icon

Skúsenosti s MT-Sport: Pozor na objednávanie bicyklov z e-shopu - posielajú poškodené bicykle.

pavol999
Dnes o 05:03

Veľké sklamanie – doručený poškodený tovar ako nový a nehorázny prístup k riešeniu.

www.mt-sport.sk

​V tomto e-shope som si zakúpil elektrobicykel LEVIT Muan BF3. Bicykel mal byť dostupný na objednávku do 3–4 dní, no mne ho poslali hneď na druhý deň od objednania – objednával som v nedeľu a v pondelok už bol na ceste. Rýchlo som pochopil prečo. Hoci bol vonkajší obal úplne neporušený, samotný bicykel po vybalení vykazoval neuveriteľných 33 konkrétnych poškodení a nedostatkov.

​Bicykel niesol jasné známky predvádzacieho kusu alebo poškodeného vráteného tovaru:

​Kritické a nebezpečné vady: Úplne strhnutý a pretočený závit na upínacej skrutke sedla na podsedadlovom zámku.

​Mechanické poškodenia komponentov: Výrazne ošúchané a poškriabané hydraulické brzdové páčky Shimano, ryhy na expanznej nádobke, škrabance na predstavci, páčke radenia a plastovom kryte motora.

​Katastrofálna kvalita rámu a laku: Množstvo zaliatych vzduchových bublín a prachu priamo pod lakom na viacerých miestach. Na ráme je viditeľná korózia kvitnúca priamo pod lakom, lakovanie oderov je odfláknuté a niektoré miesta boli dokonca amatérsky zatierané čiernou fixkou. Škrabance prechádzajú priamo cez originálne grafické nápisy.

​Po telefonickom kontakte sa ma e-shop najprv snažil odbiť výhovorkou na kuriérsku spoločnosť (čo pri nepoškodenej krabici nedávalo zmysel). Pán z e-shopu mi dokonca tvrdil, že oni ten bicykel vlastne neposielali a o jeho katastrofálnom stave vôbec nevedeli. Následne mi však v druhom telefonáte priznali, že majú na sklade ďalšie dva kusy a oba sú rovnako poškodené. Bicykel radšej bleskovo stiahli z predaja.

​Vrcholom všetkého bol pokus o „kompenzáciu“: Ponúkli mi finančné odškodné 150 – 170 €, čo som odmietol. Následne mi poslali e-mailom ponuku na iné, drahšie bicykle, kde odo mňa požadovali doplatok niekoľko stoviek eur, pričom mi ponúkli smiešnu zľavu, ktorá nedosahovala ani 10 %. Čerešničkou na torte bolo, že bicykle, ktoré mi núkali s doplatkom, nemali ani v mojej veľkosti rámu.

​E-shop začal konať a oficiálne mi schválil odstúpenie od zmluvy (vratku) až v momente, keď som im oznámil, že celú záležitosť a ich praktiky posúvam na Slovenskú obchodnú inšpekciu (SOI). Až potom bleskovo otočili a rozhodli sa prísť po bicykel osobne.

​Tento e-shop rozhodne neodporúčam. Predávať vizuálne a mechanicky takto masívne znehodnotený tovar so strhnutými závitmi ako „nový kus“ a následne skúšať na zákazníka triky s doplatkami za nevhodné veľkosti považujem za absolútne neprípustné. Dajte si pri preberaní tovaru veľký pozor a všetko dôkladne foťte.

pavol999
autor
Dnes o 06:01

Aktualizácia: Vizitkou tohto obchodu je aj to, že namiesto chlapského prístupu ma okamžite zablokovali na svojom Facebooku aj Instagrame, len aby som tam náhodou nenapísal pravdu. Na nezávislých portáloch ma však neumlčia. Tento e-shop rozhodne neodporúčam...

sona110
Dnes o 06:30

14 dní od odovzdania tovaru ho môžte vrátiť bez udania dôvodu.

7miriam77
Dnes o 07:02

Super, že si sa podelil o svoju skúsenosť, určite tým pomôžeš veľa ľuďom 👍

pavol999
autor
Dnes o 07:56
@sona110

14 dní od odovzdania tovaru ho môžte vrátiť bez udania dôvodu.

@sona110 prišli si poň osobne na tretí deň.

la_dolce_vita
Dnes o 08:09

Preto som kupovala bicykel osobne priamo v predajni, kde som ho aj odskusala a neskor mi urobili aj servisnu prehliadku zadarmo.