ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?
Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem
@ullala to neviem ohodnotiť, náš je veľmi spoločensky a hneď si našiel kamarátov, zatiaľ si nesťažoval na nič. Možno raz - keď sa nechal zapísať na kruzok a chodia naň starší žiaci a nie úplne sa s ním chceli hrať. Ale to je asi take bežne že staršie deti veľmi ťažko prijmaju mladších.ale nasledujúci týždeň už bol spokojnejší že sa k ním pripojil.
@ullala ahoj, na Košickej mám dve deti a my sme veľmi spokojní, deti školu milujú. Úloh veľa nemajú, preťažené mi tiež neprídu. Mne sa na tej škole páči, že idú vždy do šírky témy tak, že decká si to ani nevšimnú. Až potom na prezentácii pozeráme s otvorenými ústami, čo sa všetko naučili. Budúcu stredu bude deň otvorených dverí, dávam do pozornosti.
Ahojte, naša staršia nastúpila do 1. ročníka na Košickú teraz v septembri 2022. Úloh má málo, vždy nejaké písmenká a trochu matiky. Je tam veľmi spokojná, a my tým pádom tiež. V triede je ich 22, rozdelení sú len na angličtinu a etiku/náboženstvo. Ponuka krúžkov je široká, chodia im tam robiť hodiny zo ZUŠky v Ružovej Doline, v ponuke je veľa iných krúžkov.
Oproti obyč ZŠ majú predmet Bádanie, kde sa každých 6 týždňov venujú nejakej téme. Po prvých 6 týždňoch mali pripraviť a odprezentovať projekt pred spolužiakmi. Potom si s pani učiteľkou nacvičili rôzne scénky a prezentáciu svojich prác a mali sme predstavenie aj pre rodičov.
Pani učiteľka je veľmi proaktivna, skvelo komunikuje, vždy vieme čo sa práve deje.
Deti majú občasné hodiny so školskou psychologičkou, kde sa hravou formou učia o psychickom zdraví.
Ja veľmi dúfam, že sa tam o dva roky dostane aj naša mladšia 🙂
Ahojte maminky. Idem sa skúsiť popýtať chcem skúsiť preloziť syna zo 4.ročnika teraz na ZS Kosičku do 5.rocnika. Poslali sme prihlášku a v máji bude pozvaní na preskúšanie. Neviete mi niekto poradiť ako to tam prebieha? majú tie testy fest takže ? stačí keď si doma budeme opakovať alebo nejako špeciálne sa navyše niečo pripravovať? Syn je šikovný ale nebudem to podceňovať, lebo viem že toto je ťažšia škola aspoň si myslím. ďakujem za každú skúsenosť. Prajem Vám krásny deň 🙂

@slecnabe
@domikl dakujem vam velmi pekne. A prosim vztahy ake maju decka medzi sebou? Ja viem, ze este skoro hodnotit, ale tak zatial 🙂