icon

Základná čkola Félix - skúsenosti

kulumulu123
2. apr 2017

Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺

kofoluska
9. feb 2019

@stormie ano dosiel. Aj som to uz vyplnene zaslala.
@evelynba tiez na stastie nemusim riesit financie. Cize u nas je to len o tom ci maleho vezmu.

evelynba
12. feb 2019

@stormie myslela som Slnecnice. Zatial tam nestoji ani len zakladovy kamen, ja nemyslim, ze to do dvoch rokov postavia a skolauduju. To je dost blbe co pises, ze na Krasnohorsku idu len surodenci, to sa mi zda ale riadna blbost ak to takto maju. Ale dufam, ze by nebol problem dohodnut sa ked by niekomu viac vyhovovala lokalita Tematinska a mne napriklad Krasnohorska, ze by sa deti vymenili. Myslis ze su tam v takychto veciach flexibilni?

kofoluska
12. feb 2019

@evelynba Snad nevadi, ze odpoviem. 🙂 Na Krasnohorskej zaplnia triedu surodencami prave preto, aby ludia, ktori uz tam deti maju a idu tam dat surodencov, nemuseli jedno dieta vozit na Krasnohorsku a druhe na Tematinsku. Z tohto dovodu by asi velmi flexibilni neboli. Nam by tiez vyhovovala skor Krasnohorska, pretoze byvame na Lubovnianskej a mame to doslova za rohom.

evelynba
12. feb 2019

@kofoluska jaj, ja som ale myslela, ze na Krasnohorskej je len nejaka cast skoly, ako to teda vlastne je? tam kde povodne bol Felix v ovsisti uz nie je vobec? A vacsina skoly je na Krasnohorskej a len 3 triedy prvakov na tematinskej? ci ako? Sorry, som confused :D

nikam
12. feb 2019

@evelynba Felix je na Krasnohorskej ulici, elokovane pracovisko (momentalne jedna trieda prvakov, planovane tri triedy prvakov na buduci rok) je na Tematinskej ulici. Z povodnej Haanovej sa uplne odstahovali.

evelynba
12. feb 2019

@nikam aha, dakujem. sla som minule okolo tej Krasnohorskej a zdalo sa mi to tam malicke, tak som myslela ze tam je len cast skoly. Takze zrovna tento rok by nemal byt az taky strasny problem sa dostat ako po minule roky. My ideme skusit az o rok, tak som zvedava, co sem este popisete.

kofoluska
12. feb 2019

@evelynba Mne to tiez zvonka prislo malicke, ale ked sme boli vnutri, tak som uz z toho ten dojem nemala. A ano, tiez sa spolieham na to, ze tento rok by nemusel byt az taky problem sa tam dostat. Sami na informacnom stretnuti hovorili, ze tych 80 je taky naozaj realny zaujem aj z predoslych rokov (hoci predosle roky tolko deti neprijimali). Myslim, ze maju celkom premysleny cely proces a v zavere im ostanu uz len realni zaujemcovia. Tak uvidime. 🙂

stormie
12. feb 2019

@evelynba presne ako ti pisala @kofoluska - na Krasnohorsku beru len jednu triedu a tu vyskaldaju prave so surodencov co tam uz chodia. Takze realne ak tam nemas starsie dieta rataj s Teamtinskou, na Haanovej uz nie su vobec.

A co sa tyka toho zakladneo kamena - ak to nebude do 2 rokov raz urcite a to "raz" pre nas bude znamenat totalna nevyuhovujucu dostupnost. Uz Krasonohorska je u nas na hrane a ked si predstavim co idu dostavat v Slnecniciach a uz teraz je to tam na cestach plne ...
proste po zvazeni lokality a dostupnosti sa pre nas tato skola stala nedostupnou (bohuzial) kedze pre mna to je skola cislo 1 a este aj tento rok ked sa tam da pomerne lahsie dostat... Nechcem aby mi dieta travilo denne 2 hodiny v aute (to je realny cas) a domov chodilo po 18 ...

evelynba
12. feb 2019

@stormie jasne, to mas blbe, dostupnost je u mna velmi dolezite kriterium. My naopak byvame v Slnecniciach a aj na Krasnohorsku je to blizko, navyse nam tam byva babka 50m vedla. Ale teda Tematinska je vacsi problem, no rok by sme to vydrzali. Potom predpokladam, ze druhy rocnik by bol uz na Krasnohorskej, ci? Inak Slnecnice su podla mna perfektne dostupne rano od Noveho mosta za 5 minut preletis okolo Petrzalky. Ale zavisi aky smer, po pristavnom, alebo apollo asi zle. do buducna to lepsie urcite nebude, s tym ratam, zatial mame odtialto perfektnu dostupnost, na Hviezdku som busom za 12 minut, pri Eurovea za 15 minut, pohoda. A skolu v Slnecniciach by deti mali napeso, co samozrejme tiez velmi zvazujem z tohoto pohladu. Len teda vravim, ktovie kedy ta skola bude realne a v nasom pripade, ci na nu budeme mat pri dvoch detoch :D

barca5
12. feb 2019

@evelynba Krasnohorska bude po prijati tohtorocnej jednej triedy prvakov uz full. Pokial viem, na Tematinskej chcu normalne pokracovat do vyssich rocnikov.

kofoluska
12. feb 2019

@stormie Veru tie Slnecnice tu na cestach uz teraz citit. Aj ked, podla mna to nie su len Slnecnice, to je aj kopec ludi, ktori byvaju v Rusovciach, Jarovciach. Zlieva sa to na kruhaci pri Slnecniciach a bude sa to len zhorsovat.
@evelynba Nemyslim si, ze na Krasnohorskej by mali miesto pre dalsie triedy. Podla mna ostanu ti prvaci, ktori pojdu na Tematinsku aj dalsi rok tam.

evelynba
12. feb 2019

@kofoluska juj tak to je dobre naprd, co uz, este ze nastupujeme az 2020, dovtedy sa to nejak vyvrbi s tou novostavbou. Keby som videla, ze bude ,musiet dlhsie ako rok dochadzat na Tematinsku, tak asi zvazim.

kofoluska
12. feb 2019

@evelynba No ako ber to tak, ze Krasnohorska urcite nepripada do uvahy. A co sa tyka Slnecnic, maju to sice v plane, radi by tam nechali svojich najstarsich pokracovat na strednej skole, ale sam riaditel povedal, ze uveri az ked bude mat kluce od budovy. Podla mna sa budu este par razy stahovat, kym sa definitivne nieco vyriesi v Slnecniciach. Alebo budu viac a viac roztuseni a budu vyuzivat priestory materskych skolok, ktore chatraju. Tak ako na Krasnohorskej. Tiez pocitam s tym, ze kym skonci nas krpec zakladku, tak bude putovat po Petrzalke 🙂)) Na stastie v ramci Petrzalky (a Slnecnic) s tym problem logisticky nemam.

stormie
12. feb 2019

@evelynba s Kransohorskou nerataj. Tam proste nebude miesto pre dalsie triedy vo vyssich rocnikoch. Ak zacne chodit na Tematinsku bude tam dokym sa vsetci neprestahuju

samika
18. feb 2019

Žienky, prosím, má niektorá info aj z vyšších ročníkov ? Ja zvažujem prestup syna do 6. triedy. Veľmi pekne ďakujem

barca5
19. feb 2019

@samika co konkretne ta zaujima? 6.trieda bude na Krasnohorskej.

samika
20. feb 2019

@barca5 zaujímajú ma skúsenosti rodičov z vyšších ročníkov. syn teraz chodí do klasickej zš do 5. triedy a zvažujem , že ak by sa nedostal na gympel, skúsiť aspoň preklad na inú školu, A nikde neviem nájsť žiadne recenzie na vyššie ročníky.

vinetuu
11. apr 2019

Caute baby, ak mate dieta na poradovniku do Felixu je tam nejaka sanca na prijatie? Mate s tym skusenosti? kriteria na prijatie splnilo, ale pre nedostatok miesta nie je prijate ... tak neviem, ci tam je nejaka sanca ...

vampgirl
11. apr 2019

@vinetuu my sme sa takto dostali pred dvomi rokmi, boli sme nahradnici. Vzdy nejaki rodicia odskocia, lebo si to rozmyslia na poslednu chvilu, drzim palce

kulumulu123
autor
12. apr 2019

Mozem sa opytat na zaklade coho vyberaju deti do 1rocnika? My sme tam uz dost dlho nahlaseny dcera zacina zs 2020/21 povodne to bolo tak ze deti ktore splnia kriteria beru podla poradia ako sa prihlasili. Potom som niekde citala ze sa losuje aby mal kazdy rovnaku sancu... Ked som do danej skoly volala tak Pani mi povedala ze ona nevie a mam dieta zasa prihlasit na Novo....

stormie
12. apr 2019

@kulumulu123 podmienky menia, ked sa losovalo tak to bolo len prve kolo a dieta+rodic isli na druhe kolo kde si vybrali deti na zaklade toho ako by zvaldali taketo "ine" vzdelavanie, pracu v kolektive a aj rodicia s tym museli byt stotozneni. Tento rok zrebovanie zrusili a namiesto jednej triedy idu otvarat viacej (ako dobre pamatam tak 4?). Na dni otvorenych dveri povedali ze to je +/- kazdorocny realny dopyt - nie kazdy sa na taketo vzdelavanie hodi, je s nim stotozneny a aj ked dieta vybrali tak sa stalo ze si to rodic rozmyslel ale stale ostali zaujemcovia co mali skutocny zaujem. Po navyseni kapacit (otvorenim elokovaneho pracoviska) to vyzera ze tento rok by mali prijat kazdeho. Kedze ty budes mat zapis az buduci rok je otazne ako to zase bude. Mozno sa zaujem tak zvysi ze ani ta ich navysena kapacita stacit nebude.

barca5
12. apr 2019

@kulumulu123 staci ti sa prihlasit koncom tohoto roka. Na poradi prihlasenia uz nezalezi. Ako bude prebiehat prijimanie buduci rok tazko povedat, ale nepredpokladam nejake velke zmenyv systeme. Prijimanie je niekolko krokove. Vyplnenie dotaznika s otazkami o dietati a rodicoch, osobne stretnutie rodicov s vedenim skoly, aby sa ubezpecili, ze sa stretnu ocakavania rodica s filozofiou skoly, ze rodic rozumie o co im ide. Dalej byva "rodinne popoludnie" s roznymi aktivitami. A posledny krok je absolvovanie zapisu, kde zistuju u deti skolsku zrelost. Rodinne popoludnie v skole ma vyznam aj v tom zmysle, ze dieta sa zoznami s prostredim a potom pri zapise moze podat autentickejsi vykon, lebo nie je na mieste kde nikdy nebolo, co by ho mohlo stresovat....Presne podla coho vyberaju sa neda povedat. Dieta musi byt pripravene (skolska zrelost) a musia sa stretnut ocakavania rodica s tym co skola ponuka.

kofoluska
12. apr 2019

@vinetuu Aj my sme medzi náhradníkmi a este dcerka jednej kamosky. Zaplatili sme poplatok a cakame, ci niekto odskoci. A dufame, ze ano. 🙂
@kulumulu123 Kazdy rok do 31.1. treba podat prihlasku - ak dieta splna podmienky na prijatie (t.z. najmä vek). Nasledne Ta pozvu na informacne stretko, kde sa dozvies ako bude co prebiehat, kolko sa za co plati a cely postup zapisu. Potom zaplatis nevratny poplatok 100,- eur (mozno sa to buduci rok zmeni a bude to viac, tazko povedat) a na zaklade toho budete mat rodinne popoludnie (rozne aktivity s detmi) a tiez rozhovor rodicia-skola (bez dietata). No a potom zapis. Na zapis idu vsetky deti, ktorých rodicia zaplatili ten uvodny poplatok.
Po zapise poslu info mailom, ci prijali, zaradili medzi nahradnikov alebo vôbec neprijali. Musis doplatit 400,- ecok (prijata, ale aj nahradnik) do urciteho terminu (info poslali vcera, zaplatit treba do 17.4.). Kto z prijatych nezaplati, automaticky uvolni miesto nahradnikovi. Kto z nahradnikov nezaplati, berie sa to, ze nemaju zaujem. Ak náhradníka nevezmu, v juni peniaze vratia.

vinetuu
12. apr 2019

@kofoluska ahoj,tak so skusime aj my, ale naozaj to je take cele neprehladne, podla coho si deti vyberaju a ako urcuju koho si vyberu a koho nie a ako urcuju poradnie deti a nahradnikov.
Tak dufajme, ze sa tam vidime 🙂 my sme ani inu alternativu nezvazovali.

kulumulu123
autor
12. apr 2019

Dakujem dievcata☺

kofoluska
13. apr 2019

@vinetuu my len spadovu. Ale to musime to ani nepovazujem za alternativu.

kofoluska
29. apr 2019

Dievčatá, ozvali sa už niekomu z tých, čo ich deti sú medzi náhradníkmi? Že či sa uvoľnilo alebo neuvoľnilo miesto.

kofoluska
25. máj 2019

Tak v pondelok nam prislo, ze sa uvolnilo miesto. Buduci tyzden si ideme pre pisomne rozhodnutie a podpisat zmluvu. Uz som ani nepocitala, ze by Janika zobrali. O to vacsia radost. Prijali aj jeho Katusku. Tak sa celkom tesim, ze tam nebude uplne sam, ale bude tam mat niekoho zo skolky.

vinetuu
29. máj 2019

@vampgirl Ahoj, prosim ked uz ste na Felixe dlhsie ste spokojni? maju deti vela uloh? nikdy som nebola pozriet na hodine, tak neviem ako to tam vlastne prebieha. ten klub poobede to je co? to je iba druzina, ci aj sa tam nieco ucia ako myslim hru na nejaky hudobny nastroj, keramiku ci gymnastiku etc a podobne ....

vinetuu
29. máj 2019

@kofoluska Gratulujem !!!