icon

Objednávate si z Temu? Skúsenosti s platbami a doručením

maty112
21. júl 2026

Baby objednavate z temu? Platby, dorucenie, je to v pohode, doveryhodne?

kubizde
21. júl 2026

@maty112 je 🙂

anonym_201a9f
21. júl 2026

Všetko OK.

anonym_36a89f
21. júl 2026

@maty112 Len vezmite do úvahy, že od júla tohto roku, za každý tovar zakúpený mimo EÚ sa platí poplatok. Ten nakoniec hradí zákazník (+3 eurá v prípade tovaru s cenou nižšou ako 50 eur). Ide o pokus regulovať nákupy vzhľadom na prítomnosť toxických látok a nesplnenie požiadaviek na kvalitu u viacerých výrobkov v EÚ trh.

maty112
autor
21. júl 2026
@anonym_36a89f

@maty112 Len vezmite do úvahy, že od júla tohto roku, za každý tovar zakúpený mimo EÚ sa platí poplatok. Ten nakoniec hradí zákazník (+3 eurá v prípade tovaru s cenou nižšou ako 50 eur). Ide o pokus regulovať nákupy vzhľadom na prítomnosť toxických látok a nesplnenie požiadaviek na kvalitu u viacerých výrobkov v EÚ trh.

@anonym_36a89f no ja by som si chcela kupit len nejake prkotinky do auta, na mobil a tak... tak ci sa mi to oplati a ako to funguje...a ci sa da tomu verit...

margotka17
21. júl 2026
@maty112

@anonym_36a89f no ja by som si chcela kupit len nejake prkotinky do auta, na mobil a tak... tak ci sa mi to oplati a ako to funguje...a ci sa da tomu verit...

@maty112 v pohode, ja tiež často glupotky kupujem do záhrady, do kuchyne, kúpeľne a vždy všetko došlo ok, dokonca aj mop pozemnou cestou.

anonym_a23796
22. júl 2026
@maty112

@maty112 od júla za každú prkotinku +3€. Čiže ak objednas niečo za 1€, pridaj si k tomu 3€ a za každú ďalšiu rôznu položku detto.

anonym_71a6a9
22. júl 2026
@maty112

@maty112 za prkotinky som v juni zaplatila 26 eur a teraz by ma tie iste prkotinky vysli cez 60 eur. Ku kazdej polozke si pripocitaj +3 eur. Plus ceny zdvihli od juna.

katarinaba
22. júl 2026

Treba hladat tovar s poznamkou: eu sklad (alebo tak nejak), vtedy sa ten poplatok neplati. Poplatok sa plati raz za tovar rovnakeho druhu, nie je to vzdy za kazdy kus. Ak objednas 5 obalov na mobil, platis len 3 EUR. Ak kupis tricko, obal, ceruzku - platis 3x3.
Navyse - vsetok tovar mozes vratit, dokonca zadarmo. Peniaze pripisu ihned do kreditu akonahle zasielku podas, alebo do par dni na ucet.

stellarstar
22. júl 2026

Shein sa ti lepšie oplati ako temu

sims4
22. júl 2026

@maty112 už sa ti to viac oplatí pozrieť v tedi alebo v actione

mojmacik
22. júl 2026
@anonym_a23796

@maty112 od júla za každú prkotinku +3€. Čiže ak objednas niečo za 1€, pridaj si k tomu 3€ a za každú ďalšiu rôznu položku detto.

@anonym_a23796 presnejšie 3,50...lebo aj daň z toho poplatku je ....

mojmacik
22. júl 2026
@katarinaba

Treba hladat tovar s poznamkou: eu sklad (alebo tak nejak), vtedy sa ten poplatok neplati. Poplatok sa plati raz za tovar rovnakeho druhu, nie je to vzdy za kazdy kus. Ak objednas 5 obalov na mobil, platis len 3 EUR. Ak kupis tricko, obal, ceruzku - platis 3x3.
Navyse - vsetok tovar mozes vratit, dokonca zadarmo. Peniaze pripisu ihned do kreditu akonahle zasielku podas, alebo do par dni na ucet.

@katarinaba nie vždy je to tak..schválne som hodila do košíka podprsenky od roznych predajcov...a staci ze to ma predajca inak oznacene,ine zloženie a zaratalo 2x...od toho istého keby som 2kusy podprdy vzala len trebárs inú velkost alebo farbu...rátalo raz

anonym_af9ee3
22. júl 2026

@maty112 Áno, objednávam ale radšej mám Shein 😊 Poplatok 3 € už majú započítaný v cene, takže hneď vieš, koľko zaplatíš. Navyše majú sklady po celej Európe.

tripetta
22. júl 2026
@anonym_36a89f

@anonym_36a89f Nie za nákup kde máš tovar rovnakej kategórie. Tam platíš 3,70 iba raz. Z lokálnych skladov poplatok nie je. Len je tam limit min. 30€ aby bola pošta free. Ja teraz po 1.7. nakupujem na Temu skoro ako predtým, úplne easy. 😊

tripetta
22. júl 2026
@anonym_af9ee3

@maty112 Áno, objednávam ale radšej mám Shein 😊 Poplatok 3 € už majú započítaný v cene, takže hneď vieš, koľko zaplatíš. Navyše majú sklady po celej Európe.

@anonym_af9ee3 Shein je fantastický a teraz ponúka podobne ako Temu balík 200€ kupónov. Takže to určite vyskúšam.
Najhoršie s cenami je na tom Joom, ale majú tam zasa veci, ktoré sú inde vypredané.

chiaralea
22. júl 2026
@anonym_af9ee3

@anonym_af9ee3 ahoj, dá sa vrátiť zadarmo ako na temu?

biba_18
22. júl 2026

jasne, ešte aj úplne centové veci vracajme. sa čudujeme že životné prostredie ide do kytek ... 😒

anonym_031ebc
22. júl 2026
@biba_18

jasne, ešte aj úplne centové veci vracajme. sa čudujeme že životné prostredie ide do kytek ... 😒

@biba_18 na tému uz centove veci nii nemáš a ak máš zaplatiť colný poplatok a aj postovne späť tak to význam nema...a ja osobne ak chcem vrátiť,tak balím do toho istého v com prišlo a temu malo kedy trvá na vrátení...vráti ti peniaze a tovar nemusíš posielať...samozrejme ak to niekto robi casto,tak si na týchto vychcancov dáva bacha a chce tovar vrátiť

maty112
autor
22. júl 2026

Diky dievcata, asi sa povrtam najskor v tom Tedy😃

anonym_1f1eb8
22. júl 2026
@maty112

@maty112 je to dôveryhodné len počítaj s vyšším poplatkom za clo.ked mas tovar v kosiku,a prejdeš k platbe tam ti vyhodí poplatok.dcere za 14 eurový nákup+24 poplatok,no neobjednala si.poplatok drahší než tovar

anonym_c6f5ba
Včera o 12:42

neviete mi poradiť, keď chcem objednať, vyhodí mi tabuľku: Overenie zabezpečené, sú tam nejaké obrázky a ďalej ma to nepustí. Čo je to za blbosť? Ako postupovať pri objednávke. Ďakujem

anonym_52cba6
Včera o 12:56
@maty112

@maty112 Doteraz sa to oplatilo, ja som objednávala veľa vecí, aj platba bola ok, aj doručenie. Len odkedy sa platí clo, je to na prd. Chcela som objednať teraz naposledy pár vecí za 35€ a clo bolo 15€.