icon

Nakupovanie z ázijských eshopov: Ako riešiť clo po 1.7?

20. jún 2026

Ahojte, budete riešiť objednávanie tovaru z Sheinu, Stylevany alebo iného ázijského eshopu? Lebo od 01.07 máme clo 3 eur za každú položku: Kozmetiku viem objednávať samozrejme z K sisters. Týka sa to aj Temu a iných eshopov.

Strana
z2
anonym_7ad670
20. jún 2026

@anonym_autor a nema shein sklady v eu? ci to plati aj pre shein?

muchotrafka298
20. jún 2026

Ja som mala vzdy 2 x do roka vacsiu objednavku zo Stylevany. Tak uz ju mat nebudem, lebo nie som ochotna platit tie peniaze za kazdu polozku. Minule o tom hovorili v TV, ze ti predajcovia to premietnu do vyssich cien. Len nikto nevie, ako to bude. Pretoze oni ked nieco nevymyslia, tak stratia kvanta zakaznikov.

bessie12
20. jún 2026

@anonym_autor https://chinaplanet.sk/aliexpress-nove-clo-3-eu... myslím, že to bude podobne aj na iných ázijských e-shopoch.
Mňa to od nakupovania určite neodradí. Budem v tom pokračovať tak ako aj doteraz.

saxana000
20. jún 2026

Normalne budem objednavat to co potrebujem skusim si ale vzdy nahadzat rovnaku kategoriu napriklad tricka spadaju pod uplet hodim tam 6 a clo bude jedno.rovnako sklicka na telefony a podobne srandicky.stale sa mi to viac oplati ako slovensky eshop

anonym_843f60
20. jún 2026

Aspoň sa oslobodime o zložením zdraviu škodlivé produkty... pre v Európe vyrobené a predávané produkty platia tvrdšie pravidlá...

autor
20. jún 2026
@saxana000

Normalne budem objednavat to co potrebujem skusim si ale vzdy nahadzat rovnaku kategoriu napriklad tricka spadaju pod uplet hodim tam 6 a clo bude jedno.rovnako sklicka na telefony a podobne srandicky.stale sa mi to viac oplati ako slovensky eshop

@saxana000 ak budes mat tri rovnake tricka s jednym ciarovym kodom, len inej farby, platis iba 3 eur. Ak budes mat3 rozne tricka s tromi inymi ciarovymi kodmi, platis 9 eur clo.

autor
20. jún 2026
@anonym_843f60

Aspoň sa oslobodime o zložením zdraviu škodlivé produkty... pre v Európe vyrobené a predávané produkty platia tvrdšie pravidlá...

@anonym_843f60 ty vieš, odkiaľ ma tovar action, pepco a kik? vsetko je to cina. To iste sinsay.

anonym_843f60
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_843f60 ty vieš, odkiaľ ma tovar action, pepco a kik? vsetko je to cina. To iste sinsay.

@anonym_autor no vsak vravím, ze pre v Európe vyrábané A PREDAVANE veci platia tvrdšie pravidlá, co sa napr.obsahu týka.. toxické látke vo veciach, kde by sme to ani nečakali.. ozaj sa neoplatí kupovať mimo regulácie..

autor
20. jún 2026
@anonym_843f60

@anonym_autor no vsak vravím, ze pre v Európe vyrábané A PREDAVANE veci platia tvrdšie pravidlá, co sa napr.obsahu týka.. toxické látke vo veciach, kde by sme to ani nečakali.. ozaj sa neoplatí kupovať mimo regulácie..

@anonym_843f60 všetky tieto tovary sa vyrábajú v číne, len sa potom prevezú do skladov v EÚ, to je všetko. Ak poznáš skupinu LPP, tak vieš o čom.

catherin4
20. jún 2026

Ja cinske veci nekupujem a nikdy som nekupovala. Takze mna sa to netyka. Radsej si priplatim za europsku kvalitu a eshop, kde mozem veci ked nesedia vratit.

anonym_2598d3
20. jún 2026

konecne. dufam, ze to co najviac ludi odradi od objednavania.

aurora33
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor niekto nakupuje v takých otrasných obchodoch? Omg fuj

anonym_f3b851
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_843f60 všetky tieto tovary sa vyrábajú v číne, len sa potom prevezú do skladov v EÚ, to je všetko. Ak poznáš skupinu LPP, tak vieš o čom.

@anonym_autor vôbec tomu nerozumieš len mudruješ naučené a ignorantské drísty o tých shitoch z Číny. Najprv si zisti aké podmienky musia spĺňať veci, ktoré sa predávajú v Európe, či pre dospelých alebo pre deti.

autor
20. jún 2026
@anonym_f3b851

@anonym_autor vôbec tomu nerozumieš len mudruješ naučené a ignorantské drísty o tých shitoch z Číny. Najprv si zisti aké podmienky musia spĺňať veci, ktoré sa predávajú v Európe, či pre dospelých alebo pre deti.

@anonym_f3b851 pracovala som pre LPP, takže viem povedať, odkiaľ je tovar. Pozi si celú grupu.

anonym_2e7952
20. jún 2026
@aurora33

@anonym_autor niekto nakupuje v takých otrasných obchodoch? Omg fuj

@aurora33 ja nakupujem, pravidelne.

aurora33
20. jún 2026
@anonym_2e7952

@aurora33 ja nakupujem, pravidelne.

@anonym_2e7952 a čo také? Ja by som tam ani nevstúpila

tilly
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_f3b851 pracovala som pre LPP, takže viem povedať, odkiaľ je tovar. Pozi si celú grupu.

@anonym_autor tovar môže byť z Číny, ale keď ho chcú predávať v Európe, musí spĺňať európske normy. Keď ho objednáš z Číny, neriadi sa eu normami. To sa ti snaží kočka vysvetliť

anonym_2e7952
20. jún 2026
@aurora33

@anonym_2e7952 a čo také? Ja by som tam ani nevstúpila

@aurora33 oblecenie, dekoracie, hracky,...

anonym_2598d3
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hej? takze ked sa stahuje nejaka hracka lebo sa pride na to, ze je skodliva, rovnako vedia vypatrat aj hracky kupene z temu, sheinu a pod.?

aurora33
20. jún 2026
@anonym_2e7952

@aurora33 oblecenie, dekoracie, hracky,...

@anonym_2e7952 to je smutne

anonym_2e7952
Včera o 04:10
@aurora33

@aurora33 vobec nie, ja sa vzdy velmi tesim, ked si (nam) tam nieco kupim. Co je na tom smutne?

anonym_2e7952
Včera o 06:12
@aurora33

@aurora33 vies, ze to kde nakupujes ty je tiez cina?

anonym_460857
Včera o 06:30
@catherin4

Ja cinske veci nekupujem a nikdy som nekupovala. Takze mna sa to netyka. Radsej si priplatim za europsku kvalitu a eshop, kde mozem veci ked nesedia vratit.

@catherin4 pdkial teda nakupujes?

aurora33
Včera o 06:40
@anonym_2e7952

@aurora33 vies, ze to kde nakupujes ty je tiez cina?

@anonym_2e7952 snažím sa tomu vyhýbať. Tu sa vyjadrujem len vyslovene o tých hnusných obchodoch typu Pepco a Kik

anonym_7960d4
Včera o 07:01
@anonym_2e7952

@aurora33 vobec nie, ja sa vzdy velmi tesim, ked si (nam) tam nieco kupim. Co je na tom smutne?

@anonym_2e7952 ten konzum a zbytočné plasty a zbytočné nakupovanie zbytočných vecí. To je smutné.

anonym_2e7952
Včera o 07:45
@anonym_7960d4

@anonym_2e7952 ten konzum a zbytočné plasty a zbytočné nakupovanie zbytočných vecí. To je smutné.

@anonym_7960d4 zbytocny je tvoj komentar

anonym_7960d4
Včera o 07:45
@anonym_2e7952

@anonym_7960d4 zbytocny je tvoj komentar

@anonym_2e7952 ty si sa pýtala, čo je na tom smutné, tak som ti odpovedala namiesto aurory

anonym_ee7b5c
Včera o 07:50
@anonym_843f60

@anonym_843f60 Ano, urcite sa oslobodime. Sladka naivita ako sa pre Europu vyrabaju len zdraviu neskodne certifikovane vyrobky. Vid toxicke oblecenie z HM, Zara...a dalsich retazcov a tot nedavno z Dracika stiahnuta lopticka pre deti s gelovym vnutrom s obsahom azbestu z Ciny🤢 Aj moji taku mali a praskla. Dakujem pekne za taku bezpecnost.

anonym_ee7b5c
Včera o 07:54
@tilly

@anonym_autor tovar môže byť z Číny, ale keď ho chcú predávať v Európe, musí spĺňať európske normy. Keď ho objednáš z Číny, neriadi sa eu normami. To sa ti snaží kočka vysvetliť

@tilly Precitaj si moj komentar vyssie a never vsetkemu,co sa pise. Podla teba EU smernica dovoluje predavat detske hracky z obsahom azbestu? Pokial je to z Ciny,ziadnou kontrolou to neprechadza. Vsak to ani kapacitne nie je mozne,aby kazdy jeden kus niekto meral a kontroloval. Vid rakovinotvorne oblecenie z modnych retazcov. To je len nase zbozne prianie,aby sa to kontrolovalo.

anonym_2e7952
Včera o 07:58
@anonym_7960d4

@anonym_2e7952 ty si sa pýtala, čo je na tom smutné, tak som ti odpovedala namiesto aurory

@anonym_7960d4 nakupovanie oblecenia a hraciek pre moje deti mi nepride zbytocne.

Strana
z2