icon

Ako sa zbaviť zápachu z lacného nábytku?

Dnes o 14:42

Chcela by som upozornit na tie super lacne nabytky z internetu... Kupili sme obyvaciu stenu za 220 eur, na obrazku krasna leskla biela s LED podsvietenim... Muz hovoril ze to bude šmejd ale ja som chcela ušetrit... Dovoz bol hrozny chlap to len vyhodil z dodavky na chodnik a zmizol. Ked sme to rozbalili tak hrany obuchane, jedna nastastie zadna doska prasknuta, tie diery na koliky vobec nesedeli museli sme vsetko prevrtavat nanovo... navod na zlozenie bol asi v cinstine alebo co lebo podla toho sa nedalo zlozit ani krmitko pre vtaky... Najhorsie je ze ten material tak neskutocne smrdi dacim chemickym, ze z toho celu rodinu boli hlava, vetrame tu uz tri dni v kuse a neda sa v tej obyvacke vobec byt... Ked som pisala na eshop tak ma odbili ze poskodenie sme mali nahlasit hned kurierovi a ze na zapach sa zaruka nevztahuje... Peniaze nam nevratia... Mate niekto skusenost ako sa zbavit toho smradu z noveho lacneho nabytku?? Dakujem

anonym_0c77ef
Dnes o 14:47

A čo si čakala?

anonym_064b96
Dnes o 14:51

Ten smrad môže byť jedovatý, ak je to vyrobené v Číne, výrobky na export nemusia spĺňať normy ak si to dovozca nekontroluje.

lubkavargova1
Dnes o 15:02
@anonym_0c77ef

A čo si čakala?

@anonym_0c77ef co cakala? "ze usetri"...a miesto toho prisla o 220 eur a este musi kupit dalsi novy za tiez dalsi peniaz = super kupa...no nedaj to este raz :D

veselo_neveselo
Dnes o 15:03

@anonym_autor vsetci normalni ludia toto vedia, ze lacne, z internetu, nemoze byt kvalita. Toho smradu sa nezbavis, ak je to z nejakych pochybnych lepidiel drevotriesky, to bude smrdiet dlho.

Co mozes spravit je zabalit to a poslat im to naspat pocas 2 tyzdnov od kupy.

biba_18
Dnes o 15:46

do 14 dni si mala možnosť odstúpiť bez udania dôvodu.. v pôvodnom obale samozrejme…

zara1357
Dnes o 16:16

@anonym_autor spíš reklamáciu, nafoť, popíš. Oslov SOI. A prezraď nám, akej stránke sa treba vyhnúť

anonym_2d1b42
Dnes o 16:21

Obývaciu stenu?🤔 hmmm, čo sme v dobe kamennej? No ja som zmätená. V obývačke mám TV stolík za 100€ a nesmrdí.🤷‍♀️

anonym_81470c
Dnes o 17:25

Najlepši spôsob ako sa zbaviť toho zápachu je vyhodiť z bytu ten bordel, a modliť sa že ste od toho nechytili nejakú pliagu

anonym_da81a5
Dnes o 17:30

Taky nábytok si v prvom rade nemala kupit, v druhom hneď vrátiť. Ak z eshopu, tak jedine z Ikey.

moonlight1210
Dnes o 17:36

Ten smrad bude najskor formaldehyd (pouziva sa na zakonzervovanie a spevnenie drevotriesky). Moze byt drazdivy, sposobovat alergie, astmu a pri dlhom kontakte aj rakovinu.

Pouziva sa sice v nizkej koncentracii aj v kozmetike (laky na nechty, ale mal by uz byt zakazany), ale mne jeden lak s 2% koncentraciou (klasicky 8v1 na posilnenie nechtov) sposobil silnu alergicku reakciu.

Casom moze vypachnut, ale osobne by som si radsej priznala chybu, potesila muza, ze mal pravdu a ten nabytok vyhodila.

weleda123
Dnes o 17:45

To z akého eshopu si kúpila? 😅 My máme obývačku (dlhý stolík pod tv, polička a jedna skrinka na stenu) z netu za 180 eur (išlo to tuším z Poľska, tiež sme už nemali peniaze nazvyš pri prerabke) a máme ju už 5 rokov a je stále v tip top stave.

anonym_3226d7
Dnes o 18:32

vies to porovnat s inymi nabytkami? mne napr. Ikea alebo Jysk nabytky vonaju ked sa zlozia a tiez su to podla mna lacni vyrobcovia. nemame doma nic z praveho dreva a nikdy mi nic po zlozeni nesmrdelo.