icon

Skúsenosti s eshopom Sofia Košice: Nedoručené šaty

miriam310
Dnes o 10:42

Dobrý deň ma niekto skúsenosť s eshopom Sofia Košice? Este 11.9 som objednala dcére šaty na svadbu mali akciu doručenie 1-2 dni šaty som zaplatila už je dnes 23.9 a šiat nikde 4 maily som pisala ani na jeden nereagovali a hlavne ze na stránke napisané sme k dispozícii 24h 7 dni v týždni a nakoniec je bal8k kdesi v tranzite čiže šaty bohvie odkiaľ idú ale predáva ich eshop Sofia Košice

anonym_4e1071
Dnes o 10:50
anonym_87be08
Dnes o 10:58

@miriam310 akú má adresu a IČO daný eshop, sedí s tým čo je na webe a na faktúre?
čo má v obchodných podmienkach aká je doba doručenia?
pozri na finstat odkedy existuje a či nemá dlhy voči štátu

miriam310
autor
Dnes o 10:59
@anonym_4e1071

Nebude to niečo podobné?

@anonym_4e1071 neviem ci je to presne ten eshop absolútne neviem vôbec mi neodpovedali na 4 maily saty som zaplatila a asi nebudú ani saty ani peniaze su stále niekde v tranzite ktorý sa nepohol z miesta

anonym_87be08
Dnes o 11:01

Je to stránka sofiakosice.com zaregistrovaná pred 3 mesiacmi v Kanade na anonymného vlastníka?
https://www.whois.com/whois/sofiakosice.com

Na webe nemá identifikačné údaje, kto je prevádzkovateľom aká firma ani sídlo nič, je to obyčajný podvod, kedy si podvodník zaplatí reklamu na sociálnej sieti a vyberie od ľudí peniaze a maximálne im pošle nejaké čínske bezcenné handry.

anonym_da51a9
Dnes o 11:02
@miriam310

@anonym_4e1071 neviem ci je to presne ten eshop absolútne neviem vôbec mi neodpovedali na 4 maily saty som zaplatila a asi nebudú ani saty ani peniaze su stále niekde v tranzite ktorý sa nepohol z miesta

@miriam310 nikdy by som neobjednala tovar z obchodu, ktory nema na webe uvedene ICO, DICO, adresu prevadzky. Obavam sa, ze si naletela

miriam310
autor
Dnes o 11:14
@anonym_da51a9

@miriam310 nikdy by som neobjednala tovar z obchodu, ktory nema na webe uvedene ICO, DICO, adresu prevadzky. Obavam sa, ze si naletela

@anonym_da51a9 no poučila som sa už

miriam310
autor
Dnes o 11:16
@anonym_87be08

Je to stránka sofiakosice.com zaregistrovaná pred 3 mesiacmi v Kanade na anonymného vlastníka?
https://www.whois.com/whois/sofiakosice.com

Na webe nemá identifikačné údaje, kto je prevádzkovateľom aká firma ani sídlo nič, je to obyčajný podvod, kedy si podvodník zaplatí reklamu na sociálnej sieti a vyberie od ľudí peniaze a maximálne im pošle nejaké čínske bezcenné handry.

@anonym_87be08 no je to presne tento eshop čo ste poslala link no uz som sa poučila bohužiaľ a prišla som o 50€ este že to nebolo viac

anonym_87be08
Dnes o 11:17

Môžeš požiadať banku o chargeback, pozbieraj si podklady a všetku komunikáciu z eshopom.

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

miriam310
autor
Dnes o 11:18
@anonym_87be08

Môžeš požiadať banku o chargeback, pozbieraj si podklady a všetku komunikáciu z eshopom.

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“

@anonym_da51a9 asi áno prišla som o 50€ este ze to nebolo viac

miriam310
autor
Dnes o 11:23
@anonym_87be08

@anonym_87be08 ten eshop ani nekomunikuje písala som 4 maily a nič oni komunikovali len ked som objednávala a kym som nezaplatila bohužiaľ moja chyba a takýchto podvodnikov tu je čoraz viac a neda sa tomu zabrániť

anonym_6aa3e0
Dnes o 11:40
@miriam310

@anonym_87be08 ten eshop ani nekomunikuje písala som 4 maily a nič oni komunikovali len ked som objednávala a kym som nezaplatila bohužiaľ moja chyba a takýchto podvodnikov tu je čoraz viac a neda sa tomu zabrániť

@miriam310 dá. nekupovať tovar z pochybných stránok.

anonym_c2a956
Dnes o 11:57
@miriam310

@miriam310 Ach jaj už len tam ti mohla zablikat kontrolka ze hneď zaplatiť žiadna dobierka nič no čo už poučila si sa budeš vedieť my sme sa tak tiež oklamali min rok objednali sme kávovar z CZ stránky a bol to podvod prišli sme o 500eur tiež nebola iná možnosť platby iba prevod cez účet žiadna dobierka ziadna karta tiež nám to doplo až potom odvtedy nič dopredu neplatim všetko na dobierku aj keď tam je riziko že príde zabalené nieco iné ale lepšie prísť o 2 eur dobierka ako o 500 🤦

miriam310
autor
Dnes o 11:59
@anonym_c2a956

@miriam310 Ach jaj už len tam ti mohla zablikat kontrolka ze hneď zaplatiť žiadna dobierka nič no čo už poučila si sa budeš vedieť my sme sa tak tiež oklamali min rok objednali sme kávovar z CZ stránky a bol to podvod prišli sme o 500eur tiež nebola iná možnosť platby iba prevod cez účet žiadna dobierka ziadna karta tiež nám to doplo až potom odvtedy nič dopredu neplatim všetko na dobierku aj keď tam je riziko že príde zabalené nieco iné ale lepšie prísť o 2 eur dobierka ako o 500 🤦

@anonym_c2a956 asi tak no čo už

jimmyy128
Dnes o 13:24

Este jedna vec, na ktoru sa ta tu nikto nespytal, a pritom rozhoduje o vsetkom dalsom - ako si to platila? Chargeback, co ti pisal anonym_87be08, sa da pouzit iba pri platbe kartou. Pri prevode z uctu nic take neexistuje. Tam uz moze tvoja banka len poziadat banku prijemcu o vratenie tych penazi, obvykle za poplatok, a prijemca s tym musi suhlasit. Takze ak si platila prevodom, je to o dost horsie a treba s tym ist hned, kym je ten ucet vobec otvoreny.

Ak si platila kartou, tak tie styri maily, na ktore ti nikto neodpovedal, nemaz. Presne to banka pri takomto spore chce - objednavku, datum a sumu platby, nazov obchodu a komunikaciu s predajcom. Pravidlo je, ze ak nebol dohodnuty presny termin dodania, caka sa 30 dni od platby a az potom sa podava. To uz splnas, platila si 11.9.

Lehota nie je neobmedzena a kazda banka ju ma trochu inu, niekde kratsiu nez rok. Takze necakat na balik, ale zavolat na infolinku banky tento tyzden.

A k tomu tranzitu - skus to cislo zasielky zadat priamo na stranke dopravcu, nie na stranke eshopu. Ak ho tam vobec nenajdes, tak nemas na co cakat.

jeennyv
Dnes o 14:06
@miriam310

@anonym_da51a9 no poučila som sa už

@miriam310 ja som z ke, neviem odkial ty, ale vobec to nepoznam, a ja nakupujem, ze dost, a inak tie foto na nete co maju promo total sprznene, akoze Kosice, ze mega fejk…je mi luto, ze si nalezela, nabuduce, sa opytaj v skupine mesta alebo pred objednavkou sa spytaj tu ci inde na skusenost, usetris nervy a peniaze