icon

Ako fungujú clá pri objednávkach z Aliexpress?

evistaevista
Dnes o 06:02

Už ste skúšali objednávať nad 150€ odkedy sú nové clá?
Platí sa clo 20% a ešte niečo? Sumu v košíku mi ukáže už zo všetkými poplatkami? Môže sa stať, že mi ešte niečo narastajú pri dovoze?
Ďakujem ☺️

muchotrafka298
Dnes o 06:07

Nad 150 EUR sa platilo clo uz davnejsie, je to 3-7 % z ceny tovaru a dopravy, podla toho, o aky tovar sa jedna. Plus platis automaticky z krajin mimo EUR dan. To myslis asi tie nove pravidla, ze za kazdu polozku mas zaplatit navyse 3 EUR.

evistaevista
autor
Dnes o 06:42
@muchotrafka298

Nad 150 EUR sa platilo clo uz davnejsie, je to 3-7 % z ceny tovaru a dopravy, podla toho, o aky tovar sa jedna. Plus platis automaticky z krajin mimo EUR dan. To myslis asi tie nove pravidla, ze za kazdu polozku mas zaplatit navyse 3 EUR.

evistaevista
autor
Dnes o 06:45
@muchotrafka298

@muchotrafka298 máš skúsenosť s objednávkou nad 150?€ budem teda vedieť dopredu čo všetko mi narátajú alebo to budem musieť doplácať pri preberaní?

patrike
Dnes o 07:04
@evistaevista

@muchotrafka298 máš skúsenosť s objednávkou nad 150?€ budem teda vedieť dopredu čo všetko mi narátajú alebo to budem musieť doplácať pri preberaní?

@evistaevista Objednaval som takto, preslo cez colnicu az ku mne automaticky, konecnu cenu ti ukaze v kosiku pred platbou.