icon

Základná škola - mesačné náklady

yanka2828
25. dec 2022

Ahojte mamicky. Mam doma predskolacku a zaujima ma kolko priblizne stoji zakladna skola mesacne. Aj so stravou, hygienickymi potrebami a vsetkymi poplatkami. Viem, ze je to individualne, na kazdej skole inak. Ale aspon cca. Dakujem 🙂

Strana
z2
zuzana76
25. dec 2022

@liz_lemon presne tak, ale možno matka alebo otec samozivitel by mali problém, u nás tiež škola nestojí nejako veľa a neberiem to nejako tragicky

raszuz
25. dec 2022

@zuzana76 ale ja som vyššie písala, že chápem, že ide všetko hore 🙂

zuzana76
25. dec 2022

@raszuz veď ja viem, len ľudia sa stále sťažujú, ale na vine nie je vedúca kuchyne, ani škola, ja napr stravu ani nerátam ako vydaj na skolu, veď čo ma strava spoločne so školou, veď je to dieta rodiča a predsa mu musí dať jest a jedáleň ho vyjde lacnejšie ako mc Donald, alebo keby mal doma variť

babatkoo
25. dec 2022

@yanka2828 BA obedy isli z 32.00 na 52.00 + 20.00 SKD. Takze 72.00 na prvaka v BA

katarinakatka57
25. dec 2022

Píšete sem take sumy, že odpadávam. Syn je 6-tak. Na telesnú som kupovala tenisky v decathlone, za 15 eur, a kratasy a tricko som mu dala co mal doma. Od zaciatku roka, spolu prac.zošity, zrps, exkurzie atd.ma vyšli do 70 eur, teraz som si to pozrela na edupage. Na obedy nechodi, kedze som doma s mladšou, tak nevidim dôvod platit za obedy, lebo navarim ja. Ale tu na mk som si uz vsimla, ze aj ked su mamy doma, dieta chodi aj tak na obedy. (Jasné ine je, ked je to 1.stupen a chodi do druziny, tak musi na obed). Druzina u nas 10 eur, obedy cez 40. Oblecko synovi kupujem v zlavách, aj teraz zacinaju vypredaje, minuly rok som kupila zimne bundy sa super peniaze, pripadne bazár. Ide o to, kto ake má nároky. U nas kruzky skolske sú zadarmo, jasné, uz krúžky co dochádzaju lektory,ci decka chodia mimo a sú platené (tanečná, vytvarná...) to uz ja povazujem za volny cas detí, to uz zálezi od rodica, ci je ochotny platit ci nie.

betulinka1
25. dec 2022

@yanka2828 akurat som si to doma rátala, druzina, kruzky, angličtina, obed v skole, cca. 130€. Plus oblecenie, strava doma, nejake blbosti…. To neviem vypočítať ale tak do 300€ mesacne vsetko spolu.
Cez leto letný denny tabor 70€ tyzden.

zuzana76
25. dec 2022

@betulinka1 to ta stojí celkovo dieťa, ona sa pýta vyslovene na ZŠ

jasminkaj
25. dec 2022

Na začiatku roka:
- 20 eur ZRPŠ
- 23,50 eur časopis na celý rok
Do družiny ani na obedy nechodí.

Mimoškolské aktivity stoja oveľa viac: cca 75 eur mesačne 🙄

1aduliatko1
25. dec 2022

V sept.je tk omnoho viac,plati sa ZRPS, pomocky , casopis.....potom uz len mesacne strava, druzina u nas..... cca 30 eur..

adkalu
25. dec 2022

@yanka2828 obdobne ako ms plus školské potreby, teraz však kvôli zdražovanie sa u nás upúšťa od pracovných zošitov a môžu písať do zošita, kým ho úplne ne výpisu. ZRPS je dobrovoľné. Ten september je trosku náročnejší, treba s tým dopredu počítať a ešte predstavenia, ale tam zase nemusí byť dieťa na každom predstavení.

lessiie
25. dec 2022

@yanka2828 20e družina a 1,90 obedy

yanka2828
autor
25. dec 2022

@všetci Dakujem Vam. Viem na co sa mam pripravit.

euka210
25. dec 2022

@yanka2828 obedy zatial do 30e plus druzina 7e mesacne.
Za ucebnice, triedny fond, ZRPS extra poplatky na zac.roka.

ramzesa
25. dec 2022

U nás sa zbierajú peniaze buď pri zápise, alebo na zač. šk. roka. Za to sa kúpia pomôcky na šk. rok. Sa mi vidí, že v 1.r. to bolo asi 50 eur. Potom ďalšie roky aj podľa toho, čo zvýšilo z predch. roka. Na TV nám kážu niečo staršie, čo nebude vadiť, keď sa zničí alebo stratí. Tak max kúpime cvičky alebo tenisky z decathlonu. Nič extra nepotrebujú. Ako papuče dávam vypraté sandálky z leta. ZRPŠ je u nás 20+20. Platí mladší súrodenec na škole, ak ich je viac. Družina je u nás s poukazom 14 eur, bez 16 eur mesačne. Obedy už netuším, lebo kvôli diéte nosíme stravu z domu. Krúžok v škole máme momentálne zadarmo. ZUŠky sú už mimoškolská aktivita, ale tam platíme individ. hudobnú 11 eur, skupinovú výtvarnú by sme mali za 8, ale keďže sa to menilo, že zľava je len pre jednú ZUŠ, tak platíme 16 eur. Chcú to platiť naraz 2x do roka, ale my sme sa dohodli mesačne, keďže nám chodia na ZUŠku 4 deti. Prípravkári na hudobnej platia menej. Uvidíme, čo bude od nového roka.

simca06022011
25. dec 2022

Nedá sa to povedať, záleží od školy. Prvý stupeň sme mali dosť drahé pomôcky do 1 ročníka 50eur islo.este pred začiatkom školského roka a potom cca 50+20 zase. Ďalšie roky už podstatne menej (20+20 sa mi zda). Napr jazykové knihy stoja cca 20eur. Inak rpavidlene platby strava plus klub. Aktuálne sa menia od januára, vieš si nájsť na strane školy kam pôjdete. Žiadne hygienické ani iné potreby sme nekupovali. Prvacke som kúpila prezuvky, tašku do školy, peračník + výbavu do neho, veci na telesnú mala z domu, letné tenisky vynosila na telesnej vždy od septembra, tepláky tiež z domu. Nič extra som na to nekupovali. Prezuvky ešte. Sle vo vyššom ročníku si zobrala z tiež z leta a nosila kým neboli male. U nás sa na výtvarnú kupoval len obrus na lavicu a starú košeľu si brala. Z triedneho fondu sa nakupilo všetko, preto sme sa skladali viac. V ďalších rokoch napr.jazykove knihy nám uhradili z 2% daní, cize sme ich neplatili.
Mimoškolské veci nerátam, to je úplne individuálne.

kristinapetronela
25. dec 2022

@liz_lemon Vôbec neprehanam.mame nejaký štandard .a deti nemajú len legíny a tričko ale tenisky do športovej haly na telesnú ,tepláky ,tričko ,mikina .každý to ma nejako

zafir01
25. dec 2022

@yanka2828 u nás je to +- par eur cca 650 max 75p eur ročne. Keď bol na 1 stupni.
Pocitam v tom ŠKD, stravu v jedálni, fotenie, ZRS, školský výlet, divadlo, či exkurziu.

Krúžky nepočítam. To je už polouka, ktorú neriešis zrejme, no Synovi dávame do krúžkov mesačne 70 eur, plus od nového roka plavecký, takže 130 eur to bude. 🙄

luccija
26. dec 2022

Niektoré píšete, že tenisky mali z domu na TV napr.u nás chceli halovky kvôli podrážke nemohli to byť bežné tenisky.U nás kniha na jazyk, pracovný zošit a pod vždy som okolo 35 eur dávala na knihy

mira0611
26. dec 2022

@yanka2828 ahoj, ked syn bol maly a chodil na obed a do druziny tak do 40 euro, teraz pre inflaciu uz asi by to bolo 50 euro.
Najnarocnejsi je september, zrps, zosity, poistenie, knihy, pracovne zosity +este hygenicke veci co tam kupis na zaciatku roka, papuce, na telecvik...poplatky by som povedala v septembri okolo 100 euro+naklady na skolske potreby, papuce a telesnu to uz zalezi od teba ci jej kupis papuce za 10 alebo 60 euro. Ak si socialny pripad a mas nizky prijem tak este mozes poprosit o prispevok UPSVAR a daju ti vtedy nejake peniaze na jedlo (to je myslim tak, ze oni platia skole obed a ty len doplacas nieco do 10 euro) a priplatok k pridavku na dieta si este mozes pytat. Ja vzdy tak robim, ze tasku a veci ktore nemoze vyrast alebo sa nemozu skazit kupujem u vopred, tasky, ceruzky, pera, zosity kupujem vo vypredaji v lidli alebo v tescu na zaciatku skol.roka. Papuce a oblecenie naposlednu chvilu. Resp.mu casto dam letne papuce, do skoly ako prezuvky a letne tenisky na telocvik, aby tieto vynosil, ako sa len da, ked bol maly a rychlo mu rastla noha, takze dlho nenosil jedny topanky, resp.papuce. Teraz ma 14 rokov a nohu 46. Tak dufam, ze uz nenarastie ta noha lebo pomaly uz mu budu dobre len krabice od topanok 😁😅

sinette
26. dec 2022

Od januara ŠKD cize druzinu nam zvysili na 44€ mesacne. Strava pre prvy stupen od januara 48€ mesacne. Zrps sa platilo iba v septembri 30€ na rok, triedny fond 50€ a fond v ŠKD 10€ tiez na rok. Casopis Adamko na skolsky rok nepamatam kolko. V septembri priniesli dake hygienicke potreby. To je vsetko.

katlil
28. dec 2022

Mam dcérku prvacku . Najnáročnejši je mesiac august,keď podľa zoznamu kupuješ veci, zošity,pomôcky a pod. A potom to je september pretože to platíš obedy za dva mesiace vopred,plus učebnice,plus zrps .to sú jednorazové poplatky .a každý mesiac platíme školský klub 15€, obedy šli teraz hore na 46€ za mesiac, a máme aj krúžok mimo školy,to máme 20€ polročne. 🙂

kaktusik007
1. jan 2023

@yanka2828 obedy 560, vydavky na skolu a pomocky 315, ZUS 80. Su to moje vydavky za rok 2022 na 2 deti. /aplikacia na strazenis vydavkov nepusti/.
akurat obedy nam idu teraz zdrazovat o 10 eur mesacne na hlavu a moji tam nemaju zaratanu druzinu.

Strana
z2