasu skusenost s Felixom, kedze minuly rok som tiez velahladala a skoro nic nenasla 🙂
Dcera tam chodi od septembra a zatial sme nadseni. Deti sa vela ucia v pohybe, nesedia cele hodiny v laviciach, su “nutene” vela rozmyslat a hovorit svoj nazor.
Skoro ziadne znamky nedostavaju, a aj tyh par co dostanu su percentualne a posielane priamo rodicom elektronicky. Deti nevedia o tom, kedy su znamkovane, pretoze cielom skoly je nie aby deti memorovali informacie a pripravovali sa na pisomky, ale aby to, co sa ucia, vedeli hocikedy vyuzit. Takisto tym oadom nie su externe motivovane ucit sa (kvoli jednotkam a vcelickam), ucia sa prostr preto, lebo chcu. Len je to potom obcas komicke, ked sa dcery niekto pyta, kolko uz ma jednotiek, a ona sa spyta, co to su jednotky a naco je dobre ich zbierat 🙂
Pouzivaju Hejneho matematiku, ktora je podla mna uzasna a uci deti rozmyslat, rozvijat si logicke myslenie, priestorovu orientaciu... detom sa nepodsuvaju nijake vzorce, vsetko si odvodzuju same, a jedna z prvych “lekcii” bola, ze zistili, ze niektore priklady maju viac ako jedno spravne riesenie.
Okrem toho su velmi pekne vedene k tomu, aby sa k sebe pravali respektujuco, pomahali si navzajom, su ocenovani za nezistne dobre skutky...
V novembri maju prvaci prve slovne hodnotenie, ktore je zamerane na socialne zrucnosti a to, ako si v skole zvykli. Urcite je skola na zaciatku lahsia pre deti, ktore sa nehanbia, su extroverti, ale prave si myslim, ze dlhodobo da vuac tym, ktori su nesmeli. Ti exttoverti by sa mozno rovnako presadili aj na klasickej skole, ale introverti by sa tam urcite nenaucili obhajit si nahlas svoj nazor v diskusii.

vampgirl
29. dec 2017

Co sa tyka “prijimaciek” 😁 tak vedenie skoly to urcite nema lahke vybrat cca 30 deti z tolkeho mnozstva. Jasne ze vyberu tych rodicov, ktori samnajviac zhoduju s viziou skoly, boli by sami proti sebe, keby to nerobili. Myslim, ze vo vyssich rocnikoch aj boli bejake pripady premotivovanych rodicov, ktori nakoniec zo skoly odisli, lebo im vadilo, ze “v novembri este nemali prebratu celu abecedu” alebo “susedovo dieta sa uz uci pocitat do 10 a to nase iba do 6”...
Odporucam ak mate naozaj zaujem, tak promptne reagovat na ich maily atd, prihlasit sa do skolicky, a “nastudovat”si o skole co najviac, aby ste tam nesli len preto, ze to vyzera zaujimavo, ale aby ste mali na to konkretne dovody.
Druha vec je, ze nie kazdemu dietatu Felix sadne, nasa dcera o nom basnila od prveho DOD, rada chodila do skolicky, zo zapisu isla nadsena... niektore deti pokial vuem do skolicky chodili skor z donutenia a do felixa chceli ist “lebo tam ide kamarat”.
Tento rok pokial viem idu vyskusat novy pristup - zo vsetkych prihlasenych vylosuju nahodne nejaky pocet a len ti pojdu na zapis.

futasova
1. jan 2018

@vampgirl Ahoj, s potesenim citam tvoje prispevky k Felixu, tiez nad nim uvazujem pre svojho synceka, len ako pises, zaujem je velky. Mam vsak predsa len otazocku: vedela by si nam (alebo aj mne do IP) z tvojich skusenosti napisat do akej miery beru do uvahy pri dietati na prijimackach ich znalosti a zrucnosti s ohladom nato, ze je to skola pre nadane deti. Vopred dakujem za info 🙂

mzov
1. jan 2018

@futasova felix nie je skola pre nadane deti 🙂 oni netestuju vedomosti deti pri zapise...

futasova
1. jan 2018

@mzov Dakujem za pripomienku 🙂 mne ta skola bola z viacerych zdrojoch uvedena ako skola pre nadane deti, aj ked sama skola ako som si to neskor precitala na jej stranke, sa tak netituluje, preto si rada od vas precitam vase postrehy, pripomienky a nazory 🙂

nikam
1. jan 2018

@futasova Nie, nie je pre nadané deti. Ani pre deti s poruchami.

vampgirl
2. jan 2018

@futasova praveze velmi zdoraznuju, ze su pre “obycajne” deti, testuju len skolsku zrelost. Vo vyssich rocnikoch su aj deti s poruchami ucenia, aj autisti. V prvom rocniku casto deti pozoruje pri vyucovani specialna pedagogicka, riesi spravny uchop pera, citanie.

futasova
2. jan 2018

Dakujem vam za vsetky info, tak uvidime kde nas nakoniec prijmu 🙂

sendym
21. feb 2018

@nikam ahoj, prosim ta pisala si, ze skola nie je pre deti s poruchami? Nas maly ma poruchu pozornosti to znamena, ze taketo deti neprijmaju?

nikam
21. feb 2018

@sendym ahoj, na dní otvorených dverí sa na to pýtala jedna mamička a povedali jej, že ich skola pre takéto deti nie je vhodná.

sendym
21. feb 2018

@nikam dakujem

iveta90
3. máj 2018

Ahoj. Je to niekto kto zvazuje prestup do Felixu od buduceho skolskeho roka?

jana_b
19. máj 2018

@iveta90 my sme vyplnili dotaznik, ale pokial viem, tak ak nie je kapacita, prestupy mozne nie su.

iveta90
19. máj 2018

@jana_b aj my sme podali pre oboch synov. A pre toho starsieho maju miesto. Tak som zvedava ci ho zoberu

monihany
25. máj 2018

ahojte. mozno je to trochu od temy. ale rada by som sa spytala na felix. my sme boli na prijimacom pohovore. dceru nam nakoniec do felixu vzali. ale vzhladom na to, ze sa budu stahovat a z logistickych dovodov nam to nebude vyhovovat, napisali sme im, ze nenastupime. platili sme zapisne 500e a tvrdia nam, ze nam nic z toho nevratia. je to v poriadku? dakujem.

mzov
25. máj 2018

@monihany áno, tak to je, je to nenávratný poplatok...

bebe02
25. máj 2018

@monihany Prosim ta,kam sa bude Felix stahovat?

vampgirl
25. máj 2018

@bebe02 na Krasnohorsku

vampgirl
25. máj 2018

@monihany jasne, je to nenavratny prispevok, vratili by vam ho keby dceru nezobrali, ale ked odstupite vy, peniaze im zostavaju.

lea20
Odpoveď bola odstránená