icon

Zmena triedy u prváka

lucy218
30. aug 2023

Ahojte, máte niekto skúsenosť s tým, že vám dieťa zapísali do jednej triedy a potom na základe žiadosti iného rodiča Vaše dieťa preložili do triedy k tomu ich dieťaťu? Nám sa to práve stalo bez akéhokoľvek upozornenia a som z toho riadne vytočená, pretože syn bol priradený do triedy so spolužiakmi so škôlky a mal tam aj kamaráta ktorého sme napísali na prihlášku, že chceme aby boli spolu v triede. Tak to aj bolo do chvíle kým sa jeden rodič nedozvedel, ze ich dieťa bude chodiť do inej triedy ako to naše a išiel do školy s tym, že aby naše deti chodili spolu do triedy. A na základe toho škola preradila nášho syna do inej triedy. Volala som tam, tak mi povedali, že to poriešia ale sledujem edupage a k žiadnej zmene nedošlo. Som z toho nešťastná, a rovnako aj syn. Myslíte, že ešte sa dá niečo vyriešiť aj keď už začne škola? Ďakujem za normálne odpovede.

Strana
z2
mirka438
31. aug 2023

@sashabb nemas zaco, mna takto navigovali minuly rok 😀

euka210
31. aug 2023

@mirka438 uz som nasla...aspon vieme, kto naozaj siestakovi odisiel prec na gymko

lucy218
autor
1. sep 2023

@euka210
@sashabb ano, my to mame cez chat. Tam mi to ukazuje, ale len zoznam rodicov. Podsrilo sa mi raz dopátrať aj k zoznamu deti ale uz to neviem najst 🤭🙈

erikavesela
1. sep 2023

Ja som toto riesila 1.den v skole...a vsetko poriesili k synovej spokojnosti

ptvw
2. sep 2023

To je snáď sen aby cudzí rodic rozhodol do ktorej triedy mi bude chodiť dieťa, vytocena som za teba... Daj vedieť ci ho vrátili do pôvodnej triedy prosím 😲

smirnoftka
2. sep 2023

@anjelicek26 presne tak, nam tiež nevyhoveli a to sme chceli tak malo. Aby moju dceru dali do hocijakej inej triedy, kde boli deti zo skolky, ona jedina bola sama a odpoveď bola "zvykne si, najde si nových kamarátov " a doteraz je z toho nestastna, že nema aspoň jedného zo skolky, lebo ostatné deti sa skupinkuju s detmi zo skolky a ona tam nema nikoho 😒

erikavesela
2. sep 2023

@smirnoftka ako staru dcerku mas?..nas mladsi syn nastupil minuly rok do skoly...vobec nikoho sme z tej oblasti nepoznali, vsetci spolu chodili do skolky, poznali sa zo sidliska...dnes tam ma kamaratov...zvykne si, neboj sa...

smirnoftka
2. sep 2023

@erikavesela teraz bude tretiacka. Zvykla si uz v prvom, nasla si nove kamosky, kamosov, ale obcas jej pride luto (alebo mne mozno viac) 😁 keď sa nejake dievčatá bavia len spolu, lebo ony sa poznaju uz zo skolky..

lucy218
autor
3. sep 2023

@ptvw áno vratili ho naspäť.

natalka13
3. sep 2023

@euka210 ziadne pravo vyberu triedy rodic nema. Keby 60 rodicov chcelo 1.A. ako by im asi vyhoveli?

natalka13
3. sep 2023

@lucy218 super. Dobre ze si zavolala👍

vanilka83
Autor odpoveď zmazal
happy31
3. sep 2023

@lucy218 my prave tiež riešime. Dieťa je prehodene do triedy kde nema nikoho a dalsie dve troedy su vyskladame z ludi z ktuhu nasich a jeho spoluziakov a kamosov tak nevieme ci ist prosit o preradenie alebo co robit
Zároveň my sme samy v meste bez rodiny a tie mamky nas uz poznaju a ked sme dobehovali po deti tak nam ich vybrali do satne a tak sme si pomahali 🥺

dejka77
3. sep 2023

Uprimne nerozumiem ako je toto vobec mozne. Ako si niekto dovoli preradit dieta, ked o to poziada v podstate cudzia osoba.
Trvala by som samozrejme na tom, aby bol v tej triede, kde mal povodne byt.

janage
3. sep 2023

@happy31 presne takto kľudne argumentuj. Akurát by bolo lepšie keby si to riešila hneď ako si sa dozvedela kam syna priradili.
Pri zápise ste neuvadzadzali, že by ste chceli byť v triede s tým a tým?

lacibo
3. sep 2023

@lucy218 a vy ste s tym rodicom kamarati alebo znami?

smirnoftka
4. sep 2023

@happy31 nam povedali, ze to uz par dni pred nastupom žiadna skola nezmení..

janage
4. sep 2023

@smirnoftka a nás ziacika prváčikov z jednej triedy do druhej tuším po mesiaci či dvoch presunuli.

ivana11155
4. sep 2023

@lucy218 treba osobne resp. na pisomnu ziadost musia reagovat

magduska2
4. sep 2023

Ano,stalo rovnako v 1.tr.Tiez som bola riadně vytocena.Ako si tam děti prehadzovali rodičia..lebo toto lebo hento

sickynickyobsadene
4. sep 2023

Ja zasnem aký ambiciózny rodičia sú...ze este si diktuju s kým v akej triede byť.

Strana
z2