Základná čkola Félix - skúsenosti
Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺
Ahojte, viete niekto, ci vo Felixe umoznuju aj obedy pre tych co nemozu mlieko a podobne? vdaka
Ahojte, nejake maminky vevericiek?
Neviete niekto o najbližšom DOD vo Felixovi?
@annelie Toto je na ich stránke: Postup pri prijímaní žiakov do 1. ročníka
Milí priaznivci školy FELIX,
v priebehu decembra pripravujeme dni otvorených dverí pre záujemcov o zapísanie prvákov do našej školy k septembru 2020.
Vzhľadom na veľký záujem o školu budeme na dni otvorených dverí pozývať iba registrovaných záujemcov. Tí, čo sú už registrovaní, budú pozvaní automaticky. Ostatní záujemcovia sa môžu registrovať do 15.11. Podľa tejto registrácie začneme oslovovať záujemcov. Týka sa to aj rodičov našich žiakov, pokiaľ máte doma predškoláka, ktorého by ste radi zapísali do našej školy.
Nezáväzný registračný formulár: formulár
Čo sa týka prijímania nových prvákov, dnes vieme, že na Krásnohorskej aj na Tematinskej ul. určite otvoríme jednu triedu prioritne pre súrodencov našich žiakov. Ďalšie nové priestory riešime tak, aby sme mohli uspokojiť záujemcov o školu Felix.
Formulár stiahneš tu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe90gI...
Ale už si po termíne, takže ťažko povedať, či to budú alebo nebudú akceptovať.
Dievčatá, tie čo máte prvákov a druhákov na Tematínskej, nepociťujete negatívne, že sú deti mimo hlavnej budovy a starších detí?
@lucka188 ďakujem za odpoved ☺️ myslím že ani môjmu synovi by starší spolužiaci extra nechýbali 😃 skôr má to však zaujimalo z hľadiska diania v škole. Felix má rôzne aktivity, ktoré propaguje na sociálnych sieťach a tie sa mi zdá, že prebiehajú skôr v tej hlavnej budove. Snažia sa do nich zapojiť aj deti/rodičov, ktorí navštevujú triedy na Tematinskej? Či im robia iný alternatívny program? Ako to vnímaš ty ako rodič? A ako si spokojná s tým ako Felix zvláda organizačne zabezpečiť elokovane triedy? To sú take veci, o ktorých sa malo hovorí, ale faktom je, že od septembra 2020 budú pravdepodobne už na troch miestach. Voľne na internete sa dozvieš ako funguje Krasnohorska, no či je to rovnaké aj v elekovanych triedach veru nikde neviem nájsť.
@tony_tony Rovnako maju rozne akcie. Boli nedavno napriklad na biblioteke (a ta je propagovana aj na stranke skoly). Tak ako na Krasnohorskej, aj na Tematinskej mavame rannu kavu, budeme robit vianocne dielnicky. Nejak nepocitujem, ze by sme boli "mimo diania". Ani mne osobne starsi ziaci v tej skole nechybaju a predpokladam, ze synator to neriesi. Ako pise @lucka188 - su to dve viac menej samostatne sa rozvijajuce komunity, ale principy tej skoly ostavaju zachovane, ci si na Tematinskej ci na Krasnohorskej. Maximalne co mozem povedat, ze je minus je to, ze nemaju vlastne ihrisko ani zahradku ako na Krasnohorskej. Na druhu stranu som rada, ze su pri Drazdiaku, kedze kusok odtial byvame. Kym na to bolo pocasie, chodili sme domov peso. A na jar zase zacneme.
@tony_tony priznam sa ze neviem co robia na Krasnohorskej, nam organizuju vsetko individualne 🙂 mali sme napriklad sarkaniadu, lampionovy sprievod, deti maju kadejake aktivity 🙂 myslim ze vianocne trhy budu spolocne na Krasnohorskej, ale dielnicky pred nimi budeme mat samostatne. Mame vlastnu teamleaderku pre Tematinsku a recepcnu. Mame aj vlastne kruzky, tu by mozno mohli pocitovat problem druhaci, lebo su len jedna trieda, takze musia mat kruzky jedine s prvakmi. Alebo na Krasnohorskej, ale presun si musia rodicia zabezpecit sami (kruzky su standardne 13 45 - 14 45)
@evelynba neviem zaťal kde bude tretie miesto, viem len informáciu z ich oznamu na Facebooku a tuším aj na ich webe bola, že v septembri 2020 budú otvárať 1 triedu prvákov na Krasnohorskej, 1 na Tematinskej obe prioritne pre súrodencov starších žiakov a že hľadajú ďalšie priestory tak, aby pokryli záujem o školu. DOD by mali byt teraz v decembri. Pozvánku som ale ešte nedostala. Dúfam že tam sa dozviem viac aj o tom ako napreduje výstavba budovy v Slnecniciach.
@tony_tony mozem ta poprosit aj ja alebo to len napis do tejto diskusie verejne tiez sme sa prihlasovali v 2017 tak dufam to pride.... Dakujem moc
@evelynba
@kulumulu123 Dievcata, ale ona ta registracia neplati cez rok. Ked chcete ist na DOD, tak sa treba registrovat vtedy, ked je to pre vas aktualne (teda ked mate doma predskolaka). Cize ak mate teraz predskolakov, bolo treba sa registrovat do datumu co je uvedeny na stranke.
ALE - my sme napriklad na DOD neboli. Registrovali sme sa az do konca januara, ze chceme prist s dietatom na zapis. Potom sme mali informacne stretnutia a dalsie akcie a az tak zapis.
@kulumulu123
No môžem tu napísať, že mi prišla pozvánka, ale osobne si myslím, že má pravdu @kofoluska lebo pri tých počtoch čo sa im hlásia nebudú mat kapacitu evidovať záujemcov čo sa prihlásili roky dozadu (možno sa ale mýlim). Ale minuly rok viem, že boli DOD v decembri aj v januári ( my sme boli január) a ešte pre tých čo sa neskôr ozvali ešte robili jedno stretnutie tuším začiatkom februára takze nezúfajte a pre istotu im zašlite formulár aj keď je po ich pomyselnom termíne ☺️ Ja by som na tvojom mieste isto napísala nech vedia, že máš stále záujem.
@kulumulu123 Ked sme sa my chceli registrovat uz davnejsie, tak nam povedali, ze to mame urobit ked bude maly predskolak. Ze dopredu to nema vyznam. Nemaju ziaden poradovnik, zeby prednostne potom oslovovali uchadzacov, ktori su dlhsie registrovani alebo co. Zaroven den otvorenych dveri nie je podmienkou k zapisu, cize ci tam pojdes alebo nepojdes je uplne jedno. Dolezite je v danom roku poslat prihlasku na zapis. Pretoze okrem DOD robia potom informacne stretka pre vsetkych rodicov a deti, ktore sa na zapis prihlasili.
Navyse od roku 2017 sa zmenili predpisy v oblasti ochrany osobnych udajov. Mohli Ta o tom sice informovat, ale predpokladam, ze vsetky taketo registracie skartovali a vymazali z pocitacov, pretoze by nevedeli preukazat, ze ich u seba drzia z nejakeho relevantneho dovodu. 🙂
@kofoluska no neviem, ja som to tiez chapala tak, ze ak chces mozes sa zaregistrovat uz skor. sice to pre teba nebude nijaky benefit, ale budu ta evidovat ako zaregistrovanu. pri registracii sa vyplnal skolsky rok kedy predpokladas ze budes chciet aby dieta nastupilo do skoly. bohuzial neviem to potvrdit, lebo potom som pre istotu poslala prihlasku aj druhy krat 🙂
No dievcata na neviem asi sa stavim osobne a skusim sa spojit s niekym inym ako s recepcnu ktora zrejma kazdemu povie nieco ine.... Bud tyz napisem co som sa dozvedela....
@lucka188 Nie, oni nam povedali len tolko, ze to nema vyznam robit skor. A ak sa bavime o registracii na den otvorenych dveri - preco by si nemohla ist na DOD aj s trojrocnym dietatom? To Ti nikto zakazat nemoze. 🙂 Cize ked clovek chce - moze. Ale vyznam to nema. Uz aj z hladiska GDPR by taketo registracie nemali drzat.
@lucka188 ja som to tiez tak chapala, ako ty pises. Ze proste viem, ze mam zaujem o skolu, v dotazniku boli roky nastupu do skoly aj neskorie ako najblizsii mozny, tak som zaregistrovala a cakam. Inak si ten prihlasovaci formular mozu prekopat, ak to ma byt tak, ako pise @kofoluska, to by ma vazne nasr....
@kofoluska ja si nemyslim ze to je registracia na DOD. Podla mna je to registracia zaujemcov o zapis do skoly. A vsetkych registrovanych zaujemcov pozyvaju na DOD (ked uz su predskolaci). Tak to chapem ja. Registrovala som tam takto Katku ked mala nejake 3 roky a na DOD nas nepozyvali, kym nebola predskolacka. Len ako som vravela, ja som vtedy preistotu poslala registraciu znova, takze neviem potvrdit ci by nas pozvali aj bez toho. Pokial ide o GDPR, podla mna mas pravo drzat relevantne data a pokial tam zadas skolsky rok ktory este len bude v buducnosti, tie data su stale relevantne az kym ten skolsky rok nenastane. No ale pockajme si ako to dopadne 🙂

@nikam Super, dakujem. 🙂