icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

domikl
8. jún 2022

@slecnabe nám tiež 👌👌👌

ivanya
8. jún 2022

@slecnabe
Gratulujem ⚘👌 Mne neprisiel ziadny mail. Asi to mozem teda brat ako neprijatie...
@domikl Prejdete asi na Teplicku z Bajkalskej vsak?

domikl
8. jún 2022

@ivanya ešte neviem, musíme to prebrať večer s manželom. Zatiaľ som tak 50/50.
My dochadzame do BA 40km 🤦‍♀️ A teda tie cestovné náklady sa aktuálne zdvojnásobili čiže pri troch deťoch by bola pre nás najideálnejšia Teplicka.
Uvidíme čo bude s tou zmluvou na Bajkalskej. Školne sme síce nezaplatili, o zápisné 800e by sme došli. A neviem či od nás nemôžu žiadať nejakú sumu. Tak podľa toho sa budeme rozhodovať tiež.

domikl
8. jún 2022

@ivanya neuvádzali ste dvaja rodičia email? Lebo nám sa stalo že raz písali jednému a raz druhému.

ivanya
8. jún 2022

@domikl Neuvadzali. Napisala som im email so ziadostou o info, nech teda viem definitivne. Cenadu mame trochu od ruky (15 km), ale teda oproti tvojim 40 km sa nemozem porovnavat...

domikl
8. jún 2022

@ivanya a vy ste odovzdávali testy už spolu s prihláškou že ?

ivanya
8. jún 2022

@domikl Ano, ale dotaznik sme nevyplnali. Mne sa len ozvala pani psychologicka, ze podmienku prijatia sme splnili, ze uz mame pockat len na zostavenie poradia. Odpisali mi, ze dnes/zajtra posielaju oznamenia o prijati/neprijati. Ja som davala syna testovat v Cenade. To by ma inak celkom zaujimalo akymi testami testuju na Teplickej ked to netrva tak dlho ako napr. v Cenade, tam sme boli 2x 90min.

slecnabe
8. jún 2022

@ivanya mne sa zda ze som tu kedysi zachytila ze testuju testom WISC III ale ze si z neho vyberaju iba niektore casti, ktore su pre nich podstatne

domikl
8. jún 2022

@ivanya my sme boli testovať v CPpAP a okrem wisc mal kopec ďalších testov tiež to veľmi dlho trvalo.

domikl
8. jún 2022

@ivanya a začiatkom apríla nám poslali dotazník o úrovni písania a čítania, a že mame poslať prihlášku do 1.ročníka

domikl
8. jún 2022

@slecnabe a z toho testu ste nedostali nejakú výslednú spravu ?

slecnabe
8. jún 2022

@domikl nie vobec

domikl
9. jún 2022

@ivanya už Vám napísali? My sa sme sa nakoniec rozhodli pre Teplicku, dúfam, že sme urobili správne

ivanya
9. jún 2022

@domikl Ano napisali, neprijaty. Skoda, ma to mrzi. Zo 4 podanych ho zobrali na dve, ale nie na tie v ktore som dufala najviac 🙁

slecnabe
10. jún 2022

Gjh už vyvesilo poradie 🙂

rumcajzik
10. jún 2022

@slecnabe naša mladšia je prijatá 🥳. Extrémne sa teším už len kvôli logistike

domikl
10. jún 2022

@rumcajzik blahozelam 👌

ivanya
10. jún 2022

@rumcajzik Gratulujem, aj kvôli logistike je to super 👍 Syn skončil na 144. mieste 😆

slecnabe
10. jún 2022

@rumcajzik skvele!! Gratulujem 🤩🥳
Ja som syna tipovala tak medzi 40.-60. miestom a skoncil 53. takze naplnil ocakavania 😁
@ivanya

janababos
12. jún 2022

@rumcajzik aj našu dcéru prijali, tak budú od septembra spolužiačky ;)

rumcajzik
12. jún 2022

@janababos super, gratulujem!

chiara_elle
8. sep 2022

@janababos baby, chapem spravne, ze dieta mozem zapisat aj od 6 rocnika do 9 rocnika? Teda druhy stupen ZS?
Dcera je totiz na prvom stupni na inej ZS skole, ale nechcem ju tu nechat na druhom stupni.

janababos
8. sep 2022

@chiara_elle to bohužiaľ neviem, naša staršia nastúpila teraz do prvého ročníka. Škola rýchlo reaguje na správy, skús im napísať

ullala
25. okt 2022

@domikl
@janababos
@rumcajzik Baby ak som spravne pochopila, vase deti nastupili na Kosicku. Napisete mi prosim, ako ste so skolou zatial spokojne? Nepretazuju tam tie deti velmi? Ulohy maju? Ak ano, tak je ich vela, ci tak akurat? 🙈 Dost by mi tieto informacie pomohli 🙂

domikl
1. nov 2022

@ullala prepáč, neporadím. náš syn nastúpil na Teplicku. 🙂 dúfam že ostatne viacej poradia🙂

ullala
1. nov 2022

@domikl vklude napis aj o teplickej, prosim. To je u nas vacsi favorit ako kosicka 🙈

slecnabe
1. nov 2022

@ullala aj moj je na Teplickej keby si mala nieco konkretne 🙂

ullala
1. nov 2022

@domikl
@slecnabe baby, tak napr. ako ste na tej teplickej spokojne? Predpokladam, ze ulohy nemaju, ci? Maju nejaky zaujimavy predmet, ktory na beznej skole nie je? Kolko je ich v triede? Len take klasicke veci 🙂

slecnabe
1. nov 2022

@ullala ja (a syn) sme zatiaľ veľmi spokojní. Úlohy občas sú ale ozaj máličko. Väčšinou tak 1 vec cez pracovný týždeň (krátka úloha z matematiky alebo čítanie) a na víkend angličtina, niekedy písanie. Tej angličtiny býva celkom dosť (slovíčka na naučenie), majú ju 3x týždenne.
Majú predmet Obohatenie, kde sa učia tento rok o vzniku Zeme, o dinosauroch a v druhom polroku o zvieratách. Inak ešte informatika, čo niektoré školy v 1. ročníku nemajú.
V triede ich je 15, sú štyri triedy. Na čítanie, matematiku a angličtinu sú deti pomixované zo všetkých tried do malých skupiniek podľa úrovne.

domikl
3. nov 2022

@ullala tak ťažko hodnotiť po dvoch mesiacoch. Ale u nás tiež zatiaľ veľká spokojnosť. Okrem spomenutého musím vyzdvihnúť aj krúžky 🙂 syn chodi spokojný domov, tých úloh nosi minimum(zatiaľ) častokrát si ich urobi hneď v škole a ani domov nedonesie 🤷‍♀️. Ale na nejaké bližšie hodnotenie je za mna ešte príliš skoro 🙂