icon

Je normálne takto reagovať na bazárové inzeráty?

20. máj 2026

Dobrý deň,pisala som na inzerát ohľadne topánok,ktoré boli nepoužívané,ale už tri roky staré. Spýtala som sa na cenu,dotyčná mi odpísala,cena sa mi zdala vysoká ,tak som odpísala že ďakujem za odpoveď. Nič viac nič menej a dotyčná hneď začala,či teda mám záujem či nie a že ľudia chcú premeriavať a vypýtajú sa všelijaké sprostosti a nakoniec aj tak nič nekúpia a podobne. A potom sa čudujú,že sa na bazáre nepredáva. Je toto chovanie podľa vás normálne??

Strana
z2
sissy27
20. máj 2026
@anonym_d9c360

@sissy27 mala by nejak pokračovať? a prečo by mala? autorka predsa ešte rozmýšľa či tú handu kúpi alebo nie. Ja sa aj čudujem ženám čo takto predávajú - čo nevidia tie plné obchody tovaru ?
Niekedy sú ozaj super ceny - ku konci zimy mikina s kap. veľ. S , M -
5 e. Načo kupovať staré handy.

@anonym_d9c360
@cacianka toto ja osobne nepovazujem za jednoznacnu odpoved. Lebo to moze byt “dakujem za odpoved - este porozmyslam” alebo dakujem za odpoved, chcem to, dakujem za odpoved nechcem to, dakujem za odpoved ale neviem co chcem. Tie pismenka su zadarmo, fakt by jej z krasy neubudlo, keby napisala normalnu odpoved.

anonym_dc95b5
20. máj 2026
@anonym_237684

@anonym_dc95b5 ako vieš že sa pýtala kadejaké sprostosti?

@anonym_237684 čítaj. V úvode to autorka píše.

ketrin1984
20. máj 2026
@anonym_96897c

@anonym_autor mňa to tiež nasiera, 20 otázok, dodatočne fotím, meriam a nakoniec reakcia “ďakujem” a tot vše.. nekúpia 🤷🏼‍♀️

@anonym_96897c
Keď predávajuca nieje schopná vec pomerať nech sa potom nečuduje,že jej bude vypisovať 20 ľudí a bude ju to stáť oveľa viac času a nervov akoby pri fotení hodila aj meter povedľa tej veci a trvá to 20 sekúnd celá robota.Ale hlavne že chcú predať ale nič okolo toho nepopíšu.Milujem inzeráty,že tričká ide predať a oni poskladané že ty nevieš ani ako dlhé,široké,či majú patent,rozťahané- nerozťahané?No nekúp...

anonym_96897c
20. máj 2026
@ketrin1984

@anonym_96897c
Keď predávajuca nieje schopná vec pomerať nech sa potom nečuduje,že jej bude vypisovať 20 ľudí a bude ju to stáť oveľa viac času a nervov akoby pri fotení hodila aj meter povedľa tej veci a trvá to 20 sekúnd celá robota.Ale hlavne že chcú predať ale nič okolo toho nepopíšu.Milujem inzeráty,že tričká ide predať a oni poskladané že ty nevieš ani ako dlhé,široké,či majú patent,rozťahané- nerozťahané?No nekúp...

@ketrin1984 veci nikdy vopred nemeriam. Vždy ponúkam veľké množstvo, nemám kapacitu každú jednu pomerať. Veci pod 5€ nemeriam nikdy na žiadosť kupujúceho, vždy slušne napíšem, že to jednoducho nerobím. Čuduj sa svete, veci sa mi aj tak predajú. Drahšie veci, budiš. Ale aby odomňa pani chcela, aby som jej zmerala prsia, dlžku, dlžku rukávov, plecia, pás, šírku spodného lemu, urobila fotku gombíčkov, štítku, goliera a vonku na svetle, na šatách, ktoré predávam za 10€, a keď jej vyhoviem, tak mi za ne chce ponúknuť 2,50€, tak áno, vtedy ma ide skutočne drb..ť 🤷🏼‍♀️

anonym_237684
20. máj 2026
@anonym_dc95b5

@anonym_237684 čítaj. V úvode to autorka píše.

@anonym_dc95b5 otázka o cene je kľúčová s nie sprostosť

ketrin1984
20. máj 2026
@anonym_96897c

@ketrin1984 veci nikdy vopred nemeriam. Vždy ponúkam veľké množstvo, nemám kapacitu každú jednu pomerať. Veci pod 5€ nemeriam nikdy na žiadosť kupujúceho, vždy slušne napíšem, že to jednoducho nerobím. Čuduj sa svete, veci sa mi aj tak predajú. Drahšie veci, budiš. Ale aby odomňa pani chcela, aby som jej zmerala prsia, dlžku, dlžku rukávov, plecia, pás, šírku spodného lemu, urobila fotku gombíčkov, štítku, goliera a vonku na svetle, na šatách, ktoré predávam za 10€, a keď jej vyhoviem, tak mi za ne chce ponúknuť 2,50€, tak áno, vtedy ma ide skutočne drb..ť 🤷🏼‍♀️

@anonym_96897c
To už sú vyslovene otravy poniektoré to viem.Keď len predávaš tak to berieš z pohľadu predávajucej.Ale keď kupuješ tak nechceš predsa kupovať mačku vo vreci.Ľudia ojebabrujú veď to vieme.Nafotia to vseljako aby to vyzeralo lepšie.Aby nebolo vidno nedostatky.A na bazoši alebo tu na koníku to ani vrátiť nemôžeš tak si rozmyslíš či kúpiš.Ono keby sme boli milionári tak ani 1jedna nekupujeme na bazároch takže si rozmyslíš čo a za koľko kúpiš.

anonym_2c3e00
20. máj 2026

Preto ja všetko posúvam zadarmo
Mňa by to nebavilo,milion otázok,nejasnych reakcii za pár supek
Potom či to skladovať, vyhodiť,posunut ďalej a mať dilemu..? kašlem na to 😅
Takže chápem....ale obe strany

cacianka
20. máj 2026
@sissy27

@anonym_d9c360
@cacianka toto ja osobne nepovazujem za jednoznacnu odpoved. Lebo to moze byt “dakujem za odpoved - este porozmyslam” alebo dakujem za odpoved, chcem to, dakujem za odpoved nechcem to, dakujem za odpoved ale neviem co chcem. Tie pismenka su zadarmo, fakt by jej z krasy neubudlo, keby napisala normalnu odpoved.

@sissy27 👀 neviem ako/prečo si ma označila, ja som o tejto diskusii ani nevedela, nečítala

anonym_eca2d0
20. máj 2026

na veci, ktore nemaju uvedenu cenu a rozmery ani neragujem. Clovek si to ma odkial domysliet.

tripetta
20. máj 2026

Hehe, alebo je úplný skvost, keď darujem veľký balík, napr. hračiek za poštovné a záujemca začne nariekať, že to poštovné je pre neho/ňu drahé. Ja si dám robotu s balením, zanesením na Poštu/Packetu, ale dotyčná osoba by asi chcela, aby som jej to doniesol osobne zadarmo a na zlatom podnose😅 A keď už má balík doma, viac sa neozve, ani bú, ani mé. Samozrejme hodnotenie od dotyčnej osoby nedostanem žiadne.
Hodnotenia, to sú kapitola sama o sebe. Ale budiž, aj tak považujem MK bazár z pohľadu nakupujúceho zberateľa za 1 z najlepších miest, kde nachádzam poklady a mám tu úžasných milých predajcov, ku ktorým sa rád vraciam. Nakupovanie na MK je pre mňa väčšinou príjemné, niekedy až dojemné. Predávanie - to je bolesť! 😅 (nepredávam len tu, všade je to očistec). Nuž, beriem to radšej športovo a stoicky, ako filozof Epiktétos. Nemôžem ovplyvniť čo sa mi deje, môžem však ovplyvniť, ako na to zareagujem.

anonym_b06f1c
20. máj 2026
@anonym_dc95b5

@anonym_autor áno, dotyčná mala pravdu. Čo sa treba vypytovať kadejaké sprostosti? Keď to chceš tak to kúp, keď nie, dovi dopo.

@anonym_dc95b5 takze keď kupujúca neuvedie cenu, ty sa spýtaš na cenu a uvedie ti prestrelenu - automaticky si to kúpiš len nech sa nedajbože predávajúca nenasere? To určite 😃

anonym_2950dd
20. máj 2026

Podakovala si to a to uplne staci. Nerozumiem tymto komentarom, ze si mala zdovodnit preco to nechces. Ani by mi nenapadlo vysvetlovat dovody, ze je to drahe, ze este si pozriem dalsie inzeraty, ze idem prave na zachod. Dakujem zatial, dovidenia. Mozno za jej odpvoed by som ju este poslala do prdele, tieto natlaky, presla by na chut na kupu uplne. V obchode tiez vyskusam a ked nechcem polozim naspat. Predavacka za mnou nechodi, ze sa vypytujem, ze ma obsluhuje a nakoniec nekupim. Ved uz nebudme uplne submisivne a neospravedlnujme sa pomaly aj za to, ze po 6 otazkach si dovolime nakup neurobit.

taksomtu
20. máj 2026
@ketrin1984

@anonym_96897c

@ketrin1984 neviem, aké máš skúsenosti s predajom, ale ja mám pri veciach,ktoré predávam, viacero fotiek aj s metrom tak,aby bolo viditeľné, aké rozmery má tá vec, mám aj pomerne podrobný popis a hádaj čo? Stále sa nájdu ľudia, ktorí sa pýtajú na rozmery, pritom je to viditeľné z fotky. Kedysi sa ma jedna pani toľko otázok vypytovala ohľadom jednej sukne, za ktorú som mala dostať ešte pomerne slušnú sumu-5 €, že po poslednej, asi desiatej otázke, či jej môžem odfotiť a premerať sukňu, keď je na nej natiahnutá gumička, som si povedala, že toto mi za tých 5 € nestojí a už som jej ani neodpísala. Za mesiac sa sukňa predala bez akýchkoľvek otázok inde. A mohla by som pokračovať. Tie sumy na bazároch sú väčšinou totálne nízke a vôbec to nestojí človeku za tú námahu, ktorú má s nafotením veci, vytvorením inzerátu, potom ešte fakultatívne odpovedať na rôzne otázky, merať neviem čo a nakoniec, v lepšom prípade, robiť balík a poslať ho, v horšom nič z toho. Nečudujem sa,keď už niekto vypení.

princezna_bosorka
Včera o 04:07
@anonym_96897c

@anonym_autor mňa to tiež nasiera, 20 otázok, dodatočne fotím, meriam a nakoniec reakcia “ďakujem” a tot vše.. nekúpia 🤷🏼‍♀️

@anonym_96897c a preco ta to nasiera? nafot na uvod detailne, pomeraj, uved do inzeratu a nikto sa nemusi dopytovat...

anonym_96897c
Včera o 06:25
@princezna_bosorka

@anonym_96897c a preco ta to nasiera? nafot na uvod detailne, pomeraj, uved do inzeratu a nikto sa nemusi dopytovat...

@princezna_bosorka veci nikdy vopred nemeriam. Vždy ponúkam veľké množstvo, nemám kapacitu každú jednu pomerať. Veci pod 5€ nemeriam nikdy na žiadosť kupujúceho, vždy slušne napíšem, že to jednoducho nerobím. Čuduj sa svete, veci sa mi aj tak predajú. Drahšie veci, budiš. Ale aby odomňa pani chcela, aby som jej zmerala prsia, dlžku, dlžku rukávov, plecia, pás, šírku spodného lemu, urobila fotku gombíčkov, štítku, goliera a vonku na svetle, na šatách, ktoré predávam za 10€, a keď jej vyhoviem, tak mi za ne chce ponúknuť 2,50€, tak áno, vtedy ma ide skutočne drb..ť 🤷🏼‍♀️..... skopírovala som ti isté, čo som odpísala na predchádzajúcu reakciu na môj komentár. Ja veci fotím na sebe, uvádzam, koľko vážim a koľko meriam. Veci predávam aj bez dodatočných meraní bez problémov. Ale potom sa nájdu kupujúci, ktorí od teba x vecí, a nakoniec nemajú o kúsok ani skutočný záujem.

amalka35
Včera o 20:50
@anonym_7a23f2

Ja sa vacsinou pytam tiez na rozmery a hlavne topanok! Kupovala som dceram niekolkokrat, nejake balerinky na 1-2 pouzitia, skoro nove, ale predsa kazda znacka moze mat iny rozmer v danom cisle. Tak ked dostanem odpoved, podakujem, dopisem, ze si premeriam nohu, pripadne doma topanky, co su jej dobre a podla toho sa zariadim. A potom odpisem, ze ano, beriem alebo nie, dakujem, nebudu asi dobre. To je rak tazke komunikovat priamo?

@anonym_7a23f2 je to nesmierne tazke pre mnohych🤦‍♀️ Mam bohate skusenosti ako kupujuca aj ako predavajuca. Posledna skusenost, mala som zaujem o jednu vec, tak som sa predavajucej opytala, ci by sme sa vedeli dohodnut o 10e menej. Ani buuu ani muuu. O par dni, chcela som jej "podakovat" za odpoved a cena bola znizena na mnou ponukanu ciastku. Tak jej napisal moj manzel. Ja som mala v praci narocnejsie obdobie a nechcelo sa mi s nou dotahovat, inak by som jej tiez dala lekciu slusnosti a ci by ju zabilo na moju otazku odpisat jednoduche Nie. A ako predavajuca, vsetky info vzdy v popise uvadzam a aj tak sa ma 85% ludi pyta. Mna z takych ludi poraza tiez, ved co su blbi alebo slepi?? Vravim si, ako by asi realne prebehol obchod ci komunikacia s clovekom, co je lenivy si rozkliknut inzerat. Ved to je predsa pointa popisu, aby som kazdemu zaujemcovi nemusela pisat rozmer, farbu atd. Alebo -moja topka- mam zaujem, ale nemam sa k vam ako dostat (ked mam naladu, kuknem profil a zistim, ze je to opacny koniec republiky🤦‍♀️🤣)

amalka35
Včera o 20:53
@taksomtu

@ketrin1984 neviem, aké máš skúsenosti s predajom, ale ja mám pri veciach,ktoré predávam, viacero fotiek aj s metrom tak,aby bolo viditeľné, aké rozmery má tá vec, mám aj pomerne podrobný popis a hádaj čo? Stále sa nájdu ľudia, ktorí sa pýtajú na rozmery, pritom je to viditeľné z fotky. Kedysi sa ma jedna pani toľko otázok vypytovala ohľadom jednej sukne, za ktorú som mala dostať ešte pomerne slušnú sumu-5 €, že po poslednej, asi desiatej otázke, či jej môžem odfotiť a premerať sukňu, keď je na nej natiahnutá gumička, som si povedala, že toto mi za tých 5 € nestojí a už som jej ani neodpísala. Za mesiac sa sukňa predala bez akýchkoľvek otázok inde. A mohla by som pokračovať. Tie sumy na bazároch sú väčšinou totálne nízke a vôbec to nestojí človeku za tú námahu, ktorú má s nafotením veci, vytvorením inzerátu, potom ešte fakultatívne odpovedať na rôzne otázky, merať neviem čo a nakoniec, v lepšom prípade, robiť balík a poslať ho, v horšom nič z toho. Nečudujem sa,keď už niekto vypení.

@taksomtu uplne suhlasim👍

anonym_5cb446
Včera o 23:26

@anonym_autor keby si dostala kazdy den niekolko sprav ci premerias, odfotis v inom svetle, z ineho uhla, ci je elasticke, ci ma zmolky, ci netlacia, kolko bola originalna kupna cena, ci mas blocik, ci je v zaruks… aj napriek tomu ze si sa snazila dat do inzeratu ozaj vsetky info, potom co sa budes s tym kaslat a teda este posielat dalsie info a potencionalny zaujemca uz nenapise ani mú ani bú tak by si tiez vybuchla. Mne sa to stalo potom co som poslala ix fotiek nic ani dakujem, po tyzdni pisem ci bude kupovat a ze nie lebo je to drahe tak kua naco mi robi navyse robotu ked uz vopred vie ze nekupi.

andreatytler
Dnes o 04:00

@anonym_autor No presne takto sa spravaju predavacky v slovenskych obchodoch. Nedajboze si nieco vyskusat a nekupit. Prepichnu ta pohladom. Stavim sa ze aj tato je predavacka. To chore myslenie tam asi nikdy nevymizne.
Zachovala si sa velmi spravne a slusne. "Dakujem" na zaver uplne staci. Nechapem preco ta tu zeny kritizuju za to ze si nepovedala "Nechcem to"
Ano, je to neurcite a moze znamenat ze o tom uvazujes a mozno cakas na to ze predavajuca zlavi. No a? Aj keby si to robila zamerne, ved mas na to pravo robit na predavajucu tento tlak na znizenie ceny.

anonym_d7cffd
Dnes o 06:30

Ano, treba davat jednoznacnu odpoved. Avsak zasa na druhej strane, nechapem predavajucu, ved po 3 rokoch to dam za cenu, aku kupujuca chce, nie? Ja som kedysi zhanala komplet oblecenie pre ochotnickych hercov do hry, kde dej sa odohraval v 80- tych rokoch. Nasla som tu zopar inzeratov , ktore boli viac ako 10 rokov stare, vyhrabali po dedovi zo skrine, ale presne take som potrebovala. Sako 20€, mala viac veci, tak som zjednavala za bali asi 15 veci. My sme sa nedohodli😂🤦‍♀️ pani trvala na cenach, ktore tam mala, ze preplati postovne🤦‍♀️😂

zuzubb007
Dnes o 06:43

Áno nasralo by ma to, chcem nechcem, tiež nechápem premerajte mi tricko za 3 eura wtf??? Na hlavu ženy, treba si uvedomiť, že ak dačo chcem napíšem, pošlite cislo účtu pošlem adresu, si ľudia myslia, že takto na každý inzerát vypisujú mimo ľudia a nič iné nemá človek na práci len vypisovať, preto dávam veci po deťoch radšej na handru

Strana
z2