Pozor na podvody pri kúpe elektro bicykla online
Chcel by som varovať všetkých cyklistov pred mojou vlastnou chamtivosťou. Minulý rok na jeseň som si chcel kúpiť celoodpružený elektro bicykel Cube. V bežných obchodoch stál okolo 3800 eur. Našiel som ale slovenský e-shop (mal normálne koncovku .sk, recenzie na ich vlastnej stránke vyzerali super), kde ho mali v ""posezónnom výpredaji"" za 2400 eur. Povedal som si, že to musím okamžite zobrať, kým ma niekto nepredbehne. Platba sa musela realizovať vopred prevodom na účet, aby bola doprava zadarmo.
Peniaze som poslal. Prvý týždeň písali, že bicykel naskladňujú. Druhý týždeň, že majú problém s kuriérom.
Po mesiaci e-shop úplne zmizol z internetu. Keď som išiel na políciu podiať trestné oznámenie, zistil som, že ten e-shop bol vytvorený na ukradnutú identitu nejakej pani z východného Slovenska, ktorá o ničom nevedela. Účet bol v nejakej internetovej banke a peniaze boli hneď po pripísaní prekonvertované na kryptomeny, takže sú úplne nevystopovateľné. Prišiel som o 2400 eur, bicykel nemám žiadny a policajt mi na rovinu povedal, že takýchto prípadov majú stovky a úspešnosť je takmer nulová. Moja chyba bola, že som sa nepozrel na overené recenzie cez Heureku alebo nezávislé fóra, kde už mesiac predtým ľudia písali, že je to podvod. Ak je cena až podozrivo nízka, vždy je to pasca. Riešil niekto z vás niekedy niečo podobné, podarilo sa polícii niekedy takýchto ľudí chytiť?
Viem ze po vojne je kazdy general, ale pri nakupe z netu je verifikovany obchod ta najdolezitejsia vec. Mrzi ma - bola to draha lekcia pre teba. Nabuduce heureka.sk, google.sk, preverit obchodnika - nie si prvy, ani posledny. Vseobecne pravidlo na internete je ze - ak to vyzera podozrivo dobre, je to s najvacou pravdepodobnostou podvod. Odpis stratu a chod dalej, je to pre teba najlepsie.
Toto tiež podla mna vyzera seriozne...teda nie je to o bicykloch...ale tie stranky su cim dalej tym viac sofisitkovanejšie a ludia sa nechaju oklamať, ked bližšie neskumaju. Nechapem, ze to nikto neriesi a nechaju taketo stranky v online priestore... https://ecoride.sk/
Toto tiež podla mna vyzera seriozne...teda nie je to o bicykloch...ale tie stranky su cim dalej tym viac sofisitkovanejšie a ludia sa nechaju oklamať, ked bližšie neskumaju. Nechapem, ze to nikto neriesi a nechaju taketo stranky v online priestore... https://ecoride.sk/
@anonym_a96749 stránka vznikla pred pár dňami a vlastník je fyzická osoba, zatajená
@anonym_f10e5b Áno, toto pouzivam tiež na overovanie, len som to dala na ilustráciu, že už to nie je také amatérske ako kedysi a štandardného, resp. menej zdatného používateľa moze fakt takto spracovana stranka okmalať (az na tie ceny samozrejme, tam uz zdravy usudok nepusti)
@anonym_f10e5b Áno, toto pouzivam tiež na overovanie, len som to dala na ilustráciu, že už to nie je také amatérske ako kedysi a štandardného, resp. menej zdatného používateľa moze fakt takto spracovana stranka okmalať (az na tie ceny samozrejme, tam uz zdravy usudok nepusti)
@anonym_a96749 mne SOI na nahlásenie podvodného eshopu na .sk doméne ktorý zneužíval dokonca registrovanú známku napísala, že si mám obchod pred kúpou preveriť a ak došlo k nákupu mám sa obrátiť na políciu
Pričom keby vôbec otvorili stránku eshopu videli by že nedodržiava zákonné požiadavky, tak by tam mohli vykonať kontrolu alebo po zistení že na adrese ani neexistuje táto fiktívna firma môžu požiadať o zablokovanie domény.
@anonym_a96749 mne SOI na nahlásenie podvodného eshopu na .sk doméne ktorý zneužíval dokonca registrovanú známku napísala, že si mám obchod pred kúpou preveriť a ak došlo k nákupu mám sa obrátiť na políciu
Pričom keby vôbec otvorili stránku eshopu videli by že nedodržiava zákonné požiadavky, tak by tam mohli vykonať kontrolu alebo po zistení že na adrese ani neexistuje táto fiktívna firma môžu požiadať o zablokovanie domény.
@anonym_f10e5b ...tak to je fakt smutné ☹
Naco su policajti, ked ti rovno povie, ze uspesnost je nulova. Uz nevysetruju uz ani korupcne kauzy. Uz len vyberaju co najviac pokut na cestach, aby si "zarobili" na svoje platy. Pritom su uz plateni z dani. Skorumpovany bananistan. Dik vsetkym ficodebilom.
@anonym_a96749 stránka vznikla pred pár dňami a vlastník je fyzická osoba, zatajená
@anonym_f10e5b
https://valida.sk/57422851
Michal Mynařík, konateľ

pri takej cene už vycestujem pre bicykel osobne
podvodníci ani nemusia byť zo Slovenska, na eshopoch vždy treba pozerať informácie o predajcovi, obchodné podmienky, či daná firma nie je v konkurze/nemá dlhy - dá sa overiť na Finstat a nikdy neposielať vysokú sumu vopred, radšej ísť osobne a zaplatiť na mieste