icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

lilke
20. jan 2014

@danka_ba zvazujeme tuto skolu. mate za sebou uz polrocnu skusenost. mozes, prosim, napisat, v com sa ti zda vyucba ina, obsaznejsia, oproti beznym skolam? je pristup ucitelov, sposob vyucby iny?

danka_ba
21. jan 2014

@lilke ja som so školou nadmieru spokojna. Maju p. ucitelku velmi milu, sice prisnu ale spravodlivu. Osnovu maju ako bezne skoly + program navyse, maju urcený okruh tem a tie si rozoberaju a pripravuju sa na ne.
Neviem čo konkretne by Vas zaujimalo.
V com vidim nevyhodu ja je ihrisko - ale to sa ma teraz riesit.
Dufala som ze kedze je tam aj PYP AJ, budu mat deti aj AJ lektorov, ale zial nie. Ak rodicia chcu, chodia tam 2 sukromne firmi v poobednajsich hodinach.

ale nemenila by som a dufam ze tam zoberu aj mladsiu 🙂

anda123
8. feb 2014

@danka_ba Tiez ma zaujima ZS kosicka, ale program v SK. Stale sa pohravam s myslienkou, aby tam mala chodila. Len neviem davali ste si predtym aj niekde zistovat ci to to dieta bude zvladat? Na stranke som nasla, ze sa podava prihlaska do 5.5.2014....a 6.6. su prijimacky....Nepamatate si aspon trochu z coho pozostavali testy? Nejde mi o to presne, len aby som vedela porovnat co z toho uz mala ovlada a ci tam vobec ist. Dakujem 🙂

zuzana36
27. mar 2014

ahojte, moja starsia dcera toho roku konci program IB , chodi tam o 7 triedy. ona je dric, to je jej stastie, je to velmi velmi narocna skola, ale vychadzaju z nej neskutocne rozhladeni ludia. mam aj druhe dieta, ale nedam uz, nezvladala by to a to je tiez jednotkarka, ale uz je az tak na uceni nezalezi. a ked vidim, co musi starsia zvladat, kolko ju to stoji casu, ze nema na nic ine cas ako na skolu a to doslova a uci sa cely tyzden a cely rok vratane prazdnin a choroby, tak je to narocne. a to je velmi sikovna a cely zivot sa uci na jednotky, lahko sa uci a napriek tomu uz ma dost a vravi, ze ak skonci a zmaturuje, tak kludne moze zacat naraz robit dve vysky, ze to uz bude malina. aj ovlada hadam aj lepsie ako sj 🙂 myslim to tak, ze aj je jej druhy jazyk. odchadza studovat mimo sk, dostala az 4 ponuky z naj skol v EU! tak to len aby ste si vedeli urobit obraz, ze je ozaj sikovna a ozaj je to skola skvela, ale narocna. dufam, ze som aspon trochu pomohla urobit si obraz

verulka
29. mar 2014

baby, tento rok budu uplne nove testy do SJ triedy, takze je uplne zbytocne zaoberat sa ty, co bolo min. rok 😉 nie je treba aby vedeli citat a pisat (to sa nemoze 😉 halvne deti nestresovat prijimackami 😉

snezienocka100
8. dec 2014

konecne Kosicku predbehla ina cirkevna skola v Ba a tesim sa tomu, pretoze Kosicka vybera len tych najlepsich z najlepsich, vysledky tejto skoly su podlozene skor prirodzenou inteligenciou ziakov ako vysokou kvalitou ucitelov. Vysledky Kosickej by sa vobec nemali porovnavat s ostatnymi skolami, kde idu ziaci bez selekcie. Chodila som tam na zakladku a nemam na to dobre spomienky, vykonnost a ziadne stmelovacie aktivity v triede.

pusa
16. jan 2015

Ahojte, viete niekto aktuálne z čoho pozostávajú testy do prvého ročníka PYP SJ? Dakujem

celasapremenim
18. jan 2015

@snezienocka100 je pravda, ze vyberaju najlepsie deti, ale oponujem, prvy stupen ma vynikajuce ucitelky a aj projektovu vyucbu mozem jedine pochvalit, keby som to mala porovnat s mierovou, ta pohorela na plnej ciare, zato drienova je tiez vyborna skola ...napr.

pusa
18. jan 2015

@verulka prosim ta máš informáciu aké sú testy do prvého ročníka PYP Sj? Vdaka

darcek5
13. mar 2015

mate niekto skusenosti alebo informacie, nakolko je ten vyber naozaj len na zaklade prijimaciek? predsa len, je to vraj najlepsia skola, hlasi sa tam 5krat viac deti ako prijmu. aka je sanca, ze sa tam dostane dieta, ktore nema protekciu (alebo bohatsich rodicov....)? :D

snezienocka100
13. mar 2015

@darcek5 najlepsia skola vdaka najlepsim detom, ktore vyberu, poznam par deti, vysoko inteligentne a dostali sa tam bez protekcie

darcek5
14. mar 2015

@snezienocka100 dakujem za odpoved, v to dufam 🙂

roxi
14. mar 2015

@darcek5 dcérka je v síce v anglickej triede, ale potvrdzujem, že bola prijatá len na základe vedomostí,

peneloppe
16. mar 2015

Prosim vas a ake su tam poplatky? Co vsetko obnasa vyberove konanie? Dakujem.

danka_ba
23. mar 2015

Protekcia? o tom som na Kosickej nepočula ... dcérka je tam bez protekcie....

danka_ba
23. mar 2015

@snezienocka100 to ze Kosicka patri dlhodobo k najlepším skolam ja do znacnej miery urcite spôsobene vyberom ziakov, ale zasluhu maju aj ucitelky. Riesia tam vela projektov a neviem si predstavit ze by mali v triede viacero deti čo by nestihali a museli sa im prispôsobovať. Takto su priblizne vsetci na rovnakej urovni a ucitelka ma siroke pole pôsobnosti co s nimi vie robiť. A veru skoro každy mesiac maju nejaky projekt - učivo navyše a tým sa im otvára brána vedomosti nielen na to čo určuje zákon o školstve.
A nemám pocit že by deti boli do niecoho nutene ... viem že vo vyšších ročníkoch je to už dosť ťažke, ale zas keby to dieťa nestíhali vždy sa da prejst na inu skolu.

danka_ba
23. mar 2015

@darcek5 my sme bez protekcie a co poznám ostatných v triede tak tiež.

danka_ba
25. mar 2015

@peneloppe čo konkretne by si chcela vediet?

peneloppe
25. mar 2015

z coho pozostava vyberove konanie? pojdeme s mladsim synom. ale aj starsieho by som tam chcela prelozit, teraz je v 2. rocniku. bude sa to dat?

danka_ba
26. mar 2015

@peneloppe klasicke psychotesty
rodicia tam s detmi neboli ...
2 rocnik nebude pravdepodobne mozny. Dcera je teraz v 2 rocniku. Skor by som to videla na druhy stupen. Alebo gympel Juraja Hronca - su spojeny s Kosickou

peneloppe
27. mar 2015

Dakujem. V pondelok idem za pani riaditelkou, ma uradne hodiny. Velmi by som chcela aby sa tam moj syn dostal uz teraz, do 2. stupna je este daleko

@danka_ba

danka_ba
27. mar 2015

@peneloppe držím palce. Potom daj vediet. Keby ho zobrali boli by s dcérkou spolužiaci 😉
My ideme tiež teraz 17.4 na prijímačky s mladšou tak uvidíme. 6 rokov ma až v polke augusta a to uz väčšina rodičov dáva odklad ...

peneloppe
27. mar 2015

Dakujem. My tiez pojdeme s malym, on bude mat 6 rokov koncom juna 🙂 Mame rovnako stare deti.
Ale zalezi ci mi vedia zobrat aj starsieho najprv a samozrejme potom ci maly urobi prijimacky. Az od septembra by starsi potom prestupil.

darcek5
27. mar 2015

Aj my ideme 17., a mala je az septembrova, tak uvidime..

peneloppe
27. mar 2015

Testuju aj anglictinu? Neviete?

celasapremenim
27. mar 2015

@peneloppe no ved si pozri podmienky prijimania, tam mas ci ...ak myslis priiimacky do sj pyp triedy tak nie
do prveho stupna ti starsieho nevezmu, nenavysuju v triedach pocty na prvom stupni, muselo by nejake dieta odist ....ale aj to je tam uz davno poradovnik ;)

peneloppe
27. mar 2015

my mame zaujem o anglicku triedu, ved sa popytam na vsetko v pondelok ale dakujem

3kvetka3
31. mar 2015

@peneloppe ahoj,prosim ta, ako ste dopadli? dakujem. 🙂 boli ste na testoch? nam este neprisla ziadna pozvanka, neviem ako to maju rozdelene. my mame zaujem o slovensku triedu.

peneloppe
31. mar 2015

Pozvanky vraj este len budu rozposielat, takze po Velkej noci by ste ju mali dostat.