Základná čkola Félix - skúsenosti
Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺
@kofoluska ja si myslim ze skola s takym korektnym pristupom ako je tato to nemoze spravit tak ako pises - najskor umoznit rodicom registrovat sa vopred a potom ich bez upozornenia vymazat zo systemu. Inak stale to tam maju, som si schvalne otvorila ten ich formular a na druhej strane mas moznost vybrat si nastup do skoly az po 1.9.2025.
@evelynba cize pre pokoj v dusi by som to vyplnila este raz. Ak by si uz aj nestihla najblizsi DOD, nemusis sa bat, urcite budu aj dalsie - minuly rok boli myslim 3.
@kofoluska skus sa zaregistrovat nanovo a na dalsej stranke registr. Formulara ti da moznost volby az nastupu na as az do sept 2025 prave teraz som to urobila
@lucka188 No, o korektnosti co sa komunikacie tyka si myslim svoje. Ale vlastne - je to skor o slusnosti nez korektnosti, pravda. Kazdopadne by som sa urcite nespoliehala na to, ze niekde drzia niekoho formular z roku 2017. Najma ked nam bolo jasne povedane, ze registrovat sa dopredu nema vyznam.
@kulumulu123 Jop, beriem spat, na druhu stranu toho FO som nesla. Ked sme vyplnali FO my, tak tam bola len moznost nastup do prveho rocnika alebo prestup z inej skoly. Ale my sme vyplnali uz priamo zavaznu prihlasku na zapis, nie takyto predbezny FO. 🙂
@evelynba
@kulumulu123 tak pozvánka na DOD mi uz prišla 🙂
@tony_tony ahoj AJ mne prisla is sa neviem dockat 😁
@tony_tony vdaka za info ☺
@kulumulu123 prosím ta a keď si sa prihlásila prišiel ti aj potvrdzujúci mail? Či nie?
@tony_tony zatial neprisiel tebe ano?
@kulumulu123 nie ani mne, Asi ešte len pošlú. Len som spanikarila či som to dobre odoslala 😅🙈
@tony_tony urcite ano len si myslim ze to musia nejak spracovat a potom budu posielat potvrdenia aby sa im nestalo ze na niektorom dod bude napchane a na inom nikoho.... Kedy planujete ist?
@kulumulu123 buduci tyzden a vy?
@tony_tony aj my v stredu 10:50 na krasnohorskej ☺ vy mate kedy?
@kulumulu123 tak sa tam asi vidíme 😃
@tony_tony ☺
Včera nám mailom prišla informácia, že prvé triedy pre deti, ktoré vo Felixe nemajú súrodencov, budú otvorené v Rači. Mali by byť nejaké triedy v budove základnej školy na Plickovej 9, schválili im to na minulotýždňovom zastupiteľstve poslanci mestskej časti. Na ich stránke to zatiaľ nevidím, tak pre tie, ktoré máte záujem, aby ste vedeli posúvam aspoň takto.
@evelynba ja som to pochopila tak že na Krasnohorskej majú triedu plnú súrodencov a na Tematinskej budú určite otvárať 1 triedu kde majú zatiaľ hlásených 6 súrodencov ale ešte sa snaží vyjednať ďalšie priestory na Tematinskej čiže je možné te bude ešte jedna trieda tam no to nevedel sľúbiť na 100% podľa mna sa snaží aby mohol prijať čo najviac prvákov.
@kofoluska jej super, že si napísala, že to schválili 🙏🏼 Na DOD to ešte nemal schválené keď sme boli my sme z Rače tak sa veľmi teším, že Felix otvára pobočku tu. Už nech len nášho vezmú 🙏🏼 Ešte doplním tvoju info, že v Raci by malo byt dlhodobo 9 ročníkov po dve triedy. A dočasne kým sa postaví budova v Slnecniciach aj stredná škola. SŠ budú potom presúvať do Slnečníc.
Ahojte rodičia školákov felixákov, uvažujem nad tým dať syna do školy Felix, ale chcem sa spýtať na metody výučby hlavne matematiky, či sú postačujúce hlavne vo vyšších ročníkoch a či potom deti stihaju na stredných školách s takou matematikou...dakujem za odpoved
@nanab kofoluska ma pravdu, ale nedavno prezentovali vysledky piatackeho testovania a boli nadpriemerni celoslovensky, v ramci bratislavskeho kraja aj medzi sukromnymi skolami. Na to ze deti nerobia prijimacky zamerane na ich vykon a intelekt podla mna velmi dobre vysledky. A ja ako vystudovana matematicka mozem povedat ze sice mam len prvacku, ale princip vyucovania matematiky je podla mna vyborny, lebo nejde systemom nejakeho memorovania ale naozaj rozvoja logickeho a analytickeho myslenia, co je pri matematike klucove.
Kocky, myslite, ze do Felixa by mi vzali aj 7 rocneho prvaka? Ide o to, ze neviem ci ho mám prihlasit uz teraz, povodne sme chceli dat do skoly odklad, pretoze este nevie spravne sklonovat.. teraz ma 5, v septembri 2021 bude mat 6. Muz si mysli, ze ked dat prihlasku teraz a nevzali by ho kvoli tomu, ze zaostava, tak by ho nevzali ani o rok. Robia sa tam nejake testy/prijimacky?
@nnnuuunnn robia skor take testy skolskej zrelosti. Osobne si myslim ze dieta ktore este nebude mat v septembri 6 rokov nema velku sancu na prijatie, ale skusit to mozte. Urcite by ho nevyradili aj o rok neskor len preto ze ked ste ho prihlasili prvy krat este nebol zrely. Mozno by vam to praveze pomohlo lebo by videli ze mate realny dlhodoby zaujem. Zaujem a postoj rodicov je pre skolu velmi dolezity.
aka je sanca, ze prijmu dieta do 1.rocnika ? KOlko sa hlasi a kolko beru ?

@evelynba Oni si ho aj prekopali. Rok čo rok čo som sledovala menili podmienky a postupy prijímania detí do školy. Kedysi možno nemali tak veľký záujem a možno archivovali aj rodičov, ktorí deti registrovali skôr. Dnes je ten záujem enormný - skús si rozkliknúť ten formulár na ich stránke, už je tam možnosť len zakliknúť buď nástup do prvého ročníka alebo prestup z inej školy.
@lucka188 Lenže ani vlani ani teraz už nemôžeš zadať školský rok - môžeš zadať len či máš záujem o prvý ročník alebo ide o prestup z inej školy. Treba si pozrieť registračný formulár na ich stránke. Keďže to zmenili, mali dve možnosti. Buď informovať predbežných záujemcov z predchádzajúcich rokov o tom, že ich údaje budú naďalej uchovávať (aj s informáciou ako dlho a na aký účel) a vyžiadať si na to súhlas, alebo tieto údaje zničiť. Z toho, čo tu kočky píšu som vyrozumela, že ich nikto o ničom neinformoval. Tým pádom taká registrácia z roku 2017 u nich už v systéme nebude.
Každopádne, vzaté kol dokola - staré registrácie evidentne nie sú aktuálne a netreba sa spoliehať na to, že v roku 2017 som tam dieťa registrovala a oni ma teraz pozvú a následne sa zúčastní dieťa aj zápisu. Treba sa registrovať nanovo, resp. počkať, kým vyhodia záväzné prihlasovanie sa na zápis. To bolo na školský rok 2019/2020 do 31.1.2019, predpokladám, že na najbližší školský rok to bude tiež do konca januára.