ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?
Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem
@ivanya ešte neviem, musíme to prebrať večer s manželom. Zatiaľ som tak 50/50.
My dochadzame do BA 40km 🤦♀️ A teda tie cestovné náklady sa aktuálne zdvojnásobili čiže pri troch deťoch by bola pre nás najideálnejšia Teplicka.
Uvidíme čo bude s tou zmluvou na Bajkalskej. Školne sme síce nezaplatili, o zápisné 800e by sme došli. A neviem či od nás nemôžu žiadať nejakú sumu. Tak podľa toho sa budeme rozhodovať tiež.
@domikl Ano, ale dotaznik sme nevyplnali. Mne sa len ozvala pani psychologicka, ze podmienku prijatia sme splnili, ze uz mame pockat len na zostavenie poradia. Odpisali mi, ze dnes/zajtra posielaju oznamenia o prijati/neprijati. Ja som davala syna testovat v Cenade. To by ma inak celkom zaujimalo akymi testami testuju na Teplickej ked to netrva tak dlho ako napr. v Cenade, tam sme boli 2x 90min.
Gjh už vyvesilo poradie 🙂
@janababos baby, chapem spravne, ze dieta mozem zapisat aj od 6 rocnika do 9 rocnika? Teda druhy stupen ZS?
Dcera je totiz na prvom stupni na inej ZS skole, ale nechcem ju tu nechat na druhom stupni.
@chiara_elle to bohužiaľ neviem, naša staršia nastúpila teraz do prvého ročníka. Škola rýchlo reaguje na správy, skús im napísať
@ullala ja (a syn) sme zatiaľ veľmi spokojní. Úlohy občas sú ale ozaj máličko. Väčšinou tak 1 vec cez pracovný týždeň (krátka úloha z matematiky alebo čítanie) a na víkend angličtina, niekedy písanie. Tej angličtiny býva celkom dosť (slovíčka na naučenie), majú ju 3x týždenne.
Majú predmet Obohatenie, kde sa učia tento rok o vzniku Zeme, o dinosauroch a v druhom polroku o zvieratách. Inak ešte informatika, čo niektoré školy v 1. ročníku nemajú.
V triede ich je 15, sú štyri triedy. Na čítanie, matematiku a angličtinu sú deti pomixované zo všetkých tried do malých skupiniek podľa úrovne.
@ullala tak ťažko hodnotiť po dvoch mesiacoch. Ale u nás tiež zatiaľ veľká spokojnosť. Okrem spomenutého musím vyzdvihnúť aj krúžky 🙂 syn chodi spokojný domov, tých úloh nosi minimum(zatiaľ) častokrát si ich urobi hneď v škole a ani domov nedonesie 🤷♀️. Ale na nejaké bližšie hodnotenie je za mna ešte príliš skoro 🙂

@slecnabe nám tiež 👌👌👌