Objednávanie z AliExpressu a Temu: Nové poplatky?
Čaute, potrebujem sa zorientovať 😅
Niekde som zachytila, že sa majú riešiť nejaké nové poplatky pri objednávkach z AliExpressu, Temu a podobných stránok, ale vôbec som to neštudovala detailne.
Neviete, odkedy to má fungovať a či sa to bude týkať aj úplne malých objednávok? Chcela som si objednať len kryt na mobil a pár drobností, tak teraz rozmýšľam, či sa to ešte oplatí.
Objednávate odtiaľ ešte normálne?
@anonym_autor https://www.startitup.sk/lacne-nakupy-z-ciny-ko...
Objednávam pravidelne a budem objednávať aj naďalej. Stále to vyjde lacnejšie ako eú eshope. Dnes som tiež urobila objednávku z Shein a pred pár dňami z Aliexpress.
@bessie12 V tom článku píšu, že ak bude v balíčku 5 rôznych vecí, za každú si zaúčtujú tie 3 eurá?
Objednávam pravidelne a budem objednávať aj naďalej. Stále to vyjde lacnejšie ako eú eshope. Dnes som tiež urobila objednávku z Shein a pred pár dňami z Aliexpress.
@bessie12 čo odtiaĺ zvykneš objednať? Ja som skúsila plavky a plážové šaty, z Temu recenzie dobré a kvalita umelý vecheť , vyhodila som to.A to nie som rozmaznaná,ale aj v Pepcu mi to príde o dosť lepšie.
@bessie12 čo odtiaĺ zvykneš objednať? Ja som skúsila plavky a plážové šaty, z Temu recenzie dobré a kvalita umelý vecheť , vyhodila som to.A to nie som rozmaznaná,ale aj v Pepcu mi to príde o dosť lepšie.
@anonym_b6e0af oblečenie, obuv, rôzne doplnky do vlasov, bižutériu, kabelky, posteľné prádlo .. Veľa veci. Dnes som objednala blejzer, pelerínu, vreckovku a motýlika pre muža a ešte nejaké veci.
@anonym_b6e0af Dôležité je pozerať fotky od kupujúcich - na to si dávam pozor, lebo oni to nafotia kadejako, upravia fotky - ale tie reálne sú omnoho lepšie.
@anonym_b6e0af Dôležité je pozerať fotky od kupujúcich - na to si dávam pozor, lebo oni to nafotia kadejako, upravia fotky - ale tie reálne sú omnoho lepšie.
@anonym_autor presne. Na toto si aj ja dávam pozor a čítam recenzie ľudí. Prejde aj niekoľko dní kým sa rozhodnem niečo kúpiť. Ale to isté platí aj u eú e-shopoch.
@anonym_b6e0af plavky msm zo shein spodne dieky a su super . Vrchy nrkulujem to si netrufam na moje -0
To az 1.7 zacne.
Princip : objednas puzdro = 3 eura, 2 x tricko = 3 eura, 5 x bizuteria = 3 eura, dokopy 9.
Poplatok je za kazdu polozku colneho sadzobnika.
A bude táto finálna navýšená suma zohľadnená už priamo pri objednávke alebo ako tomu mám rozumieť?
A bude táto finálna navýšená suma zohľadnená už priamo pri objednávke alebo ako tomu mám rozumieť?
@anonym_f765eb Ano, presne ako teraz s DPH. Platis to v sume, ktora ide predajcovi, on si to s colnikmi v EU vybavuje sam.
@anonym_f765eb Ano, presne ako teraz s DPH. Platis to v sume, ktora ide predajcovi, on si to s colnikmi v EU vybavuje sam.
@patrike ďakujem
Včera som objednávala veci z temu, žiadne plus poplatky mi tam nevyskočili. 🙂
Bude to od 1.7 a napríklad sheib má že si dáš sklad eu a tam na tie položky to neplatis
@barbara9456 To neplatíš keď objednávaš, ale keď ti to doručia - colný úrad ti pošle papier, kam treba zaplatiť, aby ti uvoľnili zásielku. Aspoň podľa mňa to tak bude. Pri tých drahších veciach to tak je.
@anonym_b6e0af Plavky z Temu boli aj sú super, a to prežili už dve sezóny aj pri mori, aj v termálnej vode. Hovorím o troch kusoch.
Aliexpress mám zo všetkych eshopov najradšej a z čín. platforiem je k predajcom najpriaznivejší, je to stará škola. Btw, nepodnikajú tam len Číňania, sú tam aj Španieli, Maďari, Poliaci... Slováci tam vraj podnikať nemôžu. Poplatky za colné konanie mi Sl. Pošta za cca 2 roky vyrúbala iba 3x, pri malých lacných balíčkoch, ktoré som objednal Economy Global shipping, Super Ecomomy, Economy a podobné poštovné. Šlo mi to neprelepené s čínskou adresou a asi 2x cez Turkmenistan. Čiže "poplatky" tu už nejakú dobu sú aj za pár centové zásielky. Teraz kupujem s poštovným Saver Shipping, Standard, Selection Standard a výnimočne "Seller's shipping method" ... Saver, Standard a Selection mi nosia kuriéri a tí si nikdy nepýtajú poplatky a ani nikdy nebudú, jednak - nemali by pri takom množstve na to čas a druhak - zásielky s týmto poštovným chodia cez Maďarsko kde sa prelepujú. Čiže odosielateľ je samozrejme väčšinou čínsky dropshipper, ale má niečo ako e-pobočku v EU. Snáď som to vysvetlil správne. EU si teda môže.... veď vieme, čo. 😁 Nikto nemôže pýtať poplatky od odosielateľa z NL alebo HU.
Na Aliexpress nedám dopustiť. Je to pre mňa srdcová záležitosť, finančne mi veľmi veľmi pomáha.
Hypoteticky, pri "bulk buying" by som nejaký poplatok ani nepocítil. Takže nech sa EU strčí tam kam slnko nesvieti. Nikdy si nebudem nakupovať to isté, ale 10, 20x a drahšie tu v slovenských eshopoch. Haha, keby som bol odkázaný len na SK obchody, tak nemám skoro nič z toho čo mám, zbieram a tvorím. Musel by som sa so všetkým trápiť a šusniť skoro ako za totáča.😅
Aliexpress mám zo všetkych eshopov najradšej a z čín. platforiem je k predajcom najpriaznivejší, je to stará škola. Btw, nepodnikajú tam len Číňania, sú tam aj Španieli, Maďari, Poliaci... Slováci tam vraj podnikať nemôžu. Poplatky za colné konanie mi Sl. Pošta za cca 2 roky vyrúbala iba 3x, pri malých lacných balíčkoch, ktoré som objednal Economy Global shipping, Super Ecomomy, Economy a podobné poštovné. Šlo mi to neprelepené s čínskou adresou a asi 2x cez Turkmenistan. Čiže "poplatky" tu už nejakú dobu sú aj za pár centové zásielky. Teraz kupujem s poštovným Saver Shipping, Standard, Selection Standard a výnimočne "Seller's shipping method" ... Saver, Standard a Selection mi nosia kuriéri a tí si nikdy nepýtajú poplatky a ani nikdy nebudú, jednak - nemali by pri takom množstve na to čas a druhak - zásielky s týmto poštovným chodia cez Maďarsko kde sa prelepujú. Čiže odosielateľ je samozrejme väčšinou čínsky dropshipper, ale má niečo ako e-pobočku v EU. Snáď som to vysvetlil správne. EU si teda môže.... veď vieme, čo. 😁 Nikto nemôže pýtať poplatky od odosielateľa z NL alebo HU.
Na Aliexpress nedám dopustiť. Je to pre mňa srdcová záležitosť, finančne mi veľmi veľmi pomáha.
Hypoteticky, pri "bulk buying" by som nejaký poplatok ani nepocítil. Takže nech sa EU strčí tam kam slnko nesvieti. Nikdy si nebudem nakupovať to isté, ale 10, 20x a drahšie tu v slovenských eshopoch. Haha, keby som bol odkázaný len na SK obchody, tak nemám skoro nič z toho čo mám, zbieram a tvorím. Musel by som sa so všetkým trápiť a šusniť skoro ako za totáča.😅
@tripetta taktiež na Aliexpress nedám dopustiť. Dala som si tam ušiť šaty aj dámsky kostým v štýle aký mám rada. Čakám na tie kupóny a budú nasledovať ďalšie nákupy 🤩 veľa veci som aj na svoju svadbu nakúpila. A kvalitné. Presne to isté som videla aj na slovenskom svadobnom eshope, ale tá cena ... 😐
@barbara9456 To neplatíš keď objednávaš, ale keď ti to doručia - colný úrad ti pošle papier, kam treba zaplatiť, aby ti uvoľnili zásielku. Aspoň podľa mňa to tak bude. Pri tých drahších veciach to tak je.
@anonym_autor Netuším ako to bude.... uvidíme. 😄
Ešte dodám, že logistika číňanov je veľmi prispôsobivá, a vynaliezavá. Nájdu si cestu k zákazníkom tak aby koncový kupca žiadne clá a DPH ani nepocítil. Takže nemaj obavu z poplatkov. 😊 Na odbere tovaru závisí množstvo firiem, ľudí i životov, oni nie sú nejakí leniví Ťapákovci, čo si nevedia dať s ničím rady. Články na internete nečítam, ja sa radšej presvedčím o veciach na vlastnej koži a nejaké plky ma netrápia. Ak by sa stalo, že by som mal platiť za každú ičovinu poplatok (3€ ako som už platil), aj tak ma nič neodradí. Oni nezvyknú baliť každú 1 vec od 1 shopu z 1 inzerátu zvlášť. Kúpim napr. 50 sáčkov s korálikmi, alebo celú aktuálnu kolekciu Xian Xian doll oblečkov naraz a 3 € za 1 balík (v typickom šedom sáčku) bude pre mňa ťažká pohoda jahoda. 🤩
@barbara9456 od 1 jula budu..
Dievčatá, dá sa platiť z TEMU na dobierku? ... ako platíte vy?
Dievčatá, dá sa platiť z TEMU na dobierku? ... ako platíte vy?
@anonym_f89509 ano da, platim na dobierku kurierovi
@bessie12 ahoj, prosím ta a platíš kreditkou? Je to velmi zlozite? Ci ako nase eshopy? Ja by som potrebovala jednu vec, ktorá sa tu nedá kúpiť, pripadne sa predrazi niekoľkonásobne.ale este som odtial neobjednavala..
@bessie12 ahoj, prosím ta a platíš kreditkou? Je to velmi zlozite? Ci ako nase eshopy? Ja by som potrebovala jednu vec, ktorá sa tu nedá kúpiť, pripadne sa predrazi niekoľkonásobne.ale este som odtial neobjednavala..
@anonym_de3efd platím to kartou online. Nie je to zložité. Tak isto ako aj cez slovenské e-shopy.
@anonym_de3efd platím to kartou online. Nie je to zložité. Tak isto ako aj cez slovenské e-shopy.
@bessie12 super tak ja to asi skúsim. A odkiaľ mam objednať? Co je lepšie? Aliexpres, temu ci shein? Potrebujem vlastne taky navlek textilný na manželskú postel, pretoze je kozenkova a celá sa šúpe..takze na čelo a spodok..
@bessie12 V tom článku píšu, že ak bude v balíčku 5 rôznych vecí, za každú si zaúčtujú tie 3 eurá?
@anonym_autor vsak to objednaj teraz ci aky mas problem
@bessie12 super tak ja to asi skúsim. A odkiaľ mam objednať? Co je lepšie? Aliexpres, temu ci shein? Potrebujem vlastne taky navlek textilný na manželskú postel, pretoze je kozenkova a celá sa šúpe..takze na čelo a spodok..
@anonym_de3efd ťažko povedať. Aliexpress je perfektný hlavne na veci, ktoré je lepšie ušiť na mieru. Shein a Temu na zvyšok. Napríklad má temu majú veľa romanticky (vintage) ladených doplnkov čo na Shein som nevidela a hľadala som niečo v tom štýle. A tiež som tam pre muža nakúpila také tie zartovne tričká.
Pozri si ich ponuku a následne sa podľa toho rozhodneš, ktoré sa ti najviac bude páčiť. Ale nezabudni si prečítať recenzie obchodu a hlavne daného produktu pred kúpou, aby si nebola sklamaná.
@anonym_autor áno, tak by to chceli urobiť.
@bessie12 Čiže ak objednám len 4 produkty tak neplatím?