Zlá pani učiteľka verzus nepozorné dieťa
Ahojte maminky už dlho som tu nebola no mám problém s ktorým sa chcem podeliť a možno získať daľší pohľad iných ľudí. Mám syna praváka vždy som sa bála toho že po nástupe do školy budú problémy so správaním od malička je živí viac než dosť no v škôlke s ním problém nikdy nebol a doma si s ním viem dať rady hoci niekedy na 5 krát poslúchne ale dá sa s ním. A stalo sa od prvého dňa v škole sťažnosti od učiteľky nikdy nie že by si ma zavolala sama sa chodím pýtať pretože to považujem za dôležité. Sťažuje sa matikarka a zároveň riaditeľka školy nakoľko je to ta istá osoba že je neposedný nepočúva koľko krát mu 3 krát povie a on nič matiku riešime doma každý deň od prvej zlej znamky( u nás oriešky) doma všetko ovláda robíme si v cvičnom zošite príklady potom Matika hrou kartičky alebo kocky alebo slovne.... Proste doma to vie takmer bez problémov a problémom myslím že občas potrebuje konkrétnejšie vysvetlit co ma robiť. Napr. Tak teraz máš 10+?=5 tak mu vysvetlím 5 a koľko musíš doložiť..... Takze doma robí ok príde do školy a zle buď smutne slnko alebo zlý orech. Už som s toho zúfalá. Z iných predmetov mu to ide výborne vie pekne čítať aj piše fajn na chlapca😊. No pripravovala som ho krvopotne na polročnú prácu a zase zle ma vačšinou akoby 3 jednu 5 a dve 1 . Ale mne nejde o to aby mi nosil dobre známky ide mi o to že prečo to doma vie a príde do školy a bum zle. Teraz som s nebo dlhým pokojným rozhovorom dostala že pani učiteľka veľmi kričí a aj za to keď nenapíše pekne číslo 10 alebo keď ma zle výsledok. Minuly týžden prišiel s tým že mu učiteľka povedala že je slabý žiak. V krát som bola v škole s nádejou že mi pomôžu ako s ním postupovať ale oni len že je nepozorný a nesústredí sa nech s ním viac cvičím a snáď to prejde. To bolo do Vianoc po vaniach je to vraj zase take ako v sept. On sa pýta hrať keď dokončí úlohu. Co si myslím že by mu mohlo byt dovolené nakoľko je to alternatívna škola- škola hrou.tak rozmýšľam nasledovne zajtra mame individ. Rodičovské združenie skúsim s nimi ešte raz pokecať... Ak zase to iste skúsim nás objednať k psychologicke aby ho odcestovala či nemá poruchu pozornosti Popr. Ja mám skôr podozrenie na hyperaktivitu. A potom ak ani to nepomôže tak preložiť do inej školy normálnej. U nás je mala škola v celej škole je 30 deti a 3 učiteľky. A spojené ročníky možno aj to mu neprospieva. Ja neviem co poviete? Je to normálne mám ešte čakať či sa to úpravy? Alebo to riešiť nechcem malého moc stresovať ale nepáči sa mi to. Ako napr. Zabudol si priniesť pravítko mali spájať body a vytvoriť štvorec a obdĺžnik. Spravil to pekne aj bez pravítka... A pod tým poznámka nemal pravítko a preto zle. Volám s ňou že prečo veď to mal dobre a ona na to nie nemal pravítko a on už je dosť veľký na to aby zapamätal co mu káže si doniesť! No co na to poviete? Ďakujem za každú radu.
@kikica nevravím, že si ju zhadzovala, písala som to len pre úplnosť môjho názoru.
Ja nemám dobrý názor na malotriedky, podľa mňa sa učiteľka nemôže venovať prváčikov a tretiakom plnohodnotne. Inak sa pristupuje k prvákom a úplne inak k starším deťom. Možno práve preto vyžaduje od všetkých detí väčšiu samostatnosť a výraznejšiu pozornosť.
Ak by sa situácia do konca školského roka nezlepšila, určite by som zvažovala presun na inú školu - nie malotriedku.
@kikica presne ako pise @jaaty , problemy s matematikou asi budu v tom, ze doma mu kazdy priklad okomentujes, dovysvetlis a potom ho spravne vypocita, ale pocas pisomky mu ucitelka nemoze vysvetlovat, co znamena napr. 2+?=6, tam to musi zvladnut sam, ale zjavne na to nie je pripraveny. Takze aj doma, napis zadanie a nechaj ho sameho. Treba na to cas a trpezlivost a uvidis, ze sa to prejavi😉
@kikica kazdy ziak co si nieco nepripravi na hodinu, ci aj pravitko, co je mimochodom na risovanie nezbytna vec - by mal dostat napomenutie, mozno aj pisomne.
( to ze vie kreslit rovne ciari, neznamena, ze risuje - kreslenie sa v matematike nehodnoti)
kazdy ziak co zle napise pisomku by mal dostat zlu znamku
kazdy ziak by mal dostat od ucitelky rovnaky pristup.....nie je mozne a je to velmi nefer chciet, aby sa jednemu venovala extra sposobom a venovala mu extra cas, len preto, ze on to nespravi, nesustredi sa, nepochopi
to ze to chape doma? asi mu to vysvetlujes od A do Z bod po bode....ale to mu moc nepomoze....lebo ziak ma princip pocitania pochopit a nie chciet aby mu pri kazdom priklade niekto presne hovoril ako ma postupovat.
ak mu chces s tymto pomoct nauc ho princip, logicku, ukaz mu ako na to a nech rata sam....to ze ho ty vedies krok za krokom neznamena ze to vie, vies to ty, on len pise co mu hovoris.
zaujimalo by ma ake vysledky maju pri tej ,,ukricanej,, pani ucitelke ostatni ziaci 🙂
ak sa ti jej pristup vrcholne nepaci, zmen skolu.
ak chces aby nieco vedel a nevie to pochopit ani v skole, ani od teba, tak mu zaplat individualne doucovanie.
a nie, nie som ucitelka.....som matka ziacika 3tiaka - tiez obcas sikovneho, obcas nie.
@kikica Problém nie je v tvojom synčekovi, ten je šikovný, ako píšeš, že doma všetko zvláda. My máme podobný problém, ale sme už v tretej triede. Prvé dva ročníky všetko skvelé, žiadny problém. Od septembra prišla nová pani učiteľka. Zrazu máme pravidelne 5. Keď ju skúšam doma, všetko vie. Učiteľka vôbec nekomunikuje, nemá záujem sa poriadne so mnou porozprávať. Je to ťažké. Ale keďže vy ste ešte len v prvom ročníku, uvažovala by som nad zmenou školy. Som toho názoru, že aký je učiteľ, taký je aj žiak. Vždy je to v rukách učiteľa. Buď motivuje alebo demotivuje. Veľmi ma mrzí, že niečo takéto musíš riešiť, ale určite by sa to riešiť malo. Veď sa musí synček v škole trápiť a aký potom bude mať vzťah ku škole, keď bude starší? Držím palce!
@kikica jednoznacne ucitelka na nom sedi a tvoj syn sa jej boji a v strese ze bude mat zase nieco zle robi chyby. Ja na zakladnej som chodila do vyberovej triedy. Mali sme ucitelku ktora na mne sedela. Zle som citala, stale nadomnou stala. Doteraz si pamatam aky som z nej mala stres. Doviedlo to at k tomu ze na ziadost mojich rodicov ma preradili do normalnej triedy s inpu ucitelkou a ja som sa zlepsila o 100%. Citala som super a celkovo na jednotky. Takze moj nazor je, ze ma steach z ucitelky.

Ďakujem body skúsime. A len pre poriadok nikdy som pred malým nezhodila autoritu učiteľky. Vysvetľujem mu že zrejme oni ako deti nepočúvajú pani učiteľku poriadne a práve preto možno kričí. Tak to ma v škole byt. Nemám ja osobne proti nej nič. Je to len nechapanie tomu prečo doma matiku vie a v škole nie. Preto úvaha či nieje zlý prístup alebo je len nepozorný.