icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

celasapremenim
5. apr 2015

do anglickeho programu bude isto robit aj v anglictine pohovory, tam chodia najma deti z dvojjazycnych rodin, alebo take, co zili v anglicku a podobne....
inak uprimne, nechcela by som tam mat dieta 🙂)) schvalne, chod si niekedy stat okolo obeda napr. do dolnej chodby k dveram tych tried, deti tam maju taky iny rezim, strasne jacia, vkuse, ci je hodina, alebo prestavka, mas jedno, je to nieco nehorazne pre dieta v takom hluku sa vobec ucit, aj samotne ucitelky prveho stupna v sj pyp maju svoj nazor na vedenie deti v tychto triedach, trosku hanblivejsie deita, alebo bez lakti, alebo ktore nie je zvyknute vkuse vrestat, aby ho bolo pocut, to tam nezvladne, a osobne mna by tam slahlo uz po tyzdni

ingrid8
7. apr 2015

Dobrý deň.

Moje dieťa chodí do anglického programu. Je tiché a v triede sa cíti dobre. Nie je pravda, že hanblivejšie dieťa sa tam nepresadí, že to tam nezvládne.

Na obed čaká niekoľko tried, takže keď čaká tak cca 60 detí a ďalších 60 je pri stoloch, asi tam nebude hrobové ticho. A tipujem , že deti z anglickej vetvy nemajú napísané na čele "JA SOM Z ANGLICKEJ VETVY PYP PROGRAMU". Takže neviem ako mamička, ktorá písala príspevok hore dospela k názoru , že vreštia len tieto deti. Alebo čí je to názor - pani učiteliek zo slovenskej vetvy?

Niekedy som v škole aj počas hodiny a vtedy je v triede TICHO. Keď deti pracujú v skupinách, tak je v triedach hluk, pretože deti musia medzi sebou hovoriť.

Veľmi by ma zaujímalo, ktoré učiteľky majú taký názor na deti z anglického programu - sú to pani učiteľky z anglickej alebo zo slovenskej vetvy? A ak to boli pani učiteľky zo slovenskej vetvy, zmienili sa aj o tom ako sú na tom deti z anglickej vetvy vedomostne? Napríklad v matematických súťažiach, ktoré sú mimochodom v slovenčine?

S pozdravom.

Ingrid

ingrid8
7. apr 2015

Ešte jedna pripomienka. Vraj deti vreštia v triedach pred obedom a kedykoľvek. Ako to tá mamička zistila? Do priestorov školy nemôže vojsť ktokoľvek, len žiak, učiteľ alebo rodič, ktorý sa ohlási. Chcem sa spýtať tej mamičky, či tam bola a porovnávala úroveň hluku z vrieskania z tried zo slovenskej a anglickej vetvy pred obedom, alebo to bola zasa len sprostredkovaná informácia od učiteliek zo slovenskej vetvy?

A aj keď sa dvadsať detí rozpráva cez prestávku, hneď je to hluk. A to je asi zlé. Takže dieťa má byť skoro celý deň ticho alebo len šepkať alebo čo?

Ingrid

meluela
7. apr 2015

Ja by som tam dala dieta iba v pripade ze sa rodina presuva po celom svete kvoli profesii ... alebo ak chcete mat dieta "na export". Lebo po pyp tie decka automaticky idu na MYP a potom IB program, maju medzinarodnych, niekedy az snobskych spoluziakov a medzinarodne ambicie ... takze ak ste ok s tym ze po 18 platite vysku v zahranici a potom tam dieta aj ostane, tak treba dat na pyp.
Treba si ale uvedomit, ze cudzi jazyk je len doplnok k ostatnym znalostiam a da sa na dobrej urovni naucit aj bez bilingualnej skoly od malicka.

ingrid8
7. apr 2015

Úplne nesúhlasím. Viem o absolventke IB, ktorá išla na UKčko a ostala na Slovensku. Ani občasný výskyt "snobských" detí mi nevadí, pretože oni sa tvária ako "normálni". Čo mi vadí je, že sa tam hlásia staršie deti, ktoré majú vybavený papier od psychológa.

Tak sa môže stať, že ani šesť ročné dieťa musí súťažiť na prímačkách aj s osemročným dieťaťom. A to sa mi nezdá fér.

Navyše spôsobuje to problémy aj neskôr.

I

roxi
7. apr 2015

tak moja je tiež v ang. programe a nepatrí medzi hlučné vodcovské typy deti a táto škola jej vyhovuje, v triede sa cíti super, takže nemôžem súhlasiť s tým, že tiché dieťa sa tam nepresadí.

@ingrid8 ten vekový rozdiel tam je, moja je augustová, nedávali sme odklad, takže je najmladšia v triede a tak má spolužiakov, ktorí sú starší aj o rok, ale zatiaľ to nevnímame ako negatívum,
Ale na pohovore sú v nevýhode aj deti, ktoré majú pohovor poobede a sú deti, ktoré ešte poobede zvyknú spávať, prípadne majú práve v tom čase útlmové obdobie. Toto sa mi zdalo veľmi nedomyslené. Našťastie moja prestala poobede spávať už v 2 rokoch, takže to nevadilo, ale pre niekoho, to môže byť veľká nevýhoda.

danka_ba
9. apr 2015

@ingrid8 moja dcera je julova a dostala sa tam, nemame odklad. ale je pravda ze je najmladsia 🙂
tak ako na tejto skole, aj na ostatných je vela deti s odkladom. zalezi to vzdy na rodicovi, s tym zial nic nespravime a psychológovia davaju odklad bez problemov ked je dieta letne ...

danka_ba
9. apr 2015

@peneloppe cele prijimanie je v anglickom jazyku

darcek5
9. apr 2015

Moja je septembrova a isla by skor, tak uvidime, ci bude mat sancu s o tolko starsimi detmi :o

peneloppe
9. apr 2015

ja mam pocit ze je to pravidlom ze ked je dieta letne hned sa navrhuje odklad.

@danka_ba ano viem, rozpravali sme sa s p. zastupkynou

danka_ba
9. apr 2015

@peneloppe tiež mám ten pocit. Hneď mi to navrhli a pozerala som veru ako puk. Pritom si nemyslim že je to ok. Keď to dieťa potrebuje jasne, ale potom by nemalo ist na takúto školu ...

danka_ba
9. apr 2015

Včera posielali pozvánky na prijímačky - obyčajne. Takže by mali prísť zajtra, najneskôr v pondelok 🙂

peneloppe
9. apr 2015

My uz sme dostali nasu pred Velkou nocou

danka_ba
10. apr 2015

@peneloppe fiha, to fakt? a hlasite sa do anglickej ci slovenskej triedy?

peneloppe
10. apr 2015

anglickej

danka_ba
12. apr 2015

@peneloppe aha, tak im asi skôr posielali ... nám prisla piatok 🙂

peneloppe
12. apr 2015

vy idete do slovenskej? a kedy mate vyberove konanie vy?

roxi
12. apr 2015

@danka_ba Dani, držím palce na príjmačkách, vôbec som si neuvedomila, že Sofinka je už predškoláčka. Lea to čaká až za rok.

danka_ba
13. apr 2015

@peneloppe ano do slovenskej tento piatok

danka_ba
13. apr 2015

@roxi dakujeme sofi sa aj tesi aj trochu boji. Nechce ist inde. A az v polke augusta ma 6 takze bude jedna z najmladsich.

peneloppe
13. apr 2015

aj my ideme tento piatok, o kolkej? to tam bude riadny chaos ked robia aj slovenske aj anglicke prijimacky v jeden den 😀

peneloppe
13. apr 2015

@danka_ba
Treba detom pribalit nieco na pitie a desiatu? Budu tam cele doobedie. V pozvanke nehovorili nic ale krmit ich vsetkych asi nebudu, nie?

danka_ba
13. apr 2015

@peneloppe budu tam mat cas nadesiatovat sa, v klude zabal nieco aj na pitie.
Anglicke prijimacky budu na prvom poschodi pravdepodobne a SJ na druhom 🙂

peneloppe
13. apr 2015

dam mu ruksacik a vybalim ho, dakujem

3kvetka3
16. apr 2015

Ahojte, prosim Vas, my sme dostali pozvani na 10:00hod. Vsetci su pozvani na tu istu hodinu, alebo je to priebezne pocas dna. Rozmyslam, ako to zosuladit s pracou. Dakujem pekne.

peneloppe
16. apr 2015

My sa mame dostavit o 8.45 a vyzdvihnut ho mame o 12ej.

3kvetka3
16. apr 2015

@peneloppe dakujem za info.

3kvetka3
16. apr 2015

@peneloppe pozerala som v pozvanke, ci tam mame uvedene, kolko bude trvat testovanie. A my mame 60 minut. My mame zaujem o SJ, mozno pre AJ testovanie trva dlhsie.

peneloppe
16. apr 2015

Vsetkym detom prajem na zajtra vela stastia. Boze, my tak dlho. Som zvedava ako to nas maly zvladne. Dufam ze bude chciet ostat, ze nebude plac rano. Drzme si palce!

le4
16. apr 2015

pyp/myp/ib su kvalitne programy - zo skusenosti mna a surodencov. len posledny rocnik ib je zabijak, kto prejde (vacsina prejde) zvladne vysku lavou zadnou.