icon

Nakupovanie z ázijských eshopov: Ako riešiť clo po 1.7?

20. jún 2026

Ahojte, budete riešiť objednávanie tovaru z Sheinu, Stylevany alebo iného ázijského eshopu? Lebo od 01.07 máme clo 3 eur za každú položku: Kozmetiku viem objednávať samozrejme z K sisters. Týka sa to aj Temu a iných eshopov.

Strana
z2
aurora33
Včera o 08:03
@anonym_2e7952

@anonym_7960d4 nakupovanie oblecenia a hraciek pre moje deti mi nepride zbytocne.

@anonym_2e7952 to musím mať svoje deti veľmi rada keď im nakupuješ hracky a oblečenie v Pepcu 😀😀

anonym_2e7952
Včera o 08:08
@aurora33

@anonym_2e7952 to musím mať svoje deti veľmi rada keď im nakupuješ hracky a oblečenie v Pepcu 😀😀

@aurora33 a ty kde nakupujes?

aurora33
Včera o 08:30
@anonym_2e7952

@aurora33 a ty kde nakupujes?

@anonym_2e7952 vyberám si. Urcite nie nejaké lacné škodlivé plasťáky z pepca a podobnych podradnych obchodov.

anonym_2e7952
Včera o 08:36
@aurora33

@anonym_2e7952 vyberám si. Urcite nie nejaké lacné škodlivé plasťáky z pepca a podobnych podradnych obchodov.

@aurora33 aj mi odpovies kde konkretne?

aurora33
Včera o 08:45
@anonym_2e7952

@aurora33 aj mi odpovies kde konkretne?

@anonym_2e7952 prečo? Chceš sa inšpirovať? Ved stačí len pozerať obaly. Ja kúpim radšej jednu poriadnu hracku ako milion plastových. Takže u nás fičí najma lego, alebo keď boli deti menšie tak drevené hracky od Little Dutch. Čo sa týka oblecenia, tak hlavne Tchibo.

anonym_2e7952
Včera o 08:56
@aurora33

@anonym_2e7952 prečo? Chceš sa inšpirovať? Ved stačí len pozerať obaly. Ja kúpim radšej jednu poriadnu hracku ako milion plastových. Takže u nás fičí najma lego, alebo keď boli deti menšie tak drevené hracky od Little Dutch. Čo sa týka oblecenia, tak hlavne Tchibo.

@aurora33 takze mas radsej svoje deti ako ja, lebo si priplacas za logo a marketing Tchibo. Vsetko z Tchiba je usite v azijskych krajinach Cina, Bangladez, mozno aj rovnaka fabrika ako Pepco 😄

aurora33
Včera o 09:18
@anonym_2e7952

@aurora33 takze mas radsej svoje deti ako ja, lebo si priplacas za logo a marketing Tchibo. Vsetko z Tchiba je usite v azijskych krajinach Cina, Bangladez, mozno aj rovnaka fabrika ako Pepco 😄

@anonym_2e7952 nie všetko. Ale rozumiem, utesuj sa. A ano radšej si priplatím za kvalitnú biobavlnu ako obliekat deti do hnusneho polyesteru.

anonym_2598d3
Včera o 09:31
@anonym_2e7952

@anonym_2e7952 mam pocit, ze si to trochu pleties. ano, vacsina veci sa dnes vyraba v cine. ale je rozdiel z coho a za akych postupov. ked si to da znacka usit z kvalitnej biobavlny ci inych dobrych materialov, alebo pouziva testovane plasty atd. tak je to asi rozdiel oproti tym, co to davaju sit z polyesteru, farbia toxickymi latkami a hracky vyrabaju z netestovanych plastov. jedine co maju spolocne je, ze to tam pravdepodobne aj lepsim znackam siju zeny/deti v hroznych podmienkach a za minimalny plat.
aj take pepco ma kusky z biobavlny a musi splnat europske standardy. narozdiel od noname vyrobcu na temu...

anonym_2e7952
Včera o 09:50
@anonym_2598d3

@anonym_2e7952 mam pocit, ze si to trochu pleties. ano, vacsina veci sa dnes vyraba v cine. ale je rozdiel z coho a za akych postupov. ked si to da znacka usit z kvalitnej biobavlny ci inych dobrych materialov, alebo pouziva testovane plasty atd. tak je to asi rozdiel oproti tym, co to davaju sit z polyesteru, farbia toxickymi latkami a hracky vyrabaju z netestovanych plastov. jedine co maju spolocne je, ze to tam pravdepodobne aj lepsim znackam siju zeny/deti v hroznych podmienkach a za minimalny plat.
aj take pepco ma kusky z biobavlny a musi splnat europske standardy. narozdiel od noname vyrobcu na temu...

@anonym_2598d3 ved samozrejme, vsetko pre EU musi splnat standardy. Ja si nepotrpim na znacku, kde si musim len priplatit koli logu. Aj v pepcu sa daju kupit krasne, bavlnene kusky. Ja som len narazala na uzasnu auroru, ktora naznacila ze nemam rada svoje deti lebo nakupujem v Pepcu. A ona v Tchibe.

aurora33
Včera o 10:02
@anonym_2e7952

@anonym_2598d3 ved samozrejme, vsetko pre EU musi splnat standardy. Ja si nepotrpim na znacku, kde si musim len priplatit koli logu. Aj v pepcu sa daju kupit krasne, bavlnene kusky. Ja som len narazala na uzasnu auroru, ktora naznacila ze nemam rada svoje deti lebo nakupujem v Pepcu. A ona v Tchibe.

@anonym_2e7952 pochybujem že Tchibo je ta značka, kde si priplácas kvôli značke. A pochybujem že v pepcu nájdeš kvalitnú bavlnu 😀😀😀

anonym_2598d3
Včera o 10:12
@aurora33

@anonym_2e7952 pochybujem že Tchibo je ta značka, kde si priplácas kvôli značke. A pochybujem že v pepcu nájdeš kvalitnú bavlnu 😀😀😀

@aurora33 najdes tam oblecenie so stitkom Oeko Tex...

anonym_2e7952
Včera o 10:34
@aurora33

@aurora33 ja pochybujem, ze ty si v poriadku. Musis tu tie zeny na MK strasne nenavidiet, co diskusia to protivne komentare.

zuzanka.zuzu
Včera o 10:37

"mám svoje deti radšej než ty lebo im nekupujem v pepcu" prípadne "máš svoje deti menej rada než ja moje lebo im kupuješ veci v pepcu" 🙈🙈😂😂 rozmýšľam ako veľmi úbohý človek musíš byť aby si niečo podobné tvrdila 😀 a nie, my z pepca doma nemáme asi žiadnu vec, narýchlo mi nič nenapadá, ale ty si kus 💩

anonym_2e7952
Včera o 10:39
@zuzanka.zuzu

"mám svoje deti radšej než ty lebo im nekupujem v pepcu" prípadne "máš svoje deti menej rada než ja moje lebo im kupuješ veci v pepcu" 🙈🙈😂😂 rozmýšľam ako veľmi úbohý človek musíš byť aby si niečo podobné tvrdila 😀 a nie, my z pepca doma nemáme asi žiadnu vec, narýchlo mi nič nenapadá, ale ty si kus 💩

@zuzanka.zuzu ona je, uplne hroznyyyy clovek. Ego level 100

aurora33
Včera o 11:02
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu rozumiem, že su ženy, ktorým je jedno čo ich deti nosia, čo jedia a s čím sa hraju. Ja medzi ne nepatrím.

aurora33
Včera o 11:03
@anonym_2e7952

@zuzanka.zuzu ona je, uplne hroznyyyy clovek. Ego level 100

@anonym_2e7952 vidis a podla mňa si ty úplne hrozny človek

anonym_2e7952
Včera o 11:23
@aurora33

@anonym_2e7952 vidis a podla mňa si ty úplne hrozny človek

@aurora33 podla teba je hrozny kazdy tu, v kazdej diskusii si protivna, uz ti to povedali viacere.Cas zamysliet sa.

aurora33
Včera o 11:29
@anonym_2e7952

@aurora33 podla teba je hrozny kazdy tu, v kazdej diskusii si protivna, uz ti to povedali viacere.Cas zamysliet sa.

@anonym_2e7952 mne je úplne jedno, čo si o mne myslia úplne cudzie ženy. A nie je podla mňa každý hrozny, zase nepreháňaj a nezvelicuj, prosim.

anonym_2e7952
Včera o 11:38
@aurora33

@anonym_2e7952 mne je úplne jedno, čo si o mne myslia úplne cudzie ženy. A nie je podla mňa každý hrozny, zase nepreháňaj a nezvelicuj, prosim.

@aurora33 staci si zadat tvoj nick do vyhladavania. Krasne citanie tvojich srdecnych prispevkov.

anonym_86e99a
Včera o 11:46

@anonym_autor ja kupujem z TEMU. Len som celkom nepochopila ako je to s tým 3 eurami na položku 🫣

aurora33
Včera o 11:49
@anonym_2e7952

@aurora33 staci si zadat tvoj nick do vyhladavania. Krasne citanie tvojich srdecnych prispevkov.

@anonym_2e7952 prajem príjemné čítanie, milá anonymka.

saxana000
Včera o 12:27
@anonym_autor

@saxana000 ak budes mat tri rovnake tricka s jednym ciarovym kodom, len inej farby, platis iba 3 eur. Ak budes mat3 rozne tricka s tromi inymi ciarovymi kodmi, platis 9 eur clo.

@anonym_autor bude zalezat od materialu 3eurove clo sa viaze na kategoriu s presnym oznacenim paci sa tu je zoznam https://www.ecm.financnasprava.sk/Tovarove-polo...

anonym_2e7952
Včera o 15:09
@aurora33

@zuzanka.zuzu rozumiem, že su ženy, ktorým je jedno čo ich deti nosia, čo jedia a s čím sa hraju. Ja medzi ne nepatrím.

@aurora33 cize ked kupim svojmu dietatu balvlene tricko z pepca, nemam ho rada a je mi jedno co nosi oblecene, ci?

aurora33
Včera o 18:12
@anonym_2e7952

@aurora33 cize ked kupim svojmu dietatu balvlene tricko z pepca, nemam ho rada a je mi jedno co nosi oblecene, ci?

@anonym_2e7952 čítaj s porozumenim

Strana
z2