icon

Problém s chemickou vôňou nových obliečok. Ako riešiť?

drmelka
13. apr 2026

Ahojte,chcem sa opýtat. Objednala som si obliečky od slovenského výrobcu,nie 1x. Vždy som bola spokojná,no teraz ma hneď po rozbalení obliečok ovalil taký silný citrusovo chemický smrad. Neviem prečo, hneď mi napadla impregnovaná obuv. Oprala som ma 60,dala vysušiť v sušičke. Dokonca aj počas prania a sušenia bolo cítiť v miestnosti tú silnú vôňu. Vytiahla som zo sušičky,cítiť to bolo menej,tak som to dala ešte 1x aspon na 40 oprať....no a zasa v miestnosti, už počas prania, som namiesto vône prášku citila ten citrusový,štipľavý smrad. Aviváž nepoužívam. Vybrala som to z práčky a cítiť to stále. Stretli ste sa už niekto s niečim podobným. Sú z materiálu 100% bavlna deluxe. Výrobcovi som napísala mail,som zvedavá,čo mi odpíšu,no nemám chuť si ani periny do toho obliect. Syna mám alergika a nerada by som,aby sa mi vyhádzal z nejakej chémie.
Ďakujem vopred za každú dobrú radu .

anonym_2b9c6a
13. apr 2026

Oper v sode na pranie ešte
Možno mali s niečím uskladnené

anonym_bee36c
13. apr 2026

Tiež som nedávno objednávala zrejme z tej istej stránky, tiež nie prvýkrát, no po dlhej dobe, dovtedy som bola spokojná, kvalita šla dole, okrem toho, že smrdeli boli otrasné ušité, vrátila som... nechápem ako vôbec tento tovar mohli dať na predaj...

bluka2
13. apr 2026

Uprimne povedané to je tak na vyhodenie alebo darovanie do útulku a pod.

bluka2
13. apr 2026

To bude nejaká toxická farba v tom. Ak sú biele tak nejaký toxický bleach

windblue
13. apr 2026

To bude spatne farbenie alebo zvykne sa používať ustalovac farieb na latkoviny, oni to výrobcovia vyperu väčšinou pred odoslaním do predaja ale tuto to vyzerá ze sa bud stala chyba a odoslali to nevyprate, alebo zmenili výrobu za lacný variant kde na to proste kašlú. Z obliecok to len tak lahko nedostanes bude to citit stale, reklamuj ich, ak si objednala z internetu mali by to schváliť a pozri recenzie, či to bolo len u teba náhodné alebo sa fakt niečo zmenilo

anonym_3fcacb
13. apr 2026

Prosím napíšte značku, aby som vedela, aké nemám kupovať. Lebo sme tiež chceli nejaké nové obliečky kúpiť. Aby som sa vyhla tej značke. Ďakujem.

anonym_a834ba
Včera o 05:09

Urcite nam tu napíš firmu, aby sme sa jej vyhli, ved je to recenzia. Usetris nam € za postovne pri vrateni 😉 Dik

drmelka
autor
Včera o 09:51
@windblue

To bude spatne farbenie alebo zvykne sa používať ustalovac farieb na latkoviny, oni to výrobcovia vyperu väčšinou pred odoslaním do predaja ale tuto to vyzerá ze sa bud stala chyba a odoslali to nevyprate, alebo zmenili výrobu za lacný variant kde na to proste kašlú. Z obliecok to len tak lahko nedostanes bude to citit stale, reklamuj ich, ak si objednala z internetu mali by to schváliť a pozri recenzie, či to bolo len u teba náhodné alebo sa fakt niečo zmenilo

@windblue Odpísali mi,že ich to mrzí a evidujú aj ďalšiu sťažnosť na konkrétny výrobok....ochotne mi vrátia 50% a vraj po dalšom praní to vyprachá....čo pochybujem. Dnes ráno mi stále cítiť tú nepríjemnú vôňu v moestnosti kde je skušička,ktorú idem dnes prečistiť a budem dúfať,že mi tam ten chemický puch neostane a nebude mi dalšom sušení páchnuť osobné prádlo a všetky veci.Vraj ho môžem bezpečne používať,čo ja samozrejme nebudem....neviem,čo to je za látku.

drmelka
autor
Včera o 09:52
@anonym_3fcacb

Prosím napíšte značku, aby som vedela, aké nemám kupovať. Lebo sme tiež chceli nejaké nové obliečky kúpiť. Aby som sa vyhla tej značke. Ďakujem.

@anonym_3fcacb je to značka EMI.sk....nikdy som problém nemala a vždy som bola spokojná. Žiaľ,prišli o zákazníka

zuzubb007
Včera o 10:06
@drmelka

@anonym_3fcacb je to značka EMI.sk....nikdy som problém nemala a vždy som bola spokojná. Žiaľ,prišli o zákazníka

@drmelka tam by som naozaj nekupovala nič, jediná istota ak nechceš ušetriť na farbenych bordeloch, je Matejovsky alebo áčko, to sú top výrobcovia

drmelka
autor
Včera o 12:55
@zuzubb007

@drmelka tam by som naozaj nekupovala nič, jediná istota ak nechceš ušetriť na farbenych bordeloch, je Matejovsky alebo áčko, to sú top výrobcovia

@zuzubb007 ja som s nimi naozaj doteraz nemala absolutne ziaden problem....kvalitne plachty,dobre usite obliecky,vcas a rychlo dorucene,....ale toto ma dorazilo...nuž človek sa učo na vlastných chybách...recenzie nemali nikdy zle,teda aspon ja som nenasla