Zmeny ohľadom školského oblečenia
Ministerstvo školstva zmeny pravidiel školákov
Ahojte dnes som počúval spravy a nerozumel som presne do podrobná,ale prečo bi mali žiaci chodiť oblečení v takom akom im prikáže učiteľ??...A nemôžu si obliecť to čo im je za vhodne ako že nepochopil som tej po inte súhlasili bi ste stým to prístupom?..Ako my stredná generácia sme sa obliekali ako nám prišlo za vhodne a nikto nepozeral na to kto ako je oblečení a nerozkazoval aby sme sa obliekali tak ako nám prídeli zákon abo učiteľ 😒
@viestta dobra skola zvladne aj sikanu, aj oblecenie. Dcera na gympli mala uz roky spat v skolskom poriadku upravene, co nie je do skoly vhodne, a nemali problem ani so sikanou. Netreba zas vsetko hned vidiet cierno.
@mandzula ja to nevidim cierno. Ja sa len nazdavam, ze mali by sa riesit ine veci. Tym netvrdim, ze je v poriadku vsetko co na seba ziaci navlecu, ale toto je fakt na rebricku dolezitosti na samom konci.
@stelly652 časy sa menia, názory a "vhodné oblečenie" tiež. Si pamätám ako som chodila do školy v kaliopkach..dnes by ma vysmiali. Doba sa posúva a tak ako boli rifle kedysi robotnicke oblečenie, dopadnú zrejme aj súčasné tepláky či legíny (neklamme si, legíny nie sú o nič sofistikovanejšie než tepláky). Ale teraz je móda aká je
@kristiii ja si pamatam ako brat na strednej (tesne po revolucii) dosiel s tym, ze nesmu do skoly chodit v rifliach. Teraz su rifle "lepsia volba" ako teplaky. No a vieme velmi dobre ake sa nosia rifle.
@kristiii ja si pamatam ako brat na strednej (tesne po revolucii) dosiel s tym, ze nesmu do skoly chodit v rifliach. Teraz su rifle "lepsia volba" ako teplaky. No a vieme velmi dobre ake sa nosia rifle.
@viestta tu vidieť úpadok spoločnosti ako klesli hodnotové a morálne normy aká je úcta voči škole
u nás predošlý riaditeľ len pár rokov dozadu keď prišlo dievča na maturitu v minisukni, alebo chlapec nemal košeľu a slušné nohavice, normálne ich poslali domov prezliecť sa, nepustili k maturám
teraz nová riaditeľka oblečenie nerieši, študenti môžu chodiť ako chcú
@viestta tu vidieť úpadok spoločnosti ako klesli hodnotové a morálne normy aká je úcta voči škole
u nás predošlý riaditeľ len pár rokov dozadu keď prišlo dievča na maturitu v minisukni, alebo chlapec nemal košeľu a slušné nohavice, normálne ich poslali domov prezliecť sa, nepustili k maturám
teraz nová riaditeľka oblečenie nerieši, študenti môžu chodiť ako chcú
@anonym_e7a574 ale obliekanie nema riesit skola, ale rodicia. A druha vec, co som chcela na jeden koment reagovat, tak rodic castokrat ani netusi ako vyobliekane dieta ide do skoly. Priznajme si, neboli sme ini. Tiez sme sa prezliekali ked rodicia zabuchli dvere, nesli sme do skoly v tom, co si oni mysleli. Dnesne deti to nerobia inac, rodic zije v naivnej viere, ze dieta chodi do skoly slusne oblecene a skutocnost je ina.
Aj u nas maju deti predpis ako chodit do skoly. To bolo vzdy.
Ja som davala synovi prve 3 roky v skole aj teplaky. Boli to ale akoby nohavice ale z teplakoviny. Bolo mu pohodlnejsie hlavne ked este poobedie travil v druzine. Kde aj ked sa hral tak ozaj tie rifle na cely den nie su ktovie ako pohodlne.
Za nasich cias sa nosili menčestrove nohavice. Rifle. Dievcata niekedy aj "kamaše" či kaliopky.
Teraz dievcata nesmu ani leginy....
ja to na jednej strane chapem ale na strane druhej hlavne dbam aby oblecenie bolo ciste. Nebolo potrhane.
Co sa zdoraznuje aj v skolskom poriadku. Ze ok zacali nosit rifle ale tie osuchane. Derave. Co tiez nesplna predpoklad toho co sa "ziadalo".
Tiez dievcata crop topy....
Tak naozaj by neiktori potrebovali upresnot co je a nie je vhodne nosit do skoly.. na urad alebo k lekarovi tiez by sa patrilo chodit slusne.nepridem tam v kratasoch s polkou holeho zadku alebo holym pupkom. Pokial na to nedbaju rodicia tak je potrebne zakotvit to do skolkeho poriadku..
@stelly652 ono stačí sa na rodičovskom pozrieť, ako dogabani prídu oblečení fotrovci. Potom co chceme od deti? A ŠP môže stanoviť, co a ako sa ma nosiť. A tepláky ani leginy a crop topy tam nemajú čo hľadať. Ono uprimne, keby na to niektoré mali aspoň postavy.
@stelly652 ono stačí sa na rodičovskom pozrieť, ako dogabani prídu oblečení fotrovci. Potom co chceme od deti? A ŠP môže stanoviť, co a ako sa ma nosiť. A tepláky ani leginy a crop topy tam nemajú čo hľadať. Ono uprimne, keby na to niektoré mali aspoň postavy.
@anonym_f1562d co je podla teba vhodnejsie? Potrhane rifle alebo teplaky bez dier?
@anonym_f1562d a čo má prísť človek v kostýme aby učiteľka bola spokojná ?
@stelly652 u nás v škole sa nosia uniformy- pre mna super riešenie, ráno žiadne stresy, čo si dajú na seba. Ale bodaj by toto bol najväčší problém, ktorý treba riešiť na školách.
Z teplákov sa robí veda, odpadnem. To, ze dievčatá majú hole zadky a pupky a chlapci RIFLE visiace na prirodzeni s trciacou pol zadnicou, to menej prekáža ako normalne tepláky. Dnes tie tepláky vyzerajú fajn. Ja osobne sice vobec nenosím ani nemam tepláky, syn ma v skole uniformu ale dcére 6.rocnik som teraz nakúpila take fajne teple pekne tepláky, ze by ma dost mrzelo, keby ich nemohla do školy. Zvlášť ked sa na začiatku chladných dni ani nekuri v školách, co jej mam dávať v septembri a oktobri pančuchy pod rifle , ktore majú práve chladivý efekt? Je športový typ, dlhé saty a pančuchy si neoblecie. Slušne a pekne tepláky su pre väčšinu u nich na škole TOP. A to kvitujem. Radšej nech riešia nemravné oblečenie. Ked uz chcú nejake oblečenie riešiť.
Ja myslím, že super. Keď vidím niektoré školáčky, tak neviem či sa chystajú do školy alebo na E55.
@mandzula ja to nevidim cierno. Ja sa len nazdavam, ze mali by sa riesit ine veci. Tym netvrdim, ze je v poriadku vsetko co na seba ziaci navlecu, ale toto je fakt na rebricku dolezitosti na samom konci.
@viestta ja osobne si to nemyslím, ono to ide ruka v ruke. To, aká kultúra v škole vládne, ovplyvňuje, ako celkovo škola na žiakov/študentov pôsobí a ako v nej fungujú vzťahy. Učiť tam (a učiť sa tam), kde dievčatá v pubertálnom veku pobehujú v kraťasoch, že im trčia pysky, a v podprsenkách vhodné proste nie je. Nevravím, že školy iné problémy nemajú, majú, no toto je jeden z nich a som rada, že sa rieši.
@euka210 ale kto robí chybu??..deti zato nemôžu,rodičia tiež nemôžu zato,lebo deti nevedia si už nájsť poriadne oblečenie preto že tie naše obchody su hrozne
@stelly652 za oblecenie deti su zodpovedni rodicia! Obchodov je viac ako za sociku, na kazdom kroku, co je az hrozne, ale je pravda, ze sama mam problem najst na seba "normalne" oblecenie. A deti rovnako...jeden slim nie, dalsi potrebuje siroke a najmensi je chuducky, tak len slim z neho nepadaju. Treba hladat, niekedy o nervy, ale da sa najst.
@stelly652 no asi nevies ako chodia dnesne deti fo skoly...ja to vidim denne a som zhrozena...teplaky bezna vec, dievcata tie crop topy, hole bruchá. Ja nechapem tych rodicov, co poslu deti v teplakoch do skoly, a to mame 3chlapcov.
Niektore skoly to maju upravene v SP, co nesmu mat oblecene.
@euka210 👌🙏presne rovnaký mám názor veď to je katastrofa ako chodia tie deti poobliekane.... Ja sa tiež čudujem rodičom že ich vôbec takto pustia do školy
Súhlasím, že žiaci majú chodiť do školy vhodne oblečení, tak ako to určuje školský poriadok. Do školy na vyučovania nepatria tepláky, výstredné oblečenie, oblečenie s vulgárnymi nápismi a pod.
Aj v mnohých zamestnaniach je predpísaný dresscode a nikto neprotestuje.
ja nechapem čo vidite proti teplákom. Ked dieta je tam cely den, niekedy az do 16.00 a viac.. ved rifle aj nohavice su nepohodlné.
Ak by sa mali zakazat tepláky, tak aj dievcatam leginy.. ja to tak beriem tepláky a leginy su to iste
Po druhe, moje deti maju alergiu na rifle, nohavice. Maju uplne červenú pokozku z toho.
@stelly652 ja niesom proti,keby nosili uniformu,nrobili by medzi sebou take rozdieli,z psychlogickeho hladiska to upevnuje disciplinu,charakter,lebo si deti v skole nezavidia,co kto ma a nema,a ucia sa jednote.takze za mna uplne v pohode,v zahranici je to uplne bezna vec.
@camparko ale robili. Dnes má každý iné (značkové/neznackove) tenisky, batoh, mobil..tomuto uniforma nepomôže. A ani tá nepristane každému rovnako. Inak ukáže napríklad na stihlom dieťati než na dieťati s nadváhou..a už je dôvod na posmech. Žila som nejakú dobu v Anglicku, viem o čom píšem (už nehovoriac o tom, že mne sa asi ani jedna uniforma nepáčila)
@malinkajozka tak majú,ale na Slovensku ešte neplánujú do budúcna povinne školské uniformy obliekať ani toľko šijacích strojov nemáme aby sme začali šiť uniformy
@stelly652 ale keby trosku stat rozmyslal tak mohol tymi umiformami aj makytu zachranit a hned by tam aj zeny mali pracu,strojov tam mali dost veru.Ale to by sa nemohlo vsetko rozkradnut,rozpredat a dat zamerne do krachu.
@stelly652 poviem to takto môj syn nosí väčšinou do školy tepláky anooo dobre čítate tepláky. Bohužiaľ mu na jeho postavu neviem veľmi zohnať rifle a aj, keď, tak je mu v nich nepohodlne. Je štíhly takže väčšinou sú mu všetky veľké na bruchu. A zas pri tých nižších ročníkoch keď sa ešte ,,hrajú,, v družine my prídu tepláky praktickejšie...
@mili2016 a čo tak kúpiť strečové rifle so šnúrkou na viazanie? Poslať dieťa do školy v teplákoch je doslova trápne. 🤦🏻♀️
ja nechapem čo vidite proti teplákom. Ked dieta je tam cely den, niekedy az do 16.00 a viac.. ved rifle aj nohavice su nepohodlné.
Ak by sa mali zakazat tepláky, tak aj dievcatam leginy.. ja to tak beriem tepláky a leginy su to iste
Po druhe, moje deti maju alergiu na rifle, nohavice. Maju uplne červenú pokozku z toho.
@brrrrrciatko alebo su len alergicke na praci prostriedok a aviváž. V čom perieš?
Z teplákov sa robí veda, odpadnem. To, ze dievčatá majú hole zadky a pupky a chlapci RIFLE visiace na prirodzeni s trciacou pol zadnicou, to menej prekáža ako normalne tepláky. Dnes tie tepláky vyzerajú fajn. Ja osobne sice vobec nenosím ani nemam tepláky, syn ma v skole uniformu ale dcére 6.rocnik som teraz nakúpila take fajne teple pekne tepláky, ze by ma dost mrzelo, keby ich nemohla do školy. Zvlášť ked sa na začiatku chladných dni ani nekuri v školách, co jej mam dávať v septembri a oktobri pančuchy pod rifle , ktore majú práve chladivý efekt? Je športový typ, dlhé saty a pančuchy si neoblecie. Slušne a pekne tepláky su pre väčšinu u nich na škole TOP. A to kvitujem. Radšej nech riešia nemravné oblečenie. Ked uz chcú nejake oblečenie riešiť.
@20erika07 prosim ta ako vyzeraju slusne teplaky? 😃
@anonym_5bf693 trápne 🤦🏻♀️mne skôr príde trápne komentovať keď nemáš ani potuchy o čom sa tu píše
@mili2016 je rok 2025, kedy si vieš objednať/kúpiť doslova na čo si len pomyslíš. Pochybujem teda že synovi nedokážeš zohnať normálne mäkké a pohodlné rifle ale radšej ho pošleš do školy v teplákoch. 🤷
@euka210 ale kto robí chybu??..deti zato nemôžu,rodičia tiež nemôžu zato,lebo deti nevedia si už nájsť poriadne oblečenie preto že tie naše obchody su hrozne
@stelly652 dnesne obchody su hrozne a deti si nevedia najst oblecenie? Nikdy nebolo tolko moznosti vyberu ako ponuka dnesna doba. A jasne, neviem co na seba...tak volim teplaky 🙈
@anonym_f1562d co je podla teba vhodnejsie? Potrhane rifle alebo teplaky bez dier?
@viestta ani jedno ani druhe. Už sú aj rôzne jeginsy a pod. Ako pre chalanov, tak aj pre baby je na výber toľko oblečenia ze az. Ty tiež chodíš do prace v teplákoch? Asi nie.
@stelly652 neviem teda kedy si chodil do skoly ty, ale aj za nasich cias platilo, ze do skoly sa chodi slusne, dokonca ucitelka kontrolovala, ci mame ostrihane a ciste nechty. Nepamatam si, ze by niekto chodil v teplakoch a vtedy ozaj boli nepoddajne materialy, rifle jak raspla, nohavice bez elastanu, strikovane svetre a podobne skvosty.

@stelly652 Prepáčte, ale vy ste sa asi aj v školskom veku viac venovali zbytočnostiam ako výučbe. A opäť to robíte.