Ako staré zákusky sa môžu predávať?
Ako staré zákusky sa môžu predávať? Otvorili u nás pekaren, no majú aj jednu vitrinu so zákuskami. V piatok boli ešte na oknách kartóny. V sobotu dali kartóny dole a bolo vidno dnu. Vo vitrine už zákusky nachystané. A otvárali až v pondelok. Tipujem, ze vyrobene museli byť ešte vo stvrtok/piatok.
Boli to všetko zákusky s plnkou kremese, cheesecaky, veterniky... No aj ma chuť prešla.
krémové 24 hod? určite nie. Omnoho dlhšie. Doma ti vydržia aj 3 dni. aj to je asi ešte krátko.
By ste sa niektoré za hlavu chytili, keby ste realitu z prevádzok vedeli.
krémové 24 hod? určite nie. Omnoho dlhšie. Doma ti vydržia aj 3 dni. aj to je asi ešte krátko.
@anonym_3fd48c pozri sem :
Všeobecná trvanlivosť: Cukrárske výrobky s krémami (šľahačkové, maslové, pudingové) sa zvyčajne považujú za bezpečné po dobu 24 až 48 hodín od výroby, pričom garantovaná doba spotreby je často uvádzaná ako 24 hodín.
Toto sa preberalo casto na strankach pre hobby a profi cukrarov, nakolko je s tym maler a ludia pecu na svadby tie kremove veci vo velkom. Vies to neni sranda ked je vonku 30 stupnov a ludia by dostali nejaku crevnu infekciu z toho kremu. Preto je taky rozdiel v profi cukrarine a beznom peceni
Všeobecná trvanlivosť: Cukrárske výrobky s krémami (šľahačkové, maslové, pudingové) sa zvyčajne považujú za bezpečné po dobu 24 až 48 hodín od výroby, pričom garantovaná doba spotreby je často uvádzaná ako 24 hodín.
Toto sa preberalo casto na strankach pre hobby a profi cukrarov, nakolko je s tym maler a ludia pecu na svadby tie kremove veci vo velkom. Vies to neni sranda ked je vonku 30 stupnov a ludia by dostali nejaku crevnu infekciu z toho kremu. Preto je taky rozdiel v profi cukrarine a beznom peceni
@kiki68 A ty si myslíš, že do prevádzky dovezú ráno zákusky a keď ich na druhý deň nepredaju, že ich vyhodia?
@kiki68 A ty si myslíš, že do prevádzky dovezú ráno zákusky a keď ich na druhý deň nepredaju, že ich vyhodia?
@abbey1 pozri , o tom to je, cele gastro. Ano, ked nemas uz zaruku, tak to musis vyhodit. Denne sa vyhadzuju tony este pouzitelnych jedal, len skrz tu zaruku. Kamoska robi sefku v cukrarni a pecu prakticky tak, aby to od 10:00 bolo vo vitrine. Nebude nikto vyhadzovat nejake suche linecke, ale ma vsetkom musis mat datum spotreby pre kontrolu z hygieny. Co prevadzky robia je druhorade. Ked to ludia kupia a im nepride kontrola, tak nech teda predavaju kremes 2 tyzdne. Ale ja by som sa toho po 48hod ani nechytila. Tam kde som bola ja, tam mali mrazene. O 3:00 to doviezli a o 7:00 rano to uz bolo rozmrazene urcenym sposobom. Dalsie marine veci boli dopekane priamo tam.
@abbey1 Ba keď pečú vo veĺkom objednávky na sviatky. Majú aj 200 - 300 objednávok. viem že robia vtedy aj nočné, ale aj tak za 24 hod. to nespravia.
@anonym_3fd48c 24 hod je odkedy to poslu kvazi z prevadzky. Korpus sa neplni hned. To ide podla toho kedy je to expedovane ako hotove. Co ja viem, tak vsetky veterniky maju predpeceny ten korpus a to sa len naplni a hodi do vitriny, to iste tartaletky, laskonky. To je sup sup. Takto spravis za hofinu 600ks.
@abbey1 pozri , o tom to je, cele gastro. Ano, ked nemas uz zaruku, tak to musis vyhodit. Denne sa vyhadzuju tony este pouzitelnych jedal, len skrz tu zaruku. Kamoska robi sefku v cukrarni a pecu prakticky tak, aby to od 10:00 bolo vo vitrine. Nebude nikto vyhadzovat nejake suche linecke, ale ma vsetkom musis mat datum spotreby pre kontrolu z hygieny. Co prevadzky robia je druhorade. Ked to ludia kupia a im nepride kontrola, tak nech teda predavaju kremes 2 tyzdne. Ale ja by som sa toho po 48hod ani nechytila. Tam kde som bola ja, tam mali mrazene. O 3:00 to doviezli a o 7:00 rano to uz bolo rozmrazene urcenym sposobom. Dalsie marine veci boli dopekane priamo tam.
@kiki68 Jedna vec je, čo má byť a druha vec ako to reálne funguje.
@kiki68 Jedna vec je, čo má byť a druha vec ako to reálne funguje.
@abbey1 ja peciem sama a keby mam kupit, tak viem kde a kto co robi. Ja som narocna, ale tie predpisy nie su na srandu kralikov. A posledne co chces je dostat sracku z nejakeho zakusku. Ja si v kaviarni dam iba take ako napr Sacherka, tam sa nema velmi co stat, piskota a krem nieco vydrzi. Ale tie slahackove kremy vedia byt pruser. Fakt sa to dost pretriasa v cukrarine, nakolko vsetci vedia kto co robi.
@anonym_autor Určite majú chladniace vitríny .
Keď som robila v kaviarni kde boli koláče tak limit na všetky koláče boli 2 dni, zapisovali sme presne kedy sa vyložili a dva dni na to išli do koša 😊
By ste sa niektoré za hlavu chytili, keby ste realitu z prevádzok vedeli.
@abbey1 👍👍👍
@anonym_autor keby si vedela ako to ozaj funguje, nekúpila by si nič ani v mäsiarstve, a reštaurácie by si na diaľku obchádzala....🤣🤣🤣
@anonym_autor keby si vedela ako to ozaj funguje, nekúpila by si nič ani v mäsiarstve, a reštaurácie by si na diaľku obchádzala....🤣🤣🤣
@ivicatolic robila som v reštaurácii. A často pomáhala aj s prevádzkou. Ráno sme boli na nákup, maximálne do druhého dňa potraviny mohli ostať. Ak sa nepotrebovalo, šlo to na družstvo prasiatkam.
Nie všade je to zlé a "mrazí" sa na dva týždne 😂
@ivicatolic robila som v reštaurácii. A často pomáhala aj s prevádzkou. Ráno sme boli na nákup, maximálne do druhého dňa potraviny mohli ostať. Ak sa nepotrebovalo, šlo to na družstvo prasiatkam.
Nie všade je to zlé a "mrazí" sa na dva týždne 😂
@vkatush tak vám fandím,😊👍, lenže zákazník to pozadie nevidí a preto sa robí, čo sa robí....keby mohli byť všade kamery 😄😄😄
My mame 72h od dodania.. tolko sa archivuju aj dodacie listy pre pripad ze pride hygiena.. potom idu na odpis a predstav si ze ked ich odpisane donesiem domov este ich v pohode doma zjeme aj za dva dni a zijeme.
@kiki68 neviem, odkial mas tuto info, ale je to hlupost. bezne mavaju supermarkety kremove zakusky 3-4 dni a az potom idu do zlavy a este sa ponukaju dalsi den. ak by to nebolo ok, tak by si to skrz hygienu nedovolili. v dnesnej dobe plnej ecok si neviem predstavit, co by sa tomu zakusku po 24 hodinach mohlo stat. to by komplet cukrarne skrachovali, keby po 24 hod.zakusky vyhadzovali. a mimochodom, na vianoce tu poniektore akcne mamicky piekli suche od oktobra a kremove od mikulasa a nikomu to cudne nepripadalo a zrazu sa tu ideme zblaznit z 2- dnovych zakuskov.
zvacsa ich do vitrin daju zmrazene :DDD vlastna skusenost.. inak 2-3-4 dni, ale teda mat to tam od piatku a nepredavat a drzat to tam cez vikend je dost.. no.. podla mna im nejak nevydala logistika :D

@anonym_autor hmm no max 1-2 dni a teda vacsina podnikov to zmrazi a rozmrazi a iba dozdobia ( mimo tych, kde maju stale odber vo velkom a svoju vyrobu), toto skladovanie je veru o hubu. Keby to neni kremove nepoviem, ale kremove mam dojem ze iba 24hod je zaruka. Opravte ma, ked si to zle pamatam. Ale Takto to bolo ako zaruka na napr slahackove kremy.